EKO Lyga - savaitės apžvalga

2017-04-27

VKL EKO Lygoje DAIVILVA BALTIC Taurėje vis labiau artėja FINAL-4 etapas. Jau šią savaitę paaiškėjo nte trys iš keturių finalinio etapo dalyvių ir tik vienoje poroje dar bus žaidžiamos lemiamos rungtynės. Šį kartą kviečiame prisiminti, kaip komandos sprendė savo ketvirtfinalio uždavinius.

 

1/4 finalo dalis

Naudinga.eu (5) - Logistai (4)  64 : 61, 71 : 69  (sumoje +5)

Šioje poroje jau sužaistos abejos rungtynės. Iki šiol komandos sezone buvo susitikusios du kartus ir pasidalino po pergalę. Nors įtikinamesnį laimėjimą net 24 taškų persvara dar kovo pradžioje buvo iškovoję ,,Logistai”, 1/4 etapo abi dvikovas vos kelių taškų skirtumu visgi laimėjo ,,Naudinga.eu”. Jie sustabdė gan lengvai 1/8 etapą peršokusius ,,Logistus”. Nugalėtojų gretose dviejų rungtynių cikle rezultatyviausiais žaidėjais, kaip ir galima buvo numanyti, buvo Mantas Jankevičius ir Tautvydas Palaima. Pirmasis pelnė vidutiniškai po 20,5 taško per rungtynes ir atkovojo po 15 kamuolių, o Tautvydas surinko po 21,5 taško ir atlikdavo po 6,5 rezultatyvaus perdavimo.Varžovų gretose rezultatyviausias buvo vidutiniškai po 17 taškų pelnęs Andžejus Zmejauskas. Aleksandr Račinski įmesdavo vidutiniškai po 13,5 taško. Viena iš "Logistų" pralaimėjimo priežasčių buvo ta, jog tik po 8 taškus vidutiniškai įmesdavo Bogdanas Mikšo. Jis pirmoje šių komandų dvikovoje įmetė tik 3 taškus ir sužaidė vienas prasčiausių rungtynių puolime šiame sezone. Tiesa, kamuolių  jis kaip visada atsikovojo daug: vidutiniškai po 15,5 per mačą. Žemiau galimybių rungtyniavo ir kiti "Logistų" lyderiai, nes joks kitas žaidėjas (be jau minėtų) nepasiekė dviženklio taškų vidurkio. Tai atsispindi ir pelnomų komandinių taškų grafoje šiame etape - komanda nepasiekė savo rezultatyvumo vidurkio nei viename mače. "Naudinga.eu" laimėjo galbūt dėl to, kad dar pernai žaidė pajėgesnėje III lygoje, kur užėmė 14 vietą ir turi sukaupusi daugiau patirties. Taigi ketvirtoji pagal reitingą lygoje "Logistų" komanda turi pasitraukti iš kovos medalių. Belieka jiems palinkėti sėkmės VKL Pavasario turnyre. 


Tomas Silvanavičius (geltona apranga) pirmose serijos rungtynėse nebuvo toks pastebimas

 

Šiaulių kuopa (6)  - Vilko brolija (3)  62 : 72, 46 : 41 (sumoje +5)

Šios poroje susitiko vieną kitą pažįstančios ekipos. EKO lygos reguliaraus čempionato antrame etape abi pergales šių komandų tarpusavio rungtynėse iškovojo "Šiaulių kuopa". Tai ekipai teikė šiek tiek vilties, kad ji laimės ir šįkart, tačiau atsitiko priešingai. Pirmąsias komandų rungtynes neįtikinama 10 taškų persvara laimėjo "Vilko brolijos" kolektyvas. Antrąsias rungtynes 5 taškų persvara jau  laimėjo ,,Šiaulių kuopa”, tačiau to nepakako bendrai pergalei pasiekti. Laimėti šiai komandai reikalinga persvara pritrūko tiek laiko, tiek ir taiklumo ypač iš Arnoldo Vaičiulio, kuris įmetė tik 9 taškus ir sužaidė savo nerezultatyviausias rungtynes sezone. Šiam žaidėjui abejose komandos rungtynėse tragiškai nekrito tritaškiai: pataikyti tik 2 iš 17 bandymų. Kitas prie šiauliečių lyderių priskiriamas žaidėjas Eivydas Saulius antrajame susitikime įmetė tik 2 taškus. Dviejų rungtynių cikle rezultatyviausiai žaidė Simanas Užkuraitis, pelnęs po 16,5 taško per rungtynes. Arnoldas Vaičiulis šįkart buvo antras pagal taškus komandoje, įmetęs vidutiniškai po 16 taškų. Nugalėtojų gretose dviejų rungynių cikle rezultatyviausiai žaidė Luko Lemežio, Mindaugo Sutkaus ir Igno Vilkelio trejetas. Rezultatyviausiai rungtyniavo Lukas įmesdamas vidutiniškai po 18 taškų per rungtynes, Mindaugas įmesdavo po 12,5 taško, o komandos treneris Ignas -  po 11 taškų. Beje, šis žaidėjas pirmosiose šių komandų rungtynėse įmesdamas 19 taškų pasiekė savo sezono rezultatyvumo rekordą. Įžaidėjas Mindaugas Sutkus dar vidutiniškai atliko po 5 rezultatyvius perdavimus komandos draugams. Abiejose rungtynėse "Vilko brolija" geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių ir darė mažiau klaidų už varžovus. Tai didžia dalimi ir nulėmė galutinę pergalę serijoje. Per dvi dvikovas šiauliečiai padarė vidutiniškai po 19,5 klaidos, kas yra daugiau, nei vidutiniškai sezone. Šis rodiklis - vienas prasčiausių lygoje ir komanda yra viena iš daugiau klystančių komandų visoje Eko lygoje. "Vilko brolija" antrus metus iš eilės keliauja tarp keturių stipriausių lygos komandų. Tuo tarpu "Šiaulių kuopa" ženkliai viršijo savo praėjusių metų pasiekimą, kuomet EKO lygoje užėmė tik 18 vietą.

 

BC Bedugnė (1) - Meridianas (8)  76 : 54, 77 : 68 (sumoje +31)

Šioje poroje jėgas surėmė gana skirtingo pajėgumo komandos: tai pirmą reitingą turinti "BC Bedugnė" bei 8-ąjį - "Meridianas". Pirmoji komanda iki šio etapo turėjo 6 pergalių iš eilės lygoje seriją ir visos jos iškovotos gana didele persvara. Nenuostabu, kad ši ekipa buvo laikoma ir poros favorite. Klubas įrodė savo pranašumą abi savo dvikovas laimėdamas vidutiniškai 15,5 taško pranašumu. Daugiausia puolime prie pergalės vėl prisidėjo ne kas kitas, o "BC Bedugnės" lyderis Povilas Kirdeika, kuris abejose rungtynėse vidutiniškai pelnydavo po 26 taškus. Maža to, jis dar po penkis kartus sėkmingai asistavo savo komandos draugams. Gan gerai Povilui talkino ir Darius Janavičius, kuris įmetė vidutiniškai po 13 taškų bei atkovodavo po 12,5 kamuolio per rungtynes. Kaip 1-2 pozicijos žaidėjui, tai - išties įspūdingi skaičiai. Joks kitas krepšininkas nugalėtojų gretose dviejų rungtynių cikle nerinko dviženklio taškų skaičiaus. Tačiau paminėtina, jog abiejose rungtynėse visi aikštelėje pasirodę žaidėjai pelnė taškų. Tai irgi buvo viena iš pergalės priežasčių. Komanda viršijo savo rezultatyvumo vidurkį sezone, vidutiniškai įmesdama po 76.5 taško per rungtynes. "Meridiano" gretose du žaidėjai taip pasiekė dviženklį taškų skaičių. Tai Laisvūnas Ryškus, kuris pelnė vidutiniškai po 11 taškų per rungtynes bei Lukas Volkavičius, rinkęs taip pat po 11 taškų. Antrose komandos rungtynėse Lukas pasiekė asmeninį savo taškų rekordą sezone, įmetęs 15 taškų ir tris kartus viršijęs savo pelnomų sezono taškų vidurkį. Kiti komandos žaidėjai, kuriuos reikėtų priskirti prie komandos lyderių, tokie, kaip Vytautas Kumetaitis, sužaidė žemiau savo galimybių arba praleido vienas šio etapo rungtynes. Jų indėlio pritrūko labiau pasipriešinti greitam ir rezultatyviam "BC Bedugnės" puolimui bei kibiai gynybai. Abiejų rungtynių baigtį nulemdavo vienas dviženkle persvara pralaimėtas "Meridiano" kėlinys. 


Svajūnas Sinkevičius (su kamuoliu) kartu su "Vilniaus Pulso" ekipa yra labai netoli FINAL-4 etapo

 

Lyderiai (15) - Vilniaus Pulsas (10)  59 : 60

Sekmadienio vakarą VKL EKO lygos ketvirtfinalyje pirmoje tarpusavio dvikovoje  susitiko „Lyderiai“ ir „Vilniaus Pulsas“. Rungtynes šaltu dušu pradėjo svečiai, kurie, sužaidus minutę, jau pirmavo 8:2. „Lyderiai“ niekaip nerado kelių link krepšio, o sužaidus kiek daugiau, nei keturias minutes, rezultatas jau buvo 11:2. Šeimininkai šiek tiek susiėmė ir sugebėjo sumažinti deficitą iki kėlinio pabaigos. Antrajame ketvirtyje sužaidus beveik keturias minutes rezultatas buvo 20:14 svečių naudai. Tuomet šeimininkai pelnė aštuonis taškus be atsako ir išsiveržė į priekį. Iki kėlinio pabaigos "Lyderiai" išlaikė minimalų pranašumą. Trečiąjį kėlinį puikiai pradėjo svečiai, kurie sužaidus penkias minutes buvo priekyje 26:34. Persvara panašiai laikėsi visą likusį kėlinį. Ketvirtajame kėlinyje virė atkakli kova, o sužaidus penkias minutes vieno taško persvarą turėjo svečiai. Rungtynes tuo pačiu vienu tašku sugebėjo laimėti svečiai, o atsakomosios rungtynės laukia jau po savaitės. Taigi "Vilniaus Pulsas", vėl nebūdami favoritais, sugebėjo išplėštį pergalę. Jų gretose keturi žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių. Šįkart rezultatyviausiu komandos žaidėju tapo Vytenis Šleiteris, įmetęs 14 taškų. Po 12 taškų pelnė startinio penketo žaidėjai Lukas Ragauskas bei Modestas Jurevičius. Efektyviausiu komandos krepšininku tapo nenuilstantis Svajūnas Sinkevičius. Šis žaidėjas įmetė tik 7 taškus, tačiau atliko net 9 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo net 12 pražangų. Komanda laimėjo ir padariusi net 18 klaidų, kai šeimininkai suklydo tik 6 kartus. "Lyderių" gretose rezultatyviausiai žaidė Deivydas Grinkevičius, pelnęs 18 taškų, bei 13 pridėjęs Edmundas Katovičius. Šiose rungtynėse šiek tiek pristabdytas buvo Tomas Silvanačius, kuris įmetęs 9 taškus, sužaidė nerezultatyviausiais rungtynes atkrintamųjų etape. Dabar mūsų laukia labai intriguojanti antroji komandų akistata.

EKO Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009