Pavasario čempionato 2017 apžvalgos: 2 divizionas (2 dalis)

2017-04-06

Tęsiame apžvalgų ciklą. Šį kartą Jūsų dėmesiui likusios 9 Pavasario čempionato 2 diviziono komandos.

10. Dagos
Labai banguotai šį sezoną atrodė „Dagos“ kolektyvas. Buvo tokių rungtynių, kai komanda atrodė labai galingai ir palaužė tikrai pajėgius varžovus, o buvo ir tokių susitikimų, kai „Dagos“ vyrukai rungtyniavo gerokai žemiau savo galimybių ribos. Šiame turnyre ši ekipa gali būti tuo kovinguoju „juoduoju arkliuku“, kuris pateiks nemažai staigmenų. Klubo gynybą po krepšiais puikiai sutvirtina vidurio puolėjas Laurynas Bernatavičius. Šis vyrukas kartais net ir pozicinę ataką sugeba pabaigti galingu dėjimu iš po krepšio, o tokie epizodai puikiai pagyvina sukelia žaidėjuose emocinę bangą. Vienintelė kliūtis komandai – Mariaus Jurevičiaus ir Dariaus Mockevičiaus sportinė forma. Šie vyrukai po sveikatos sutrikimų dar nespėjo deramai atsigauti. Kad komanda iškovotų medalius, Darius ir Marius būtinai turi spėti pilnai atsigauti.


11. Vilniaus Baldai
Po labai blankaus Įmonių lygos sezono, Vilniaus „Baldai“ bandys reabilituotis Pavasario čempionate. Visgi Roko Niparavičiaus, Algirdo Rakšnio, Svajūno Arulio ir Virginijaus Matulio pastangų gali neužtekti. Rungtynėse dažnai turėtumėme išvysti ir dar dviejų aukštaūgių Ryčio Ignatavičiaus ir Andriaus Steponavičiaus tandemą. Klaidų skaičių turėtu sumažinti ir ekipos aikštės generolas Mindaugas Švaronas. Visumoje komanda mėgsta dažnai atakuoti iš trijų taškų zonos, tačiau tikslą pasiekia vos kas ketvirtas metimas. Norint geresnių rezultatų šį rodiklį irgi reikėtų pagerinti.


12. Brasa - baldų furnitūra
Pagrindiniame čempionate „Brasos“ didžiausia jėga buvo žaidimas po krepšiais. Arūnas Rakauskas, Žilvinas Varanka ir Karolis Jadkonis buvo pagrindiniai klubo vedliai į pergales. Visgi jų pastangų toli gražu nepakako, kad pakovotų dėl apdovanojimų ir komandai teko dažniau nuryti pralaimėjimo kartėlį, nei džiaugtis pergalėmis.  Pavasario čempionate gynėjų grandyje iniciatyvos turėtų imtis Lukas Vaitkus, Deividas Grinkevičius ir Mantas Juočepys. Šių krepšininkų pastangos gali padėti „Brasos“ atgyti ir pradėti demonstruoti kur kas kokybiškesnį krepšinį.

Arūnas Rakauskas (atlieka dėjimą) ir toliau išliks vienu iš "Brasa Baldų Furnitūra" komandos lyderiu


13. Marijampolis
Įspūdingai rungtyniaujančio Marijampolio mokyklos kūno kultūros mokytojo Valerij Rybak vedama komanda 2-oje lygoje į atkrintamąsias prasibrauti nesugebėjo, tačiau sužaidė ne vienerias nuostabias rungtynes ir kol kas tikrai gerai atstovauja Marijampolio miestelio vardą. Valerijui šį sezoną puikiai talkina etatiniai pagalbininkai: Raimondas Miniauskas, Erik Bralkovski ir Tomas Laurinavičius. Likę krepšininkai puolime ryškiau neišsiskiria, tačiau puikiai rungtyniauja gynyboje. Tiesa, komanda 2-oje lygoje gana dažnai klydo ir gana dažnai, tačiau netaikliai atakavo nuo baudų metimo ir tritaškio linijų. Šį rodiklį būtinai reikės pasigerinti, jeigu komanda nori bandyti siekti varžytis dėl apdovanojimų. 


14. Nol Semkers
Dar vienas jaunas ir entuziastingas klubas – „Nol Semkers“. Šioje ekipoje po krepšiais varžovai turėtų daugiausiai bijoti klubo bokštų – Tado Vaičiūno ir Tomo Butrimo. Tadas šiuo metu yra net NKL krepšininkas, tačiau dėl jauno amžiaus gali rungtyniauti ir 2-ojo diviziono varžybose. Tiesa, vyriausiam šios ekipos krepšininkui tėra vos 18 metų. Krepšinio tendencijos parodo, jog tokiame amžiuje įprastai krepšininkai dar nėra pakankamai fiziškai stiprūs, todėl vyresnių ekipų atstovai turėtų prieš šią komandą turėti fizinį pranašumą. Be to jaunimo komandos be trenerių dažnai demonstruoja kiek silpnesnį žaidimą. Žaisdami be stratego „Nol Semkers“ krepšininkai turės išspręsti ir šią problemą.


15. AlyvosTepalai.lt
Iš gana individualiai pajėgių krepšininkų suburta komanda turės puikią galimybę atsiskleisti 2-ojo diviziono turnyre ir galbūt taip prasiskinti kelią ateinančiam sezonui į pajėgesnius klubus. Pavienius krepšininkus išskirti būtų labai sunku, kadangi visi yra panašaus pajėgumo. Ekipa susiduria su didesniais rūpesčiais aukštaūgių grandyje, tačiau bendrai klubo ūgio vidurkis yra gana aukštas, o tai panaikina problemas kovojant po krepšiais, o teoriškai galimas šio klubo greitas puolimas gali į neviltį nuvaryti bet kurį priešininką. Tai naujai susiformavęs klubas. Jeigu krepšininkai spės tarpusavyje gerai susižaisti, bus galima tikėtis tikrai gana solidžių rezultatų.

Džiugas Paškevičius šio sezono metu buvo tikras "MinciuVerpetas.eu" komandos lyderis


16. Logistai
Viena fiziškai stipriausių visos taurės komandų bus „Logistai“. EKO lygoje komanda atkovoja vidutiniškai 18,1 atšokusio kamuolio puolime ir šios galimybės pakartoti metimą dažniausiai atveda komandą į pergales. Klubas jau praktiškai pasiekė EKO lygos ketvirtfinalį. Dabar ekipai atėjo laikas išbandyti jėgas ir su įvairesnėmis ekipomis. Gynėjų grandyje svarbiausi klubo krepšininkai yra Darius Miloševičius ir Jevgenij Korvel. Puolėjų grandyje solidžiausiai rungtyniauja: Erik Guščio, Bogdan Mikšo ir Andžejus Zmiejauskas. Gyvumo į komandos žaidimą turėtų įnešti krepšinio teisėjas Andžej Urbanovič. Lengvo pasivaikščiojimo kovojant su šia ekipa neturėtų būti tikrai niekam.


17. Vilko Brolija
Dar viena komanda, kuri šiuo metu yra labai netoli EKO lygos ketvirtfinalio – „Vilko Brolija“. Komanda „Pavasario čempionate“ neteko utopinio krepšininko – Mindaugo Sutkaus. Tiesa, prie ekipos prisijungs kitas utopinis žaidėjas – Aurimas Dalius Butkus. Šis žaidėjas gal nebus toks efektyvus puolime, tačiau tai yra vienas geriausiai gynybą sucementuojančių žaidėjų visame Vilniaus miesto krepšinyje. Puolime ir toliau nepamainomas turėtų būti Lukas Lemežis. Nederėtų pamiršti ir kovingojo Igno Vilkelio. „Vilko Brolija“ kaip komanda neturi didelės žaidimo aukštame lygmenyje patirties, tad šis turnyras daugumai krepšininkų bus labai naudinga patirtis. 


18. MKK
Puikiai sezoną pradėjęs „MKK“ klubas tapo net EKO lygos reguliaraus čempionato nugalėtojais. Tačiau šio turnyro aštuntfinalyje komanda jau pirmajame susitikime patyrė labai skaudų pralaimėjimą, po kurio, greičiausiai, nebeatsities ir privalės pabaigti savo kelionę medalių link gerokai anksčiau laiko. Pasirodo, ir viena bloga diena gali nubraukti viso sezono sunkų darbą. Viso sezono metu pagrindiniai ekipos vedliai į pergales buvo Nerijus Patlabys ir Audrius Gustys. Pavasario čempionate šiems krepšininkams padės į klubą sugrįžęs gynėjas – Orentas Ridzvanavičius, kuris tuo pačiu nuims ir dalį naštos nuo pagrindinių klubo gynėjų – Andriaus Mizgirio ir Pauliaus Kalakausko. 

Orento Ridzvanavičiaus sugrįžimas sustiprins "MKK" komandą

Pavasario čempionato 2017 apžvalgos: 2 divizionas (2 dalis)

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009