EKO Lyga - savaitės apžvalga

2017-03-23

Tęsiasi VKL - Daivilva Baltic EKO Lygos PLAY-OFF varžybos. Jose dalyvauja komandos, kurios BOTTOM grupėse užėmė 1-3 pozicijas. Porų nugalėtojai vėliau prisijungs prie 10 pačių stipriausių lygos ekipų ir kausis aštuntfinalyje. Nors dar nepaaiškėjo nė vienas poros laimėtojas, kai kuriose dvikovose jau galima daryti tam tikras išvadas. Apie jas šiandien ir pakalbėsime.

 

1/16 finalo dalis

"BC Internationale" - "Sudervė team" 64 : 100

Pirmose rungtynėse, kaip ir buvo spėta, didesnės intrigos nebuvo. Triuškinančią pergalę, įmesdami lygiai 100 taškų, iškovojo ,,Sudervė team“ kolektyvas. Komanda tokią atžymą pasiekia antrąkart šiame sezone. Kitos skipos, du kartus pasiekusios 100 taškų ribą,  šiame sezone EKO lygoje nėra. Prieš tokį puolimą tarptautinė komanda laikėsi tik pirmąjį kėlinį, o vėliau dominavo tik šios poros favoritai. Net 5 laimėtojų nariai įmetė dviženklį taškų skaičių. Labiausiai iš šio penketo reikėtų išskirti Aleksandr Lipnevič, kuris įmetė 19 taškų, atkovojo 11 kamuolių, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir taip vos nepasiekė trigubo dublio. Toks reiškinys nėra itin dažnas šių metų EKO lygoje. ,,Sudervė team“ gan taikliai mėtė tiek tritaškius, tiek dvitaškius: atitinkamai 54 ir 32 procentų taiklumu. Pralaimėjusių gretose trys žaidėjai rinko dviženklį taškų skaičių, tarp kurių ir jau minėtas žaidėjas - Eduard Bielskij, kuriam praeitoje apžvalgoje  buvo prognozuotas lyderio vaidmuo. Jo efektyvumas  buvo didžiausias: 13 naudingumo balų. Antrosios  rungtynės veikiausiai taip pat baigsis ,,Sudervė team“ komandos pergale. Galbūt bus laimėta mažesne persvara, nes kolektyvas gali taupyti jėgas prieš kito etapo kovas ir leisti pasireikšti mažiau žaidžiantiems krepšininkams. BC ,,Internationale“ pergalė  bet kokia persvara būtų savotiška sensacija. 

 

"Žiemgala" - "Bekupė/VEZUMALKAS.LT" 43 : 46

Šioje poroje taip pat įvyko pirmosios tarpusavio rungtynės, kurios neatsakė į jokius klausimus: ,,Bekupė/Vežumalkas.lt“ į Tuskulėnų sporto salę vežasi tik 3 taškų pranašumą. Rungtynės pasižymėjo individualiais veiksmais puolime. Abi komandos kartu sudėjus atliko tik 11 rezultatyvių perdavimų, o mačas buvo vienas nerezultatyviausių puolime šio sezono EKO lygoje. Šeimininkų pergalę lėmė ilgesnis atsarginių žaidėjų suolelis. Pergalė iškovota nei vienam žaidėjui neįmetus daugiau 8 taškų, kas taip pat yra labai retas reiškinys. Puikų individualų pasirodymą po krepšiais surengė Mantas ir Marius Maišeliai. Šie žaidėjai atkovojo atitinkamai 21 ir 16 kamuolių po krepšiais. Mantui tai buvo karjeros atkovotų kamuolių rekordas. Tuo tarpu "Žiemgalos" fronte - nieko naujo. Pirmais smuikais griežė Ignas Cibulskas, įmetęs 23 taškus ir atkovojęs 18 kamuolių. Didesnės paramos puolime šis žaidėjas nesulaukė. Tiesa, nežaidė vienas iš vyrų, kuris galėjo talkinti Ignui puolime. Tai - Mindaugas Radvila. Mindaugas būtų pajėgus padėti ir kovojant dėl kamuolių. Reikėtų dar pridėti, kad "Žiemgala" tiesiog tragiškai metė baudas bei dvitaškius, neįmestas nei vienas tritaškis, o baudos mestos tik 50 procentų taiklumu. Antrųjų rungtynių rezultatą nuspėti nelengva, bet visgi nedidele persvara turėtų laimėti ,,Bekupė/Vezumalkas.lt" kolektyvas ir žengti į tolimesnį etapą. Šios komandos pralaimėjimą galėtume laikyti dideliu netikėtumu.


"Bekupė / vezumalkas.lt" komanda bando sustabdyti "Žiemgalos" lyderį Igną Cibulską (su kamuoliu)

 

"Lewben Group" - "MinciuVerpetas.eu" 67 : 74

Šios poros pirmosios rungtynės įvyko šeimininkais būnant ,,LewbenGroup“ kolektyvui. Rungtynes kiek netikėtai laimėjo svečiai - ,,MinciuVerpetas.eu“. Pergalę jie iškovojo dėl kelių priežasčių: pirma, šeimininkų komandoje nežaidė lyderis Rolandas Bajoras, antra, į rungtynes atvyko tik 5 žaidėjai, kurių tarpe ir viena mergina, vardu Agnė. Pralaimėjusių komandoje net 9 klaidas padarė įžaidėjas Martynas Pelenis. Tiesa, dalį jų gynėjas kompensavo rezultatyviu žaidimu. Svečiai į rungtynes surinko net 11 žmonių iš kurių net keturi pelnė dviženklį taškų skaičių. Lyderis, įmetęs 20 taškų, buvo Džiugas Paškevičius. Jis atkovojo ir daugiausiai kamuolių komandoje – 9. Iš ,,LewbenGroup“ penketuko dviženklį taškų skaičių pelnė trys žaidėjai. Puikiai žaidė Ovidijus Juonys, surinkęs 39 naudingumo balus, įmetęs 16 taškų ir atkovojęs 19 kamuolių. Tai buvo efektyviausios šio žaidėjo rungtynės.  Antrosiose rungtynėse,  prisijungus Rolandui Bajorui ir pailgėjus atsarginių suoleliui, daugiau 7 taškais laimėti visas galimybes turi ,,LewbenGroup“ kolektyvas. Tai patvirtina ir pirmoji akistata, kuri pralaimėta tikrai garbingai, žaidžiant tik penkiese.

 

"www.KrepsinioNaujienos.eu" - "Svajonių turintys" 57 : 63

Vilniaus Ateities vidurinėje mokykloje susitiko šios poros favoritai:,,www.KrepsinioNaujienos.eu“ prieš ,,Svajonių turintys“ kolektyvą. Pergalę permainingose rungtynėse daug kam netikėtai iškovojo pastaroji komanda. Tiesa, pralaimėjusių gretose nebuvo svarbiausio žaidėjo - Povilo Vilko. Tai nėra pagrindinė pralaimėjimo priežastis, nes ,,Svajonių turintys“ sugebėjo laimėti septyniese prieš aštuonis „ant popieriaus“ geresnius žaidėjus. Dar kartą pasitvirtino taisyklė, jog žaidžia ne pavardės, o žmonės. Laimėtojų gretose didžiąją dalį taškų surinko du žaidėjai: Algirdas Seckis ir Mindaugas Paulavičius, surinkę atitinkamai 21 ir 26 taškus. Mindaugas dar pridėjo ir 19 atkovotų kamuolių. Tiek atkovoti kamuoliai, tiek taškai, yra šio žaidėjo karjeros rekordai, o 21 pelnytas taškas yra Algirdo karjeros rekordas. Pralaimėjusių gretose, įmetęs 15 taškų, savo sezono taškų vidurkį beveik pasiekė Matas Veršekys. Jam gerai talkino Domas Savickis, įmetęs 11 taškų. ,,Svajonių turintys“ pataikymas iš visų pozicijų buvo šiek tiek geresnis, taip pat šiai komandai sekėsi geriau gynyboje. ,,www.KrepsinioNaujienos.eu“, įmetę tik 57 taškus,  sužaidė vienas nerezultatyviausių rungtynių sezone. Antrosiose rungtynėse (jei sugrįš į ,,www.KrepsinioNaujienos.lt“ gretas lyderis  Povilas Vilkas) viskas turėtų stoti į vietas ir ši komanda turėtų iškovoti pergalę didesniu skirtumu, nei pralošė pirmąsias rungtynes.


Revanšinėje dvikovoje "KrepsinioNaujienos.eu" kolektyvui būtinai reikės Povilo Vilko (su kamuoliu) pagalbos

EKO Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009