Pavasario čempionato 2017 apžvalgos: 4 divizionas

2017-04-08

Štai ir atėjo mūsų apžvalgų ciklo pabaiga. Iš viso parašėme 20 puslapių teksto, ne viena bemiegė naktis buvo paaukota analizėms, tačiau visos 77 komandos aprašytos! Kviečiame susipažinti su visomis dvylika paskutiniojo 4-ojo diviziono komandomis.

1. Monetų kalikai
Bene vyriausia visame 4-ame divizione komanda bus „Monetų kalikai“. Šioje ekipoje, greičiausiai, varžovai turės daugiausiai bijoti: Žilvino Šilėno, Žydrūno Damausko, Pauliaus Kiaušo, Andriaus Šiaučiūno ir Kęstučio Pagalio. Žilvinas turi puikius fizinius duomenis ir gali puikiai kovoti po krepšiais. Žydrūnas pasižymi gero snaiperio savybėmis. Andrius ir Paulius jau yra nemažai žaidę mėgėjiškame krepšinyje ir sukaupę vertingos patirties. O Kęstutis pasižymi gražiu technišku žaidimu po krepšiais. Nederėtų nuvertinti ir kitų šio klubo žaidėjų. Krepšininkai drauge sportuoja ne vienerius metus ir puikiai vienas kitą pažįsta. Vieningumas bus vienas tiesiausių šios ekipos kelių į pergales.

2. Liejam
Nuo „Šernų“ atskilęs „Liejam“ kolektyvas bandys atversti pirmąjį savo istorijos puslapį. Ryškiausias šios komandos krepšininkas be abejonės bus vidurio puolėjas Daumantas Kasperovičius. Priešininkai tikrai turės gerokai pavargti, kad susitvarkytų su technišku ir daug patirties sukaupusiu aukštaūgiu. Daumantui deramai talkinti turėtų patyręs snaiperis Tautvydas Biknius. Pastebimi be abejonės bus ir buvę „Šernų“ komandos lyderiai – Karolis Lavrinovičius, Aurimas Bernadišius ir Tomas Purvinys. Be abejonės komanda turi daug ambicijų ir atkrintamosiose lauks savo buvusių komandos draugų.

3. KK Luksara
Pirmoji iš dviejų komandų pasinaudojusių galimybe dalyvauti šiame turnyre, kaip nepatekęs į „EKO“ lygos atkrintamąsias varžybas klubas, yra „KK Luksara“. Būtent ši komanda šiuo metu ir yra įvardinama kaip realiausi pretendentai tapti 4-ojo diviziono čempionais.  Tai bus viena iš dviejų komandų, kurios gretose galbūt į aikštelę išbėgs ir mergina, klubo trenerė, Šarūnė Valinskaitė. Komandai nepadės pagrindinis vidurio puolėjas Laurynas Bernatavičius, o ekipą į priekį, greičiausiai ves IgorOrlov, Matvydo Poškaus ir Karolio Zlatkausko trijulė. Visgi kelią į apdovanojimus šiam klubui turėtų praverti ne pavieniai žaidėjai, o darnus ir vieningas komandinis krepšinis

.4. Sudervė TEAM
Nors EKO lygoje šiai ekipai sezonas kol kas gana sėkmingas, tačiau komandos vadovybė suteikė galimybę daugiau pasireikšti mažiau žaidžiantiems krepšininkams. Ekipai šiame turnyre negalės atstovauti keturi naudingiausi komandos krepšininkai: DarijušPolonskij, AleksandrLipnevič, Jonas Staniulis ir Meirūnas Sutkus. Kadangi puolime šie krepšininkai įprastai padaro daugiausiai darbo, šiame turnyre iniciatyvos imsis kiti žaidėjai. Nukraujavusios „Sudervės“ lyderiais, greičiausiai bus: Zbignev Dubovski, Arnold Dacevič, Artur Žuravliovas ir Gžegoš Jasinskij. Šiai ketveriukei ir visiems kitiems išlikusiems sudėtyje komandos krepšininkams šis turnyras bus didelis išbandymas, kadangi gerokai daugiau atsakomybės guls ant visų žaidėjų pečių.

Šioje taurėje Artur Žuravliovas galės atskleisti visus savo sugebėjimus krepšinio aikštelėje

5. Peace– 2
Naujai susibūrusi komanda, bandys deramai pasipriešinti ir daugiau patirties sukaupusiems klubams. Pirmiausiai į akis krenta tvirto sudėjimo vidurio puolėjas Žygimantas Pranckūnas, kuris turi sukaupęs šiek tiek mėgėjiško krepšinio patirties. Varžovams tramdyti šį milžiną bus tikrai nelengva užduotis. Įžaisti kamuolį šio klubo gretose, greičiausiai, bandys Daumantas Aidietis, kuris gali puikiai vadovauti komandos žaidimui. Savo patirtimi turėtų pasinaudoti ir Mantas Repečka bei Ernestas Matuliukštis. Jeigu krepšininkai spės deramai vienas kitą pažinti ,galima tikėtis ir apčiuopiamų komandos rezultatų.

6. Žalias Rytas
Antras nuo „Šernų“ atskilęs klubas – „Žalias Rytas“. Ši komanda su „Šernų“ klubu susigrumti turės galimybę jau grupės etape. Laukia įnirtinga ir bekompromisė dvikova.  Nors dauguma komandos krepšininkų nėra dar gerai pažįstami besidomintiems krepšinio pasauliu, tačiau drąsiai galima teigti, jog ši ekipa turės galingą priekinę liniją, kurią sudarys: Justinas Povilauskas ir Mantas Venckus.  Justinas yra dalyvavęs ne viename čempionate ir spėjo sukaupti nemažai patirties. Mantas savo vertę įrodė šio sezono metu būdamas pačiu naudingiausiu „Šernų“ komandos žaidėju. Visgi, kad parodyti gerus rezultatus, vien priekinės indėlio tikrai nepakaks.

7. Krepšinio naujokai
„Krepšinio naujokai“ išties nėra krepšinio naujokai. Daugumą šios ekipos narių sudaro žaidėjai, kurie jau turi sukaupę krepšinio patirties, tačiau savo komandose paskutiniu metu daugiau tenkinosi epizodiniais vaidmenimis. Ryškiausiai šioje ekipoje turėtų spindėti Giedriaus Fugalio ir Tautvydo Juzėno tandemas. Kas talkins komandos lyderiams, sunku pasakyti, kadangi tą daugiausiai turėtų lemti trykštantis noras ir įdėtos pastangos. Bet kokiu atveju visi šie krepšininkai turės puikią galimybę įgauti gerokai svaresnius vaidmenis, nei turėjo savo buvusiose ekipose.

8. Tobulėjimo akademija
Tobulėti 4-ojo diviziono varžybose bandys ir „Tobulėjimo akademijos“ krepšininkai. Vieni daugiausiai mėgėjiško krepšinio patirties sukaupę šio klubo ir viso 4-ojo diviziono žaidėjai bus – Mindaugas Nakrošis ir MaksimTrojan, kurie savo karjeroje yra iškovoję ir ne vieną „Vilniaus krepšinio lygos“ medalį. Tiesa, šiame turnyre jiems reikės ne tik teorinių žinių, tačiau ir patiems pademonstruoti savo technikos ir taiklumo sugebėjimus. Grėsmingai atrodo debiutantų brolių Gintauto ir Vidmanto Narbutų tandemas. Du puikiai vienas kitą suprantantys aukštaūgiai gali sudaryti nemažai rūpesčių varžovams.

Mindaugas Nakrošis savo kolekcijoje jau turi du bronzinės spalvos VKL medalius

9. Zulu, Mozė ir pakalikai
Zulu (Žilvaras Zinkevičius) ir Mozė (Christian Mozes) drauge su savo pakalikais bandys iškovoti kokį nors medalį. Be dviejų šios ekipos idėjinių vadų šioje ekipoje yra ne vienas daugiau ar mažiau mėgėjiškame krepšinyje pasižymėjęs krepšininkas, tačiau derėtų išskirti aukštaūgius Karoli Griziūną ir Ričardą Šegždavičių, kurie yra išties sukaupę gana daug mėgėjiško krepšinio patirties. Priekinė linija atrodo grėsmingai, o gynėjų grandyje galime atrasti nemažų rūpesčių, kadangi nėra kam įžaisti kamuolio. Gal šios atsakomybės imsis bet kurioje pozicijoje rungtyniauti galintis mėgėjiško krepšinio lygų senbuvis – Aivaras Martinaitis?

10. SKAVI
Vilniaus rajone esančių Skaidiškių ir Avižėnių miestelių krepšininkai susijungė ir nusprendė išbandyti jėgas 4-ajame divizione. Ūgio trūkumą komanda pabandė panaikinti pasikviesdami du mėgėjiškame krepšinyje patirties jau pakaupusius aukštaūgius – Petrą Gudelevičių ir Albertą Turonį. Petras ir Albertas turės nedaug laiko, kad spėtų prisitaikyti prie jau ne vieną sezoną įvairiuose vietiniuose turnyruose drauge žaidžiančių „SKAVI“ krepšininkų. TomašTatul, ZbignevTvardauskas ir Viktor Kozlovski jau yra žaidę Vilniaus krepšinio lygoje. Kitiems krepšininkams teks įveikinėti įtampa, kadangi jų laukia debiutas.

11. Šernai
Visiškai subyrėjusi „Šernų“ komanda prieš prasidedant Pavasario čempionatui gerokai atsinaujino. Prie penkių senbuvių prisijungė šeši naujokai. Be to atsikilę nuo komandos žaidėjai sugebėjo suburti dar dvi naujas ekipas.  Tarp visų šių trijų klubų virs tikrai aršios kovos. „Šernus“ į priekį turėtų vesti Vilniaus miesto krepšinio senbūviai: Giedrius Judickas, Mykolas Gurkovas ir Tauras Vilūnas. Jiems deramai talkins kaišiadoriečiai: Julius Arbutis ir Tomas Butkevičius. Komanda yra gana neblogai sukomplektuota. Visgi, kad siekti geresnių rezultatų, reikia atrasti ir susižaidimą, kuris neatsiranda be treniruočių.

12. Egzistenciniai klausimai
Įprastai daugiau pralaimėdavusi nei laimėdavusi komanda, šiame turnyre bus sau neįprastame vienų iš favoritų vaidmenų. Šios komandos gretose į aikštelę išbėgs ir mergina (Julija Tuleikytė), ir užsienio šalies pilietis (CagtayKubilayGuraras). Efektyviausias penketukas šioje komandoje turėtų būti: Paulius Norvila, Karolis Klimas, Vilius Arlauskas, Ruslanas Baranovas ir Mindaugas Bundza. O pergalių procentaliai ši komanda turėtų iškovoti, kai į rungtynes atvyksta Rytis Kazlauskas. Užsispyrimas ir tikėjimas tuo, ką darai, dažniausiai duoda vaisių. Ar taip bus ir šį kartą, pamatysime čempionatui pasibaigus.

Mindaugo Bundzos (su kamuoliu) atėjimas į komandą ženkliai pagerino klubo žaidimą

Pavasario čempionato 2017 apžvalgos: 4 divizionas

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009