2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - apžvalga

2017-03-28

VKL II-oje lygoje Almarūno Prekybos Taurėje prasidėjo PLAY-OFF varžybų etapas. Pirmame raunde komandos tarpusavyje kausis 1/16 finalo etape, kur bus skaičiuojamas taškų skirtums dviejose rungtynėse. Dalis ekipų savo akistatas jau pradėjo, tačiau dauguma dar tik laukia lemiamų akistatų. Šį kartą apžvalgoje pabandysime paspėlioti, kaip seksis kuriai komandai ir ko tikėtis kiekvienoje poroje.

 

1/16 finalo dalis


 
Materialiste BC ( 1 )

88 %

 
VPP - jade.lt ( 32 )

12 %

Viena aiškiausių prognozuojamo 1/16 finalo etapo porų yra reguliariojo čempionato nugalėtojų "Materialiste BC" ir "VPP - jade.lt" akistata. Su visa pagarba "VPP-jade.lt" kolektyvui beveik nėra abejonių, jog abi dvikovas turėtų laimėti vieni čempionato favoritų ir nesunkiai keliauti toliau. "VPP - jade.lt" į PLAY-OFF etapą pateko tik paskutiniame ture sėkmingai susiklosčius aplinkybėms, tačiau net ir toks pasiekimas klubui, praeityje ne kartą žaidusiam 1/8 finalo etape yra ganėtinai kuklus pasiekimas. Dabar atsimušama į labai tvirtą favoritų sieną, o ją įveikti prireiks itin daug pastangų. "Materialiste BC" sudėties lyderių vardinti net nereikia, pakanka pasakyti, jog komanda pirmauja VKL II Lygoje pagal rezultatyvius perdavimus - 21.8 per rungtynes. Tuo tarpu "VPP-jade.lt" komandą į priekį užtikrintai veda Edmund Rodzevič. Kaip jau įprasta savo gebėjimu rungtyniauti sėkmingai neturėtų stebinti ir Donatas Ratkevičius. Svarbiu faktoriumi norint garbingai pabaigti sezoną turėtų būti ir Martyno Striūko galimybės rungtyniauti serijoje. Jeigu krepšininkas aikštelėje pasirodys, "VPP-jade.lt" gali bandyti kabintis į pergalę vieneriose rungtynėse, tačiau tai greičiausiai būtų maksimumas, ką šiame etape klubas galėtų pasiekti.


"VPP-jade.lt" komandos vadovas Karolis Griziūnas (su kamuoliu) kažin, ar yra patenkintas komandos rezultatais

 
 
Intersurgical II ( 16 )

52 %

 
2GEN - KAEFER ( 17 )

48 %

Viena labiausiai intriguojančių porų 1/16 finalo etape bus Pabradės "Intersurgical II" ir "2 GEN - Kaefer" susitikime. Komandos rungtyniavo tame pačiame BOTTOM pogrupyje ir tarpusavyje kartą jau susitiko. Tuomet Vilniuje rungtynes 72:67 laimėjo "Intersurgical II", vėliau pratęsusi savo pergalingą seriją net iki 10-ies laimėtų rungtynių paeiliui. Pabradiškių gretose geriausiai pasirodė Paulius Kamarauskas ir Aroldas Bitinas, kurie galimai bus ekipos lyderiais ir šioje serijoje. Tuo tarpu "2 GEN" gretose nė vienas iš žaidėjų savo rezultatyvumu neišsiskyrė. Žinoma, lyginti reguliariojo čempionato akistatą su PLAY-OFF dvikovomis gal ir nebūtų pats tinkamiausias sprendimas, tačiau pažvelgti į statistines pirmenybių grafas tiesiog būtina. Štai ten pamatome labai įdomų dalyką, jog "2 GEN - KAEFER" yra pati rezultatyviausia VKL II-osios Lygos komanda, per dvikovą įmetanti po 79.5 taško. Būtent todėl pabradiškiams teks labai nelengva užduotis gynyboje, nes iššauti reikiamu metu gali bet kuris "2 GEN" žaidėjas. Tuo tarpu "Intersurgical II" ekipoje itin pavojingi bus gynėjai - puikiai rezultatyvius perdavimus skirstantis Paulius Kamarauskas bei dažnai kamuolius perimantis Eimantas Verikas. Pastarasis žaidėjas deja negalės padėti komandai dėl nesužaisto minimalaus reikalingų rungtynių skaičiaus. Pagrindiniu Pabradės komandos koziriu bus jų namų salė. Nepaslaptis, jog dauguma Vilniaus komandų į Pabradę retai sugeba atvykti stipriausia sudėtimi, todėl ir čia gali pasikartoti ta pati istorija. Kita vertus, jei taip nenutiks "2 GEN - KAEFER" turės neblogų galimybių pasiekti teigiamą serijos rezultatą. Minimalų pranašumą serijoje skiriame Pabradės komandai todėl, jog ekipa rungtyniavo antrame čempionato etape nuosekliau ir stabiliau, kai, tuo tarpu, jų priešininkai neretai pralaimėdavo ten, kur to daryti neturėjo.

 
Admonitus ( 9 )

82 %

 
Electrolux II ( 24 )

18 %

Pirmosios poros rungtynės jau įvyko savaitgalį. Jose žemesnę poziciją užėmę "Electrolux II" vyrai namuose nesugebėjo susikrauti persvaros ir pralaimėjo "Admonitus" kolegoms 72:79. Rungtynėse nugalėtojų gretose sėkmingiausiai pasirodė 22 taškus pelnęs Robertas Jasilionis dar 14 ir 12 pridėjo broliai Jonkai. Tuo tarpu "Electrolux II" pavojingiausiu žaidėju buvo visas rungtynes be keitimo rungtyniavęs Kristijonas Kirlys, įmetęs 25 taškus. Pirmosios rungtynės parodė, jog "Electrolux II" gali kautis su savo varžovais, tačiau norint iškovoti pergalę serijoje dabar reiks laimėti svečiuose didesne persvara. O "Admonitus" taškų taip lengvai niekam nedalina. Tiesa, jei prisiminsime reguliarųjį čempionatą. tai vasario mėnesį komanda namuose stipriai buvo pralaimėjusi net du kartus - prieš "Ridiką" ir "Plasta.lt" klubus. Tačiau su visa pagarba "Electrolux" dubleriams reikia pasakyti, jog tai - skirtingo pajėgumo komandos, kurios ir pirmenybėse kelia toli gražu ne tokius pačius tikslus. Realiausia, jog ir antrąją dvikovą laimės "Admonitus" ir į 1/8 finalo etapą žygiuos be pralaimėjimo.


Marius Žydelis (su kamuoliu) kartu su visa "Electrolux II" komanda ginklų dar nesudeda

 
 
Vaikinai ( 25 )

47 %

 
Ver.S.C-R2P Sport ( 8 )

53 %

Abi komandos čempionatą pradėjo turėdamos nemažų vilčių kautis dėl aukštų pozicijų. Tačiau kažkuriai iš jų savo tikslų teks atsisakyti jau po pirmojo PLAY-OFF etapo. Taip nemaža dalimi nutiko dėl to, jog "Vaikinų" komandai nepasisekė po pirmojo čempionato etapo patekti į TOP grupę, o ir BOTTOM divizione rezultatai nebuvo tokie, kurie pilnai tenkintų ekipos atstovus. Vietoj planuotos 3 pozicijos ekipa liko tik šešta ir dabar savo jėgas išbandys su dviejų Įmonių lygos čempionatų nugalėtoja buvusia "Greitojo Kurjerio" komanda, dabar besivadinančia "R2P Sport" pavadinimu. Pastaroji ekipa TOP divizione pasirodė ganėtinai sėkmingai ir toli gražu nebuvo vien tik statiste. Užimta 8 pozicija ko gero neblogai apibūdina komandos pajėgumą ir galimą serijos favoritą. Vis dėl to pirmosios rungtynės vyks būtent "R2P Sport" arenoje, todėl komandai bus reikalinga tik pergalė ir kiek įmanoma didesne persvara. Tam nemažai įtakos gali turėti faktas, ar rungtynėse pamatysime vieną iš komandos lyderių Paulių Parachomiką. Šio žaidėjo pasirodymas serijoje gerokai pasunkintų "Vaikinų" uždavinius sėkmingai pabaigti seriją savo naudai. Tačiau ir be Pauliaus "R2P Sport" klubas turi galinčių lyderiauti žaidėjų: Linas Stripinis, Aidas Bacevičius ar Vitalijus Dūda. Nepėsti ir "Vaikinai", kurių žaidime pastaruoju metu labai išsiskiria VKL Rinktinės nariai Mindaugas Kraujalis bei Simas Liepinaitis. Solidų indėlį į komandos rezultatus įneša ir Erlandas Balukonis bei Vaidas Petrulionis, kurie gali bet kada pataikyti iš toli. Būtent tuo ši ekipa ir yra pavojinga, todėl galutinis serijos rezultatas didžiąja dalimi gali priklausyti ir nuo tritaškių taiklumo. Nežymų pranašumą serijoje skiriame "Verslo Spaudos Centro - R2P Sport" komandai su ta sąlyga, jog serijoje rungtyniaus Paulius Parchomikas. Kitu atveju kiek geresnius šansus turėtų "Vaikinai".

 
Mad Lamb ( 5 )

74 %

 
Kažkur Matyti ( 28 )

26 %

Šios poros pirmoji dvikova taip pat jau įvyko. joje "Mad Lamb" namuose po nelengvos kovos susikrovė 12 taškų pranašumą laimėdami 80:68. Nors tokia pergalė ramaus gyvenimo dar negarantuoja, galima sakyti, jog nemažą dalį darbo keliaujant tolyn PLAY-OFF keliu "Mad Lamb" jau padarė. Ir tai padarė rungtyniaudami prieš Dainių Novicką, kuris šį kartą nebuvo toks rezultatyvus ir naudingas, kaip įprastai. Dainius pelnė 17 taškų, tačiau tai yra gerokai mažiau, nei jo taškų vidurkis čempionate. Tai, be abejo, aktyvios "Mad Lamb" gynybos nuopelnas, kuri, deja, komandai kainavo nemažai. Traumą patyrė vienas aktyviausių gynybos ramsčių Linas Laukis, kuriam dviejose vietose lūžo rankos riešo kaulas. Tad jau dabar aišku, jog Linui krepšinio sezonas krepšinio aikštelėje - baigtas. Tuo tarpu kiti ekipos draugai dabar turės žaisti su dvigubu nusiteikimu. Visų pirma tai paminėtina apie komandos lyderius - Darių Bušmič, Liną Petruškevičių bei Manvydą Statauską. Antroje vietoje pagal pelnomus taškus (76.7) VKL II Lygoje žengianti "Kažkur Matyti" komanda tikrai turi rezervų skirtumui panaikinti, tačiau drįstame spėti, jog jų sezonas pasibaigs kartu su antrosiomis 1/16 finalo rungtynėmis, nes "Mad Lamb" tikrai nenorės po tokio sėkmingo reguliariojo čempionato pabaigti pirmenybių pirmame PLAY-OFF etape. Tuo labiau, jog komandos sąskaitoje dabar jau 7 pergalės paeiliui.

 
Čiančia - Ap.Sp. ( 21 )

71 %

 
Kumštis ( 12 )

29 %

Komandos rungtyniavo skirtinguose pajėgumo divizionuose. "Kumštis" žaidė TOP grupėje, tuo tarpu prastai pirmą etapą sužaidusi "Čiančia" keliavo į BOTTOM divizioną. Tačiau ir ten Švenčionėlių komanda žibėdavo ne visose rungtynėse. Nepaisant to, tai buvo daugiau atsitiktinumai, nei dėsningumas, nes kuomet reikdavo, komanda susirinkdavo pajėgiausia sudėtimi ir iškovodavo užtikrintas pergales. Todėl ir dabar ekipa yra tituluojama šios poros favorite net ir jei nežinotume pirmosios akistatos rezultato. O pirmose rungtynėse "Kumštis" savo aikštelėje pralaimėjo "Čiančiai" 69:76 ir dabar turės labai pasistengti likviduoti skirtumą revanšinėje dvikovoje. Realiausia, jog to padaryti komandai nepavyks ir toliau žygiuos aukštus tikslus pirmenybėse sau keliantis "Čiančios" klubas. Galima sakyti, jog čia "Kumščio" komandai labai nepasisekė su varžybų medžio išsidėstymu, tačiau toks jau sportas, o komanda TOP grupėje liko tik 12-ta, todėl ir gavo vieną iš BOTTOM etapo lyderių. Nugalėtojų gretose pirmoje akistatoje solidžiausiai atrodė net 25 taškus įmetęs ir dienos žaidėju tapęs Nerijus Jozonis. Jam neblogai talkino ir ir 19 taškų pridėjęs Tadas Kuodis. Tuo tarpu "Kumščio" gretose labiausiai trūko Dariaus Mikailos, nes likę šeši krepšininkai laimėti nebuvo pajėgūs. Teisybės dėlei reiktų pasakyti, jog ir "Čiančia" rungtynėms susirinko tik septyniese, tačiau pirmai pradžiai darbo padaryti to pakako. Dabar telieka sėkmingai pabaigti revanšinę dvikovą ir bus galima kelti aukštesnius sezono tikslus. Tuo tarpu "Kumštis" teturi vienintelę galimybę išgelbėti neblogą reguliarųjį sezoną - laimėti atsakomąją dvikovą didesniu skirtumu, nei pralaimėjo pirmąją. Kitu atveju bus itin skaudu čempionatą pabaigti jau po 1/16 etapo, žaidus TOP grupėje.


"Kumščiui" pirmose rungtynėse labai trūko Dariaus Mikailos (su kamuoliu)

 
 
KK Trakai ( 13 )

46 %

 
Litresta ( 20 )

54 %

"KK Trakų" komanda sėkmingai pasirodė pirmame čempionato etape ir pateko į TOP grupę. Tačiau kaip ir buvo prognozuota, joje kalnų komanda nenuvertė ir finišavo priešpaskutinėje - 13 pozicjioje. Bet kuriuo atveju jaunimas pasisėmė nemažai reikalingos patirties o dabar atėjo laikas parodyti, jog patekimas tarp stipriausių komandų pirmoje sezono pusėje nebuvo atsitiktinis. "Litresta" savo taškus skaičiavo žemesniame BOTTOM divizione ir darė tai pakankamai sėkmingai. Jei ne kelios paskutinės rungtynės, komanda galėjo finišuoti ir aukščiau, tačiau dabar užimta 20 vieta taip pat nėra bloga startinė pozicija. "KK Trakai" turi savo sudėtyje ir kelis patyrusius krepšininkus, tačiau sunku pasakyti, ar jie galės padėti komandai PLAY-OFF etape. Viena svarbiausių personų komandoje - Vitalij Podgaiskij. Jeigu Vitalij rungtyniautų, "KK Trakai" galėtų tapti serijos favoritais, tačiau kitu atveju gali būti piešiamas ir kitoks vaizdas. Traumą gavęs Modestas Gauba taip pat nežais, o iš likusių lyderių telieka tik Paulius Borkys ir Augustas Rudelis. Tokių pajėgų prieš "Litrestos" patyrusį žaidėjų sąrašą gali būti per mažai. Grigiškiečių sudėtyje nuolat aikštelėje "siaučia" Andrej Kovalevskij, kuris, jei nerungtyniaus Vitalij Podgaiskij, po krepšiu tikrai bus nesustabdomas. Jam puikiai talkina ir Artur Tyševič, Darius Bukelis bei Vaidas VInevičius. Patirtis prieš jaunatviškumą - įdomu, kas bus pajėgesnis. Šiuo atveju nedidelį pranašumą skiriame BOTTOM grupės dalyvei "Litrestai", kuri nepasinaudojusi savo šansu VKL taurėje gali dabar reikalus pataisyti VKL II Lygos PLAY-OFF varžybose.

 

 
Telšiai ( 29 )

32 %

 
PLASTA.lt ( 4 )

68 %

Praeitais metais "Telšių" komanda buvo tapusi didžiausią staigmeną pateikusia komanda, kuomet VKL II Lygoje nukeliavo iki ketvirtfinalio ir buvo per plauką nuo FINAL-4. Deja, tačiau šiemet tokio optimistiško scenarijaus bent jau kol kas piešti nėra galimybių. Visų pirma dėl viso reguliariojo sezono rezultatų. Komanda rungtyniavo labai banguotai ir į PLAY-OFF iš viso pateko tik paskutiniame ture sėkmingai susiklosčius aplinkybėms. Tad klubas net neturėjo galimybės paskaičiuoti ir pasirinkti, kuris varžovas galėtų būti parankesniu prieš atkrintamąsias varžybas. Tuo tarpu "PLASTA.lt" viso reguliariojo sezono metu buvo viena iš TOP grupės ir visos lygos favoričių, finišuodama 4-oje pozicijoje. Be jokios abejonės grigiškiečiai ir dabar tikisi per dvi rungtynes be nuostolių įveikti telšiečius. Ar tai realu ? Taip. Visų pirma, dėl solidžios komandos sudėties, nes "PLASTA.LT" komandoje apstu lyderių. Tai ir Dmitrij Meškevič, Mindaugas Pukelevičius, Arvydas Urbanovičius ar Vitalijus Rancovas. Komanda puikiai kovoja dėl atšokusių kamuolių, užimdama lygoje pagal šį rodiklį antrą poziciją (46.4 atk.k.). Įdomus faktas, jog šioje statistikos grafoje pirmauja būtent "Telšiai", sugriebdami kaskart po 48.2 kamuolio. Tai dažniausiai daro Antanas Mikūta bei Martynas Rimkus, o prie jų rezultatyvumu dar prisijungia ir Matas Mankevičius. Jeigu pernai "Telšiams" neretai suveikdavo netikėtumo faktorius, tai šiemet varžovai į juos jau žiūrės su visa derama pagarba ir klaidų nebekartos. "Telšių" arenoje galima tikėtis apyligio žaidimo, tačiau specifinėje namų salėje "PLASTA.lt" turėtų išspręsti visas savo problemas ir keliauti toliau.


"Telšių" komanda bandys įveikti "PLASTOS.lt" barjerą

 
 
Ridikas ( 3 )

64 %

 
ReBALT - Autoš. ( 30 )

36 %

Stabilumo, demonstruoto reguliariame čempionate "Ridiko" komandai galėtų pavydėti dauguma varžovų. Komanda viso antrojo čempionato metu praktiškai nepajudėjo iš pirmojo trejetuko ir finišavo prizinėje pozicijoje. Dabar ekipos taikinyje be jokių abejonių tas pats tikslas - FINAL-4. Būtent dėl to pralaimėjimas "ReBALT - Autošalnos" komandai būtų laikomas visišku nesusipratimu. "Ridikas" turi solidžią sudėtį, su kuria gali žygiuoti labai toli. Lyderiais nuolat būna Ignas Vaičys, Viktoras Asačiovas, Julius Stanaitis, Tomas Narkun ar Regimantas Šeštokas. Turint tokį penketuką galima drąsiai pretenduoti bent jau į lygos aštuntuką, tačiau ir iki jo dar reikia nužygiuoti. "ReBALT - Autošalna" į PLAY-OFF pateko pačiu paskutiniu bandymu, ne tik laimėdama savo dvikovą, tačiau ir sulaukdama reikalingo bei palankaus rezultato iš varžovų. Komandoje lyderio vaidmens imsis kažkuris iš šių krepšininkų: Marius Taparauskas, Kęstutis Bagdanavičius arba Paulius Jasukaitis. Didžiausiu nuostoliu be jokios abejonės bus faktas, jog nesužaidęs reikiamo rungtynių skaičiaus komandai negalės padėti Viktoras Azarkovas. Nors ir be jo ekipoje yra žaidėjų, galinčių kaip reikiant pakutenti "Ridiko" nervus, greičiausia, jog abi rungtynės pasibaigs "Ridiko" pergale ir kelialapiu į kitą etapą. Galbūt dalimi nujausdami serijos baigtį "ReBALT - Autošalnos" komandos vadovai jau registruojasi VKL Pavasario čempionatui. Bet kuriuo atveju patekus toliau komanda rungtyniauti tikrai neatsisakytų.

 

 
Didėja ( 19 )

55 %

 
Infoera ( 14 )

45 %

Šioje poroje mūsų laukia dar viena labai įdomi akistata. "Infoeros" komanda pateko į TOP divizioną, tačiau ten buvo tik statiste, per visą antrąjį etapą laimėdama vos 2 kartus. Tuo tarpu "Didėja" BOTTOM grupėje rungtyniavo pergalingai ir reguliariojo čempionato pabaigoje net galėjo rinktis savo varžovus. Galbūt dėl to pirmosios vietos grupėje klubas ir nesiekė, nes antrame PLAY-OFF etape galėjo susitikti su reguliariojo čempionato nugalėtojais. Kad "Didėja" sau kelia didelius tikslus, neabejoja niekas. Pernai situacija buvo analogiška, kuomet klubas tiesiai iš BOTTOM grupės spustelėjo iki pat FINAL-4 ir iškovojo bronzos medalius. Tačiau šiemet pakartoti šį žygį bus labai nelengva. Nors ekipa ir puikiai kovoja dėl atšokusių kamuolių, lygoje pagal šį statistinį rodiklį užimdama net 4 vietą - 45.2 atk.k., kituose geriausiuose sąrašuose komandos atstovų nesutinkame. Vienu kertinių žaidėjų kaip visuomet bus Edgaras Matusevičius, žaidėjas, nuo kurio pasirodymo tiesiogiai priklauso ir komandos rezultatai. Jam sėkmingai talkina Vladas Jucevičius ir Andrius Montvydas bei sėkmingai ir šiemet rungtyniaujantis Martynas Šikšnys. Tuo tarpu "Infoera" užtikrinto lyderio neturi. Komandos sirgalius turėtų džiuginti tai, jog po truputį atsigauna sezono metu į žaidybinę duobę pakliuvęs Julius Pinkevičius, o rezultatyviausiai žaidėjais komandoje yra Justas Aršauskas bei Ramūnas Beliūnas. Vienu lemiamų serijos faktorių bus rungtynės ankštoje "Didėjos" salėje. Jeigu jose "Didėja" nepataikytų, jiems kils nemažai problemų, kitu atveju seriją greičiausiai komanda pabaigs pergalingai.


Gvidas Mockus ("Infoera") norėtų dar bent dviejoms rungtynėms pratęsti komandos sezoną

 
 
Tirola ( 11 )

57 %

 
CAPO ( 22 )

43 %

Dar viena pora, kurioje jau sužaistos pirmosios rungtynės. Jos buvo labai atkaklios ir nors didžiąją susitikimo dalį "CAPO" pirmavo didesniu skirtumu, jie laimėjo tik 4 taškais - 58:54. Žinant, jog laukia revanšinė akistata varžovų arenoje tai nereiškia praktiškai nieko. "CAPO" padarė viską, kas priklausė nuo jų, jog deaktyvuotų pavojingus "Tirolos" puolėjus, kurie nesugebėjo kartu įmesti net 55 taškų. Norint tikėtis sėkmės ir antroje dvikovoje, tą pakartoti bus būtina. Vieninteliu krepšininku, pelniusiu dviženklį taškų skaičių "Tiroloje" buvo be keitimų rungtyniavęs Denisas Oliferas, įmetęs 15 taškų. Būtent tokia pavydėtina gynyba ir buvo pagrindine pergalės priežastimi. Tuo tarpu pačių "CAPO" gretose rezultatyvumu išsiskyrė trys žaidėjai: Vachtangas Babunašvili, Ugnius Zasimauskas bei Mantas Stalnionis. Žvelgiant į artėjančią atsakomąją dvikovą reiktų atkreipti dėmesį, jog "CAPO" komanda antrame čempionato etape svečiuose rungtyniauja pakankamai sėkmingai, laimėjusi net 4 iš 6 žaistų rungtynių varžovų arenose, todėl svetimos aikštelės baimė šiai komandai praktiškai neegzistuoja. Tačiau kiek ilgesnis atsarginių žaidėjų suolelis verčia spėti, jog "Tirola" namuose nelengvai, tačiau turėtų atlošti 4 taškų deficitą. Bet kuriuo atveju nebūtų jokios staigmenos, jei kito etapo duris pravertų ir "CAPO" kolektyvas. 

 
Normaliok ( 27 )

39 %

 
Krituliai ( 6 )

61 %

Komandos savo užduotis sprendė skirtinguose pajėgumo divizionuose. "Krituliai" gana sėkmingai tvarkėsi TOP grupėje, kur finišavo 6 pozicijoje. Toks rezultatas įrodo, jog ekipa yra viena čempionato favoričių, kuri tikrai nenorėtų savo pasirodymo pabaigti jau 1/16 PLAY-OFF etapo dalyje. Tuo tarpu "Normaliok" ilgą laiką buvo už PLAY-OFF ribos BOTTOM grupėje ir tik sėkmingas pasirodymas antroje sezono pusėje leido komandai prasimušti tarp 32 pajėgiausių lygos ekipų. Pagrindiniu "Normaliok" lyderiu komandoje be jokios abejonės yra daug patirties sukaupęs Žilvinas Grušas. Jis komandai gali padėti ne tik savo žaidimu, tačiau ir trenerio patarimais. Likę startinio penketuko nariai: Arnoldas bei Aurimas Juchnevičiai, Marius Dubininkas bei Julius Lisauskas taip pat nepėsti. Svarbiu faktoriumi serijoje gali būti Tado Markilevičiaus figūra. Krepšininkas nerungtyniauja jau nuo vasario vidurio, komandoje sužaidęs tik 7 dvikovas, todėl įdomu, ar PLAY-OFF etape turėsime vilčių jį pamatyti aikštelėje. Jeigu taip - "Krituliai" turės nemenkų problemų. Jos nesumažės ir metant iš toli, nes būtent "Normaliok" komanda kiek netikėtai pirmauja lygoje pagal tritaškių taiklumą, pataikydama 35.8% visų savo metimų. Pirmauja ši komanda ir pagal baudų taiklumą, todėl juos stabdyti pražangomis - taip pat ne pats geriausias sprendimas. Tiesa, vieną iš savo pranašumų "Normaliok" prarado - tai savotiškai dėkingą krepšio konstrukciją, kuri po salės remonto galbūt yra salėje pakeista. "Krituliai", norėdami be nuostolių žengti toliau turės iš visų jėgų sužaisti pirmą dvikovą, kad antroje reiktų rūpintis tik skirtumo išsaugojimu. Tam greičiausiai į kovą bus mestas toks penketukas: Vaidas bei Aurimas Vaičiuliai, Marius Krukonis, Povilas Kaminskas bei Edgaras Žemaitis. Nemažai įtakos serijos rezultatui turės ir atsarginių žaidėjų indėlis į rungtynes. Nors toliau žygiuoti turėtų "Krituliai", jie ramūs dėl savo kelialapio toli gražu negali būti.

 

 
Elektrėnų SC ( 7 )

65 %

 
BC Versus ( 26 )

35 %

Praeitas sezonas Elektrėnų krepšininkams buvo pats nesėkmingiausias klubo istorijoje, nes komanda neįveikė net pirmojo PLAY-OFF etapo ir lygoje finišavo tik 20 vietoje. Pergalė šioje serijoje reikštų, jog bent jau pernykštė nesėkmė būtų tik laikinas nesklandumas ir komanda galėtų toliau kautis dėl apdovanojimų. Tačiau varžovas - ne iš silpnųjų. "BC Versus" BOTTOM grupėje nerodė stebuklų, tačiau rungtyniavo stabiliai ir įsikūrė pačiame turnyrinės lentelės viduryje. Panašiai atrodė ir "Elektrėnų SC" klubas, kartais savo gerbėjus nudžiuginęs vilties teikiančiomis pergalėmis. Savo gimtąją "baseino" salę laikinai į kitą areną iškeitę elektrėniškiai lygoje yra treti pagal rezultatyvumą, pelnydami po 76.2 taško per susitikimą. Tačiau jų varžovai - "BC Versus" gynyboje rungtyniauja pagirtinai ir pagal šį rodiklį VKL II Lygoje yra net antri, praleisdami vos po 60.6 taško. Taigi jau vien pagal statistinius duomenis turėtumėme pamatyti puolimą ir gynybą mėgstančių komandų susitikimą. Didžiausia problema "BC Versus" vyrams greičiausiai bus kelionė į Elektrėnus. Nuvykti į už 50 km nuo Vilniaus esantį miestą įstengia toli gražu ne visi, todėl pajėgiausios savo sudėties "BC Versus" svečiuose gali ir nesurinkti. O ir žaidžiant svečiuose, kaip sakoma, šeimininkams ir sienos padeda. Tad lieka pagrindinė viltis - pasiekti teigiamą rezultatą Vilniuje. Na o šis rezultatas didžiąja dalimi priklausys nuo Mindaugo Lastausko gebėjimų. Jais abejoti tikrai nereikia, tačiau kitas klausimas, ar užteks šiam mėgėjų krepšinio maestro jėgų ir kiek jam padės ekipos draugai. Tuo tarpu "Elektrėnų SC" turi šiuos savo lyderius: Raimondas Sadkauskas bei Karolis Jovaiša, Mantas Macikas ir pagirtinai šiemet rungtyniaujantis Povilas Makūnas. Jeigu nenutiks nieko netikėto, turėtume pamatyti toliau keliaujantį Elektrėnų klubą, tačiau reikia nepamiršti ir praeitų metų staigmenos.


Mindaugas Lastauskas (su kamuoliu) ir "BC Versus" šį kartą važiuos į Elektrėnus

 
 
VKK Masonai ( 23 )

50 %

 
Penktukas ( 10 )

50 %

Jeigu reiktų skirti labiausiai per porą metų patobulėjusios komandos titulą, jis beveik be abejonių atitektų "Penktuko" komandai. Klubui, kuris anksčiau būdavo lygos autsaiderių tarpe dabar nesvetimos pergalės o sėkmingas pasirodymas pirmame etape net užtikrino patekimą į TOP divizioną. Ten komanda pasirodė puikiai ir finišavo 10 pozicijoje. "VKK Masonai" žaidė BOTTOM grupėje ir reguliarų sezoną pabaigė gana skaudžiais pralaimėjimais. Tačiau tai galėjo būti strateginis sprendimas, norint gauti sąlyginai parankesnį varžovą PLAY-OFF varžybose. Negalima sakyti, jog "Penktukas" - labiausiai nepageidaujamas priešininkas šiose varžybose. Komanda, nors ir gerokai patobulėjusi, tačiau praktiškai dar neturi tokio meistriškumo rungtynių patirties, todėl yra įveikiamas varžovas. Būtent tą "VKK Masonai" kuo puikiausiai ir įrodė pirmoje akistatoje, laimėdami ją svečiuose 60:66. Nors "Penktukas" ir yra geriausiai besiginanti lygos komanda (59.4 taško), šį kartą savo vidurkio išlaikyti jie nesugebėjo. Įdomus ir tas faktas, jog rungtynes ekipa pralaimėjo laimėdama kovą dėl atšokusių kamuolių 35:26. Atsakomosiose rungtynėse "Penktuko" vyrams bus labai sunku, tačiau 6 taškų deficitas nėra toks, kurio negalėtum panaikinti. Tuo labiau, jog komanda ir vėl greičiausiai gynyboje atrodys solidžiai. Tad pagrindinė užduotis - kiek galima labiau pagerinti puolimą ir taip tikėtis pergalės didesniu skirtumu. O taškų medžioklei jau tikrai bus pasiruošę tiek Laisvidas Paknys, tiek ir Tadas Kalasauskas.

 

 
Vievio Žiedas ( 15 )

53 %

 
KK Brigada ( 18 )

47 %

Abi komandos rungtyniavo BOTTOM divizione ir net tame pačiame pogrupyje, tad savo jėgas dabar išbandys jau antrą kartą sezone. Pirmąją akistatą Vievyje reguliariame čempionate 62:55 buvo laimėjęs "Vievio Žiedas", tačiau dabar šis laimėjimas - jau tik statistika. Tuo labiau, jei komandai nepasisektų žygiuoti toliau. Vievio krepšininkai šiame sezone atrodo bene geriausiai per visą savo istoriją ir turi unikalias galimybes patekti tarp 16 geriausių VKL II Lygos komandų. Laimėję Elektrėnų apskrities "Atspindžių" laikraščio taurę šie krepšininkai dabar atrodo ištroškę dar daugiau pergalių. Be jokios abejonės bene labiausiai komandą sustiprino brolių Braziulių atėjimas, tačiau dabar šis duetas galimai bus truputį išardytas dėl vieno iš brolių traumos. Tačiau ir be jų komandoje dar apstu lyderių. Tai dar vienas naujas jos sezono "pirkinys" Edvinas Dūda, Ignas Zasimavičius bei puikiai užsirekomendavęs Mindaugas Stoškus. Komanda lygoje yra penkta pagal rezultatyvius perdavimus (18.6), kas byloja apie tai, jog kamuolys šioje ekipoje "vaikšto" puikiai ir jo komandos draugams tikrai negailima. Tuo tarpu "KK Brigada" ateidama į VKL II Lygą kėlė aukštus tikslus, tačiau jie kartu su BOTTOM diviziono kelialapiu greičiausiai sumažėjo. Nors komanda ir tapo viena stipriausių BOTTOM grupės atstovių, pralaimėjimai koją klubui pakišdavo ganėtinai dažnai. Ekipos lyderiais nuolat tampa Ridas Pulkauninkas, Mantas Vanagas bei Laurynas Skapas. Jeigu ši trijulė dalyvaus abiejose rungtynėse, "KK Brigada" turės realių galimybių kautis dėl kelialapio tolyn, kitu atveju komandos šansai patekti į kitą PLAY-OFF etapą bus ganėtinai migloti. Svarbiu Vievio komandos pranašumu bus ir tas faktas, jog abi dvikovos ekipų sutarimu vyks Vievyje. Jeigu pirmose rungtynėse pergalę bent kelių taškų skirtumu švęstų Ukmergės krepšininkai, atsakomojoje dvikovoje galimai sulauktume labai įdomios akistatos. Kitu atveju į daugumą klausimų gali būti atsakyta jau pirmame susitikime.


Rytis Kameneckas (su kamuoliu) kartu su Vievio komanda bandys pirmą kartą patekti į lygos aštuntfinalį

 
 
JAMAM ( 31 )

2 %

 
Superfly / Vaitesa ( 2 )

98 %

Prieš šių metų VKL II Lygos burtų traukimą "JAMAM" pirmą kartą istorijoje pateko tarp reitinguotų komandų, tačiau lūkesčių nepateisino. Viena iš pastoviausių čempionato vidutiniokių sezono metu gerokai nukraujavo, o praradusi vieną savo lyderių Karolį Bakanauską tik per plauką pateko į PLAY-OFF varžybas. Todėl nieko keisto, jog jau pirmame etape jiems teko labai stiprus priešininkas - "Superfly / Vaitesa". Pirmosiose rungtynėse pateikti staigmenos "JAMAM" komandai nepavyko ir ji namuose pralaimėjo ryškiu 20 taškų skirtumu 47:67. Toks rezultatas praktiškai atsakė į visus klausimus, kas šioje poroje bus stipresnis. Sunku tikėtis, jog antroji reguliariojo čempionato komanda namuose sugebėtų išbarstyti tokį pranašumą, todėl antroji akistata greičiausiai tebus tik formalumas ir puiki galimybė "Superfly / Vaitesos" komandai pasiruošti ateities kovoms. "JAMAM" klubui belieka palinkėti sukovoti garbingai ir keliauti komplektuoti komandos naujam sezonui, kuriame teks gerinti prastus šio čempionato rezultatus. 

2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009