3 Lyga - Lemon Gym Taurė - FINAL 4 prognozės

2017-04-28

VKL III Lygoje - LEMON GYM Taurėje liko keturios pačios stipriausios sezono komandos. Net trys iš jų po reguliariojo čempionato užėmė vieną iš pirmųjų penkių pozicijų reitinge ir tik "Vaikinų" komanda pateikė kol kas didžiausią netikėtumą, kuomet eliminavo pirmą poziciją turėjusią "SK Skaidiškių" komandą. Visiems keturiems klubams liko po dvi pačias svarbiausias sezono rungtynes, kurių metu ir paaiškės ne tik čempionai, tačiau ir medalių laimėtojai. Kviečiame paskaityti specialiai FINAL-4 etapui paruoštą apžvalgą, ko galime laukti bei tikėtis lemiamų dvikovų metu.

FINAL - 4

Komandų rodikliai statistinėse grafose (pabrauktos komandos yra tos nominacijos lyderės)

 
 
2-taškių taiklumas %  45.04 49.08 48.33 38.43
3-taškių taiklumas % 28.66 29.92 29.24 34.44
Atkovoti kamuoliai 43.8 45.8 44.5 41.6
Rezultatyvūs perdavimai 15.1 19.5 20.6 14.9
Perimti kamuoliai 10.9 14.3 11.1 9.9
Klaidos 14.9 14.8 14.9 14.4
Išrovokuotos pražangos 14.7 12.4 13.4 14.9
Puolimas 70.7 79.8 78.8 71.3
Gynyba 53.3 54.7 61.5 64.9
 

BC DUV Reklama

37 %

Startinis penketukas

Mindaugas

Sutkus

Tomas

Melnikavičius

Donatas

Sabaliauskas

Dovydas

Lopetaitis

Gedas

Vitkauskas

PG SG SF PF C

Žvelgiant per statistikos prizmę būtent "DUV Reklamos" klubą turėtumėme vadinti VKL III-iosios lygos FINAL-4 favoritais. Jie taikliausiai visoje lygoje atakuoja iš dvitaškio zonos (49.08%), yra rezultatyviausia VKL III-iosios lygos komanda, kas kartą pelnanti net po 79.8 taško, taip pat pirmauja pagal perimtus kamuolius šiame divizione (14.3) bei geriausiai iš likusių komandų kovoja dėl atšokusių kamuolių. Dar dviejų statistinių rodiklių sąrašuose komanda patenka į TOP-3, tad apie jų galimybes kalbėti galima ilgai bei išsamiai. Daug kas ne kartą gyrė šiauliečių žaidimą šiemet ir pabrėžė, jog komanda tikrai verta žaisti aukščiau, nei rungtyniauja dabar. Atėjo pats tas laikais visa tai įrodyti darbais, o ne žodžiais. Nors iki šiol klubas patyrė du pralaimėjimus, jie neužkirto kelio į pirmą savo pogrupio vietą bei puikaus reitingo visoje rikiuotėje. Komandoje pilna pergalių ištroškusio jaunimo, prie kurių prisideda ir viena super žvaigždė - ilgametis LKL patirties turintis buvęs profesionalas Donatas Sabaliauskas. Jis turi tiek universalumo, jog mėgėjų čempionate gali rungtyniauti net ir vidurio puolėjo pozicijoje, tačiau naudingiausias, spėjame, gali būti lengvojo krašto puolėjo pozicijoje. Beveik nekyla abejonių, jog aplink šį krepšininką ir suksis komandos žaidimas. Nesvetima šiam krepšininkui ir trenerio duona, todėl jo patarimai bus dar vienas nemenkas pranašumas prieš likusias turnyro ekipas. Startiniame penketuke neabejotinai vietą išsikovoti turėtų ir Gedas Vitkauskas, kuriam teks labai sunki užduotis - kautis su varžovų aukštaūgiais. Tą sėkmingai sezono metu daro ir Dovydas Lopetaitis, kuris komandos draugui turėtų padėti sudaryti neblogą duetą. Augustas Meškauskas ir Ernestas Ščesnulevičius neabejotinai bus pasiruošę tinkamu laiku padėti komandos draugams, kuomet jiems tos pagalbos labiausiai ir reikės. Tuo tarpu gynėjų grandyje dar pora labai pajėgių žaidėjų: Mindaugas Sutkus ir Tomas Melnikavičius. Tomas sėkmingai gali rungtyniauti ir įžaidėjo pozicijoje, bet realu, jog ją "DUV Reklama" vis dėlto patikės būtent Mindaugui. Pusfinalyje geriausiai puolančios lygos komandos lauks stipriausiai gynyboje atrodanti ekipa iš visų likusių - "BC Versus". Tačiau nereikia pamiršti, jog ir patys šiauliečiai moka puikiai gintis, nes lygoje pagal šį rodiklį jie užima net trečią poziciją. Sėkmės formule pusfinalyje turėtų būti greitas ir tikslus žaidimas, o tuomet jau laukia galimas finalas su "BC Irsanos" komanda. Jeigu nutiks būtent taip, krepšinio mėgėjų lauks puikus reginys, kuriame susigrumtų dvi neabejotinai pajėgiausios lygos komandos šiuo metu.


Donatas Sabaliauskas ne tik pats žaidžia, tačiau ir sėkmingai vadovauja "DUV Reklamai" kaip treneris

 

Dovydas Lopetaitis ("DUV Reklama"): "Šiemet sau užsibrėžėme aukščiausius tikslus - pasikabinti medalius. Svarbiausios sezono rungtynės vyks sekmadienį, po kurių arba su linksma gaida bandysime pasikabinti auksą, arba kovosime dėl bronzos. Mūsų komandą visi nuo seno žino, kaip šiauliečių. Visada pasižymėjome kovingumu, kuris padėdavo įveikti net ir daug stipresnius už mus varžovus, todėl manau, kad mūsų vyrai atiduos visas jėgas ir parodys šiaulietišką charakterį FINAL-4 etape. Panašų naudingumą ir taškų vidurkį mūsų komandoje turi net penki žaidėjai, todėl varžovams bus labai sunku akcentuotis į konkrečius lyderius. Komandoje situacija tokia, jog bet kuris žaidėjas gali patempti rungtynes ir padėti kitiems, jei jiems tą dieną sekasi sunkiau. Jei reiktų spėti, tikėčiausi, jog finale žais mūsų komanda ir "BC Irsana". Bet kuriuo atveju pažadėsime, kad atiduosime tikrai visas jėgas, kad pasiektume pirmą vietą ir parneštumėme pirmąjį auksinį medalį į "DUV Reklamą".

BC Irsana

27 %

Startinis penketukas

Valerij

Stefanovič

Artūras

Bajevas

Artūras

Jankovskis

Sergej

Semaško

Vitalijus

Danilovas

PG SG SF PF C

"BC Irsana" dar sezono pradžioje pateikdama paraišką į VKL III Lygą iš karto buvo nominuojama kaip viena realiausių kandidačių laimėti šio diviziono pirmenybes. Nieko keisto tame, jog komanda atkeliavo iki FINAL-4 etapo nėra, nes klubas - puikiai sukomplektuotas, į kiekvieną startinio penketuko žaidėjo poziciją turintis bent po vieną keitimą. Naujosios Vilnios atstovai užima pirmą vietą lygoje pagal rezultatyvius perdavimus, kiekvieną kartą asistuodami savo komandos draugams net po 20.6 karto. Nedaug nuo "DUV Reklamos" komanda atsilieka ir puolime, nes žengia iš karto po jų. Mėgėjų krepšinio pasaulyje žinomų pavardžių daug, tačiau ar visi žaidėjai atvyks ir padės klubui siekti aukso medalių? Beveik nėra abejonių, jog etatinis ekipos ir visos VKL III lygos lyderis Vitalijus Danilovas dalyvaus FINAL-4 šventėje ir bus tikrai nusiteikęs pasidabinti kažkokios spalvos medaliais. Jeigu Vitalijaus vieta startiniame penketuke daugmaž aiški, tai jam atsipūsti greičiausiai padėtų Rafal Moro. Tiesa, jis rungtynėse nepasirodydavo itin dažnai, bet finalams realu, jog atvyks pagelbėti saviškiams. Po krepšiu Vitalijui ir Rafalui turėtų padėti ir Sergej Semaško. Tvirtai sudėtas atletiškas puolėjas bus dar viena stipri jėga po krepšiais. Vietą startiniame penketuke turėtų išsikovoti ir Artūras Jankovskis. Tiesa, jeigu "BC Irsana" pasirinktų kiek kitokį variantą ir į aikštelę pradžioje mestų Valdemarą Narkevič - rezultatas, greičiausiai, nuo to nė kiek nenukentėtų. Gynėjų grandyje taip pat keli stiprūs krepšininkai: tai įžaidėjo pozicijoje puikiai besijaučiantis Valerij Stefanovič, Karolis Ruselevič bei atakuojančio gynėjo užduotis tvarkantis Artūras Bajevas. Sudėtis - tikrai įspūdinga ir nepatekimas į finalą komandai būtų nemaža nesėkme. Pusfinalyje "BC Irsana" turėtų įveikti "Vaikinų" barjerą, o kaip bus finale, prognozuoti labai sunku. Bet kuriuo atveju nekyla abejonių, jog kitame sezone "BC Irsaną", kaip ir "DUV Reklamos" klubą turėtumėme pamatyti laipteliu aukščiau - VKL II Lygos pirmenybėse.


"BC Irsana" vadovas Miroslav Šilobrit tikisi, jog Artūras Jankovskis sirgalius nudžiugins savo driblingu

 

Miroslav Šilobrit: "Kažkuriame sezono pradžios komentare po rungtynių pusiau juokais užsiminėme apie FINAL-4. Vėliau prasidėjo traumos, nereguliarus treniruočių bei rungtynių lankymas, tad pagrindine užduotimi buvo susirinkimas į atkrintamąsias varžybas. Kadangi jau esame čia - FINAL 4 etape, tai turime tik vieną tikslą - 2 pergales. Jeigu kitos komandos savo stipriosiomis pusėmis įvardina žaidimą, tai mes galime pasidžiaugti, jog jėgų semiamės kartu su žmonomis ir draugėmis, kurios džiaugiasi pergalėmis ir liūdi, kai pralaimime. O aikštelėje stipriąja puse galėtų būti draugystė. Nors rungtynių metu galime susipykti ar net apsistumdyti, vėliau susitaikome ir skiname pergales. Mes, kaip Kauno "Žalgiris" - kiekvienose rungtynėse gali iššauti vis kitas žaidėjas. Tuo ir esame stiprūs. Bet kuriuo atveju neabejotinu lyderiu bus Vitalijus Danilovas, kuris yra šiuo metu mūsų MVP, taip pat emocinis lyderis Andžej Dolgovič, o didžiausią padėką noriu pareikšti Artūrui Bajevui, kuris per skausmus net ir sulaužytu raktikauliu padėjo komandai pasiekti FINAL-4 etapą. Pagrindiniais kandidatais laimėti VKL III Lygą manau, buvo "SK Skaidiškės", turėjusi puikią komandą bei organizuotumą, o jų vedlys Marius Bukauskas - tiesiog nuostabus. Bet kadangi finaluose jų nepamatysime, tai čempione gali būti bet kuri iš likusių komandų. Komandos sirgaliams galime pažadėti, jog per dvi rungtynes jie tikrai pamatys kietą kovą kiekviename aikštės milimetre, ištroškusius kraujo ir medalių irsaniečius, A. Jankovskio dėjimus, A. Kručkausko bei V. Stefanovičiaus tolimas bombas, V. Narkevič firminius prasiveržimus, K. Ruselevič super driblingą bei V. Danilovo šou. Nepamirškim ir techinių - net neabejoju, kad kokias tris užsidirbsime (šyposi)."
 

Vaikinai

19 %

Startinis penketukas

Edgaras

Urbanavičius

Arūnas

Mačiulis

Vaidas

Petrulionis

Mantas

Leišis

Marius

Karvelis

PG SG SF PF C

"Vaikinams" šis sezonas - pats sėkmingiausias komandos istorijoje. Ekipa pirmenybes pradėjo rungtyniaudama dviejuose divizionuose, tačiau nutiko taip, jog pagrindinį dėmesį pabaigus VKL II-osios lygos pirmenybes teko skirti III divizionui. Tačiau dėl to "Vaikinai" pergyventi neturėtų. Čia pasiektas rezultatas tikrai pranoko lūkesčius ir komanda pateko tarp 4 geriausių. Įsimintiniausiu įvykiu greičiausiai turėjo tapti pergalė prieš pirmąjį reitingą visoje lygoje turėjusias "SK Skaidiškes". Šią komandą "Vaikinai" eliminavo dar aštuntfinalyje, o ketvirtfinalyje nepabūgo ir grėsmingos "Elektrėnų PGT" ekipos. Komanda taikliausiai visoje VKL III Lygoje meta tritaškius, tai darydama net 34.44% taiklumu. Prie šio rezultato neabejotinai daugiausiai prisidėjo Vaidas Petrulionis bei Mindaugas Kraujalis. Tiesa, jei iš tolimos distancijos klubas atakuoja pavydėtinai taikliai, tai dvitaškių taiklumas yra labai prastas - vos 38.43%. Prieš pat FINAL-4 varžybas komandoje matome ir nuostolių, nes traumą gavo vienas lyderių - Mindaugas Kraujalis. Galimybė, jog jis aikštelėje pasirodys yra minimali. Todėl iš karto teks koreguoti ir prognozuojamą starto penketuką. Įžaidėjo pozicijoje greičiausiai teks rungtyniauti Edgarui Urbanavičiui, tuo tarpu kito gynėjo vieta atsilaisvina Arūnui Mačiuliui, kuris turės rungtyniauti už du. Pagrindiniu Vaido Petrulionio uždaviniu kaip ir visuomet lieka varžovų krepšio medžioklė, tad jis greičiausiai bus paslinktas į trečią poziciją, ketvirtą automatiškai užleisdamas Mantui Leišiui. Tuo tarpu po lenta galinčio galingai rungtyniauti krepšininko "Vaikinai" neturi. Tai iš karto atsispindi ir jų rezultatuose metant dvitaškius bei kovojant dėl atšokusių kamuolių. Galbūt šias spragas pasiseks užpildyti Mariui Karveliui, kuris VKL III Lygoje rungtyniaudavo daugiau, nei po pusę rungtynių laiko. Pusfinalio varžovas "Vaikinams" nėra itin palankus. Juo tapo galinga Naujosios Vilnios komanda "BC Irsana", puikiai sustyguota daugumoje pozicijų. Realiausia, jog pusfinalyje "Vaikinams" tiesiog pritrūks tinkamos lygiavertės rotacijos ir tai galimai neigiamai atsilieps rezultatui. Kas be ko, svarbiausia netektimi bus Mindaugo Kraujalio trauma. VKL kolektyvas spėja, jog į finalą "Vaikinų" komanda patekti nepajėgs ir grumsis su "BC Versus" komanda dėl bronzos apdovanojimų.


Mantas Leišis (su kamuoliu) FINAL-4 metu turės itin daug darbo

 
Mindaugas Kraujalis: "Šį sezoną jau ir taip pasiekėme daug, todėl konkretaus tikslo nekeliame ir stengsimės kaip kiekvienose rungtynėse - kovoti dėl pergalės ir niekada nepasiduoti. Manau, jog mūsų pranašumu gali būti treneris, nusiteikimas bei komandinė dvasia. Esame stiprūs tuo, jog kiekvienas žaidėjas yra tarsi lyderis ir vienaip ar kitaip save atiduoda aikštelėje. FINAL-4 favorite matyčiau "DUV Reklamos" komandą, kuri turi nevaikišką sudėtį III Lygoje. Kviečiame sirgalius palaikyti mūsų komandą ir pažadame daugiau nemokamų bilietų į kito sezono rungtynes."
 

BC Versus

17 %

Startinis penketukas

Simonas

Birmantas

Mindaugas

Lastauskas

Eivydas

Musteikis

Tadas

Abišala

Kasparas

Rimšelis

PG SG SF PF C

Įvardinti startinį "BC Versus" penketuką yra labai sudėtinga. Taip yra dėl keleto priežasčių. Visų pirma, komanda neturi tikrojo vidurio puolėjo, kuris drąsiai galėtų pretenduoti pradėti rungtynes. Nors sudėtyje yra Karolis Butkus, pastarojo galimybės kautis su kitais lygos lyderiais yra ganėtinai miglotos. Būtent todėl į jo vietą pasislenka Kasparas Rimšelis, kuris pastaruoju metu dar įgijo ir neblogą sportinę formą. Tai gai būti vienas iš komandos privalumų FINAL-4 metu. Beveik analogiška situacija ir kitose pozicijose, kur krepšininkai pozicijomis keičiasi vos ne kiekvienose rungtynėse. Atakuojančio krašto puolėjo užduotis spręsti tenka Eivydui Musteikiui. Šis krepšininkas puikiai sudėtas savo pozicijai, tačiau neretai mėgsta labiau rungtyniauti po krepšiu, todėl kovingumo jam tikrai netrūksta. Į Eivydo poziciją dažnai kėsinasi ir Reinoldas Musteikis. Gynėjų gretose karaliauja Simonas Birmantas ir Mindaugas Lastauskas. Jeigu žvelgsime į statistiką, tai kiek arčiau įžaidėjo pozicijos galėtų būti Mindaugas, tačiau su įžaidėjo užduotimis neretai tvarkosi ir Simonas Birmantas. Pati komanda yra šio sezono rekordininkė, nepralaimėjusi jau 22 mačų paeiliui, tačiau VKL ekspertai spėja, jog FINAL-4 metu šis unikalus rezultatas deja, tačiau nutrūks. Komanda turi be galo daug patirties, tačiau finalų metu koją kiek pakišti gali amžiaus vidurkis, pagal kurį "BC Versus" bus vyriausia finalinio etapo komanda. Tačiau tai neatima iš jų kito kozirio - geriausiai besiginančios FINAL-4 komandos titulo. Jeigu tokią gynybą ekipai pavyks pademonstruoti bent jau pusfinalyje, komandos viltys iškovoti pagrindinę taurę gali virsti realybe. Tiesa, jų barjeras pusfinalyje - prognozuojama lygos favoritė "BC DUV Reklama", kuri mėgsta greitą ir rezultatyvų krepšinį. Tad jau pirmoje FINAL-4 akistatoje pamatysime gynybos ir puolimo dvikovą. Šios rungtynės be jokios abejonės bus svarbiausiu komandos maču šiemet. Visgi spėjame, jog "BC Versus" bus priversta tenkintis mažuoju finalu. 


M. Lastauskas (žalia apranga) kamuolį komandos draugui sėkmingai perduoti gali net jo nematydamas

 

Mindaugas Lastauskas: "Jau dabar esame patenkinti esamu rezultatu ir džiaugiamės, jog patekome į FINAL-4. Dabar tikslas bus smagiai pažaisti krepšinį gerame lygyje. Jeigu žiūrėsim į stipriąsias komandos puses, tai būtinai noriu paminėti komandinį charakterį ir gerą darbą gynyboje. Pavienių komandos žaidėjų neišskirčiau, nes kiekvienas atlieka savas užduotis, kurios neatsispindi statistikoje. Taškus dažniausiai renka Simas (red.- S. Birmantas), Kasparas (Rimšelis) ir aš. Gynybą po krepšiu cementuoja Reinoldas (Musteikis). Eivydas (Musteikis) dažniausiai skiriamas dengti varžovų lyderius. Tadas (Abišala) yra komandos smegenys ir t.t. Kiekvienas turi savo rolę ir kažką duoda komandai. Jeigu vertinti komandų galimybes, tai visų šansai yra daugmaž vienodi. Geriau pažįstame tik "BC Irsana" komandą, nes žaidėme su jais vienoje grupėje. Tai tikrai pajėgus klubas, todėl nenustebčiau, jei jie ir taptų čempionais. Nors sirgalių daug ir neturime, tačiau jie - patys tikriausi ir ištikimiausi. Galiu pažadėti, kad sukovosime kaip visada kovojame, bei tai, jog kaip bepasibaigtų FINAL-4 varžybos, smagiai viską atšvęsime."

3 Lyga - Lemon Gym Taurė - FINAL 4 prognozės

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009