EKO Lyga - savaitės apžvalga

2017-03-30

Pristatome Jums dar vieną bęsitesiančių VKL - Davivilva Baltic EKO lygos atkrintamųjų apžvalgą. Šios savaitės sekmadienį įvyko visos šešios atsakomosios 1/16 etapo rungtynes, po kurių paaiškėjo ekipos, žaisiančios TOP16 etape. Taip pat įvyko ir dvi rungtynės, kurios išaiškino pirmąją komandą, žaisiančią ketvirtfinalyje. Visa šitai bandysime apžvelgti šioje apžvalgoje, kur taip pat ir spėjimai, kaip galimai pasibaigs likusios TOP16 etapo rungtynės.

1/16 finalo dalis

"MinciuVerpetas.eu" - "Lewben Group" 55 : 48 (sumoje +14)

TOP16 etapo rungtynių poros tarp aikštelės šeimininkų ,,MinčiųVerpetas.eu” ir svečių ,,Lewben Group” antrąsias rungtynes vėl 7 taškų skirtumu laimėjo aikštelės šeimininkai, kurie dviejų mačų kovą laimėjo bendra 14 taškų persvara bei keliauja į kitą etapą. Pagrindine tokio rezultato priežastimi buvo faktas, jog ir antrose rungtynėse ,,Lewben Group” gretose aikštėje nepasirodė šios komandos lyderis bei naudingiausias EKO lygos žaidėjas Rolandas Bajoras. Svečiai ir antrose rungtynėse į rungtynes atvyko tik šešiese, įskaitant ir komandos merginą Agnę Jasinskaitę.  Šia sudėtimi žaidžiant prieš dešimt aikštės šeiminkų žaidėjų pergalės ir dar 8 taškų skirtumu tikėtis buvo sunku. "MinciuVerpetas.eu" žaidė labiau komandinį krepšinį bei puikiai išnaudojo savo didesnę žaidėjų rotaciją. Beveik visi šeiminkų žaidėjai pelnė taškus, tačiau rezultatyvumu išskyrė tik Gražvydas Balsevičius, įmetęs 17 taškų. Svečių neišgelbėjo nei rezultatyviausios komandos įžaidėjo Martyno Pelenio karjeros rungtynės, kuomet jis įmetė net 26 komandos taškus iš 48-ių.

"BC Internationale" - "Sudervė TEAM" 63 : 76 (sumoje -49)

Šios poros likimas buvo nulemtas pirmosiose komandų rungtynėse. Tarptautinei komandai beliko tikėtis, kad pavyks garbingai sukovoti antrose rungtynėse ir su geresne nuotaika pabaigti šių metų sezoną. Tai pavyko iš dalies, nes pralošta ne tokiu ir dideliu 13 taškų skirtumu. Pralaimėjusių gretose kaip ir pirmose rungtynėse vėl efektyviausias buvo Eduard Bielskij, o po krepšiais puikiai kovojo Darius Mažrimas - jo sąskaitoje 12 atkovotų kamuolių. Svečių gretose efektyviausias buvo vienas iš komandos lyderių Meirūnas Sutkus, surinkęs 22 efektyvumo balus. Jo komandos draugas Darius Polonskij atliko dar vieną dvigubą dublį šiame sezone.

"KrepsinioNaujienos.eu" - "Svajonių turintys" 59 : 60 (sumoje -7)

Trečioje poroje susitiko nominalūs aikštės šeimininkai ,,Svajonių turintys” ir "KrepsinioNaujienos.eu”. Čia visas išankstines prognozes paneigė ir laimėję antras rungtynes vieno taško persvara netikėtai į kitą etapą žengia "Svajonių turintys". Pergalė dar saldesnė, nes šiose rungtynėse jau žaidė svečių lyderis Povilas Vilkas. Jo pelnytų 29 taškų ir 11 atkovotų kamuolių buvo maža bent jau vienai pergalei iškovoti. Povilui solidžiai talkino tik Matas Veršekys, įmetęs taip pat dviženklį taškų skaičių. Pralaimėjimą galėjo lemti tai, kad svečių gretose nežaidė pagrindinis įžaidėjas Mantas Bagdonas, kuris turi 15 taškų ir 5 rezultatyvių perdavimų statistiką. Būtent todėl komanda iš viso atliko tik 6 rezultatyvius perdavimus. Šeimininkų gretose daugiau nei 10 taškų pelnė trys žaidėjai, o efektyviausias iš jų buvo Lukas Gricius, kuris pelnė 16 taškų ir atkovojo 9 kamuolius bei buvo netoli dvigubo dublio. Šeiminkai taip dar kartą patvirtino, kad sutelkta gynyba yra šios komandos koziriai, nes komanda pagal praleistus taškus šiuo metu yra pirmoje vietoje visoje EKO lygoje. 

"LPK Liberna / Gervėčių Kraštas" - "BC S&P" 53 : 73 (sumoje +5)

 Ketvirtoje poroje susitiko aikštės šeimininkai ,,LPK Liberna / Gervėčių kraštas” bei svečiai iš Pagirių - "BC S&P". Po pirmų rungtynių atrodė, kad dabartiniš šeimininkų pergalė išvykoje 25 taškų skirtumu atsakė į visus klausimus, tačiau pagiriečiai turėjo savo nuomonę. Jie visas rungtynes pirmavo nedideliu skirtumu, o ketvirtajame kėlinyje spurtavę iškovojo pergalę 20 taškų persvara. Atlošti 25 taškų deficitą šiai komandai pritrūko jėgų, laiko ir šiose rungtynėse nežaidusio efektyviausio komandos žaidėjo Taumanto Mikašio. Kiti du komandos lyderiai Gediminas Dainys ir Andrius Birulinas padarė beveik viską, kas nuo jų priklausė. Gediminas sužaidė vienas geriausių savo rungtynių puolime bei pasiekė savo karjeros atkovotų kamuolių rekordą, nusiėmęs jų net 19. Andrius įmetė tik 7 taškus, tačiau atkovojo 17 kamuolių. Tai irgi yra šio žaidėjo karjeros rekordas. Svečių gretose rezultatyvumu išskyrė tik du žaidėjai - Gediminas Balčius ir Saulius Keina. Jie kartu įmetė net 36 komandos taškus iš 53-jų. Gediminas Balčius dar atkovojo 19 kamuolių ir taip pakartojo savo karjeros atkovotų kamuolių rekordą VKL čempionate. Šeimininkų komanda turbūt perdaug atsipalaidavo manydami, kad viską išsprendė pirmame mače. Daugeliui žaidėjų nekrito metimai, ypač nuo trijų taškų zonos. Visa komanda įmetė tik 3 tritaškius. Laimei, persvara buvo pernelyg solidi, kad ją būtų įmanoma išbarstyti.

"Žiemgala" - "Bekupė / VezuMalkas.lt" 58 : 65 (sumoje -10)

Šioje poroje susitiko šeiminkai ,,Žiemgala” bei trapią trijų taškų persvarą po dviejų rungtynių turėję ,,Bekupė / VezuMalkas.lt”. Svečiai šįkart buvo labai susikaupę ir rungtynių baigtį praktiškai išsprendė pirmoje rungtynių pusėje, kuomet įgijo dviženklę taškų persvarą. Nors šeimininkai deficitą šiek tiek sumažino tačiau galutine 10 taškų persvara skaičiuojant dvi rungtynes į kitą etapą žengia svečiai. ,,Bekupė/ Vežumalkas.lt” gretose Mariui, Daumantui ir Mantui Maišeliams šiose rungtynėse puikiai talkino karjeros rungtynes sužaidęs Karolis Andrejevas. Įžaidėjas sužaidė efektyviausias savo rungtynės karjeroje, surinkęs 27 efektyvmo balus. Iki rezultatyviausių  karjeros rungtynių jam pritrūko vos taško, o šiose rungtynėse jis įmetė 18 taškų. ,,Žiemgalai” pasitvirtino taisyklė - ,,vienas lauke ne karys”. Ignas Cibulskas vienas įmetė 34 taškus ir nesulaukė didesnės pagalbos iš kitų komandos žaidėjų puolime. Vėl nežaidė Mindaugas Radvila, kuris galbūt būtų galėjęs padėti paaštrinti žaidimą. Aikštės šeiminkai sužaidė šią seriją tikrai pagirtinai ir kitame sezone išlaikę panašią sudėtį ir pasitiprinę bent vienu taškus įmesti galinčiu žmogumi, gali eiti dar toliau.

"Lyderiai" - "Avedus" 75 : 67 (sumoje +25)

Paskutinėje poroje susitiko aikštės šeiminkai ,,Lyderiai” bei svečiai - ,,Avedus”. Pastarosios komandos likimas praktiškai buvo nulemtas jau pirmose rungtynėse, kuriose ,,Avedus” žaisdami namuose pralaimėjo 17 taškų skirtumu. Geriausia, ką galėjo padaryti pastaroji komanda, tai antrose rungtynėse pakovoti dėl pergalės bent minimaliu skirtumu. Tačiau jau pirmame kėlinyje įmesdami tik 9 taškus jie užstrigo aikštės šeimininkų gynyboje ir iki pat rungtynių pabaigos nesugebėję įsiveržti į priekį pralaimėjo ir antrąsias rungtynes 8 taškų persvara. Pralaimėta išties garbingai žinant, kad į šias rungtynes surinko tik 5 ,,Avedus” atstovai. Įdomu, kas lėmė tokį šios komandos žingsnį. Susitaikymas, kad sezonas jau baigtas ar kitos priežastys? ,,Lyderių” gretose Žygimantas Alkovikas bei Tomas Silvanavičius pelnė po 16 taškų. Žygimantui tai buvo karjeros taškų rekordas. Svečių gretose rezultatyviausias buvo Remigijus Jakas, kuris įmetė 21 tašką, atkovojo 16 kamuolių bei surinko 29 naudingumo balus. Tai - šio žaidėjo karjeros rekordai.


 
BC Bedugnė ( 1 )

78 %

 
MinciuVerpetas ( 17 )

22 %

Aiškus poros favoritas yra pirma pagal reitingą lygos komanda "BC ,,Bedugnė". Ekipos pranašumas yra komandinis žaidimas ir vieno aiškiai išreikšto lyderio neturėjimas. Klubas, atlikdamas po 16.5 rezultatyvaus  perdavimo per  rungtynes šiuo metu  pirmauja EKO lygoje. Daugiausiai prie tokios statistikos prisideda įžaidėjas Povilas Kirdeika. Jis šiuo metu yra trečias visoje lygoje pagal rezultatyvius perdavimus. Povilas yra ir komandos lyderis pagal rezultatyvumą, įmesdamas po 16.5 taško per rungtynes. Po dviženklį taškų skaičių komandoje renka dar keturi krepšininkai. Du iš jų: Rimvydas Stankevicius ir Laisvydas Jankauskas turės praleisti šį etapą, nes nera sužaidę reguliariam sezone po 5 rungtynes. Tai - nemenkas nuostolis, tačiau abu krepšininkai nerungtyniauja jau nuo lapkričio mėnesio, tad komanda žaisti ir laimėti išmoko ir be jų. Išskirti dar galima ir Darių Janavičių, kuris meta po 12.5 taško ir uzima 4-ąsias vietas lygoje pagal baudų bei dvitaškių pataikymus. Būtent todėl Darius yra efektyviausias komandos žaidėjas. "BC Bedugnė" patenka į geriausiai puolančių ir besiginančių komandų dešimtukus. Atakoje jie turi gan aiškią persvarą prieš savo varžovus, tačiau ginantis abi ekipos atrodo panašiai.  Vienas iš "MinciuVerpeto.eu" planų pergalei pasiekti galėtų būti sutelkta bei drausminga gynyba. Toks krepšinis gali varžovus išvesti iš kantrybės, o kai "BC Bedugnė" - viena iš lyderių pagal technines pražangas, tai gali tapti ir šiokia tokia priešininkų persvara. Komanda mėgsta žaisti ties pražangos riba ir dažnai pražangomis stabdyti varžovus, tad varžovams tokiu būdu gali atsirasti dar kelios lengvos progos pelnyti taškus. Žinoma, jei patys nesiginčys su teisėjais ir susikoncentruos tik į žaidimą. O jis nemaža dalimi priklausys nuo to, kaip tą dieną seksis pulti ir kovoti dėl kamuolių rezultatyviausiam komandos žaidėjui Džiugui Paškevičiui. Taip pat puolime pavojingi Marius Kontrimas, Justinas Musteikis bei Gražvydas Balsevičius. Varžovai turės problemų, jei Gražvydą stabdys baudomis, nes šis žaidėjas kol kas baudas meta 100% taiklumu. Spėjame, jog antros staigmenos "MinciuVerpetas.eu" nebepateiks ir abi rungtynes laimės reguliariojo sezono nugalėtojai. 


Džiugas Paškevičius (su kamuoliu) - naudingiausias "MinciuVerpetas.eu" komandos žaidėjas

 

"Meridianas" - "Blue Sharks" 56 : 43 ir 42 : 48 (sumoje +7)

Sekmadienio vakarą VKL EKO lygos 1/8 finalo etape šios komandos susitiko pirmąkart. Aikštės šeimininkai buvo ,,Blue Sharks“. Jie turėjo iniciatyvą savo rankose visą rungtynių laiką ir prieš atsakomąsias rungtynes susikrovė 6 taškų pranašumą, kurį ,,Meridiano“ vyrams reiks panaikinti namų aikštėje, norint patekti į kitą etapą. Šeimininkų ekipa dideliu pranašumu laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių, kas leido sėkmingai kartoti metimus ir užbaigti atakas taškais. Nerezultatyviose rungtynėse nugalėtojų ekipą į priekį vedė 10 taškų pelnęs ir 11 kamuolių atkovojęs Ž.Benaitis ir 9 taškus pelnęs ir 15 kamuolių atkovojęs A.Bielskus. Svečių gretose rezultatyvumu išsiskyrė M.Zubavičius pelnęs 13 taškų ir atkovojęs 9 kamuolius. 

Jau po kelių dienų šios komandos susitiko antrąkart. Šįkart aikštės šeimininkai buvo ,,Meridianas“. Pastaroji komanda po pirmųjų dviejų kėlinių buvo atlošusi turėtą deficitą ir pirmavo 11 taškų persvara. Nors vėliau svečiams pavyko sumažinti atsilikimą iki minimumo, tačiau ketvirtajame kėlinyje viskas stojo į savo vietas ir ,,Meridianas“ iškovojo galutinę pergalę 13 taškų skirtumu bei keliauja į kitą etapą. Nugalėtojų komandoje dvigubą dublį - 16 taškų ir 16 atkovotų kamuolių surinko V. Kumetaitis. Tai buvo rezultatyviausios Vytauto rungtynės karjeroje.  Rezultatyviausias pagal taškus buvo M. Zubavičius su 18 taškų. Šiam žaidėjui taip pat tiek taškų dar nebuvo pavykę surinkti niekada. ,,Meridiano“ ekipa dar sykį patvirtino savo, kaip vienos geriausiai visą sezoną besiginančios komandos vardą. Pralaimėjusių gretose eilinį dvigubą dublį atliko A.Bielskus, o jam puikiai talkino 11 taškų pelnęs V.Ginaitis bei 8 taškus pelnęs Ž.Benaitis, kuris tarp lyderių buvo ir pirmame šios poros mače.

 
naudinga.eu ( 5 )

58 %

 
Sudervė TEAM ( 12 )

42 %

Šioje poroje galima laukti labai atkaklios kovos, nes tarpusavyje susitinka dvi geriausiai puolančios lygos komandos. ,,Sudervė team” vidutiniškai įmeta 76,9 taško per rungtynes, o ,,www.naudinga.eu” šiek tiek atsilieka, įmesdama vidutiniškai po 69 taškus. Gintis sunkiai sekasi abiems. Vertėtų išskirti  nebent Darių Polonskij iš ,,Sudervė team”, kuris yra vienas iš lyderių lygoje pagal blokuotus metimus. Sezono pradžioje tokį žmogų turėjo ir ,,www.naudinga.eu”. Kalba eina apie Martyna Narijauską, kuris sužaidė tik dvi rungtyntynes. Tokio žaidėjo netektis gali atsiliepti komandai šioje serijoje. Pastarają į priekį veda vienas iš efektyviausių lygos žaidėjų Mantas Jankevičius, kuris rinkdamas po 26,1 naudingumo balo užimą 8 vietą šioje kategorijoje visoje lygoje. Mantas taip yra vienas geriausių lygos kovotojų dėl atšokusių kamuolių. Jų jis atkovoja beveik po 14 per kiekvienas rungtynes. Kitas šios komandos koziris yra Tautvydas Palaima, kuris geriausiai visoje lygoje meta tritaškius (pataiko 44 %). Taip pat rizikinga šį žaidėją stabdyti pražangomis, nes Tautvydas jas gali paversti lengvais taškais. Pavojingi bus ir dar du komandos žaidėjai, renkantys dviženklį taškų skaičių: tai Jonas Veličko ir Paulius Miškinis. Paulius turėtų naudingas ir kovoje dėl atšokusių kamuolių. ,,Sudervė team” turi net 5 žmones, renkančius dviženklį įmestų taškų vidurkį. Labiausiai išskirti reiktų rezultatyviausią komandos krepšininką Aleksandr Lipnevič, jau minėta Darių Polonskij, Meirūną Sutkų bei, žinoma, Joną Staniulį, sužaidusį kol kas daugiausiai rungtynių visame VKL čempionate. Ši komanda žygiuoja pergalingai, o ir 1/16 etapas buvo įveiktas lengvai. Vienose šio etapo rungtynėse pasiekta net 100 taškų atžyma. Tai rodo, kad ši komanda yra labai pavojinga puolime, o jos stiprybė  - individualus žaidėjų meistriškumas. ,,Sudervė team” geriausiai lygoje meta dvitaškius, tuo tarpu ,,www.naudinga.eu” yra pirmi pagal tritaškių pataikymą. Visgi sudėjus visus pliusus ir minusus šios poros nugalėtojais turėtu tapti ,,www.naudinga.eu”. Ši komanda turi daugiau tokių varžybų patirties ir dar pernai žaidė III lygoje. Šiemet jie įveikė ir pirmąją lygos komandą pagal pergales - BC ,,Bedugnę”.  "www.naudinga.eu" turėtų laimėti ir dėka geresnės kovos po krepšiais bei komandos lyderių indėlio. Nemaža viltis "Sudervė team” komandai atsiranda tada, jei, tarkim, į kažkurias rungtynes neatvyksta Mantas Jankevičius. Suderviškiai gali iškovoti vieną pergalę,  bet didelis klaustukas, ar ji būtų reikalingu taškų skirtumu.


Arnold Dacevič ("Sudervė TEAM") akimis medžioja varžovų krepšio tinklelį

 
 
Svajonių turintys ( 20 )

18 %

 
Logistai ( 4 )

82 %

,,Svajonių turintys“ komanda šiemet jau pateikė nemenką sensaciją 1/16 etape įveikdami ,,KrepsinioNaujienos.eu“ kolektyvą. Tačiau žengti dar toliau komandai bus labai sunku, nes žais prieš dar pajėgesnę ekipą - ,,Logistus“. Pastaroji yra viena geriausiai puolančių ir kovojančių dėl kamolių komandų lygoje. Geriausiai tai kolektyve daro Bogdanas Mikšo, taip pat Erik Gusčo bei rezultatyviausias komandos krepšininkas Darius Miloševičius. Visi šie trys žaidėjai ir yra naudingiausi komandos krepšininkai. Jiems gerai talkina dar trys draugai, renkantys dviženklį taškų vidurkį per rungtynes. Visų jų pastangų dėka vidutiniškai 20 taškų persvara, skaičiuojant dvi rungtynes, buvo įveikti ir buvę ,,Svajonių turintys“ varžovai ,,KrepsinioNaujienos.eu“. Vienąkart klubui pasisekę įkąsti ir absoliutiems lygos lyderiams pagal pergales - "BC Bedugnei". Šios komandos pranašumas yra komandinis žaidimas bei didesnė žaidėjų rotacija, nes ekipa į rungtynes dažniausiai susirenka gausiai, ko negalima pasakyti apie varžovus. ,,Svajonių turinčių“ raktu į pergalę gali būti kibi gynyba ir gausesnis rinkimasis į rungtynes. Komanda neturi tiek snaiperių, kiek ,,Logistai“, todėl nieko keisto, jog tik trys jos žaidėjai meta dviženklį taškų skaičių. Lyderiu klube galime laikyti Mindaugą Paulavičių, kuris renka po 14 taškų ir atkovoja po 11 kamuolių per rungtynes. Poroje abi pergales turėtų iškovoti ,,Logistai“ ir sėkmingai žygiuoti toliau.

 
Vilko Brolija ( 3 )

64 %

 
LPK Liberna ( 14 )

36 %

Šioje poroje susitinka puikiai viena kitą pažįstančios komandos. Šios dvi ekipos susitiko tarpusavyje dar grupių etape ir ten pasidalino po pergalę. ,,Vilko brolija” sezono pradžioje išvykoje laimėjo 18 taškų skirtumu, tačiau namie atsakomoje dvikovoje sužaidę prasčiausias sezono rungtynes puolant pralošė taip pat 18 taškų persvara. Vertinant pagal šios rezultatus poroje susitinka viena kitos vertos komandos. Tačiau žvilgterėjus giliau yra šiek tiek kitaip. Klubai tarpusavyje žaidė jau seniai ir vien pagal tai vertinti šios serijos baigtį būtų naivu. ,,LPK Liberna / Gervėčių krašto” pranašumas šioje poroje galėtų būti tas, jog ši komanda dar pernai žaidė aukštesniame lygos divizione ir ten užėmė aukštą 7 vietą. Keletas žaidėjų iš tos sudėties komandoje yra ir šiemet, tai Jonas Baranauskas, Saulius Keina, Pijus Milašius, Darjuš Vladimirov ir keletas kitų. Saulius ir Darjuš yra rezultatyviausi komandos žaidėjai, renkantys dviženklį taškų vidurkį. Jonas yra vienas geriausių dėl kamuolių kovojančių komandos krepšininkų  (beveik po 10 per kiekvienas rungtynes). Rimtas komandos pasistiprinimas šias metais yra 4-5 pozicijos žaidėjas Gediminas Balčius, kuris dar žaidžia ir III lygos komandoje ,,Naujininkų kiemas”. Jis taip pat tampa vienų komandos lyderių ir daugelyje rungtynių renka dvigubą dublį: įmeta 10 taškų bei atkovoja po 10 kamuolių. Abi komandos nėra tos, kur vienas ar keli žaidėjai dominuoja top10 naudingiausių lentelėse. Ten matome pavienius žaidėjus: baudas puikiai metančius Vitalij Viduto ir Luką Lemežį. Lukas užima dar 8 vietą pagal tritaškius visoje lygoje. Taip pat žaidėjas, rinkdamas po 21,2 taško yra komandos lyderis šioje grafoje. Jam puikiai talkina Mindaugas Sutkus, kuris yra efektyviausias komandos krepšininkas, renkantis po 22,2 efektyvumo balo kiekvienose rungtynėse. Tokiu būti jam leidžia pelnomi taškai bei rezultatyvūs perdavimai, kurių Mindaugas atlieka po 5,6 per rungtynes ir šioje grafoje yra komandos lyderis. Sėkmingai žaidžia bei atlieka trenerio pareigas komandos įkūrėjas Ignas Vilkelis. Jis renka dvigubą dublį daugumoje rungtynių. ,,LPK Libernos / Gervėčių krašto” gretose tik vienas Tautvydas Babravičius patenką į vieną iš dešimtuklų. Šiuo atveju - išprovokuotų pražangų. ,,Vilko brolijos” stiprioji pusė yra individualus meistriškumas bei daug puikiai pataikyti galinčių žaidėjų. Žiūrint į komandinę statistiką šiai komandai sunkoka yra gintis ir kovoti dėl atšokusių kamuolių. Šioje grafoje koziriai yra "LPK Libernos / Gervėčių krašto” pusėje. Komanda pagal atkovotus kamuolius tiek puolime, tiek ir gynyboje patenka į pirmąjį lygos geriausiųjų dešimtuką, o pagal praleidžiamus taškus yra visoje lygoje net treti. Išnaudojus šiuos pranašumus galima galvoti ir apie atkaklią seriją. Tačiau ,,Vilko brolija” tikriausiai sunkiai ruošėsi šiam etapui ir turėtų pateisinti poros favoritų vardą, jei visi vedantys žaidėjai atvyks į rungtynes. "LPK Libernos / Gervėčių krašto“ bėda yra labai banguotas žaidimas. Vienas rungtynes laimėję solidžiai, kitas jie taip pat smarkiai gali ir pralošti. Jei su komanda iš Pagirių pavyko išsigelbėti dėka didelės persvaros pirmame mače, tai žaidžiant su dabartiniais priešininkais tai padaryti bus gerokai sudėtingiau.

 
Bekupė/V.Malkas ( 11 )

47 %

 
Šiaulių kuopa ( 6 )

53 %

Šios poros favoritais galbūt kiek netikėtai įvardinsim ,,Šiaulių kuopos” krepšininkus. Komanda yra viena geriausiai puolančių lygos komandų, ko nepasakysi apie jų būsimus varžovus. Šiauliečiai turi aiškų lyderį pagal pelnomus taškus - tai tik šio sezono eigoje lyg viesulą į rezultatyviausių lygos žaidėjų dešimtuką įsisukusį Arnoldą Vaičiulį. Arnoldas su 25,3 vidurkiu kyla į pirmąją vietą rezultatyviausių žaidėjų sąraše, nes kiti žaidėjai, kurie lenkė jį rezultatyvumu, jau nedalyvauja turnyre. Maža to, šis vyrukas yra vienas efektyviausių visos lygos žaidėjų. Jis meta dvitaškius labai aukštu (net 60 procentų) taiklumu ir iš dar žaidžaičių žaidėjų šioje grafoje tai pat užima pirmają vietą ne tik komandoje,  bet ir visoje lygoje.  ,,Šiaulių” kuopos”  pranašumas bus ir agresyvus bei kietas žaidimas, nes komanda - viena iš pirmaujančių pagal išprovokuotas pražangas bei atkovotus kamuolius. Tiesa, šioje grafoje jie šiek tiek atsilieka nuo ,,Bekupės/Vežumalkas.lt” kolektyvo. Geriausi šiauliečių kovotojai dėl kamuolių yra Eivydas Saulius, Šarūnas Misiūnas bei Romanas Bairašauskas. Eivydas ne kartą yra atkovojęs dviženklį kamuolių skaičių, o kiti du tai daro rečiau ir iki 10 atkovotų kamuolių vidurkio jiems dar šiek tiek trūksta. Eivydas Saulius taip pat yra antras pagal taškus komandoje, o Romanas Bairašauskas meta dviženklį taškų skaičių daugumoje rungtynių. Beveik tiek pat taškų penlno ir Simanas Užkuraitis. ,,Bekupė/Vežumalkas.lt” pranašumas galėtų būti tas, jog ši komanda dažniau dalinasi kamuoliu vienas su kitu bei ginasi labiau susispaudę, todėl praleidžia į savo krepšį tik po 56 taškus per mačą. Pernai ši komanda dar žaidė III lygoje ir ten užėmė aukštą 10 vietą, tačiau šiemet toli gražu nedemonstruoja tokio pat sėkmingo žaidimo ir kiekviename etape tarsi "praslįsta" pro varžovus. Daug kas priklausys nuo visų komandos žaidėjų, turinčių Maišelių pavardę, žaidimo. Komandai taip šioje kovoje bus svarbu atrasti panašų žaidėją puolime, kaip kad buvo Karolis Andrejevas praėjusiose rungtynėse. Jeigu neprisimins pergalingo pernykščio žaidimo "Bekupe/Vezumalkas.lt" gali jau po šio etapo baigti savo kelionė kovoje dėl medalių. Realu, jog abi komandos pasidalins po pergalę ir viską lems tik taškų skirtumas.


"Bekupe/Vezumalkas.lt" komandai bus labai reikalingas sėkmingas Karolio Andrejevo žaidimas

 
 
Žiedinis Raumuo ( 7 )

82 %

 
Vilniaus Pulsas ( 10 )

18 %

Aiškus šios serijos favoritas yra "BC Žiedinis raumuo”.  Taip yra dėl keletos priežasčių. Visų pirma "Vilniaus pulsas” antrame čempionato etape neiškovojo nei vienos pergalės. Antra - ,,Žiedinis raumuo” turi individualiai stipresnius žaidėjus. ,,Žiedinis Raumuo” tikriausiai šiose dvikovose susirinks pajėgiausios sudėties ir nepraleis galimybes įsiterpti į kovą dėl aukščiausių vietų. Keliose praėjusio etapo rungtynėse komanda neturėjo savo lyderių Gaudvino Šniaukšto bei Žygimanto Žiuko, kas lėmė, jog komanda pralaimėjo paskutinius mačus. Tiek Gaudvinas, tiek Žygimantas patenka į rezultatyviausių ir efektyviausių  lygos žaidėjų dešimtuką. Tai unikalus atvejis šių meto EKO lygoje, kuomet iškart du komandos žaidėjai yra kažkurios kategorijos top10 nariai. Žygimanta be kitų nuopelnų dar puikiai skirsto ir perdavimus kitiems komandos nariams. Iki šiol vykusiose šių komandų dvikovose pergales iškovojo tik ,,Žiedinis raumuo”. Panašu, kad ne išimtis gali būti ir ateinančios dvi rungtynės. Favoritams laimėti gali sutrukdyti ilgesnis laikas, praleistas be rungtynių. Nepamirškime, kad į paskutines praėjusio etapo rungtynes komanda nesusirinko visai. ,,Vilniaus Pulso” komandoje daug kas priklausys nuo to, ar savo vidurkius įvairiose statistinėse kategorijose surinks Lukas Ragauskas, Svajūnas Sinkevičius, Modestas Jurevičius ir Aurimas Valinčius. Aurimui reikės ne tik blokuoti metimus, bet ir puikiai kovoti dėl kamuolių - ypač ginantis, ką jis tikrai sugeba daryti. Beje, šis žaidėjas vienintelis iš komandos, patenkantis į geriausius lygos žaidėjų dešimtukukus. Ar tai bus ,,Vilniaus Pulso” pranašumas, pamatysime jau netrukus.

 
Lyderiai ( 15 )

44 %

 
MKK ( 2 )

56 %

Nors poroje susitiks 2 ir 15 reitingus turinčios komandos, tačiau serijoje galima tikėtis nemenkos intrigos. "Lyderiai" pernai EKO Lygoje liko 3 vietoje ir nenorės taip lengvai paleisti medalių iš savo rankų prieš, vadinkime, šio sezono išsišokėlius gerąja prasme - "MKK", kurie pernai EKO divizione buvo tik 20-ti. "Lyderiai" gan lengvai peržengė "Avedus" barjerą, o pastaroji komanda tikrai nebuvo pati silpniausia lygos ekipa. Tuo tarpų mažeikiškiai turėjo pakankamai laiko poilsiui ir treniruotėms. Netrukus pamatysime, ar ši pertraukėlė komanda buvo į naudą. Klubo žaidimas sukasi aplink rezultatyviausią lygos krepšininką Audrių Gustį, kuris renka po 22.6 taško per rungtynes bei yra 8 vietoje lygoje pagal rezultatyvumą. Iš jo lyderio rolę kartais puikiai perima Nerijus Patlabys bei Paulius Kalakauskas. Jie renka dviženklius rezultatus beveik kiekvienoje statistinėje kategorijoje. Paulius, mesdamas tritaškius virš 40% taiklumu lygoje yra net antras. Apskritai tritaškiai visai "MKK" komandai krenta neblogai, todėl klubas svečiuojasi taikliausių komandų pagal tolimus metimus dešimtuke. Pagal pelnytus taškus abi komandos rikiuojasi greta. Jos sėkmingai dalinasi kamuoliu, tačiau nepasižymi itin gera gynyba ir kova po krepšiais, todėl kas dominuos šiose grafose rungtynėse, tas, galimai, ir nugalės serijoje. Svarbiu žmogumi "Lyderių" gretose bus Tomas Silvanavičius, žinoma, jei atvyks į rungtynes. Krepšininkas puikiai darbuojasi po krepšiais, rinkdamas po daugiau, nei 11 atšokusių kamuolių. Panaši ir Antano Geištoraičio statistika, kuris dažnai renka dvigubus dublius.  Svarbi ir Edmundo Katovičiaus figūra, nes jis - rezultatyviausias komandos krepšininkas. "MKK" neturi žaidėjų, renkančių taškų ir atkovotų kamuolių dublius ir tai yra šioks toks minusas, tačiau jį mažeikiškiai kompensuoja pataikydami iš toli. Nors panašių varžybų patirties daugiau turi "Lyderiai", toliau keliauti turėtų "MKK" komanda. Antraip sėkmingas reguliarusis jų sezonas teliks tik gražiu prisiminimu. Tačiau nereiktų nustebti, jei "Lyderiai" dar kartą nustebins savo galimybe pasipuošti medaliais.

EKO Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009