2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - apžvalga

2017-04-18

VKL - Almarūno Prekybos II Lygos čempionate 16 komandų tęsia aštuntfinalio etapą. Praeitą savaitę apžvelgėme pirmųjų keturių porų komandas, o šią atėjo ir likusių aštuonių ekipų laikas. Kviečiame kartu pasvarstyti, kurios ekipos turi daugiau galimybių keliauti dar vienu žingsneliu arčiau FINAL-4 ir medalių.

 

 

 
Ridikas ( 3 )

54 %

 
Didėja ( 19 )

46 %

Nors "Ridiko" komanda dalyvavo TOP grupės varžybose, vienareikšme poros favorite jų vadinti greičiausiai neteks. Visų pirma, komanda labai nelengvai įveikė šešioliktfinalio barjerą, kuomet tik antroje dvikovoje panaikino 10-ties taškų deficitą prieš "ReBALT - Autošalną". Tą kartą viskas pasibaigė gerai, tačiau stipresnis varžovas tokio žaidimo su ugnimi gali ir neatleisti. Nežiba ekipa ir kitoje miesto lygoje, kur taip pat pralaimėjo pirmąsias serijos rungtynes, tad kyla natūralus klausimas, galbūt "Ridiko" komandai jau iš tiesų pabodo krepšinis ir žaidėjai pasiilgo poilsio ? Jeigu taip, tuomet dvejos rungtynės prieš "Didėjos" vyrus gali būti sezono pabaigos akordu. Tačiau žvelgiant į pernykščius rezultatus toks įvykių posūkis būtų nemenkas žingsnis atgal. Deja, kažkuri iš komandų tokį žingsnį žengs, finalinį ketvertuką iškeisdama į finišą top-16 etape. Ryškiausią pranašumą "Ridikas" turi reitingo pozicijoje bei atakuojant krepšį iš toli. Tikslą pasiekia net 32.5% tolimų komandos bandymų, todėl toliašaudė artilerija gali būti svarbiu ginklu kaunantis prieš pozicinį žaidimą mėgstančią "Didėją". Pastaroji geriau pataiko iš artimesnių distancijų, atkovoja daugiau kamuolių ir daro mažiau klaidų. Tokie rodikliai lemia, jog "Didėja" stipriau atrodo ir puolime, pelnydama vidutiniškai po 73.2 taško. Tačiau pagrindinis komandos uždavinys bus gynyba bei kova "po lenta". Ten ir vėl karaliauti bus nusiteikęs E. Matusevičius, kuriam labai rimtą opoziciją turėtų sudaryti Jono Norvaišo bei Viktoro Asačiovo duetas. "Didėjos" gretose bus net keturi krepšininkai, renkantys dviženklį naudingumo balą, todėl iššauti gali bet kuris ne tik iš jų. Tuo tarpu praeito sezono sidabro medalių laimėtojų sąrašuose tokių - tik trys, tačiau ekipa pasižymi tolygiu žaidybinio laiko paskirstymu tarp ekipos kolegų. Kas bus pajėgesnis serijoje pasakyti labai sunku. Jeigu "Didėja" savo mažoje aikštelėje nesugebės įgyti persvaros, tą padaryti renovuotoje "Ridiko" salėje bus labai sunku. Vis dėlto VKL kolektyvas nedidelį pranašumą skiria praeito sezono sidabro medalių laimėtojams - "Ridikui", kuris turėtų šiek tiek lenkti savo oponentus greičiu ir sėkmingai tuo pasinaudodamas galėtų bandyti "apibėgti" varžovus.

 
Krituliai ( 6 )

58 %

 
CAPO ( 22 )

42 %

"Krituliai" - viena iš tų komandų, kurios viso šio sezono metu stabiliai žygiuoja savo tikslo - finalinio ketvertuko link. Reguliariame čempionate ekipa "TOP" divizione buvo lyderių tarpe ir bereikalingų taškų nebarstė. Prasidėjus PLAY-OFF etapui pirmame raunde ekipa gana užtikrintai įveikė ambicingą "Normaliok" komandą ir į kitą etapą žengė sukaupdama 15-os taškų persvarą. Tiesa, antroje dvikovoje teko pripažinti varžovų pranašumą, tačiau pralaimėjimas minimaliu skirtumu praėjo be pasekmių. Tuo tarpu "CAPO" žaidė "BOTTOM" grupėje ir turnyro šešioliktfinalyje pateikė nemenką staigmeną iš tolimesnių varžybų išmetusi "Tirolos" klubą, nugalėdama jį abu kartus. "CAPO" tiesiog pagirtinai atrodė gynyboje, kuomet per dvejas praeito etapo rungtynes tepraleisdavo vos po 51.5 taško, taip iš "Tirolos" atėmusi jos pačios ginklą. Žaidžiant prieš "Kritulius" greičiausiai komanda ir vėl akcentuos savo gynybą, nes puolime antrųjų šansų galimai turės mažiau. Tam įtakos turi tik 38.2 per rungtynes atkovojami kamuoliai, kas yra visais 4 kamuoliais mažiau, nei varžovai. Kitose statistinėse grafose rodikliai panašūs: jei dvitaškius nežymiai geriau meta "CAPO", tai tritaškiuose pirmauja "Krituliai", "CAPO" daro mažiau klaidų, tačiau rečiau perima kamuolį. Vienu pagrindinių "Kritulių" uždavinių bus varžovų lyderio Tado Buloto medžioklė. Šį gynėją "išjungus" iš žaidimo galima tikėtis ne tokio sėkmingo varžovų puolimo ir mažesnio rezultatyvumo. Puolimu nesiskundžiantys "Krituliai" tikrai turėtų pelnyti ne mažiau, kaip 70 taškų abiejose dvikovose, tik įdomu, kas šį kartą bus komandos lyderiais. Jeigu Edgaras Žemaitis imsis iniciatyvos kartu su Povilu Kaminsku, varžovams bus labai nelengva. Kaip bebūtų, retokai aikštelėje pasirodantis naujasis "Kritulių" pirkinys šiemet gerokai sustiprino komandą ir gali tapti vienu būsimos sėkmingos serijos kalvių. Spėjame, jog abi rungtynes turėtų laimėti "Krituliai", tačiau "CAPO" turėtų mesti labai rimtą iššūkį pirmosiose rungtynėse.


M. Žilionis mielai praeitų metų 4-osios vietos diplomą iškeistų į medalius šiemet

 

 
Elektrėnų SC ( 7 )

72 %

 
Penktukas ( 10 )

28 %

Abi komandos savo PLAY-OFF kelią pradėjo žaisdamos TOP grupėje. Ten kiek geriau sekėsi elektrėniškiams, kurie, atrodo, jau baigia pamiršti itin nesėkmingą pernykštį krepšinio sezoną. Varžybų sistema lėmė, jog ekipos dar susitiko ir tarpusavyje reguliariojo čempionato metu, kuomet pergalę net 88:47 iškovojo namuose žaidęs "Elektrėnų SC". Sunku pasakyti, koks rezultatas būtų užfiksuotas Vilniuje, bet kad namuose šeimininkai buvo visa galva pranašesni - nepaneigsi. Dauguma statistinių rodiklių ir dabar byloja apie nekokias prognozes "Penktuko" klubui. Bet kuriuo atveju ši komanda jau pasiekė patį geriausią rezultatą ekipos istorijoje VKL varžybose, tad dabar jau nebeturi ką prarasti. Teko girdėti kalbų, jog elektrėniškiams neva pasisekė, kad jų priešininkais bus komanda, per rungtynes pelnanti vos po 52.9 taško. Tačiau tokio rezultatyvumo "Penktukui" pakako įveikiant "VKK Masonus", surakinuos jus geležine gynyba. Būtent tokios pats gynybos reiks ir dabar, nes Elektrėnų komanda per rungtynes pelno net 24-iais taškais daugiau, už "Penktuką", todėl leisti priešininkams įmesti beveik 80 taškų iš karto reikštų pralaimėjimą. Tiesa, nereikia pamiršti, jog būtent "Penktukas" yra geriausiai besiginanti visos VKL II Lygos komanda. Nemenką pranašumą Sporto Centras" turi ir po krepšiu, nes sugriebia net 6 kamuoliais daugiau, nei tą spėja padaryti jų varžovai. Tai atitinkamai reiškia šešiomis papildomomis progomis taškams daugiau, nei turi "Penktukas". Šios komandos gretose yra tik du krepšininkai, peržengiantys dviženklių pelnytų taškų vidurkį, tuo tarpu elektrėniškių sudėtyje tokių yra net penki. Beveik visi faktai byloja apie tai, jog "Elektrėnų SC" ekipa turi puikias galimybes žengti toliau, todėl prie šios nuomonės prisidėsime ir mes spėdami, jog lemiami pamatai pergalei bus padėti dvikovos Elektrėnuose metu.

 
Superfly - Vaitesa ( 2 )

57 %

 
KK Brigada ( 18 )

43 %

"Superfly / Vaitesa" tik per plauką nelaimėjo reguliariojo VKL II Lygos čempionato, nusileidusi dėka prastesnio tarpusavio santykio "Materialiste BC" komandai. Pastaroji ekipa jau nužygiavo į ketvirtfinalį, tuo tarpu "skraiduoliams" savo pranašumą dar reiks įrodyti prieš daug ambicijų turinčią ukmergiškių "KK Brigadą". Šis kolektyvas praeitame PLAY-OFF etape kaip uraganas nušlavė nuo kelio "Vievio Žiedą", įveikdamas jį bendru 47 taškų skirtumu. Sėkmingiausiai nugalėtojų gretose tuomet žaidė neabejotini ekipos lyderiai: Ridas Pulkauninkas, Laurynas Skapas bei Mantas Vanagas. Ši trijulė daug prisideda ir prie to, jog "KK Brigada" visoje VKL II Lygoje pirmautų pagal dvitaškių taiklumą, pataikydama juos net 51.33% taiklumu. Norint pergalingai žengti toliau tokio banguoto žaidimo, kaip tai buvo praeitame etape "Superfly / Vaitesa" sau leisti jau nebegalės. Apie VKL I Lygą kitame sezone slapta svajojanti komanda privalės jau pirmose rungtynėse neleisti varžovams įsibėgėti. Po krepšiu pranašesni turėtų būti būtent TOP diviziono atstovai, nes jų gretose - labai stiprus duetas: Kristupas Surgėlas ir Karolis Ambrazaitis. Gynėjų gretose komanda taip pat turi atsvarą ukmergiškiams - tai ir Deividas Dimbelis, ir Dovydas Šablinskas. Belieka tik, jog spragas komandos penketuke pilnai užpildytų legvasis "kraštas" Vytautas Saulevičius ir pamatysime, jog "Superfly / Vaitesa" turi visas galimybes pergalei serijoje pasiekti. Tuo labiau, jog pagal puolimą komanda lygoje žengia net 6-oje vietoje, kaskart įmesdama po 73.7 taško. Greitas puolimas prieš pozicinį žaidimą - toks greičiausiai bus šios serijos devizas. Jeigu pirmose rungtynėse susitvarkys su jauduliu ir iškovos pergalę, toliau žygiuoti turėtų "Superfly / Vaitesa", tačiau jokiu būdu negalima atsipalaiduoti nei minutei, kaip tai buvo padaryta rungtynėse su "JAMAM", nes "KK Brigada" bus pasirengusi bet kuriuo momentu varžovus už tai skaudžiai nubausti.


"Superfly / Vaitesos" lyderis V. Saulevičius (juoda apranga, dešinėje) sieks įveikti dar vieną PLAY-OFF etapą


        1/8 finalo dalis (iš taškų skirtumo)                       1/4 finalo dalis (iš taškų skirtumo)

 

Materialiste BC ( 1 )
Intersurgical II ( 16 )

 

Materialiste BC ( 1 )

 

 

 

 

 

 

Electrolux II ( 24 )
V.Sp.C.-R2P Sport ( 8 )
   
 
 
 

 

 

 

 

 

Kažkur Matyti ( 28 )
Čiančia-Ap.Sp. ( 21 )
   
 
 

 

 

 

 

 

Telšiai ( 29 )
KK Trakai ( 13 )
   
 
 

 

 

 

 

 

Ridikas ( 3 )
Didėja ( 19 )
   
 
 

 

 

 

 

 

Krituliai ( 6 )
CAPO ( 22 )
   
 
 

 

 

 

 

 

Elektrėnų SC ( 7 )
Penktukas ( 10 )
   
 
 

 

 

 

 

 

KK Brigada ( 18 )
Superfly/Vaitesa ( 2 )
   
 
 

 

 

 


 

2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009