Pavasario čempionato 2017 apžvalgos: 1 divizionas

2017-04-04

Čempionato startas nenumaldomai artėja, o mes Jums pristatome 19 pajėgiausių ateinančio Pavasario čempionato ekipų. Kviečiame susipažinti!

1. BC Fenix

Reguliariajame 2-osios lygos čempionate „BC Fenix“ komanda iškovojo vos 4 pergales iš aštuoniolikos rungtynių ir galutinėje įskaitoje užėmė vos 38-ąją vietą. Klubas nesugebėjo patekti į atkrintamąsias varžybas ir taip įgavo galimybę varžytis  žemesnio pajėgumo divizionuose.  Visgi ekipos nariai nusprendė susigrąžinti buvusius komandos draugus Gytį Ratkevičių, Ramūną Pajarską ir Žilviną Rubliauską bei žengti į 1-ąjį Pavasario čempionato divizioną.  Žilvinas Rubliauskas prieš du sezonus rinkdamas vidutiniškai po 20,5 taško per rungtynes buvo tikras „BC Fenix“ komandos lyderis. Krepšininkas dar ir dabar palaiko sportine formą besivaržydamas su aukščiausio lygio priešininkais, tad sugrįžęs turėtų vėl tapti „BC Fenix“ vedliu į pergales.  Žilvinui Rubliauskui turėtų puikiai talkinti klubo senbūviai ir etatiniai „BC Fenix“ ekipos lyderiai: Aurimas Urbaitis, Algirdas Markauskas ir Žilvinas Šlepikas. Šis Pavasario čempionatas parodys, ar vienas ryškus puolimo lyderis sugebės atgaivinti visą puikiai besiginančią „BC Fenix“ komandą.

2. Ką tu ?

Grėsmingai ant popieriaus atrodo „VKL Darbuotojų“ ir „Vaikinų“ komandų junginys – „Ką tu?“. Neabejotinai pagrindinis vaidmuo šioje ekipoje teks Simui Liepinaičiui, kuris daugiausiai reguliuos visu šios ekipos puolimo veiksmus. Tai bus vienintelis šios ekipos įžaidėjas, todėl jis, greičiausiai ir bus daugiausiai laiko aikštelėje praleidžiantis krepšininkas. Po krepšiais, ypač, pavojingas turėtų būti klubo legionierius – Egidijus Mažeika, o jam solidžiai talkinti turėtų Mantas Leišis bei Ugnius Stulginskas. Galiausiai derėtų prisiminti potencialius komandos rezultatyviausius žaidėjus – Mindaugą Pukelevičių ir Mindaugą Kraujalį bei iš bet kur pataikyti galintį snaiperį Vaidą Petrulionį. Jeigu dar sportinę formą atgaus Linas Vaigauskas ir Liudas Gataveckas – ši komanda bus sunkiai palaužiama bet kuriam varžovui.


3. ReBALT - Autošalna

Kritimas į „Bottom“ divizioną prieš sezoną šiai ekipai buvo pavadintas potencialiu skaudžiu smūgiu, tačiau niekas nesitikėjo, jog „Rebalt“ klubas iki pačių paskutinių akimirkų kovos dėl patekimo į atkrintamąsias? Visgi sėkmingai susiklostęs paskutinis reguliaraus sezono etapas leido „ReBALT“ vyrukams žengti tolyn, kur jau šešioliktfinalyje jų laukia labai rimtas varžovas – „Ridikas“. Pavasario čempionato 1-ame divizione prie ekipos prisijungs vis viešumoje su 3x3 krepšinio turnyruose iškovotai šviežiais trofėjais pasirodantis AndrejMaisak. Komandą į priekį turėtų vesti ilgamečiai klubo lyderiai –Viktoras Azarkovas, Kęstutis Bagdanavičius ir Marius Taparauskas. Pirmieji du krepšininkai patirties kaupiasi rungtyniaudami 1-oje lygoje. Marius ten pat sezoną irgi pradėjo, tačiau sausio mėnesį buvo visiškai išbrauktas iš pirmosios lygos komandos ir neteko aukštesnio lygmens žaidėjo statuso. Ilgametis žaidimas kartu ir vienybė turėtų būti pagrindinis šios ekipos privalumas prieš kitas ekipas 1-ame divizione.


4. Liejam kašę

Jauna ir entuziastinga nesenai krepšinio mokyklas pabaigusio jaunimo komanda visą savo energiją pasistengs išlieti Pavasario čempionato krepšinio aikštelėse. Išskirti lyderį šioje ekipoje labai sunku.  Visgi, greičiausiai, jauną ir energingą ekipą į priekį vesti turėtų nemažai aukšto žaidimo patirties sukaupę Martynas Lazdauskas ir Vilius Žukas. Vilniaus krepšinio lygoje šį sezoną kol kas solidų krepšinį demonstruoja Mantas Bagdonas ir Dovydas Šablinskas. Mantas buvo labai sunkiai sustabdomas EKO lygoje, o Dovydas labai solidžiai rungtyniauja vienų iš 2-os lygos favoritų „Superfly - Vaitesa“ gretose. Rimta paspirtimi komandai bus ir dviejų metrų ūgio vidurio puolėjas Dominykas Bučas, kuris dar ir šį sezoną labai sėkmingai rungtyniauja Vilniaus krepšinio mokyklos ekipoje. Jeigu komanda įveiks asmenines ambicijas ir komandiškai sieks tikslo, šiame turnyre gali žygiuoti labai toli.


Mantas Bagdonas bandys reabilituotis po komandiškai nesėkmingo sezono EKO lygoje


5. SKM – OPK

Po kelių metų pertraukos į vieną būrį vėl susibėgs 1996 metų gimimo Sostinės krepšinio mokyklos absolventų karta. Kadaise visi šie vyrukai siekė pergalių drauge, paskutiniais metais žaidėjai savo statistiką gerino skirtingose komandose arba ilsėjosi. Einamojo sezono metu solidžiausiai savo ekipas atstovavo: Kristupas Surgėlas, Vytautas Saulevičius, Titas Šepetys ir Nerijus Urbelionis. Nevertėtų pamiršti ir buvusių kertinių šios ekipos krepšininkų, kurie šį sezoną „Vilniaus krepšinio lygoje“ nerungtyniavo: Pranciškaus Rimkaus ir Mindaugo Gaveikos. 2013-05-03 savo paskutinėse rungtynėse drauge „SKM –OPK“ Pavasario čempionato Mažosios taurės šešioliktfinalio rungtynėse dvidešimt šešių taškų skirtumu nusileido Genadijaus Kuliomino treniruojamai „Fejaskalbeja.lt“ ekipai. Šiame čempionate „SKM - OPK“ turės galimybę vėl susirungti su to paties trenerio vadovaujama ekipa ir šį kartą tai Genadijui ir visai Sostinės krepšinio mokyklos 1996 metų absolventų kartai bus labai principinė dvikova.


6. Telšiai

Kovingiesiems žemaičiams, greičiausiai, šis 2-osios lygos sezonas pasibaigs gerokai anksčiau nei praėjusysis. Nors pirmojoje dvikovoje galingam varžovui nusileista vos 4 taškų skirtumu, antrajame susitikime poros favoritai iš Grigiškių mikrorajono turėtų būti gerokai rimčiau nusiteikę ir jau pirmojoje susitikimo dalyje išspręsti visus ne iki galo išspręstus klausimus. Ankstyva sezono pabaiga, leis geriau susikoncentruoti prieš Pavasario čempionatui. 2-oje lygoje komandą į priekį užtikrintai veda Antano Mikūtos, Martyno Rimkaus ir Mato Mankevičiaus trijulė. Pavasario gretose prie šio trejetuko puikiai pritapti turėtų snaiperis Žilvinas Bendoraitis. Šį sezoną žemiau savo galimybių ribos rungtyniavo komandos senbuviai: Gabrielius Riškus, Julius Mikėnas ir penkerių rungtynių net nesužaidęs Justas Juška.Nors įprastai Telšių miesto garbę ginanti komanda nesugeba išlaikyti pastoviai solidaus žaidimo, tačiau atkrintamosiose kaunasi iš visų jėgų ir tikrai šiame trumpame čempionate gali pateikti ne vieną sensaciją.


7. Pasvalio fasanai ir ko

Nors pasvališkiai Vilniaus krepšinio lygoje rungtyniauja ilgus metus, pirmą kartą komandos pavadinimas bus susijęs su komandos atstovaujamu miestu. Sensacingai gerokai anksčiau laiko savo pasirodymą 2-ojoje lygoje pabaigę vyrukai galės deramai susikoncentruoti Pavasario čempionato kovoms. Komandą į priekį ir toliau turėtų vesti bene geriausias visame mieste brolių tandemas: Edgaras ir Evaldas Jonkai. Jiems puikiai talkinti turėtų vienas didžiausių šio sezono netikėtumų Vilniaus krepšinio lygoje – Robertas Jasilionis. Solidų krepšinį gali demonstruoti ir po dviejų metų pertraukos į komandą sugrįžtantis Arminas Vareika bei komandos legionierius iš Joniškio miestelio kilęs krepšinio teisėjas – Eimantas Vasiliauskas. Prieš prasidedant Pavasario čempionatui komanda turi susitvarkyti su svarbia psichologine užduotimi ir pamiršti netikėtą nesėkmę 2-os lygos šešioliktfinalyje. Tik palikę visas negandas praeityje pasvaliečiai gali tikėtis solidžiai pasirodyti Pavasario čempionate ir gal net prasibrauti į finalinį ketvertą.

8. BC Salininkai

Ne vieną sezoną poilsiui pavasarį skirdavę salininkiečiai šį kartą padarė išimtį ir bandys mesti deramą iššūkį Pavasario čempionato 1-ojo diviziono ekipoms. 3-ojoje lygoje „BC Salininkai“ reguliariajame sezone finišavo treti, o šešioliktfinalyje gana nesunkiai įveikė „SK Meškų“ pasipriešinimą. Aštuntfinalyje salininkiečių laukia patyrę „United Sharks“ vyrukai.  Naudingiausiai Salininkų atstovų gretose kol kas šį sezoną rungtyniauja ilgametis šio klubo lyderis ir visų Salininkų krepšinio legenda - AndrejKovalevski. Šiam vidurio puolėjui aikštelėje gana solidžiai talkina: Linas Petreikis, Giedrius Bilotas ir Darius Bukelis. Papildomai komandai Pavasario čempionate padės ir keli nauji krepšininkai iš kurių verta išskirti puikų krepšinį šį sezoną demonstruojančių JaroslavoAchramovičiaus ir Gedimino Balčiaus tandemą. Sėkmingai įveikus 3-osios lygos aštuntfinalį, Pavasario čempionatas gali tapti puikiu turnyru pasiruošti lemiamoms pagrindinio čempionato kovoms. 


Salininkiečiai ryžtingai pasiryžę ginti savo gyvenvietės garbę
 

9. Tirola

Susigrąžinę Julių Kubertavičių aukštų tikslų siekti bandys „Tirola“ vyrukai. Šiai ekipai 2-osios lygos čempionatas dar nepasibaigė. Po pirmųjų šešioliktfinalio rungtynių „Tirola“ turi keturių taškų deficitą, kurį sieks panaikinti namų arenoje.  Komandą į priekį užtikrintai veda gynėjai - Denisas Oliferas ir Linas Zenavičius. Jiems puikiai talkina puolėjai – Mantas Kazlauskas ir VladislavPiskariov bei vidurio puolėjas Dainius Vyčas.  Prisijungus Juliui Dainiui bus gerokai lengviau grumtis po krepšiais. Svarbus komandai bus ir begalę krepšinio patirties sukaupęs krepšinio treneris – Eduardas Kairys. Gausios šio stratego žinios ir puikus Deniso Olifero vadovavimas gali būti kertiniu „Tirola“ pergalės raktu, o per ilgus metus sustyguotas susižaidimas bus nemažas privalumas prieš dalį varžovų.


10. Electrolux

2-os lygos šešioliktfinalio sensacijos autoriai bandys sėkmingą pasirodymą pratęsti ir Pavasario čempionate.  2-oje lygoje komanda po reguliaraus sezono buvo užėmusi vos 24-ąją vietą ir neabejotinai buvo savo poros autsaideriai. Po septyniais taškais pralaimėto pirmojo susitikimo lygos apžvalgininkai „Electrolux“ galimybes žygiuoti toliau buvo įvertinę vos 18%. Gal tai buvo papildoma motyvacija ir lemiamoje kovoje „Electrolux“ krepšininkams pavyko palaužti galingą „Autovaldovo“ kolektyvą bei su trenksmu prasibrauti į ketvirtfinalį. Lemiamame susitikime net 30 taškų pelnė Kristijonas Kirlys, kuris ir Pavasario čempionate, greičiausiai, bus komandos lyderis. Puikūs demonstruojami šio krepšininko rezultatai mėgėjiškame krepšinyje esant jauno amžiaus ir net įgyta patirtis sportuojant NKL komandoje leidžia manyti, jog šis žaidėjas turi nemažai galimybių ateityje prasibrauti iki tikro profesionalo karjeros. Svarbūs pagalbininkai Kristijonui bus Liudas Balčiūnas bei Šarūnas Nekrošius. Taip pat derėtų prisiminti ir komandos smegenis bei atakų organizatorius – Marių Žydelį ir Arnoldą Norgėlą, kurių sportinė forma irgi yra labai svarbi siekiant rimtų rezultatų.


11. Merkurijus

Praeityje garsi „Merkurijaus“ komanda bandys atgimti 1-ame Pavasario čempionato divizione.  Prieš keletą sezonų komanda demonstravo puikius rezultatus pačiame aukščiausiame lygmenyje. Dabar to paties pavadinimo komanda net su tokiomis pačiomis aprangomis bandys vėl sudrebinti mėgėjų krepšinį. Tiesa, šį kartą žaidėjai bus jau visiškai kiti. Komanda yra gana puikiai sukomplektuota įvairiose pozicijose. Neabejotinai šios ekipos lyderiai bus puolėjas Laurynas Šveistys ir gynėjas Dominykas Zupkauskas. Solidžią priekinę liniją sudarys Manto Stalnionio, Juozo Petkaus ir Audriaus Karvelio trijulė. Gana solidų krepšinį šį sezoną atstovaudami savo ekipas Vilniaus krepšinio lygoje demonstravo Dominykas Mėlinauskas ir AiridasDavidavičius. Klubo vadovas Augustas Levickas tikrai gana kruopščiai pasidarbavo surinkdamas ekipą. Vienintelis išliekantis klausimas yra, kaip komanda per trumpą laiko tarpą sugebės susižaisti. Juk dalis ekipos yra praeityje žaidę drauge, tačiau visumoje ši ekipa yra visiškai naujas darinys.


12. MRU

Šiek tiek pasikeitusi Pavasario čempionate startuos MRU komanda.  Didžiausia netektimi galėtumėme įvardinti antrojo pagal naudingumą klubo žaidėjo Tomo Dacio pasitraukimą. Jį pakeisti bandys vyresnis ir gerokai daugiau patyręs žaidėjas – Mantas Vanagas. Daug patirties sukaupęs mėgėjiško krepšinio veteranas turėtų būti sunkiai sustabdomu bet kuriam priešininkui. Gynėjų gretose žaidimą pagyvinti turėtų Gvidas Aleksandravičius, o po krepšiais papildomos jėgos be abejonės suteiks aukštaūgiai – Mykolas Mankevičius, Povilas Vilkas ir Mantas Jankevičius.  Nemažai rūpesčių varžovams turėtų sukelti ir MRU senbuvis Donatas Kilikevičius. 3-oje lygoje MRU komanda po pirmųjų aštuntfinalio rungtynių turi 13 taškų deficitą, tad išlieka nemaža tikimybė, jog sezonas pasibaigs. Pavasario čempionate labai svarbus bus naujųjų krepšininkų adaptavimasis. Jeigu jie sėkmingai pritaps prie naujosios komandos, galima tikėtis ir solidesnių klubų rezultatų. Komandos žaidžiantysis strategas Raimundas Kalesnykas turės gerokai pamąstyti, kaip kuo greičiau sucementuoti performuotą ekipą.


Donatas Kilikevičius (su kamuoliu) ir toliau išliks vienu svarbiausių "MRU" komandos žaidėju

13. KK Riešė

Puikiai subalansuotą ir visose pozicijose galingą komandą drąsiai galime priskirti prie turnyro favoritų dar prieš prasidedant čempionatui.  Visgi pirmiausiai į akis krenta labai galinga šio klubo priekinė linija, kurią sudaro: Gediminas Povilauskas, Viktoras Asačiovas ir Karolis Ražukas. Vargu, ar yra Pavasario čempionate komanda, kuri turėtų pajėgesnę priekinę liniją. O Tomui Šiškevičiui bus be galo sunku bandyti prilygti šiems galingiems savo komandos draugams. Nėra silpna ir gynėjų grandis, kurią sudaro Rokas Balbierius, Robertas Vainickas, Rokas Rolis ir dar vienam vis dar ieškomam pajėgiam gynėjui. Visiems šiems krepšininkams susirinkus į rungtynes gali iškilti rūpesčių dalinantis žaidybiniu laiku ir kamuolio valdymu. Panaši konkurencija nusimato ir tarp Lino Vitkausko, Justo Kaziliūno ir Ernesto Varkausko. Visgi visi žaidėjai mėgėjų krepšinyje ne naujokai ir yra iškovoję ne vieną titulą bei žino kaip siekti pačių aukščiausių tikslų. Susitvarkę su asmeninėmis ambicijomis šie vyrukai gali pasiekti labai daug.

14. Krituliai

Viena koja jau į 2-os lygos aštuntfinalį įžengę „Krituliai“ tikrai dar neplanuoja pabaigti pagrindinio turnyro, tačiau tuo pačiu startuos ir Pavasario čempionate.  Gana solidi reguliariajame 2-os lygos sezone užimta septintoji pozicija iš karto parodo, jog „Krituliai“ bus labai rimti varžovai bet kuriai ekipai. Nuostabiai „Kritulių“ gretose jau trečią sezoną iš eilės atrodo Vaidas Vaičiulis, kuris ne tik puikiai rungtyniauja tiek puolime, tiek gynyboje, tačiau dar ir gana pavyzdingai lankosi rungtynėse. Solidų indėlį į pergales įneša ir kiti etatiniai klubo lyderiai – Marius Krukonis bei Edgaras Žemaitis. Po puikaus sezono Marių į savo gretas norėjo prisivilioti „KK Riešė“, tačiau Marius liko ištikimas „Krituliams“. Sėkmingai komandoje adaptavosi ir klubo naujokai Povilas Kaminskas bei Aurimas Vaičiulis, kurie iškart prasibrovė į klubo lyderių gretas. Tiesa, naudingiausią visų laikų VKL krepšininką intensyviai į savo gretas bando prisivilioti ir „Sporticus PAGD“ klubas, tad labai įdomu kurį gi klubą vis dėl to pasirinks Povilas Kaminskas. Bet kokiu atveju ir Pavasario čempionate „Krituliai“ bus labai grėsmingi bet kuriam priešininkui.

15. 2 GEN KAEFER

Jaunos ir energingos „2Gen Kaefer“ ekipos kelionė 2-os lygos rungtynėse gali jau pasibaigti net šešioliktfinalyje. Puikiai pradėję sezoną ir pralaimėję pirmajame etape vos vieną kartą, dėl nedėkingų aplinkybių „2Gen Kaefer“ savo pogrupyje liko tik treti ir nukrito į BOTTOM divizioną. BOTTOM divizione komanda patyrė penkis pralaimėjimus iš kurių vieną „Intersurgical“ ekipai ir tai privertė užleisti pirmąją vietą prieš tai minėtajam klubui, su kuriuo „2Gen Kaefer“ ir susitiko šešioliktfinalyje bei pralaimėjo pirmąjį susitikimą 11 taškų skirtumu. Įdomu tai, jog lyg šiol svarbiausioje sezono dvikovoje buvo visiškai užgesinti „2GEN“ klubo gynėjai Gytis Steckas ir Jurgis Kargaudas, kurie reguliariajame čempionate demonstravo gana solidų krepšinį. Vien ant puolėjų Simono Mažionio, Tado Krivicko ir Daumanto Kraujalio pečiu toli nužygiuoti nepavyks. Tiek atsakomajame šešioliktfinalio susitikime, tie Pavasario čempionate bus reikalingas labai svarus kitų krepšininkų indėlis.

16. KK Trakai

Ties šešioliktfinaliu savo žygio 2-oje lygoje nutraukti tikrai neketina „KK Trakai“, kurie po pirmųjų rungtynių sugebėjo susikrauti 8 taškų pranašumą prieš pajėgų „Litrestą“ klubą. Čia neabejotinas komandos ramstis yra VitalijPodgaiskij, kuriam kiek gali talkina jaunieji Trakų miesto krepšinio talentai. Pavasario čempionate jaunimas turės galimybę pasisemti patirties iš klubo naujokų. Prie ekipos šiam neilgam turnyrui prisijungė grupė tikrai pajėgių žaidėjų. Vien ką sako Edvino Slapšio, EdmundRodzevič ir Edgaro Sosnovskio pavardės. Nepaisant atsiradusių naujokų rimtą vaidmenį komandoje turės ir Augustas Rudelis bei Paulius Borkys.  Tiesa ekipai padėti negalės Modestas Gauba, kuriam, greičiausiai, prireiks nemažai laiko, kad atsistatytų po nesenai patirtos traumos. Be puikių galimybių kovoti dėl apdovanojimų, jaunieji Trakų miesto atstovai galės pasisemti neįkainojamos patirties iš patyrusių komandos draugų bei galingų varžovų.

Vitalij Podgaiskij (atlieka metimą) noriai dalinasi savo sukaupta milžiniška patirtimi su Trakų jaunimu

17. BC DUV Reklama

Galingas „BC DUV Reklama“ kolektyvas kol kas 3-ios lygos varžybose tepatyrė vos du pralaimėjimus ir gana sėkmingai žygiuoja išsvajotų medalių link. Neabejotinai didžiausias šios sėkmės kalvis yra buvęs profesionalus krepšininkas, o dabar krepšinio treneris – Donatas Sabaliauskas. Puikiai įvesta tvarka leidžia komandai kur kas efektyviau siekti pergalių. O ir pats Donatas nepasididžiuoja įžengti į aikštelę ir šį sezoną rungtyniavo net 14-oje susitikimų (iš viso 350 minučių). Iš jaunesniųjų krepšininkų standartiškai puikią sportinę formą demonstruoja: Dovydas Lopetaitis, Mindaugas Sutkus, Gedas Vitkauskas, Tomas Melnikavičius ir Orentas Ridzvanavičius. Tiesa, Tomas kol kas tėra sužaidęs vos septynias rungtynes, tad galima spėti, jog atkrintamosiose šio krepšininko dažnai nematysime. Kita vertus reguliariajame sezone Tomas žaidė prieš pagrindinius varžovus, o atkrintamosiose jau rungtyniavo abiejuose susitikimuose, kad galima manyti, jog krepšininkas taupo save svarbiausioms dvikovoms. Pavasario čempionatas „BC DUV Reklama“ ekipai turėtų būti ne tik puikus jėgų išbandymas aukštame lygmenyje, tačiau ir nuostabus pasiruošimas prieš lemiamas 3-ios lygos kovas.

18. Sporticus.lt – PAGD

Kaip ir kiekvieno sezono metu Genadijus Kuliominas subūrė tikrai pajėgią ekipą. Tiesa, ne kiekvieno sezono metu šio krepšinio trenerio komandoms pavyksta pasiekti užsibrėžtus tikslus. Neabejotinai komandą į priekį vesti turėtų puikiai visiems pažįstami: Dainius Novickas, Deimantas Pavloskis ir Janas Jurgo. Puikiai prie šios trijulės pritapti turėtų ir Vilniaus ugniagesių komandos lyderis – Tomas Markevičius. Tarp likusių krepšininkų galime atrasti būrį puikiai rungtyniauti galinčių žaidėjų, kurie kartais savo žaidimo kokybe tikrai nenusileis ir patiems klubo lyderiams. Komandoje užregistruotas maksimalus skaičius krepšininkų – 18. Bus labai įdomu stebėti, kai visi šie sportininkai sugebės sąžiningai pasidalinti tarpusavyje žaidimo laiką. O ir komandos lyderiai, kai susirinks 11-12 krepšininkų, negalės žaisti sau įprasto 35-40 minučių laiko tarpo. Taip pat turint tiek daug aukšto meistriškumo krepšininkų tarp lyderių gali atsirasti trintis, siekiant naudingiausio komandos žaidėjo vardo. Kaip pavyks susidoroti su šiais rebusais, pamatysime jau gana greitai.

19. Didėja

Praėjusio sezono 2-os lygos bronzos medalių laimėtojai šį kartą link apdovanojimų pakylos žygiuoja su ne ką mažesniu entuziazmu. Šešioliktfinalio etape penkių taškų skirtumu palaužtas tikrai pajėgus „Infoera“ klubas iš TOP diviziono. Šiame susitikime nuostabiai pasirodė dviejų komandos lyderių Andriaus Montvydo ir Vlado Jucevičiaus tandemas. Kiek silpniau, tačiau irgi solidžiai sužaidė ir kiti du viso sezono komandos vedliai į pergales – Edgaras Matusevičius ir Martynas Šikšnys.  Būtent ši ketveriukė ir turėtų vesti komandą pergalių link Pavasario čempionate. Svarbius vaidmenis ekipoje turės ir aukštaūgiai Andrius Steponavičius su Vyčiu Nevedomskiu bei snaiperiai Paulius Kapšys su Vytautu Gudynu. Labai gerai besiginanti komanda gali bet kada puikiai sužaisti ir puolime. Kai šiai ekipai išpuola sėkminga diena puolime, jie gali nurungti bet kurį varžovą. Tiesa praėjusiame čempionate net ir tapę pogrupio nugalėtojais „Didėja“ iki finalinio ketverto taip ir nenužygiavo, tad gera pradžia ne visada reiškia pusę darbo.

"Didėja" komanda ir toliau bandys siekti naujų titulų

Pavasario čempionato 2017 apžvalgos: 1 divizionas

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009