3 Lyga - Lemon Gym Taurė - savaitės apžvalga

2017-03-29

VKL - Lemon Gym III Lygos čempionate komandos pabaigė pirmąjį PLAY-OFF etapą. Dabar liko 16 pajėgiausių lygos komandų, kurios toliau tęs kovą dėl apdovanojimų ir rungsis 1/8 finalo etape. Jame ekipos žais dvejas rungtynes skaičiuojant taškų skirtumą. Šią savaitę kviečiame susipažinti su visomis poromis ir jų prognozėmis.

 

1/16 Etapas

Šiame etape užfiksuota tik viena, tačiau labai nemaža staigmena. Jos autoriais tapo jaunieji "SK Centauro" krepšininkai iš Elektrėnų, kurie dviejų rungtynių serijoje nepralaimėdami iš tolimesnės kovos eliminavo 8 reitingą turėjusį "SK Želvos" klubą. Tokiu būdu šis krepšinio sezonas iš karto tapo pačiu sėkmingiausiu "SK Centauro" istorijoje VKL III Lygoje. Dabar komandos laukia dar rimtesnis iššūkis - to paties miesto komanda favoritė "Elektrėnų PGT". Ar pajėgūs trenerio V. Pupininko auklėtiniai dar kartą nugalėti, aptarsime šios poros prognozėje. Kitose porose netikėtumų neužfiksuota ir beveik visas dvikovas laimėjo aukštesnius reitingus turėjusios komandos. Vieninteliai "Vaikinai" (17) sugebėjo palaužti "Dagos" (16) komandą ir ją eliminuoti iš tolimesnių varžybų. Tokiu būdu "Dagos" vyrams pagrindinis krepšinio sezonas jau pasibaigė ne tik VKL II-oje, tačiau ir III-ioje lygoje. Tad dabar klubas jau ruošiasi VKL Pavasario čempionato kovoms.

 

            1/16 finalo dalis                                                 1/8 finalo dalis

 

SK Skaidiškės ( 1 )
KF Trig. dublis ( 32 )
SK Skaidiškės ( 1 )

 

 

 

 

 

Dagos ( 16 )
Vaikinai ( 17 )
Vaikinai ( 17 )

 

 

 

 

 

Elektrėnų PGT ( 9 )
Safetystyle ( 24 )
Elektrėnų PGT ( 9 )

 

 

 

 

 

SK Centauras ( 25 )
SK Želva ( 8 )
SK Centauras ( 25 )

 

 

 

 

 

Irsana ( 5 )
Lentvaris ( 28 )
Irsana ( 5 )

 

 

 

 

 

Joniškio Baldai ( 21 )
MRU ( 12 )
MRU ( 12 )

 

 

 

 

 

OPK - Elpina ( 13 )
BRASA - G 7 ( 20 )
OPK - Elpina ( 13 )

 

 

 

 

 

Bebursai ( 29 )
Radvilai ( 4 )
Radvilai ( 4 )

 

 

 

 

 

DUV Reklama ( 3 )
KK Kuršėnai ( 30 )
 
DUV Reklama ( 3 )

 

 

 

 

 

BC Vilnius ( 19 )
Sinano Kebabai ( 14 )
BC Vilnius ( 19 )

 

 

 

 

 

Sky Gym ( 11 )
BC Šalčininkai ( 22 )
Sky Gym ( 11 )

 

 

 

 

 

Snackbox.lt ( 27 )
Agmeka ( 6 )
Agmeka ( 6 )

 

 

 

 

 

United Sharks ( 7 )
KK Žaibas ( 26 )
United Sharks ( 7 )

 

 

 

 

 

SK Meškos ( 23 )
BC Salininkai ( 10 )
BC Salininkai ( 10 )

 

 

 

 

 

MELINGOS KELIAI ( 18 )
Viltis ( 15 )
MELINGOS KELIAI ( 18 )

 

 

 

 

 

Stress Off ( 31 )
BC Versus ( 2 )
BC Versus ( 2 )

 

 

 

 

 


 
SK Skaidiškės ( 1 )

67 %

 
Vaikinai ( 17 )

33 %

Abi komandos praeitą 1/16 lygos etapą įveikė nepralaimėdamos. Tiesa, "Vaikinams" pirmose rungtynėse sekėsi gerokai sunkiau, nes jose komanda laimėjo tik 64:61. Tačiau antroje dvikovoje namuose prieš "Dagos" neiškilo jokių problemų ir komanda tiesiog sutriuškino savo varžovus 72:48. Sėkmingiausiai šių dviejų mačų metu "Vaikinų" gretose rungtyniavo lygos marškinėlius panašu jau išaugęs Mindaugas Kraujalis, pelnęs vidutiniškai po 22.5 taško. Rudaminos komanda žaidė su "KF Trigubo dublio" komanda ir abi akistatas laimėjo tiesiog nepadoriais rezultatais - 90:33 ir 119:33. Identiška gynyba abiejų rungtynių metu komandai leido dar labiau įsitvirtinti pirmoje pozicijoje lygoje pagal praleistus taškus. Dabar "SK Skaidiškių" vyrai į savo krepšį tepraleidžia po 50.3 taško. "Vaikinams", norint serijoje kautis dėl pergalės, visų pirma reiks atrišti varžovų krepšį ir pristabdyti stiprią "Sk Skaidiškių" puolimo mašiną (75.5 tšk.). Tam, jog kautis, komanda resursų turi, tačiau ar visi jie galės dalyvauti serijoje ? "Vaikinai" ir toliau lygoje žengia pirmi pagal tritaškių taiklumą, įmesdami net po 35.1% metimų. Daugumą jų be jokios abejonės atitenka Vaidui Petrulioniui ir Mindaugui Kraujaliui. Po krepšiu "Vaikinams" bus reikalinga didesnė pagalba, nes komanda per dvikovą atkovoja tik po 41.9 kamuolio. "Sk Skaidiškės" pagal šį rodiklį atrodo geriau ir nusiima net 5 kamuoliais daugiau, kas iš karto suteikia progą papildomoms galimybėms. Po krepšiu greičiausiai ir vėl karaliaus Darius Jucius bei Arvydas Urbanovičius, kurie varžovams turėtų sukelti nemažai galvos skausmo. Taškus tradiciškai komandoje renka dauguma krepšininkų, todėl vieną lyderį išskirti yra sunku. Kai situacija tokia - nuspėti, kam tą dieną seksis, labai sudėtinga. "Vaikinai" yra pajėgūs namų rungtynėse pirmą kartą šį sezoną priversti kapituliuoti "SK Skaidiškes", tačiau seriją laimėti jiems bus labai sunku. Realiausia, jog "SK Skaidiškės" sezoną pratęs dar dviem pergalėmis, pasiekdami jubiliejinį - jau 20-ąjį laimėjimą per vieną krepšinio sezoną.


"Vaikinų" lyderis Mindaugas Kraujalis šiemet demonstruoja puikią sportinę formą

 
 
Elektrėnų PGT ( 9 )

78 %

 
SK Centauras ( 25 )

22 %

Pagaliau pirmą VKL III Lygos PLAY-OFF etapą įveikė "Elektrėnų PGT" komanda. Po fiasko praeitame sezone šiemet ir vėl buvo pakvipę paraku, kuomet pirmas rungtynes Vilniuje ugniagesių gelbėtojų komanda pralaimėjo "SafetyStyle" klubui 58:65. Dar rimtesni pavojaus varpai skambėjo revanšinėje akistatoje Elektrėnuose, kuomet po dviejų kėlinių vis dar priekyje net ir antroje dvikovoje buvo "SafetyStyle" 26:29, kas reiškė jau dviženklį vilniečių pranašumą. Tačiau tuomet "PGT" atsibudo ir pademonstravo tokį krepšinį, kokį rodydami jie buvo vieni iš geriausių reguliariame sezone. Likusią dvikovos dalį ugniagesiai laimėjo net 45:23 ir tai leido sėkmingai įveikti 1/16 finalo etapą. Apie netikėtą "SK Centauro" sėkmę jau kalbėjome. Komanda du kartus kiek netikėtai nugalėjo "SK Želvą" 84:75 ir 82:79 bei žengė į lygos aštuntfinalį. Tad mūsų dabar laukia pakankamai įdomus Elektrėnų derbis. Burtai lėmė, jog komandos tarpusavyje jau rungtyniavo tame pačiame pogrupyje dar reguliariame čempionate ir tuomet pasidalino po pergalę: pirmame rate 90:74 laimėjo "PGT", o antrame pajėgesnis buvo "SK Centauras" 91:85. Tiesa, antrųjų rungtynių už realų rezultatą galima ir nepriimti, nes "PGT" rungtynės jau nieko nebelėmė, todėl jie galimai rungtyniavo atsipalaidavę. Nors dauguma vietos sirgalių tikisi įnirtingos kovos, mes drįstame spėti, jog abi rungtynes laimės "PGT" klubas ir be didesnės intrigos žengs į ketvirtfinalį. Tokį spėjimą verčia daryti statistiniai faktai. O juose visose kategorijose pranašesni vyresnieji kolegos. Jie ir žaidžia rezultatyviau (76.2 / 69.4 tšk.), atkovoja daugiau kamuolių, taikliau meta tiek dvitaškius, tiek ir tritaškius. Bene didžiausias skirtumas yra rezultatyvių perdavimų grafoje, kur "PGT" pranoksta savo oponentus net 18.7 / 13.4. Tai geriausiai byloja apie komandų galimybes pasirinkti atakų tęsinius. "SK Centaurui" turėtų būti labai sėkminga diena, kad komanda laimėtų bent vienerias rungtynes, jau nekalbant apie pergalę serijoje. Bet kuriuo atveju jaunimo niekas nebars, nes jau dabartinis rezultatas yra puikus sezono pasiekimas. Tuo tarpu "PGT" gavo vieną iš dėkingiausių varžovų keliaujant link FINAL-4 ir turi padaryti viską, jog šios galimybės iš rankų nepaleistų.

 
Irsana ( 5 )

65 %

 
MRU ( 12 )

35 %

Nors abi komandos jau pateko į aštuntfinalį, nė vienai iš jų greičiausiai tai nėra planas minimum. "Irsana" reguliariame sezone žaidė pagirtinai ir savo pogrupyje finišavo antroje pozicijoje. Komanda praeitame etape du kartus sutriuškino "KK Lentvario" klubą 109:69 bei 112:71 taip tarsi parodydama, kokį galingą puolimo arsenalą turi savo kišenėje. "MRU" pasirodė gerokai kukliau, tačiau taip pat keliavo į kitą etapą. Universiteto komanda net buvo priversta vytis savo varžovus iš "Joniškio baldų" po pirmosios dvikovos 72:75, tačiau antrojoje atsirevanšavo su kaupu - 88:54. Lyginant komandų statistinius rodiklius bene labiausiai į akis krenta fantastiškas "BC Irsanos" naudingumo balas. Komanda per rungtynes vidutiniškai renka net po +100.8 naudingumo balus ir beveik 30-ia lenkia savo būsimus priešininkus. Naujosios Vilnios klubas yra antras lygoje puolime, vidutiniškai pelnantis po 79.2 taško, taip pat užima antrą poziciją pagal dvitaškių taiklumą (48.78%). Be jokios abejonės tokiam rezultatui didžiausios įtakos turi sėkmingas komandos milžino Vitalijaus Danilovo žaidimas. Pats krepšininkas renka net po 27.7 taško per dvikovą, tačiau nebijo krepšį atakuoti ir iš tritaškio zonos. Pagal šį rodiklį pranašumas taip pat "Irsanos" pusėje, kuomet komanda pataiko 29.94% bandymų iš toli ir pagal šį rodiklį žengia penktoje pozicijoje. "MRU" atsilieka ir rezultatyvių perdavimų grafoje 16:21. Vienintelis "MRU" pranašumas - atkovotų kamuolių statistikoje, kuomet kas kartą komanda surenka po 45.0 kamuolius per rungtynes. Prie šio pasiekimo bene labiausiai prisideda Donatas Kilikevičius, Ignas Vilkelis bei Andrius Striaukas. Reguliariame sezone abi akistatas laimėjo "Irsana", svečiuosee tai padariusi užtikrintai - 109:59. Nors "MRU" komanda kovinga ir lengvai nepasiduos, prognozuoti, jog jie išeis šioje poroje nugalėtojais būtų pernelyg optimistiška. Realiausia, jog abi dvikovas laimės "Irsana" ir keliaus toliau.


Sergej Semaško dažnose rungtynėse būna solidžiu "BC Irsanos" pergalių ramsčiu

 
 
OPK - Elpina ( 13 )

44 %

 
Radvilai ( 4 )

56 %

"Radvilų" komanda pernai tapo VKL EKO Lygos čempione. Dabar, panašu, jog šie vyrukai nusitaikė ir į aukščiausias pozicijas VKL III Lygoje. Pirmieji žingsniai to link jau žengti - puikiai sužaistas reguliarusis čempionatas ir sėkmingai įveiktas 1/16 finalo etapas. Jame "Radvilai" du kartus sutriuškino "Bebrusų" klubą: 91:54 svečiuose bei 76:50 savo aikštelėje. Sėkmingai tame etape pasirodė ir "OPK - Elpinos" vaikinukai, kurie du kartus nugalėjo "BRASA / G 7 Sportas" klubą - 75:49 bei 76:64. Dabar abiejų komandų keliai susikerta tarpusavyje ir tai bus jau ne pirmoji jų tarpusavio akistata. Reguliariame čempionate komandos jau žaidė viena prieš kitą ir pasidalino po pergalę: pirmame rate laimėjo "Radvilai" 80:61, o antrame "OPK - Elpina" atsirevanšavo net 85:45. Tačiau dabar - lemiamų kovų metas ir tikėtis tokių pat lengvų rungtynių komandai nereikėtų. Tuo labiau, jog "OPK - Elpina" sezono pabaigoje, atrodo, surado savąjį žaidimą ir jį pagerino tiek, jog tik per plauką nepateko į VKL II Lygos PLAY-OFF varžybas. Jeigu palygintumėme statistinius rodiklius pamatytumėme, jog daugumoje grafų pirmenybė atitenka "Radvilų" komandai. Ji žaidžia rezultatyviau (71.3 / 62.3), todėl jauniesiems jų oponentams reiks labai pasistengti pagerinti savo puolimą. Gerokai taikliau "Radvilai" atakuoja krepšį iš dvitaškio zonos - 48 % prieš 40 %, bei atiduoda net 5 rezultatyviais perdavimais daugiau, nei varžovai. Tai gali būti pagrindiniai pavojaus signalai "OPK - Elpinos" klubui, kuris pirmauja tik pagal tritaškius, pataikydamas 27.41% tolimų metimų. Tiesa, komanda turi net 6 žaidėjus, kurie renka dvigubą naudingumo balą ir jeigu visi jie taip sėkmingai pasirodytų serijoje, "Radvilų" klubui gali iškilti rimtų sunkumų. Norint siekti pergalės "OPK - Elpinai" būtina iš žaidimo "išjungti" varžovų lyderį Pijų Kiaušą, bei aktyviai prižiūrėti Girmantą Praleiką ir Paulių Martinonį. Tada galima tikėtis sėkmės bent jau vienose rungtynėse. O serijoje, kurioje viską lemia taškų skirtumas gali būti svarbus ir vienas metimas. Spėjame, jog nepaisant sezono rezultatų komandos pasidalins po pergalę ir viską gali lemti tik taškų skirtumas.

 
DUV Reklama ( 3 )

78 %

 
BC Vilnius ( 19 )

22 %

Kad ir kaip šioje apžvalgoje norėtųsi nudžiuginti "BC Vilniaus" fanus, to padaryti šį kartą neteks. Komanda savo kelyje sutinka nepaprastai grėsmingą varžovą - į lygos čempionų titulą nusitaikiusią "DUV Reklamos" komandą. Praeitame PLAY-OFF etape "DUV Reklama" abu kartus nepasigailėjo "Kuršėnų" krepšininkų, sutriuškindama juos 84:56 ir 86:32. "BC Vilnius" 1/16 finalo etapą taip pat įveikė laimėdamas du kartus, tačiau pergalės buvo gerokai kuklesnės - "KK Sinano Kebabai" nugalėti 61:56 ir 72:66. Pasiekę geriausių VKL III Lygos komandų šešioliktuką "BC Vilniaus" vyrukai gali būti patenkinti, nes jų debiutinis sezonas jau yra pakankamai sėkmingas. Iki pilnos laimės tetrūktų sensacijos - nugalėti šiauliečius. Tačiau tai greičiausiai neįvyks net ir vieneriose rungtynėse. Kodėl ? "DUV Reklama" yra pati rezultatyviausia lygos komanda, renkanti po 80.4 taško per rungtynes. Ekipa taip pat užima antrą vietą gynyboje (53.2 tšk.) bei rezultatyvių perdavimų grafoje (19.5). Komanda pirmauja pagal dvitaškių taiklumą (49.27%) ir perimtus kamuolius (14.9). Gaila, tačiau "BC Vilnius" gali pasigirti nebent tuo, jog lenkia varžovus pagal blokuojamus metimus. Tačiau toks pranašumas pernelyg mažas, norint kaip lygūs su lygiais kautis su varžovais dėl pergalės serijoje. "DUV Reklama" turi gerokai ilgesnį ir lygesnį atsarginių žaidėjų suolelį, todėl dažnose rungtynėse net neparodo pilno savo pajėgumo. "BC Vilniaus" žaidėjai turėtų pasistengti tapti tais, prieš kuriuos varžovai privalėtų žaisti visa jėga ir tai jau būtų neblogas pasiekimas. Aikštelės pranašumas šioje serijoje greičiausiai neturės jokios įtakos, o pergales abiejuose susitikimuose matyt iškovos šiauliečiai, taip dar labiau priartėdami prie savo tikslo - FINAL4. Bet kuriuo atveju jų varžovams norisi palinkėti tik sėkmės ir mesti rimtą iššūkį. 

 
Sky Gym ( 11 )

46 %

 
Agmeka ( 6 )

54 %

"Agmekos" komanda debiutuoja VKL III lygoje ir jau pirmame sezone daro tai labai sėkmingai. Savo pogrupyje ekipa užėmė antrą vietą, nusileidusi tik pogrupio nugalėtojams - "DUV Reklama" klubui, kurį, beje, sugebėjo ir nugalėti. Tai tik dar kartą parodo, jog "Agmeka" yra pajėgi įveikti aštuntfinalio barjerą ir žygiuoti toliau. Praeitame etape komandos varžove buvo "Snackbox.lt" kolektyvas, kurį vyrukai sėkmingai apžaidė laimėdami du kartus: 79:44 ir 53:40. Puiki gynyba buvo pats tiesiausias kelias į pergalę. "Sky Gym" pirmąjį PLAY-OFF barjerą taip pat įveikė sėkmingai, kuomet du kartus - 82:79 ir 85:72 nugalėjo "BC Šalčininkų" klubą. Komandų keliai šių metų pirmenybėse susikerta jau nebe pirmą kartą. Reguliariame čempionate abu kartus pajėgesni buvo "Agmekos" vaikinai, laimėję 67:52 ir 76:68. Tačiau kaip nebūtų keista, dauguma statistinių rodiklių rodo nežymią "Sky Gym" persvarą. Jie žaidžia rezultatyviau, rinkdami po 74.3 taško per dvikovą, bei geriau kovoja dėl atšokusių kamuolių. Pagal tritaškių taiklumą "Sky Gym" žengia net 4-oje vietoje visoje lygoje, pataikydami po 30.14% tolimų metimų. Tokia pat pozicija užimama ir pagal dvitaškius - 47.25%, kas įrodo, jog tiesiausias "Agmekos" kelias į pergalę ir vėl turi būti gynybos dėka. "Agmeka" pirmauja pagal rezultatyvius perdavimus, sugebėdama kiekvienoje dvikovoje sėkmigai asistuoti komandos draugams po 18.3 karto. Savo pasirodymais rungtynėse išsiskiria šis ekipos penketukas: Adomas Gricius, Jonas Špokas, Povilas Ančiukaitis, Andrius Baronas ir Deividas Baltrušaitis. Visi jie - smogiamoji komandos jėga, kuri neabejotinai pridarys daug bėdų "Sky Gym" kolektyvui. Savo penketuką turi ir šis klubas: Mantas Jankevičius, Ernestas Varakauskas, Justas Meidus, Andrius Araminas bei Andrius Birulinas. Taigi sprendžiant vien pagal statistinius rodiklius mūsų laukia labai įdomi serija, kurioje viską gali nulemti taškų skirtumas, komandoms pasidalinus po pergalę. Nežymią persvarą dėka solidesnio pasirodymo tarpusavio akistatose ir įveiktų lyderių skiriame "Agmekos" komandai. 


Eimantas Kašelionis spėja rungtyniauti ir "Agmekos" komandoje

 
 
United Sharks ( 7 )

57 %

 
BC Salininkai ( 10 )

43 %

Komandų keliai šiame sezone susikirs pirmą kartą. Abi jos sėkmingai įveikė 1/16 PLAY-OFF etapą, kur pasirodė kiek skirtingai, nors ir iškovojo visas pergales. "BC Salininkai" nesulaukė didesnio pasipriešinimo ir abu kartus užtikrintai nukovė "SK Meškų" vyrus 77:50 ir 78:52. Komanda šioje serijoje viršijo savo rezultatyvumo rodiklius, kas parodo, jog puolime salininkiečiai gali taip pat būti labai pavojingi. "United Sharks" PLAY-OFF varžybų medis suvedė su "KK Žaibas" ir komandos laukė dvi nelengvos akistatos. Abi jas "rykliai" laimėjo, tačiau turėjo gerokai paplušėti tiek pirmoje akistatoje, kurioje buvo pranašesni 68:61, tiek ir antroje, kuomet laimėjo 67:57. Jeigu palyginsime statistinius komandų rodiklius pamatysime, jog rezultatyviau rungtyniauja "United Sharks", lygoje žengiantys pagal šį rodiklį šeštoje vietoje (74.8 tšk.). Gerokai pranašesni "rykliai" ir atakuojant iš tritaškio zonos, nes pataiko 30.33% visų savo metimų ir lygoje pagal tai rikiuojasi treti. Puikiai ekipai sekasi ir rezultatyvių perdavimų grafoje, kuomet kiekviename mače atiduodama po 17.4 rezultatyvaus perdavimo. Didžioji dalis jų tenka komandos lyderiui Vytautui Radzevičiui, kuris per dvikovą kamuolį rezultatyviai perduoda net po 10.0 karto, kas yra absoliučiai geriausias rezultatas visoje VKL III Lygoje. Tačiau nors turi Vytautą, "United Sharks" neturi tokio žaidėjo, kaip Andrej Kovalevskij, kuris pirmauja pagal atkovotus kamuolius (18.8) ir yra antras naudingiausių žaidėjų sąraše. Nieko keisto, jog savo gretose turint tokį monstrą komanda yra antroje vietoje pagal atkovotus kamuolius - 2 vieta visame divizione. Kartu tai kalba ir apie žemesnį pataikymo procentą "iš žaidimo". Mūsų laukia įdomi dviejų rungtynių serija, kurioje viršų turėtų imti kiek ilgesnį suolelį turinti "United Sharks" komanda. Tiesa, jeigu laimėtų "BC Salininkai", pernelyg nustebti nereikėtų, tačiau pastangų pergalei pasiekti jiems teks įdėti gerokai daugiau, nei varžovams.

 
MELINGOS KELIAI ( 18 )

33 %

 
BC Versus ( 2 )

67 %

Šios poros dalyvės čempionate sau kelia skirtingus tikslus. "BC Versus" iki šio momento laimėjo visas 18-a čempionato rungtynių ir pelnytai tikisi kautis dėl aukščiausių čempionato apdovanojimų. Tuo tarpu "MELINGOS KELIAI", lyginant su pernai metais, gerokai pakeitė sudėtį ir patekimą į TOP 16 etapą greičiausiai jau gali vertinti kaip teigiamą rezultatą. Tačiau kuris karys nenori būti generolu. Praeitame PLAY-OFF etape komandoms sekėsi skirtingai. "BC Versus" du kartus sudorojo "Stress Off" vyrus 71:43 ir 69:40. Teisybės dėlei reiktų paminėti, jog varžovai laikėsi po pustrečio kėlinio kiekvienoje dvikovoje, tačiau daugiau jėgų jie paprasčiausiai nebeturėjo. Tuo tarpu "MELINGOS KELIAI" išgyveno tikrą trilerį kaunantis su Senųjų Trakų "Viltimi". Pirmą akistatą molėtiškiai laimėjo namuose po labai permainingos kovos 79:76. Pagal panašų scenarijų vyko ir antrosios rungtynės, kuriose "Viltis" jau, atrodė, perlaužė rungtynių eigą sau naudinga linkme. Tačiau krepšinis žaidžiamas iki pat finalinės sirenos, o tokiu posakiu besivadovavusi "MELINGOS KELIŲ" komanda išplėšė pergalę ir svečiuose - 68:66, seriją laimėdama bendra 5 taškų persvara. Kitas varžovas jų kelyje bus gerokai pajėgesnis. "BC Versus" dar prisimena praeitus metus, kuomet taip pat sekė įspūdinga pergalių serija, tačiau viskas pasibaigė labai liūdnai, net nepasiekus FINAL-4 varžybų. Antrą kartą tokios klaidos kartoti komanda nenorėtų, todėl neabejotinai bus maksimaliai susikaupusi. "BC Versus" statistiškai varžovus lenkia nežymiai: pelno 70.6 taško, atkovoja 4 kamuoliais daugiau (45.0), bei taikliau meta tritaškius (27.42%). Tiesa, savo oponentams komanda nusileidžia pagal dvitaškių taiklumą bei rezultatyvius perdavimus. Pagrindinis krūvis "MELINGOS KELIŲ" gretose tenka šiam penketukui: Dovydui Butkui, Dovidui Verikui, Gediminui Racevičiui, Dovydui Prušinskui ir Ignui Šeikiui. Greta jų puikiai dera ir Mindaugas Černiauskas. Tuo tarpu "BC Versus" turi vieną užtikrintą lyderį net keliose pozicijose - Mindaugą Lastauską. Jam talkina Eivydas Musteikis, Kasparas Rimšelis, Reinoldas Musteikis bei Tadas Abišala. Nors "ant popieriaus" komandos atrodo panašiai, persvarą serijoje skirtume "BC Versus" komandai, kuri pastaruoju metu yra tikrai geresnėje sportinėje formoje, nei pergales "gimdantis" "MELINGOS KELIŲ" kolektyvas. Realiausia, jog abiejose rungtynėse pajėgesni bus vieni čempionato favoritų, tačiau būtų labai įdomu, jei molėtiškiai nuspręstų kitaip ir pateiktų staigmenų.

3 Lyga - Lemon Gym Taurė - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009