Pavasario čempionato 2017 apžvalgos: 3 divizionas (1 dalis)

2017-04-06

Registracijai pasibaigus Iššūkio taurės komandų pajėgumo skirtumas atrodė gana nemažas, todėl klubai buvo padalinti į dvi dalis. Silpnesnieji pateko į 3-iąjį divizioną. Pristatome pirmąsias atsitinktine tvarka atrinktas devynias šio diviziono komandas.

1. Transcom
Pagaliau į mėgėjišką krepšinį savo atstovus delegavo ir „Transcom“ įmonė. Šio klubo gretose iškarto reikėtų išskirti Tado Kuodžio ir Vitalijaus Giedrio tandemą. Šie du krepšininkai jau spėjo pasižymėti mėgėjiškame krepšinyje.  Taip pat ši ekipa turi gana nemažai dar mėgėjiškame krepšinyje rimčiau nespėjusių pasireikšti krepšininkų. Žvelgiant į sudėtį ant popieriaus komandai gali pritrukti fizinės jėgos po krepšiais ir akademinio krepšinio patirties, tad šis sezonas „Transcom“ ekipai, greičiausiai, bus daugiausiai skirtas pasibandymui ir tolimesnių gairių išryškinimui.

2. Litcargus
Žvelgiant į „Litcargus“ komandos sudėtį, pirmiausiai, į akis krenta krepšininkas Tomas Jonaitis. Anksčiau šis krepšininkas Vilniaus mėgėjiškame krepšinyje demonstravo labai aukštą krepšinio žaidimo lygį ir buvo puikiai daug kam žinomas, tačiau ėmė ir pradingo. Labai įdomu bus pamatyti, kaip šis krepšininkas atrodys sugrįžęs ir kokia bus jo sportinė forma.  Mėgėjiško krepšinio patirties yra sukaupę ir: Žygimantas Šavelis, Simonas Spaičys, Rokas Dubauskas, Andrius Kurecas bei Rytis Kijanskas. Jeigu šiems žaidėjams gerokai padės komandos draugai, galime visai neblogą „Litcargus“ komandos pasirodymą.

3. KK Armagedonas
Po dviejų sezonų pertraukos į mėgėjišką krepšinį sugrįžta „KK Armagedonas“ ekipa. Šią ekipą ir toliau į priekį turėtų vesti: Lukas Kasteckas, Povilas Butvinskas, Mantvydas Dabrišius ir Gytis Burokas. Jiems solidžią paramą turėtų suteikti Aurimas Virganavičius, kuris yra tikrai aukšto meistriškumo žaidėjas, tačiau šį sezoną atrodė labai blankiai.  Komandos branduolys anksčiau drauge rungtyniavo krepšinio mokykloje, todėl vieningumas ir vienas kito palaikymas bus labai svarbus siekiant pergalių. Komandai geresnių rezultatų pasiekti sutrukdyti gali galingo vidurio puolėjo trūkumas. Šią problemą komanda turėtų spręsti greitu ir energingu krepšiniu. 

Lukas Kasteckas prieš du metus buvo naudingiausias "KK Armagedono" komandos krepšininkas


4. BC Drambliai
Dar viena nauja jauna komanda – „BC Drambliai“. Šioje ekipoje daugiausiai patirties sukaupęs yra ir, greičiausiai, daugiausiai lyderio vaidmens imsis Benas Račys.  Nors šis žaidėjas yra net 195 cm ūgio (su Dominyku Cibulsku aukščiausi komandoje), tačiau aikštelėje rungtyniauja gana universaliai ir vidurio puolėjo pozicijoje tikrai dažnai nežais.Komandos privalumas, jog žaidėjai yra lankę krepšinio mokyklas ir turi neblogą krepšinio supratimą. Visgi jauni krepšininkai dažnai yra linkę papiktnaudžiauti individualiais veiksmais. Norėdami kad pykčių nebūtų, žaidėjai privalės susikoncentruoti ir bandyti demonstruoti komandinį krepšinį.


5. Ką vakare ?
Tragiškai sezoną pradėjęs „Ką vakare“ klubas po truputį atsigavo, tačiau į EKO lygos atkrintamąsias varžybas patekti taip ir nesugebėjo. Sėkminga turnyro pradžia nuteikė ekipą atmesti galimybę dalyvauti 4 diviziono varžybose ir klubas pasirinko stipresnį 3-ią divizioną. Komandą į priekį  šio sezono metu vedė Petro Matulaičio, Martyno Kastecko ir Vytauto Malinausko trijulė. Prie šios trijulės Pavasario čempionate turėtų prisijungti Augustinas Žilinskas. Prieš ketverius metus šis krepšininkas demonstravo gana solidų krepšinį, tad jo pagalba „Ką vakare?“ ekipai turėtų būti labai svari.  Galbūt šiame turnyre ekipa sugebės atskleisti visą savo potencialą?


6. ArBentNumanei.eu
Trečią sezoną gyvuojančios komandos istorija yra kupina visko: ir gėdingų pralaimėjimų, ir įspūdingų pergalių, ir net iškovotų medalių.  Šios komandos vadovas Žygimantas Rimkus vienintelis, kuris išliko ekipoje nuo pat klubo įsikūrimo. Šio Pavasario čempionato „ArBentNumanei.eu“ ekipą į priekį turėtų vesti Luko Kazalupskio ir Modesto Jurevičiaus tandemas. Po krepšiais tvirta paspirtis turėtų būti Kazimieras Radzevičius, o komandos žaidimui vadovauti – Lukas Ragauskas. Susižaidimo trūkumas gali būti kliūtimi siekiant solidesnių rezultatų. Kita vertus, nemažai žaidėjų drauge rungtyniavo ir anksčiau, todėl puikiai vienas kitą supranta, o prisitaikyti reiks naujokams.

Lukas Kazalupskis EKO lygos sezono metu vidutiniškai pelnydavo po 25,3 taško per rungtynes


7. Vilniaus Olimpas
Du aiškius lyderius turintis Vilniaus „Olimpas“ išlieka gana mįslinga komanda. Net nėra abejonių, jog šį klubą į priekį ves Svajūno Sinkevičiaus ir Arūno Kuosos tandemas. Iniciatyvos imtis turėtų ir veržlusis gynėjas Andrius Keleberda, tad gynėjų grandis bus tikrai stipri. Visgi priekinę liniją sudaro mėgėjų krepšinyje dar negirdėti krepšininkai, tad labai sunku nuspėti, kaip jie prisitaikys mėgėjiškame krepšinyje ir kokius rezultatus jų žaidžiamas krepšinis padės demonstruoti komandai. Ilgą laiką mėgėjų krepšinyje besisukantis komandos vadovas Giedrius Judickas tikrai žino daug mėgėjiško krepšinio subtilybių, tad iš šios komandos galima laukti įdomaus sezono.

8. BlueSharks
Šešiomis pergalėmis ir dviem pralaimėjimais EKO lygos sezoną pradėję „BlueSharks“ krepšininkai savo pasirodymą netikėtai pabaigė vos dvejomis pergalėmis ir net aštuoniais pralaimėjimais. Lemiamoje  „EKO“ lygos aštuntfinalio serijoje per dvejas rungtynes „BlueSharks“ pademonstravo puikią gynybą ir teleido „Meridiano“ vyrukams pelnyti vos 98 taškus. Tiesa, patys „BlueSharks“ sugebėjo pelnyti vos 91 tašką per du susitikimus ir tai privertė šį klubą pabaigti EKO lygos sezoną anksčiau laiko. Komandos etatiniai lyderiai – Artūras Bielskus ir Žydrūnas Benaitis. Tiesa ekipai labai šį sezoną trūko klubo snaiperio Luko Vilkončiaus tolimų metimų, kurių jis šį sezoną pataikė gerokai mažiau nei gali. „Pavasario čempionatas“ bus puiki proga šiai ekipai reabilituotis.

9. Meridianas
Praėjusiame „EKO“ lygos čempionate 10 vietą užėmęs „Meridiano“ klubas šiemet jau pagerino praėjusio sezono pasiekimą ir pateko į geriausiųjų ekipų aštuonetuką. Įdomu tai, jog „Meridianui“ šio sezono metu padėti negalėjo praėjusio sezono komandos lyderis – Vytautas Ostrauskas. Tiesa jo netektį iš dalies kompensavo jurbarkiškis aukštaūgis Marius Zubavičius,  kuris reguliariajame sezone nebuvo dažnas svečias komandos rungtynėse, tačiau atkrintamosiose buvo bene svarbiausias ekipos žaidėjas. Puikiai kol kas šio sezono metu rungtyniauja: Vytautas Kumetaitis, Laisvūnas Ričkus ir Darius Valinskas. Kiek didesnio indelio norėtųsi iš Justo Grubevičiaus. Gal Pavasario čempionate šis žaidėjas sugebės atgauti sportinę formą.

Vytautas Kumetaitis (nr. 15) šio sezono metu įprastai demonstruoja puikią sportinę formą

Pavasario čempionato 2017 apžvalgos: 3 divizionas (1 dalis)

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009