3 Lyga - Lemon Gym Taurė - savaitės apžvalga

2017-03-16

Tęsiasi VKL - Lemon Gym III Lygos PLAY-OFF 1/16 finalo etapo varžybos. Pirmosios penkios poros jau pradėjo savo kovas, tuo tarpu likusios 22 ekipos į rungtynių maratoną dar tik prisijungs. Šioje apžvalgoje pabandysime nuspėti, kokių rezultatų galime sulaukti likusiose porose. Tačiau kartu primename, jog tai tėra VKL kolektyvo sudarytos spėlionės, nes prasidėjus lemiamam čempionato etapui visos komandos kaunasi iš paskutinių jėgų, todėl neretai pasitaiko ir staigmenų.

 

1/16 finalo dalis


 
SK Skaidiškės ( 1 )

99 %

 
KF Trigubas dublis ( 32 )

1 %

Viena aiškiausių prognozuojamo 1/16 finalo etapo porų yra reguliariojo čempionato nugalėtojų "SK Skaidiškių" bei "KF Trigubo dublio" poroje. Čia akivaizdžiu favoritu laikoma Rudaminos komanda. "KF Trigubo dublio" komanda šiemet tik debiutavo mėgėjiškame krepšinyje ir padarė tai ganėtinai sėkmingai. Vien jau tai, kad pasisekė patekti į PLAY-OFF yra nemažas pasiekimas. Tiesa, nereiktų pamiršti ir fakto, jog tame pačiame pogrupyje rungtyniavo ir nė vienos pergalės iš viso nepasiekusi "Socialinių mokslų kolegijos" komanda. "Trigubo dublio" vyrukams pakako apžaisti savo priešininkus ir kelialapis - jų kišenėje. Ekipa turi viena akivaizdų savo lyderį - Domantą Zubricką, kuriam sezono eigoje vis geriau talkindavo ir Ignas Jurgelevičius. Tačiau tai, praktiškai, ir visos komandos pajėgos. Tuo tarpu "SK Skaidiškės" net iš antrojo savo penketuko galėtų deleguoti visą krūvą žaidėjų, kurie taptų neabejotinais "KF Trigubo dublio" lyderiais. Nors "SK Skaidiškės" ir neblizga puolime, gynyboje ši komanda užima pirmąją poziciją visoje lygoje. Beveik nekyla abejonių, jog praleidžiamų taškų vidurkio jie savo varžovams permesti tikrai neleis. Su visa pagarba debiutuojančiai "KF Trigubo dublio" komandai jai norėtųsi palinkėti kokybiškų dviejų rungtynių, po kurių vyrukai galės sėkmingai ruoštis pavasario čempionatui, jei ten sugalvos dalyvauti.


"SK Skaidiškės" nusiteikė žygiuoti VKL III Lygoje iki pat pergalingos pabaigos

 
 
Dagos ( 16 )

40 %

 
Vaikinai ( 17 )

60 %

Nors pagrindiniu "Vaikinų" taikiniu be jokios abejonės bus VKL II-oji lyga, nereiktų tikėtis, kad pergalę žemesniame divizione jie atiduos taip lengvai. Komanda blankokai pradėjo reguliarųjį čempionatą, tačiau vėliau įsibėgėjo taip, jog pasiekė beveik patį viduriuką. Pagrindinis ekipos ginklas - tritaškiai metimai. Pagal šį rodiklį "Vaikinų" komanda lygoje žengia pirmoje vietoje, pataikydama net 35.6 % tolimų metimų. Tai reiškia, jog net kas trečias jų bandymas pasiekia tikslą. "Dagos" tokiu taiklumu atakuojant iš žaidimo nepasižymi, tačiau savo grupėje taip pat atrodė nesilpnai. Geriausiai ši ekipa jaučiasi arčiau krepšio, kur gynyboje blokuoja net po 4.4 varžovų metimus. Dideliu nuostoliu komandai bus traumuoti žaidėjai Darius Mockevičius bei Marius Jurevičius. Be šių dviejų ekipos lyderių komandoje vedančiaisiais stengiasi tapti Laurynas Bernatavičius bei Mindaugas Lubys. Tačiau dabar verkiant reikia ir dar keletos ekipos draugų pagalbos. Jeigu iššautų Benediktas Mažeika ar Karolis Pladas, galime sulaukti gana įdomios serijos. "Vaikinų" komandos traumos taip labai nekankina. O ir žaidėjų pasirinkimas čia - tikrai nemenkas. Tiesa, komandai reikia persiorientuiti prie kitos sudėties, nei kad jie rungtyniauja II lygoje. Lyderių vaidmens tradiciškai imasi snaiperis VKL Rinktinės žaidėjas Mindaugas Kraujalis. Labai dažnai jam pritaria ir Vaidas Petrulionis. Taip pat netrūksta ir komandos draugų, kurie draugiškai besidalindami žaidybinį laiką kartas nuo karto sublizga. Būtent todėl nereiktų stebėtis, jog komanda lygoje užima septintą vietą pagal puolimą, rinkdama po 72.3 taško. Jeigu pirmose rungtynėse "Dagos" komandai pasisektų savo varžovus įklampinti į lėtesnį žaidimą, gali būti įdomios atsakomiosios rungtynės. Kitu atveju realu, jog pergalę dviejų rungtynių sumoje iškovos "Vaikinų" kolektyvas. 

 
Elektrėnų PGT ( 9 )

55 %

 
Safetystyle ( 24 )

45 %

Šioje poroje galime pamatyti labai įdomią akistatą. Nors susitinka komandos, savo pogrupiuose finišavusios skirtingose turnyrinės lentelės dalyse, yra nemažai faktorių, galinčių nulemti įnirtingą serijos seką. Be abejo, pagrindiniu faktoriumi "Safetystyle" žaidimui bus Saulius Kuzminskas, arba jo nebuvimas. Jeigu šis krepšininkas dalyvaus serijoje, komanda įgauna labai nemenką atsvarą prieš solidų "Elektrėnų PGT" pranašumą. Saulius lygoje pirmauja pagal išprovokuotas pražangas (7.2), renka po 28.4 naudingumo balo bei užima antrą poziciją pagal atkovojamus kamuolius, sugriebdamas po 15 jų per rungtynes. Puikiai Sauliui talkina ir kitas "Safetystyle" lyderis Rokas Mackevičius. Jo pavardė taip pat figūtuoja naudingiausių VKL III Lygos krepšininkų dešimtuke, nes Rokas renka po 26.3 naudingumo balus, o pelnydamas po 28.9 taško yra pats rezultatyviausias visos lygos krepšininkas. Tiesa, pagalbos šiems dviems milžinams kiek trūksta ir tai gali būti vienu pagrindiniu "Safetystyle" trūkumų. Tuo tarpu "Elektrėnų PGT" jau ne kartą pagarsėjo kaip snaiperių komanda ir tame nėra nieko keisto, nes taikliausių lyos tritaškių metikų sąraše - net du ugniagesių / gelbėtojų atstovai: 2 vietoje esantis Darius Gervickas (43.9%) ir 6 pozicijoje žengiantis Tomas Tarasevičius (41.1%). Elektrėniškiai yra antri lygoje pagal pelnomus taškus, nes kiekvienoje dvikovoje pelno po 77.7 taško per rungtynes. Komandos pavadinimas dar figūruoja ir atkovotų kamuolių, rezultatyvių perdavimų bei perimtų kamuolių statistiniuose dešimtukuose. Tokie skaičiai leidžia įvardinti "PGT" komandą poros favorite. Labai svarbus bus tas faktas, kokia sudėtimi "Safetystyle" atvyks į Elektrėnus. Jeigu vilniečiai sugebės į namus "parsivežti" vienženklį deficitą arba dar palankesnį rezultatą, jų šansai žengti toliau bus puikūs. Kitu atveju atžaisti skirtumą gali būti sunku net ir su Sauliumi Kuzminsku priešakyje.

 


Eligijaus Ramono ("Elektrėnų PGT") laukia nelengva kova prieš "Safetystyle"

 
 
SK Centauras ( 25 )

48 %

 
SK Želva ( 8 )

52 %

Dar viena pora, kur labai daug lems pirmosios akistatos rezultatas. Elektrėniškių persvara startinėje dvikovoje - namų aikštelės pranašumas. Paskutiniu metu "SK Želva" rungtyniauja itin nesėkmingai ir galima spėti, jog komandos žaidėjai galimai yra tiesiog persisotinę krepšinio. Jeigu šis spėjimas yra tiesa, "SK Centauras" turi neblogų galimybių žengti į čempionato aštuntfinalį. "SK Želvos" lyderiu galima vadinti Justa Naruševičių. Jis lygoje yra taikliausias baudų metikas, pataikydamas net 92.9% mestų baudų. Tiesa, Justas komandoje paskutinį kartą III lygoje aikštelėje pasirodė tik gruodžio mėnesį, todėl labai realu, jog krepšininko serijoje galime ir nepamatyti. Kitas komandos lyderis - Tautvydas Kairys. Jis per rungtynes perima po 3.1 kamuolio ir pagal šį rodiklį lygoje patenka į šios statistinės grafos dešimtuką. Komandiniuose sąrašuose "SK Želva" figūruoja net trijuose dešimtukuose: yra 7 gynyboje - po 58.1 praleisto taško per rungtynes, antra pagal perimtus kamuolius - 13.2 per dvikovą ir penkta pagal išprovokuotas pražangas - po 16.5 karto per mačą. Prie lyderių dar būtina paminėti ir Petrą Linkevičių, kuris taip pat atlieka svarbų vaidmenį ekipos žaidime. Elektrėniškių koziris - ekipos vyr. treneris Vidmantas Pupininkas. Akis iš šalies visuomet padeda komandai geriau kontroliuoti žaidimą, todėl trenerio buvimas gali tapti nemenku pranašumu. Tuo tarpu lyderių gretose visų pirma reiktų išskirti trečią poziciją lygoje pagal dvitaškių taiklumą užimantį Kiprą Arcabą, metantį iš dvitaškių zonos 64.5% taiklumu. Neblogai gynyboje atstovėti gali ir Eitautas Visockas, kas kartą "išrašantis" varžovams po 3 blokus. Pridėkime dar Simą Junevičių, Nerijų Kaminską bei Luka Jančiauską ir pamatysime, jog ekipa turi iš tiesų neblogas galimybes žengti toliau. Svarbu laimėti pirmąją dvikovą kuo didesniu skirtumu, nes svečiuose "SK Centauras" dažniausiai rungtyniauja žymiai silpniau.

 
Joniškio Baldai ( 21 )

37 %

 
MRU ( 12 )

63 %

Šioje poroje vienai iš komandų skirti ryškesnį pranašumą nėra lengva. "MRU" komandos privalumu galėtų būti didesnė mėgėjiško krepšinio patirtis, nes komanda kartu rungtyniauja jau ne vieną sezoną. Tuo tarpu "Joniškio Baldai" susibūrė tik šiemet ir nors reguliariame čempionate pasirodė sėkmingai, PLAY-OFF etapas - visai kito mąstelio varžybos. "Joniškio baldų" komandoje savo taiklumu išsiskiria keli vyrukai. Visų pirma tai Martynas Jasiulionis, tritaškius metantis 41.2% taiklumu, kas yra penktas rezultatas visoje VKL III Lygoje. Jo komandos draugas Mantas Steponavičius sėkmingai krepšį atakuoja nuo baudų metimo linijos, pataikydamas 82.4 % savo metimų. Daugiau ryškesnių lyderių komandoje šio čempionato metu dar neatsiskleidė. Tuo tarpu "MRU" gretose užtikrintai rungtyniauja Donatas Kilikevičius. Jis lygoje žengia 5 pozicijoje, pelnydamas po 22.4 taško  per rungtynes. Puikiai Donatas jaučiasi ir perimdamas kamuolius, sugebėdamas iškrapštyti po 4.9 kamuolio per rungtynes. "MRU" komanda patenka ir į rezultatyviausių lygos komandų sąrašą, pelnydama po 71.8 taško per dvikovą. Stiprioji ekipos pusė be jokios abejonės - dvitaškiai metimai, kurių aukštam procentui įtakos turi gausiai atkovojami kamuoliai - po 45.1 per dvikovą. Ekipoje netrūksta ir pagalbos Donatui. Kartu su juo lyderio naštą dalinasi Jonas Staniulis, Andrius Striaukas bei Tomas Dacys. Sėkmingai gali sužaisti ir Ignas VIlkelis, todėl resursų komandoje - tikrai nemažai. Potencialiai "MRU" turėtų žengti toliau, tačiau atsipalaiduoti nevertėtų, nes tai pajutusi ir neturinti ko prarasti "Joniškio Baldų" komanda bus pasirengusi nustebinti savos priešininkus.

 
Bebrusai ( 29 )

15 %

 
Radvilai ( 4 )

85 %

"Radvilai" viso reguliariojo sezono metu atrodė nepaprastai galingai ir ilgą laiko tarpą žygiavo be pralaimėjimų. Kelios nesėkmės komandos stovyklą aplankė tik tuomet, kai jau buvo aišku, jog žemiau pirmosios pogrupio vietos ekipa nenukris. Sunku pasakyti, kaip šie pralaimėjimai galėtų lemti "Radvilų" žaidimą ir ar jis pasikeis. Jei žiūrėti į visą reguliarųjį čempionatą, tai pamatysime, jog komanda yra viena realiausių kandidačių į FINAL-4. Apie tai byloja puiki gynyba - komanda tepraleidžia vos po 55.6 taško per rungtynes, kas yra trečias rezultatas visoje lygoje. Antroje pozicijoje "Radvilai" yra pagal dvitaškių taiklumą, nes tikslą pasiekia 48.1% jų metimų iš vidutinio nuotolio. Kiek prasčiau sekasi atakuoti iš toli, tačiau ir šioje grafoje "Radvilai" vis dar patenka į geriausių dešimtuką. Žvelgiant į individualius pasirodymus visų pirma reiktų paminėti Pijų Kiaušą. Šis gynėjas per rungtynes atlieka po 7.2 rezultatyvaus perdavimo, taip lygoje užimdamas antrą poziciją. Sudarytais kolegos šansais puikiai naudojasi Paulius Martinonis, vidutiniškai renkantis po 21.0 tašką ir metantis dvitaškius net 62.4% taiklumu. Nuo jo stengiasi neatsilikti ir Girmantas Praleika, kuris yra 8 visoje VKL III Lygoje pagal naudingumą - 23.9 naudingumo balo. Puikiai Girmantas darbuojasi ir gynyboje, blokuodamas po 2.6 varžovų metimo. Tuo tarpu "Bebrusai" į geriausių statistinių lentelių dešimtukus nepatenka. Komandos lyderiais yra Evaldas Pieslys bei Tomas Vaičiulėnas, kurie renka liūto dalį taškų puolime. Kiti ekipos draugai jiems padeda gerokai kukliau, todėl čia galima būtų įžvelgti nemenką "Radvilų" pranašumą. Nieko nenustebinsime, jei pasakysime, jog pirmos rungtynės ir čia turės nemenką įtaką, tačiau jeigu nepervertins savo galimybių "Radvilai" turėtų laimėti abi dvikovas dviženkliu skirtumu.

 


"Radvilai" pernai triumfavo EKO lygoje. Kaip bus šiemet VKL III divizione ?

 
 
BC Vilnius ( 19 )

52 %

 
KK Sinano Kebabai ( 14 )

48 %

Šioje poroje neabejotinai pamatysime vieną atkakliausių serijų šešioliktfinalyje. Nors "KK Sinano Kebabai" savo pogrupyje finišavo ketvirtais, o "BC Vilnius" - tik 5-oje vietoje, nežymiu poros favoritu įvardintumėme "BC Vilniaus" komandą. O argumentai čia labai paprasti. Visų pirma - kiek ilgesnis lygiaverčių žaidėjų suolelis. Ekipoje pirmaisiais smuikais griežia po 23.3 tšk. renkantis Ignas Urbonas, Justas Grigeliūnas bei Lukas Virozerovas. Justas puikiai pasižymi gynyboje, sugebėdamas blokuoti beveik kas trečią mestą varžovų metimą, tuo tarpu Lukas gerokai paįvairina kuomandos puolimą, nes per dvikovą atiduoda po 5.4 rezultatyvaus perdavimo. Dėka puikaus Justo Grigeliūno žaidimo gynyboje komanda pirmauja visoje lygoje pagal blokuotus metimus - apdovanojanti jais varžovus net po 4.6 karto per dvikovą. Nereikia pamiršti ir neprasto Šarūno Gaidakevičiaus pasirodymo šiemet, nes krepšininkas gali iššauti tada, kai to reikia labiausiai. Tuo tarpu "KK Sinano Kebabų" gretose pagal dvitaškių taiklumą išsiskiria Lukas Liubavičius. Šis krepšininkas taip pat dar patenka ir į geriausiai varžovus blokuojančių sąrašo dešimtuką, atlikdamas po 1.8 bloko. Sutikite, tai ne toks įspūdingas skaičius, kaip jo oponento iš "BC Vilniaus", tačiau krepšininkų mikro dvikova gali būti labai įdomi ir principinė. Į ją gali prisijungti ir Justas Tilvikas, kurio jėga po krepšiu lygoje įsitikino jau ne vienas. Nesnaudžia šiemet ir Rokas Klabis, kas kartą sugebantis išprovokuoti po 4.6 varžovų pražangos bei Matas Strioga. Jeigu visi šie krepšininkai rungtyniaus sėkmingai "KK Sinano Kebabai" gali tikėtis laimėti seriją. Tiesa, būtina paminėti ir dar vieną faktą, jog šioje poroje pamatysime taikliai baudas metančių komandų akistatą, nes pagal šį rodiklį "KK Sinano Kebabai" lygoje pirmauja - 67.2%, o "BC Vilnius" žengia ketvirtas - 62.7%. Realu, jog viskas spręsis antrųjų rungtynių pabaigoje, todėl prognozuoti nugalėtoją yra labai sunku, tačiau minimalų pranašumą šį kartą skiriame "BC Vilniaus" vyrukams.

 

 
Sky Gym ( 11 )

67 %

 
BC Šalčininkai ( 22 )

33 %

Pirmosios šios poros rungtynės jau buvo sužaistos antradienį Šalčinininkuose. Tiesa, po jų dar niekas neaišku, nes pergalę tik 3 taškų persvara 82:79 iškovojo "Sky Gym", kurie šį trapų pranašumą parsiveža į savo sporto salę. Tiesa, žengtas labai svarbus žingsnis, nes Šalčininkuose galimas pergales paliko ne viena stipri komanda. "BC Šalčininkų" ekipą neretai galima vadinti namų komanda, nes prie kiek nestandartinės dangos arenos jie pripratę žymiai geriau. Tai bene geriausia atspindi ir faktas, jog pirmoje dvikovoje šalčininkiečiai pataikė net 12 tritaškių. Žvelgiant į naudingumo koeficientą "Sky Gym" persvara turėjo būti gerokai didesnė, nes pagal naudingumo balus jie pirmavo net 91:65, tačiau nutiko kiek kitaip. Lyderių vaidmens "BC Šalčininkų" gretose ėmėsi etatiniai jų vedliai į pergales - Romuald Grudinskij, Edgar Svorobovič bei Silvestras Michalkevičius. Šis tercetas ir buvo pagrindiniu tokio rezultato bendraautoriumi. "Sky Gym" tikrai neparodė visų savo galimybių ir labai realu, jog namuose laimės dviženkliu skirtumu, taip nepalikdami didesnių šansų svečiams. Puolime "Sky Gym" šiame sezone vidutiniškai renka po 73.6 taško, kas yra šeštas rezultatas visoje lygoje. Labai realu, jog svečiuose viršiję šį rodiklį namuose krepšininkai jį dar labiau pagerins. Galų gale jei nekrenta metimai - menka bėda, nes čia pat dėl kamuolių pasiruošę kovoti Mantas Jankevičius (9 vieta lygoje  13.0 atk.k./rungt.), Ernestas Varakauskas, ar Andrius Birulinas. Vieninteliu galimu minusu "Sky Gym" komandoje galima įvardinti didelį klaidų skaičių, nes per rungtynes prarasti kamuolį po 20.5 karto tokiai komandai yra pernelyg didelė prabanga. Realiausia, jog revanšinėje dvikovoje "Sky Gym" laimės dvižėnkliu skirtumu ir sėkmingai įveiks 1/16 finalo etapo barjerą.

 


Aleksandras Šlempa (su kamuoliu, "BC Šalčininkai") norėtų komandos sezoną pratęsti dar bent dvejomis rungtynėmis

 
 
United Sharks ( 7 )

65 %

 
KK Žaibas ( 26 )

35 %

Reguliariame čempionate komandos savo pogrupiuose atsidūrė skirtingose turnyrinės lentelės pusėse. "United Sharks" aktyviai kovėsi ir užėmė antrą poziciją, tuo tarpu "KK Žaibas" visą laiką vilkosi pačioje apačioje ir finišavo užimdamas septintą vietą. Nors ryškiu poros favoritų įvardintumėme "United Sharks" komandą, verta pasakyti, jog sezono pabaigoje "KK Žaibo" sportinė forma pagerėjo. Komanda visu laiku pasižymėdavo gera gynyba, apie ką byloja ir 9 pozicija geriausiai besiginančių lygos ekipų sąraše - 58.9 taško per rungtynes. Turi "KK Žaibas" ir didįjį komandos trejetą, kuris pasiruošęs bet kuriose rungtynėse varžovams iškaršti kailį: tai Mindaugas Pūras, Bernardas Simanavičius bei Dainius Šmigelskas. VKL Taurės rungtynėse ekipai labai pagelbėjo dar ir Martynas Bagdonas bei Paulius Kirdeikis, kurių indėlis šioje serijoje būtų itin reikalingas. "United Sharks" privalumai akivaizdūs. Visų pirma, komanda pasižymi snaiperišku taiklumu, nes patenka į taikliausiai lygoje baudas, dvitaškius bei tritaškius metančių komandų dešimtukus, o atakuojant "iš žaidimo" net yra pirmame penketuke. Todėl nieko keisto, jog kiekvienoje akistatoje rykliai pelno po 75.8 taško, pagal šį rodiklį lygoje užimdami 4 poziciją. Asmeninės statistikos lyderiu be jokios abejonės būtų Vytautas Radzevičius. Jis renka po 28.7 naudingumo balo ir yra lygoje trečias, tačiau dar įspūdingesni yra Vytauto rodikliai rezultatyvių perdavimų grafoje - per rungtynes žaidėjas sėkmingai komandos draugams asistuoja net po 10.3 karto. Tai automatiškai mažų mažiausiai pavirsta į 20 pelnytų taškų. Pavojingas atakuojant iš arčiau yra ir Darius Semėnas, metantis dvitaškius 59.5% taiklumu. "KK Žaibui" bus velniškai sunku, tačiau jie gali kabintis už gana aukšto varžovų amžiaus vidurkio. Jei pavyktų "United Sharks" komandą nuvarginti, galima būtų namuose tikėtis kokybiškų rungtynių. Tačiau laukti, jog bent vienoje dvikovoje viršų paims "KK Žaibas", greičiausiai būtų labai optimistiškas variantas.

 

 
MELINGOS KELIAI ( 18 )

57 %

 
Viltis ( 15 )

43 %

Reguliariojo čempionato metu abi ekipos pasirodė panašiai, tiesa, savo užimtų pozicijų siekė skirtingomis kreivėmis. "Melingos keliai" nuolat sukiojosi aplink pirmą penketuką bei ten ir finišavo, tuo tarpu Senųjų Trakų "Viltis" paskutiniuose turuose parodė labai galingą žaidimą ir pakilo net iki ketvirtos pozicijos. Sprendžiant iš to galima daryti išvadą apie neblogą komandos sportinę formą, tačiau ar viskas tikraip taip ? "Melingos Kelių" komanda didžiąją dalį sezono žaidė svečiuose, todėl namų aikštelė jokio pranašumo jiems suteikti neturėtų. Nebent tai, jog "Ekinstos" sporto salė erdvi ir didelė - visiškai priešinga Senųjų Trakų arenai. "Viltis" namuose įpratusi žaisti galingai, todėl nieko nenustebintų, jei ši ekipą įveiktų šešioliktfinalio barjerą. Statistiniai rodiklai itaip pat ganėtinai panašūs. "Melingos keliai" atlieka daugiau rezultatyvių perdavimų ir paga tai lygoje žengia 6 pozicijoje - po 17.0 rez.p. Neblogai ekipai sekasi ir perimti kamuolius, tai atliekant po 11.3 karto per mačą. Komandos lyderiu molėtiškių gretose galima būtų įvardinti Dovydą Prušinską, kuris dvitaškius meta 66.1 % taiklumu ir pagal tai visoje VKL III Lygoje yra antras. Taikliai nuo baudų metimo linijos krepšį atakuoja ir Ignas Šeikis, kuomet beveik 9 iš 10 jo metimų pasiekia tikslą. Negalima nurašyti ir Dovydo Butkaus bei Dovydo Veriko - tikrųjų komandos varikliukų, kurie ekipoje užima lyderių pozicijas. "Vilties" ekipoje tiek lyderių nėra, tačiau komanda žaidžia aktyvų krepšinį. Apie tai byloja pirmoji pozicija išprovokuotų pražangų grafoje - 17.3 karto per rungtynes. Tiesa, pati komanda lyderiauja, tik iš kitos pusės, ir pagal asmenines pražangas bei yra trečia nuo galo pagal klaidas (20.8). Akivaizdaus lyderio ekipoje nėra, o lyderių naštą dalinasi net keturi žaidėjai: Audrius Dainaravičius, Vytautas Repečka, Raimond Spakovskij ir Robertas Stanevičius. Šioje serijoje lemiamą vaidmenį, matyt, suvaidins gynyba, todėl labai svarbu, kokiu skirtumu pirmą dvikovą sugebės (jei sugebės) laimėti "Melingos keliai". Galima neabejoti, jog namuose Senųjų Trakų ekipa padarys viską, kad žengtų toliau, tačiau nedidelę persvarą serijoje skiriame "Melingos keliams". 

 


Andriaus Dainaravičiaus (su kamuoliu "Viltis") ir komandos draugų laukia "Melingos kelių" barjeras

 
 
Stress Off ( 31 )

28 %

 
BC Versus ( 2 )

72 %

"BC Versus" reguliariame sezone buvo viena iš dviejų komandų, nepatyrusių pralaimėjimo kartėlio. Labai realu, jog net ir po šio PLAY-OFF barjero komandos statusas išliks nepakitęs. Nė viena iš komandų puolime nepatenka tarp geriausių lygos ekipų, tačiau gynyboje geriau atidirba "BC Versus". Pagal šį rodiklį komanda VKL III Lygoje rikiuojasi 4 vietoje - 56.4 taško. Nė 60 taškų per mačą neįmetančiai "Stress Off" komandai gali būti sudėtinga užduotis įveikti varžovų gynybines užtvaras. Tiesa, ekipa turi tokį taikliarankį, kaip Jonas Kabelka, kuris krepšį iš dvitaškio zonos atakuoja 62.8 % taiklumu, pagal tai rikiuodamasis lygoje 4 pozicijoje. Jam dažniausiai rungtynių metu padeda Edvinas Urkis, Mantas Bielinskas ir Artūras Giedraitis. Jei "Stress Off" stengiasi lyderio vaidmenį padalinti keliems žaidėjams, tai "BC Versus" turi nepailstantį karį - Mindaugą Lastauską. Jis lygoje yra 7-as pagal naudingumo balus (24.0) ir trečias pagal rezultatyvius perdavimus (7.1). Kaip bežiūrėtum - visapusiškai naudingas žaidėjas. Be tokios puolimo mašinos "BC Versus" sudėtyje neretai prabyla ir Kasparas Rimšelis, Simonas Birmantas ar Tadas Abišala. Ekipai be jokios abejonės trūks Algimanto Šato, tačiau ir be jo kolektyvas turi daugiau, nei pakankamai, kad laimėtų abi tarpusavio rungtynes. Tiesa, spėjame, jog kova abiejuose mačuose turėtų būti gana atkakli.

3 Lyga - Lemon Gym Taurė - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009