3 Lyga - LEMON GYM Taurė: FINAL 4 APŽVALGA

2017-05-03

Finišavo VKL - Lemon Gym taurės III Lygos varžybos. FINAL-4 metu pamatėme atkaklių ir įdomių dvikovų, kuriose komandos išsidalino tris medalių komplektus. Deja, tačiau sėkmingiausiai reguliariame sezone rungtyniavusi ir nė karto nepralaimėjusi "BC Versus" ekipa šį kartą liko be apdovanojimų. Trečioji vieta atiteko "Vaikinų" kolektyvui, sidabro medaliai - Naujosios Vilnios "BC Irsanos" klubui, o pirmąja vieta ir čempionų titulu džiaugėsi "DUV Reklamos" vyrukai. Visi pirmenybių prizininkai pagal turnyro reglamentą kitame sezone savo jėgas jau turėtų išbandyti aukštesnėje - VKL II Lygos pajėgumo grupėje. Kviečiame prisiminti, kaip vyko atkaklios savaitgalio dvikovos bei medalių dalybos.


FINALAS:

DUV Reklama: G. Vitkauskas 23, D. Lopetaitis 20, M. Sutkus 19, T. Melnikavičius 16, E. Ščesnulevičius 6, R. Semaška 3, D. Sabaliauskas 1, M. Bakanauskas, O. Ridzvanavičius ir D. Sakavickas taškų nepelnė.

BC Irsana: V. Stefanovič 27, V. Narkevič 14, K. Ruselevič 12, S. Semaško ir Art. Dolgovič po 7, A. Jankovskis ir V. Danilovas po 4, A. Kručkauskas ir Andž. Dolgovič  taškų nepelnė.

 

Pirmadienio pavakarę VKL III lygos finale susitiko „BC DUV Reklama“ ir „BC Irsana“. Rungtynės pradėjo du būsimo čempiono E. Ščesnulevičiaus taškai. „BC Irsana“ pirmus taškus pelnė praėjus beveik trims minutėms, o rezultatas tapo 3:5. „BC DUV Reklama“ nesustojo ir toliau, o dar po kelių atakų rezultatas jau buvo 10:3. Vis dėlto tuomet „BC Irsana“ atsakė keturiais taškais ir sušvelnino savo deficitą. Likus keturioms minutėms priekyje ir toliau buvo „BC DUV Reklama“ ekipa, iki kėlinio pabaigos išlaikiusi dviejų taškų pranašumą.

Antrasis ketvirtis prasidėjo dviem K. Ruselevič taškais. Kiek vėliau „BC DUV Reklama“ išnaudojo varžovų nesportinę pražangą ir įgijo šešių taškų pranašumą (29:23). Šiauliečiai nesustojo, o po R. Semaškos tritaškio pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą (34:23). Likus dviem minutėms jau „BC Irsana“ pelnė keturis taškus iš eilės ir šiek tiek priartėjo. Per likusį laiką atstumas tarp komandų liko keturi taškai. Rezultatyviausias „BC DUV Reklama“ ekipoje per pirmuosius du kėlinius buvo D. Lopetaitis su 11 taškų, o jų varžovų gretose K. Ruselevič buvo pelnęs aštuonis.


"DUV Reklama" kartu su savo ištikimų ir gausių sirgalių grupe

Trečiajame kėlinyje praėjus dviem minutėms rezultatas buvo 45:39 „BC DUV Reklama“ naudai. „BC Irsana“ krepšininkams sunkiai sekėsi apsiginti, o varžovų persvara vėl pasiekė dviženklį skaičių. „BC Irsanai“ ir toliau nesisekė nei pulti, nei gintis, o likus keturioms minutėms po D. Lopetaičio dvitaškio rezultatas jau buvo 63:45 „BC DUV Reklama“ naudai. Skirtumas tarp komandų išliko panašus pasibaigus trečiajam kėliniui ir atrodė, kad nugalėtojas jau aiškus.

Paskutiniame ketvirtyje prabėgus trims minutėms komandas skyrė dvidešimt taškų (75:55). Vis dėlto likus šešioms minutėms skirtumas sumenko iki 12 taškų. "BC Irsana" krepšininkams nesisekė dar labiau prisivyti savo varžovų, kadangi metimai vis skriedavo pro šalį. Iki rungtynių pabaigos drausmingai sužaidę "BC DUV Reklama" krepšininkai išlaikė susikrautą pranašumą ir iškovojo VKL III lygos čempionų titulą.

 Rungtynių komentarai:

"BC DUV Reklama" komandos žaidėjas Rokas Semaška: "Pasakysiu atvirai, iki šito tikslo mes ėjome ketveris metus. Trenerio bei rėmėjų paieškos, sudėties tobulinimas. Šiandien galiu tarti garsiai - MES geriausi! Tai buvo mūsų sezono tikslas, išėjome susikaupę ir nusiteikę tik pergalei. Ačiū komandos draugams, ačiū treneriui, ačiū "DUV" ir VKL'ui. Ir be abejo, gausiai susirinkusiems fanams. Dar laukia pavasario čempionatas, tai tikimės susitikti ir ten."


DĖL 3 VIETOS:

 

BC Versus: M. Lastauskas 14, S. Birmantas 13, K. Rimšelis 10, R. Musteikis 6, E. Musteikis 5, J. Rudys 2, T. Uziela taškų nepelnė.

Vaikinai: V. Petrulionis 12, M. Karvelis ir M. Kraujalis po 11, E. Urbanavičius 8, S. Aleksandravičius 5, L. Rulys 3, T. Pagalys ir M. Leišis po 2, A. Mačiulis 1.

 

Pirmadienio pavakarę VKL III lygos mažajame finale susitiko „BC Versus“ ir „Vaikinų“ komandos. Rungtynes dviem taškais pradėjo M. Lastauskas. Sužaidus kiek daugiau, nei minutę rezultatas jau buvo 6:2 „BC Versus“ naudai. Kitas tris minutes nė viena komanda nesugebėjo pelnyti taškų. Šią tylą nutraukė E. Musteikis, pelnęs du taškus iš eigos, o rezultatui esant 8:3 „Vaikinų“ komandos treneris paprašė minutės pertraukėlės. Po minutės pertraukėlės vaizdas nepasikeitė, nes „BC Versus“ pelnė dar keturis taškus iš eilės. Likus 2 minutėms rezultatas buvo 14:8 vis dar tos pačios komandos naudai. Iki kėlinio pabaigos skirtumas šiek tiek sumažėjo - 15:10.

Antrąjį ketvirtį abi komandos pradėjo nerezultatyviai. Sužaidus dvi minutes rezultatas buvo 15:12 „BC Versus“ naudai. Po S. Aleksandravičiaus taiklių baudos metimų - 18:14. Likus žaisti keturias minutes kėlinyje „Vaikinų“ komanda pagaliau išsiveržė į priekį. Dar po kelių akimirkų L. Rulys pataikė tritaškį ir „Vaikinai“ jau pirmavo 22:18. Po dviejų kėlinių rezultatas švieslentėje rodė 27:22 „Vaikinų“ naudai. Rezultatyviausias „BC Versus“ gretose buvo S. Birmantas su 8 taškais, o „Vaikinų“ gretose - E. Urbanavičius, surinkęs 6 taškus. 


M. Kraujalis iškilmingai į viršų kelia VKL III lygos bronzinių apdovanojimų taurę

 

Antrąją rungtynių pusę taškais pradėjo „BC Versus“. Sužaidus tris minutes persvara buvo „Vaikinų“ pusėje - 31:26. Dar po kelių akimirkų M. Kraujalis smeigė du tritaškius iš eilės, o jo komandos pranašumas išaugo jau iki 9 taškų. Tuomet „BC Versus“ atsakė penkiais taškais iš eilės ir vėl priartėjo. Likus kiek daugiau, nei dviems minutėms atotrūkis tarp komandų buvo vos du taškai, kurį iki kėlinio pabaigos „Vaikinai“ šiek tiek padidino - 36:40.

Sužaidus tris minutes ketvirtajame ketvirtyje po M. Karvelio dviejų taškų iš po krepšio rezultatas tapo 42:38 „Vaikinų“ naudai. Likus 5 minutėms M. Lastauskas pataikė pirmąjį savo tritaškį rungtynėse ir per pusę nukirpo savo komandos deficitą. Intriga ir toliau didėjo. Likus dviems minutėms po dar vieno M. Lastausko tritaškio persvara sumenko iki dviejų taškų. Likus 40 sekundžių M. Karvelis pataikė abi baudas ir jo komanda nutolo iki keturių taškų (53:49). Tuomet „BC Versus“ savo ataką užbaigė nesėkmingai, M. Karvelis ir vėl pataikė abi baudas ir nugalėtojas tapo aiškus. 

Rungtynių komentarai:

"Vaikinų" komandos žaidėjas Mindaugas Kraujalis: "Džiaugiamės laimėję bronzines rungtynes. Tai mūsų komandai kol kas yra didžiausias pasiekimas. Smagu paneigti visas prognozes ir užėmus 17 vietą bendrame reitinge, patekti į final 4 ir sužaisti taip sėkmingai. Aišku gaila, kad vakar nebuvo trenerio, kuris su kita savo komanda žaidė finale. Didelis dėkui visiems, kurie buvo ir palaikė mus - atmosfera buvo pasakiška. Ačiū treneriui, ačiū komandai. VAI-KI-NAI !


1 PUSFINALIS

BC Versus: M. Lastauskas 27, E. Musteikis 11, K. Rimšelis 8, S. Birmantas 6, J. Rudys 4, R. musteikis ir T. Uziela po 2.

DUV Reklama: D. Sabaliauskas 18, D. Lopetaitis 17, E. Ščesnulevičius 8, T. Melnikavičius ir M. Sutkus po 5, O. Ridzvanavičius ir R. Semaška po 3, M. Bakanauskas ir D. Sakavickas taškų nepelnė.

 

Saulėta sekmadienio popietę Vilniaus krepšinio III-ioje lygoje įvyko pirmasis pusfinalis, kuriame susitiko „BC DUV Reklama“ prieš „BC Versus“. Nors „BC Versus“ komanda susirinko tikrai ne pilnos sudėties, tačiau tikrai nebuvo nusiteikę pralaimėti. Rungtynių pradžia buvo gana nervinga ir nerezultatyvi, o po pirmųjų penkių minučių rezultatas buvo 11:6 „BC Versus“ krepšininkų naudai.  Po dar vienos sėkmingos M.Lastausko atakos nieko nelaukę „BC DUV Reklama“ krepšininkai paprašė minutinės pertraukėlės. M.Lastausko pastangomis „BC Versus“ komanda sėkmingai laikėsi susikrauto pranašumo ribose. Po greito ir dinamiško pirmojo kėlinio, rezultatas buvo 26:19 „BC Versus“ komandos naudai.

Antrasis kėlinys prasidėjo apylygiai, tačiau apsukas padidinę „BC DUV Reklama“ krepšininkai pradėjo tirpinti esantį skirtumą. Praėjus keturioms minutėms komandas skyrė jau vos vienas taškas. Šį kėlinį iniciatyvos ėmėsi vienas „BC DUV Reklama“ vyriausių žaidėjų D.Sabaliauskas, kurio pastangomis komanda pagaliau šiose rungtynėse išsiveržė į priekį ir panašu, kad perlaužė rungtynių eigą. „BC Versus“ vyraii buvo pasiųsti į lengvą „nokdauną“, kadangi pralaimėjo atkarpą net 0:19. Itin sėkmingai sužaidę antrąjį kėlinį „BC DUV Reklama“ krepšininkai  laimėjo jį 23:4 ir ilsėtis į ilgąją pertrauką išėjo turėdami 12 taškų pranašumą 42:30.


Puikaus M. Lastausko žaidimo šį kartą pakako tik ketvirtai pozicijai

Antroji rungtynių pusė prasidėjo itin nerezultatyviai, kadangi per pirmąsias keturias minutes buvo iš viso pelnyti vos 7 taškai. Vaizdas aikštelėje nesikeitė, nes ir toliau sėkmingai atakavusi krepšį „BC DUV Reklama“ didino savo pranašumą ir įpusėjus kėliniui turėjo jau 20-ies taškų pranašumą.  Po dar vieno laimėto kėlinio rezultatas buvo 56:42 „BC DUV Reklama“ komandos naudai.

Panašu, kad „BC Versus“ krepšininkai nebuvo linkę lengvai pasiduoti. Paskutiniame kėlinyje jie spurtavo 5:0 ir pranašumas buvo aptirpęs iki vienženklio skaičiaus. Kėliniui įpusėjus laiminčioji komanda vis dar nesikeitė, o rezultatu 51:59 priekyje buvo „BC DUV Reklama“. Vis dėlto paskutinėms minutėms „BC Versus“ krepšininkams sužaisti kovingai iki galo pritrūko jėgų. Rungtynes ir pirmą pusfinalį rezultatu 60:74 laimėjo „BC DUV Reklama“ krepšininkai. Nugalėtojams D.Sabaliauskas pelnė 27 taškus, jam puikiai talkino D.Lopetaitis su 17 taškų bei 11 atkovotų kamuolių. Pralaimėjusių gretose išsiskyrė M.Lastauskas, kurio sąskaitoje 27 taškai.

 

Rungtynių komentarai:

"BC Versus" žaidėjo M.Lastausko komentaras: "Sveikiname varžovus su pergale. Laimėjo visiškai pelnytai, gera komanda. Už mus geresnė - greitesnė, didesnė rotacija, turi D.Sabaliauską, kuris yra tikrai rimtas faktorius. Nesame nusivylę, davėme kovos pagal galimybes, kovojom iki galo. Viskas neblogai."

"BC DUV Reklama" žaidėjo R. Semaškos komentaras: "Geros rungtynės, o laimėti - visada smagu. Pradžioje buvome kiek susikaustę, leidome priešininkams žaisti jų krepšinį. Antrajame kelinyje perėmėme iniciatyvą ir išlaikėme ją iki galo. Ryt - svarbiausia sezono kova, jos ir laukiame."


2 PUSFINALIS

Vaikinai: M. Kraujalis 21, V. Petrulionis 14, A. Mačiulis 11, M. Leišis 10, S. Aleksandravičius 6, E. Urbanavičius 4, M. Karvelis 2, D. Pakeltis taškų nepelnė. 

BC Irsana: V. Danilovas 17, S. Semaško 14, Andž. Dolgovič 11, V. Narkevič 8, A. Jankovskis ir V. Stefanovič po 7, K. Ruselevič 5, R. Moro taškų nepelnė.

 

Pirmieji 8:0 rungtynėse spurtavo „BC Irsana“ krepšininkai, tačiau po trijų minučių taškų sausros pirmuosiuos taškus pelnė ir „Vaikinų“ komanda.  Kėliniui įpusėjus rezultatas buvo 13:4 „BC Irsana“ ekipos naudai, tačiau kovingai nusiteikę „Vaikinai“ spurtavo 6:0 ir sugrąžino vieno taško skirtumą tarp komandų. Po kovingo ir greito krepšinio, pirmasis kėlinys pasibaigė rezultatu 14:20 „BC Irsana“ komandos naudai.

Antrame rungtynių kėlinyje vaizdas aikštelėje nesikeitė, toliau vyko įnirtinga kova ir žaidimas buvo apylygis. Vis dėlto, geriau atakavę „BC Irsana“ krepšininkai veržėsi į priekį, bandydami susikrauti pranašumą ir jiems tai neblogai sekėsi. Kėlinuko viduryje jų persara jau išaugo iki dviženklio skaičiaus 25:35. Tačiau  tritaškiais „gyvendami“ „Vaikinai“ sėkmingai rungtyniavo ir mažino skirtumą. Po dar vieno M.Kraujalio tolimo šūvio atsilikimas sumažėjo iki 5 taškų ir „BC Irsana“ komandai teko imti pirmąją minutės pertraukėlę. Fenomenaliai taikliai atakavę „Vaikinų“ krepšininkai gerokai sumažino skirtumą ir ilsėtis į ilgąją pertrauką išėjo rezultatui esant 41:44 „BC Irsana“ komandos naudai.


"BC Irsana" šį kartą džiaugėsi VKL III Lygos sidabro apdovanojimais

Po ilgosios pertraukos „alkanesni“ buvo „BC Irsana“ vyrai. Jie spurtavo 11:0 ir vėl atitrūko nuo savo varžovų dviženkliu taškų skirtumu 41:55. Išsiderinę taikikliai kiek apsunkino „Vaikinų“ žaidimą, tuo pasinaudoję „BC Irsana“ krepšininkai sėkmingai tolo nuo savo priešininkų. Po slogaus kėlinio, „Vaikinų“ komandos atžvilgiu, rezultatas buvo 48:60 „BC Irsana“ naudai.

Lemiamas ketvirtis prasidėjo dviem taikliais „Vaikinų“ tritaškiais, kurie sumažino skirtumą iki 6 taškų. Nieko nelaukusi „BC Irsanos“ komanda paprašė minutės pertraukėlės, kad nuraminti aistras aikštelėje. Dar vienas M.Kraujalio tritaškis privertė šoktelėti visą „Vaikinų“ komandos atsarginių žaidėjų suolelį. Praėjus trims minutėms, komandas skyrė vos vienas metimas 60:63. Po įspūdingų metimų žaidimas aprimo ir vis laikėsi trapi 3 taškų persvara. Likus 2 minutėms iki ketvirtojo kėlinio pabaigos, rezultatas buvo 63:67 „BC Irsana“ naudai. Po V.Danilovo baudos, du metimus metė M.Kraujalis, iš kurių pavyko pataikyti tik vieną. Likus paskutinei minutei, rezultatas buvo 66:69 ir kamuolys priklausė „Vaikinų“ komandai. Rungtynių pabaiga buvo tikrai karšta – E.Urbanavičiaus bauda siuntė V.Narkevič prie baudų metimų linijos, pastarajam nepataikius nei vienos baudos lemiama ataka priklausė „Vaikinams“, tačiau ji buvo nerezultatyvi. Rungtynes rezultatu 68:69 laimėjo „BC Irsana“. Nugalėtojams V.Danilovas pelnė 17 taškų ir atkovojo 10 kamuolių. Pralaimėjusių gretose išsiskyrė M.Kraujalis su 21 tašku.

  

Rungtynių komentarai:

"Vaikinų" žaidėjo V.Petrulionio komentaras: "Kaip ir minėjome prieš finalo ketvertą, jog mūsų sezono tikslas buvo pakliūti tarp 8 stipriausių, tai patekimas į final 4 mums yra 150% mūsų tikslo. Aišku, kaip sakoma, apetitas kyla bevalgant. Pirmiausiai norėjome įrodyti iš visų jėgų, jog į final 4 pakliuvome ne šiaip sau ir garbingai norėjome pasipriešinti bet kuriems varžovams bei sukurti krepšinio spektaklį savo žiūrovams, ką, manau, kad ir pralaimėjome, bet pavyko padaryti. Visų antra, aišku, norėjome ir pakliūti į finalą, bet labai gaila, kad pritrūko tiek nedaug. O šiaip pralaimėjimą, manau, lėmė tas, kad paskutines rungtynes žaidėme lygiai prieš savaitę ir dauguma mūsų neturėjo visą savaite kamuolio. Greičiausiai, jog prieš finalo ketvertą dauguma ekipų pasidaro kokią nors treniruote. Tai labai aiškiai matėsi rungtynių pradžioje, kai leidome varžovams pabėgti į priekį. Pasivijome pabaigoje, tačiau didelis jėgų stygius mums pakišo koją. Tuo tarpu varžovai turėjo didesnę rotaciją ir tas jiems rungtynių pabaigoje išsaugojo daugiau jėgų. Pirmiausia noriu padėkoti komandai, kuri parodė, jog mes esame verti finalo ketverto. Visų antra didelis dėkui Mindaugui Kraujaliui, kuris su suplyšusiu blauzdos raumeniu vistiek tempė komandą į priekį, jis dėl komandos bet ką gali padaryti. Įvyko, kas įvyko, bet galvų nenuleidžiame ir kovosime rytoj iš visų jėgų dėl bronzos medalių. Galiu pasakyti ir tai, kad kas nutiktų, kad ir liktume ketvirti - mes labai neliūdėsim. Tikslai įgyvendinti, varžovų ir skeptikų pagarbą kitam sezonui gausime su kaupu. Bet kokiu atveju pasidarysim tokį uždarymą, kokio dar neturėjome !"

3 Lyga - LEMON GYM Taurė: FINAL 4 APŽVALGA

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009