3 Lyga - Lemon Gym Taurė - savaitės apžvalga

2017-03-22

VKL - Lemon Gym III Lygos čempionate komandos tęsia 1/16 finalo PLAY-OFF etapą. Iki trečiadienio jau paaiškėjo trys aštuntfinalio dalyvės, kurios sėkmingai įveikė pirmą etapą. Kitose poroe dar laukiama atsakomųjų dvikovų arba jos vyksta trečiadienio vakare. Jau kitą savaitę žinosime 16 pačių geriausių lygos komandų, o šį kartą kviečiame pasižiūrėti, kurios tapo pirmosiomis laimingosiomis ir savo atkrintamųjų kelią pradėjo sėkmingiausiai.

"SK Centauro" staigmena

Visų pirma kaip staigmeną reiktų išskirti "SK Centauro" pergalę 1/16 finalo etape prieš pajėgią "SK Želvos" komandą. Želviškiai sezono pabaigoje visiškai subyrėjo, kas matėsi ir jų demonstruojamuose rezultatuose. Nepaisant to "Centauro" pasiekimo nereiktų sumenkinti ir tikslinga būtų pasakyti, jog komanda jau antrą sezoną paeiliui savo sirgaliams pateikia malonių staigmenų. Pernai tai buvo VKL Taurės varžybos, o šiemet ir pagrindinis VKL III Lygos čempionatas. Pirmoje dvikovoje namuose elektrėniškiai laimėjo 84:75, todėl laukė labai sunki išvyka į Vilnių. Tačiau jaunieji trenerio Vidmanto Pupininko auklėtiniai nė kiek nesutriko ir beveik visų rungtynių Vilniuje metu diktavo savo sąlygas. Po pirmojo ketvirčio svečių komanda buvo įgijusi net 15 taškų pranašumą, kas "Želvos" uždavinį išlyginti bendrą rezultatą padarė, kaip vėliau paaiškėjo, neįmanomu. Nors aikštelės šeimininkai ir sumažino atsilikimą, jie pralaimėjo ir antras rungtynes, o serijoje nusileido bendru 12 taškų skirtumu. "SK Centauro" gretose per abi rungtynes naudingiausiai žaidė Simas Junevičius, vidutiniškai pelnęs po 16 taškų ir atkovojęs po 12 kamuolių. Gerai jam talkino ir Lukas Jančiauskas bei Nerijus Kaminskas. Situacija čempionate tokia, jog kitame etape "Elektrėnų PGT" pergalės atveju galime sulaukti oficialaus Elektrėnų derbio. Tiesa, jeigu "PGT" nepanaikins 7 taškų deficito "SK Centaurui" teks ketvirtfinalio akistatoje jėgas išbandyti su pačiu Sauliumi Kuzminsku ir "Safetystyle".

Atkakli kova vyko ir tarp labai panašaus pajėgumo "BC Vilniaus" bei "KK Sinano Kebabų" komandų. Pirmąją dvikovą 61:56 svečiuose laimėjo "BC Vilnius", todėl komanda pagrįstai galėjo tikėtis sėkmės revanšinėje akistatoje. Tačiau joje nebuvo lengvo pasivaikščiojimo. Nors pergalę "BC Vilnius" pasiekė ir antroje akistatoje, šį kartą 72:66, bendras skirtumas serijoje tebuvo tik +11. "KK Sinano Kebabų" ekipai norisi padėkoti už neblogą debiutinį sezoną, tuo tarpu "BC Vilniui" palinkėti sėkmės siekiant vietos FINAL-4 etape. Serijoje naudingiausiai nugalėtojų gretose pasirodė Ignas Urbonas, vidutiniškai pelnęs po 28 taškus. Tuo tarpu kitas vedlys į pergales - Lukas Virorezovas abiejose rungtynėse rungtyniavo be keitimo ir taip pat komandai davė daug naudos. Kitame etape "BC Vilniaus" laukia nepaprastai rimtas iššūkis - savo pogrupyje pirmais finišavusi viena pirmenybių favoričių "BC DUV Reklama".

 


Rokui Klabiui (su kamuoliu) ir "KK Sinano Kebabai" komandai įveikti "BC Vilniaus" barjero nepasisekė

 

Šiauliečiai savo serijoje "nesicackino" ir abu kartus užtikrintai įveikė "Kuršėnus" bendru 82 taškų skirtumu. Tiesa, pirmose rungtynėse kuršėniškiai dar bandė kabintis varžovams į atlapus, tačiau tai pavyko tik pirmoje rungtynių dalyje. Antroji dvikova jau tebuvo tik formalumas, kurio metu vieni šlifavo derinius ateičiai o kiti stengėsi garbingiau pabaigti VKL III Lygos sezoną. Nugalėtojų gretose ryškiausiai sužibėjo Tomas Melnikavičius, rinkęs po 26.0 naudingumo balo bei Gedas Vitkauskas, įmesdavęs po 13.5 taško bei atkovodavęs po 13 kamuolių. Buvęs LKL žaidėjas Donatas Sabaliauskas žaidė tik pirmose rungtynėse, kuriose įmetė 17 taškų.

"United Sharks" ir "KK Žaibo" serija buvo atkaklesnė, nei byloja galutinis rezultatas, kuris yra +17 ryklių naudai. Pirmoje dvikovoje "KK Žaibas" net buvo įgijęs dviženklį pranašumą ir atrodė, jog bent jau tose rungtynėse tikrai gali švęsti pergalę. Deja, jėgų nepakako, tad net ir pirmąją akistatą "KK Žaibas" pralaimėjo 61:68. Antroje dvikovoje taip pat ilgą laiką nežymiai pirmavo svečiai - "KK Žaibas", tačiau rungtynėms einant į pabaigą "United Sharks" sugebėjo patirties dėka įrodyti savo pranašumą - 67:57. Nerezultatyvioje serijoje nugalėtojų gretose geriausiai pasirodė Kazimieras Motiekaitis, rinkęs po +18 naudingumo balų. Kitas komandos lyderis Vytautas Radzevičius rungtyniavo tik pirmoje dvikovoje, tad didelį darbą atsakomosiose rungtynėse už jį nuveikė komandos draugai. "KK Žaibui" sezonas pasibaigia ties 1/16 finalo etapu, tuo tarpu "United Sharks" aštuntfinalyje susitiks su "BC Salininkų" ir "SK Meškų" poros nugalėtojais. Ten pirmąją dvikovą kiek netikėtai dideliu skirtumu 77:50 laimėjo ir kelialapį praktiškai savo kišenėje į kitą etapą turi salininkiečiai.

 

1/16 finalo dalis                                                 1/8 finalo dalis

 

SK Skaidiškės ( 1 )
KF Trig. dublis ( 32 )
   
 
 
 

 

 

 

 

 

Dagos ( 16 )
Vaikinai ( 17 )
   
 
 

 

 

 

 

 

Elektrėnų PGT ( 9 )
Safetystyle ( 24 )
   
 
 

 

 

 

 

 

SK Centauras ( 25 )
SK Želva ( 8 )
SK Centauras ( 25 )

 

 

 

 

 

Irsana ( 5 )
Lentvaris ( 28 )
   
 
 

 

 

 

 

 

Joniškio Baldai ( 21 )
MRU ( 12 )
   
 
 

 

 

 

 

 

OPK - Elpina ( 13 )
BRASA - G 7 ( 20 )
   
 
 

 

 

 

 

 

Bebursai ( 29 )
Radvilai ( 4 )
   
 
 

 

 

 

 

 

DUV Reklama ( 3 )
KK Kuršėnai ( 30 )
 
DUV Reklama ( 3 )

 

 

 

 

 

BC Vilnius ( 19 )
Sinano Kebabai ( 14 )
BC Vilnius ( 19 )

 

 

 

 

 

Sky Gym ( 11 )
BC Šalčininkai ( 22 )
   
 
 

 

 

 

 

 

Snackbox.lt ( 27 )
Agmeka ( 6 )
   
 
 

 

 

 

 

 

United Sharks ( 7 )
KK Žaibas ( 26 )
United Sharks ( 7 )

 

 

 

 

 

SK Meškos ( 23 )
BC Salininkai ( 10 )
   
 
 

 

 

 

 

 

MELINGOS KELIAI ( 18 )
Viltis ( 15 )
   
 
 

 

 

 

 

 

Stress Off ( 31 )
BC Versus ( 2 )
   
 
 

 

 

 

 

 

3 Lyga - Lemon Gym Taurė - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009