EKO Lyga - savaitės apžvalga

2017-04-06

Pristatome Jums dar vieną bęsitesiančių VKL EKO Lygos Daivilva Baltic taurei laimėti atkrintamųjų apžvalgą. Šią savaitę vyksta likusios 1/8 etapo rungtynės. Dar 7 komandos siekia prisijungti  prie jau TOP8 etape esančių ,,Meridiano” vyrų. Kviečiame dar kartą prisiminti, kaip kurioms ekipoms sekasi šio pajėgumo VKL pirmenybėse.

1/8 finalo dalis

"Sudervė TEAM" - "www.naudinga.eu" 74 : 66

Pirmajame savaitės mače susikovė trečioji 1/8 etapo pora. Ji išskiria tuo, kad aikštės pranašumo neturi nei viena komanda, nes abi ekipos rungtynes žaidžia Ateities vidurinėje mokykloje Fabijoniškėse. Pirmose rungtynėse nuo pat pradžių dominavo ,,Sudervė TEAM” kolektyvas, kuris savo puikaus puolimo dėka jau po pirmosios rungtynių pusės turėjo 16 taškų pranašumą. Antrojoje rungtynių dalyje ,,www.naudinga.eu” komandai pavyko pranašumą sumažinti perpus ir prieš antras rungtynes ši ekipa turi 8 taškų deficitą. Vyrai iš Sudervės paneigė išankstines prognozes ir nugalėjo bent jau "ant popierriaus" stipresnę komandą, kuri šiuo metu turi 5-ąjį reitingą lygoje. Jie tai padarė beveik pasiekdami savo įmetamų taškų vidurkį sezone, kas leidžia "Sudervė TEAM" toliau išlikti geriausiai puolančia lygos ekipa. Daugiausiai prie pergalės taškais prisidėjo Darius Polonskij, Aleksandr Lipnevič bei Meirūnas Sutkus. Jie visi įmetė 11 ir daugiau taškų. Efektyviausiu komandos žaidėju tapo Darius, kuris ne tik pelnė 13 taškų,  bet dar ir atkovojo 12 kamuolių surinkdamas jau 9-ąjį dvigubą  dublį šiame  sezone. Iki jubiliejinio 10-ojo trūksta tik 1 tokio mačo. Realu, kad tai gali būti kitas šių komandų susitikimas. "www.naudinga.eu" lyderiu kaip ir galima buvo numanyti vėl buvo Mantas Jankevičius, kuris įmetė 20 taškų ir dar atkovojo 18 kamuolių - išties solidus pasirodymas. Tačiau tokie skaičiai Mantui dar ne riba. Jis jau įrodė, kad gali žaisti dar efektyviau. Dviženklį  taškų skaičių  šioje komandoje dar surinko Tautvydas Palaima bei Kirilas Michailovas. Tiesa, Tautvydui tai nebuvo pačios geriausios rungtynės, kadangi įmestas tik 1 tritaškis iš 5 bandymų. Galbūt šio žaidėjo tritaškių ir pritrūko, kad rezultatas būtų visiškai kitoks. Savo ruožtu Kirilas įmetęs 17 taškų sužaidė savo rezultatyviausias karjeros rungtynes. Pralaimėjimo priežastis "www.naudinga.eu” galėjo būti ir trumpesnis atsarginių suoliukas. Komanda turėjo tik du atsarginius žaidėjus. Paminėtina, kad laimėtojus palaikė apie 30 fanų, kas irgi galėjo kažkiek įtakoti rungtynių baigtį. 

"Lyderiai" - "MKK" 77 : 49

Sekmadienio popietę S. Stanevičiaus mokykloje, namų arenoje žaidusi "Lyderių" komanda sutriuškino "MKK" krepšininkus. Jau nuo pirmojo kėlinio šeimininkai nieko nelaukdami pradėjo triuškinti savo varžovus, laimėdami kėlinį rezultatu 23:10. Antrasis kėlinys vyko kiek ramiau 13:13, o po pirmosios svikovos pusės rezultatas buvo 36:23 "Lyderių" komandos naudai. Po ilgosios pertraukos šeimininkai įjungė aukštesnę pavarą ir žaidė lyg ant sparnų -  trečiajį kėlinį jie laimėjo triuškinančiu rezultatu 29:6. Ketvirtajame "Lyderiai" kiek atsipalaidavo ir suteikė vilties "MKK" komandai. Svečiai suprato, jog norint turėti dar šansų pakovoti dėl patekimo į kitą etapą, šias rungtynes reikia gelbėti ir kiek galima mažinti atslikimą. Ketvirtajį kėlinį svečiai laimėjo rezultatu 20:12, o galutinė baigtis 77:49 "Lyderių" naudai. Atsakomosios šios poros rungtynės vyks kitą savaitę. Nors šeimininkai - "MKK" komanda, tačiau padėties savininkais bus "Lyderiai", kurie atsakomose rungtynėse turės net 28 taškų persvarą. Pagrindiniai pergalės kalviai buvo L.Vaitkus - 19 taškų, D.Grinkevičius - 18 taškų ir T.Silvanavičius - 12 taškų. "MKK" komandoje lyderiais tapo D.Volskis - 15 taškų ir N.Patlabys - 14 taškų. Gaila, tačiau rungtynės visai nesusiklostė ,,MKK” komandos vedliui A.Gusčiui, kuris pelnė tik 8 taškus. Jo taškų pritrūko jei ne pergalei pasiekti tai bent  tam, kad būtų pralaimėta mažesne persvara.


M. Nakrošis po pirmųjų rungtynių gali būti patenkintas "Lyderių" sukaupta persvara

 

"Svajonių turintys" - "Logistai" 44 : 76

Ta patį sekmadienio vakarą EKO lygos 1/8 etapo pirmosiose rungtynėse susitiko "Svajonių turintys" ir "Logistai". Rungtynės prasidėjo tragiškai abiems ekipoms, kurios nesugebėjo pelnyti nė taško per pirmasias tris su puse minutės. Ypač nerezultatyviai rungtynes pradėjo "Svajonių turintys", kurie pirmuosius taškus pelnė praėjus tik 7 kėlinio minutėms. Po pirmojo nerezultatyvaus kėlinio 8 taškais pirmavo "Logistai". Antrajame vaizdas išliko panašus - svečiai toliau krovėsi persvarą, o šeimininkams sunkiai sekėsi atrasti savo žaidimą. Ilgosios pertraukos metu užtikrintai pirmavo "Logistai" 18:34. Trečiajame kėlinyje svečiai toliau buvo nestabdomi - puikiai žaidė ne tik puolime, tačiau ir gynyboje. "Logistai" po trijų kėlinių pirmavo 25 taškų persvara. Ketvirtajame kėlinyje staigmenų "Svajonių turintys" nesukūrė, "Logistai" užtikrintai baigė rungtynes ir iškovojo lengvą pergalę rezultatu 44:76. Net 5 laimėtojų komandos nariai pelnė dviženklį taškų skaičių. Išskirti reiktų Bogdan Mikšo, kuris surinko 11 taškų ir atkovojo 25 kamuolius. Iki karjeros atkovotų kamuolių rekordo Bogdan pritrūko viso labo 1 kamuolio. Dublį surinko ir Anatolij Jedinskij, įmetęs 11 taškų ir atkovojęs 10 kamuolių. Pralaimėjusių gretose ryškiau išskyrė tik Lukas Gricius, pelnęs 16 taškų ir atkovojęs 9 kamuolius. Pralaimėtojų  komanda eilinį sykį turėjo problemų su susirinkimu į rungtynes, nes atvyko tik 6 žmonės... 

"MinciuVerpetas.eu" - "BC Bedugnė" 59 : 79

Kitoje poroje susitiko šeimininkai ,,Minčių verpetas.eu” ir svečiai - "BC Bedugnė”. Kaip ir  prognozuota, pergalę iškovojo svečių komanda. Pirmą kėlinį laimėdami 11 taškų skirtumu šeimininkai bandė paneigti išankstines prognozes, tačiau vėliau viskas stojo į savo vietas ir įtikinama galutine 20 taškų persvara nugalėjo ,,BC Bedugnė”. Šis kolektyvas įmesdamas 79 taškus patvirtino savo, kaip vienos iš geriausiai puolančių komandų vardą čempionate. Daugiausia prie to prisidėjo rezultatyviausias komandos žaidėjas Povilas Kirdeika. Jis įmetė net 39 taškus, pataikydamas net 7 tritaškius iš 9 mestų. Jis taip pat puikiai skirstė kamuolius komandos draugams. Povilas surinko net 42 naudingumo balus. Taškai ir naudingumo balai yra šio žaidėjo karjeros rekordai. Laimėtojų gretose puikiai žaidė ir efektyviausiais komandos žaidėjas Darius Janavičius įmetęs 13 taškų ir atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus. Vienas geriausių rungtynių sužaidė ir Egidijus Astikas, įmetęs 17 taškų. Šiam žaidėjui lemiamose kovose tikriausiai praverčia ir žaidimas II lygoje bei vis dar jo kitai komandai "VPP-Jade.lt” besitęsiančios VKL taurės rungtynės. ,,BC Bedugnė” laimėjo ir dėka geresnės kovos po krepšiais, bei perpus mažesnio klaidų skaičiaus už aikštelės šeimininkus, kurių jie padarė 26. Neverta tikėtis pergalės, kai žaidžiant prieš vienus lygos lyderių taip klysti. Taip žaisti ,,MinciuVerpetas.eu” komanda antrame mače negalės, jei nori tikėtis dar pabandyti atžaisti  gan solidžią taškų persvarą. Šeimininkai pralaimėjo, nes  žemiau savo galimybių sužaidė visi lyderiai. Išskirti vertėtų tik Gražvydą Balsevičių, kuris įmetė 17 taškų, taip sužaisdamas vienas rezultatyviausių savo rungtynių sezone.


Pirmose rungtynėse Džiugui Paškevičiui (su kamuoliu, "MinciuVerpetas.eu") sėkmigai sužaisti nepavyko

 

"Vilniaus Pulsas" - "Žiedinis Raumuo" 54 : 47

Savo rungtynes sužaidė ,,Vilniaus Pulsas” bei ,,Žiedinis raumuo”. Čia ekspertus šiek tiek nutildė "Vilniaus Pulsas", kuris iškovojo pergalę nebūdamas šios poros favoritu. Pastariems pergalę nerezultatyviose rungtynėse atnešė geresnė gynyba - praleisti tik 47 taškai į savo krepšį. Tai vienos geriausių šios komandos rungtynių gynyboje šiame sezone. Laimėtojus gelbėjo ir labai prastas varžovų  baudų pataikymas. ,,Žiedinis raumuo” pataikė viso labo tik 5 baudas iš 18. Svečių komandos lyderiai Žygimantas Žiukas bei Gaudvinas Šniaukštas irgi sužaidė vienas prastesnių rungtynių, kalbant apie pelnomus taškus: Žygimantas įmetė 12 taškų, o Gaudvinas 11. Tai bent 10 taškų mažiau, nei šių žaidėjų rezultatyvumo rekordai sezone. 12 taškų dar įmetė Laurynas Kažukauskas, kuris sužaidė vienas rezultatyviausių savo rungtynių sezone. Tai vienas džiugesnių dalykų pralaimėjusiams, kad atsiranda žmogus, kuris gali padėti lyderiams puolant.  Galimas variantas, jog komandai galbūt sunku buvo žaisti po ilgesnės petraukos be rungtynių. Laimėtojų komanda turėjo didesnę žaidėjų rotaciją ir tai puikiai išnaudojo. Be taškų iš aikštės neišėjo nei vienas iš 9 komandos žaidėjų, o.rezultatyviausi tapo 12 taškų įmetęs Audrius Savickas, kuriam tai buvo vienos rezultatyviausių rungtynių sezone. Šio žaidėjo vidurkis yra 5,5 taško per rungtynes ir jis tikrai ne kiekviename šios komandos mače patenka į starto penketą. Šįkart taktinis sprendimas leisti Audrių į startinį penketą pasiteisino. Jam geriausiai talkino žaidžiantis komandos treneris Lukas Ragauskas, pelnęs 11 taškų bei rezultatyviausias komandos krepšininkas Svajūnas Sinkevičius, kuris įmetė 9 taškus ir dar sugriebė 8 kamuolius.

"LPK Liberna / Gervėčių Kraštas" - "Vilko Brolija" 54 : 73

Šią savaitę pirmąjį savo susitikimą šioje poroje dar sužaidė aikštės šeiminkai ,,LPKP Liberna / Gervėčių kraštas" bei svečiai - ,,Vilko Brolija”. Komandos dar sezono pirmame etape susitiko du kartus ir pasidalino po pergalę, tačiau šios dienos dvikovos favoritais buvo laikomi svečiai. Jie pateisino favoritų statusą ir iškovojo jau antrą  įtikinamą pergalę šiame sezone prieš aikštelės šeimininkus jų tvirtovėje. ,,Vilko brolija”, įmetusi 73 taškus, viršijo savo taškų vidurkį pelnomą šiame sezone ir toks puolimas buvo viena iš pergalės priežasčių. Komanda taip pat ženkliai laimėjo ir kovą po krepšiais, atkovodama 15 kamuolių daugiau, nei aikštelės šeimininkai. Įdomus faktas, jog laimėta įtikinamai ir padarius net 25 klaidas. Šeimininkų komanda irgi klydo daug - padarė 20 klaidų. Nugalėtojų gretose 3 starto penketo žaidėjai pelnė didžiąją dalį komandos taškų. Išskirti iš jų reikėtų Luką Lemežį, pelniusi 27 taškus ir atlikusį 5 rezultatyvius perdavimus bei Mindaugą Sutkų, kuris įmetė 14 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir 7 kartus rezultatyviai perdavė kamuolį savo komandos draugams. Ne tiek daug jam trūko ir iki pirmojo trigubo dublio šiame EKO lygos sezone. Pažymėtina, kad  šis žaidėjas - vienas ištvermingiausių lygos žaidėjų, nes šiemet ant parketo žengė jau 4-ių skirtingų komandų sudėtyse. Pralaimėjusių gretose dviženklį taškų skaičių pelnė tik vienintelis Gediminas Balčius, kuris įmetė 14 taškų dvitaškius mesdamas aukštu 75 procentų taiklumu. Atskiro paminėjimo dėl geros kovos po krepšiais vertas Edgaras Vinogradovas. Jis atkovojo 11 kamuolių, kas yra geriausias rezultatas komandoje.

EKO Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009