2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - apžvalga

2017-03-07

VKL II-oje lygoje Almarūno Prekybos Taurėje komandos toliau skirstosi vietomis prieš PLAY-OFF varžybas. TOP divizione ekipos kaunasi dėl geresnės startinės pozicijos, būdamos ramios dėl savo ateities, tuo tarpu BOTTOM grupėse pati aktyviausia kova dar prieš akis, nes į atkrintamąsias varžybas patenka tik 1-9 pozicijas užėmusios komandos. Tuo tarpu interviu rubrikoje pakalbinome Pabradės "Intersurgical II" komandos atstovą Edgarą Turicą.

 

TOP  Pogrupis

1. Superfly - Vaitesa 13 : 2 + 243
2. Ridikas 13 : 4 + 90
3. Materialiste BC 12 : 4 + 103
4. Plasta.lt 11 : 4 + 82
5. Krituliai 11 : 5 + 139
6. Mad Lamb 11 : 6 - 16
7. Elektrėnų SC 10 : 5 + 140
8. Verslo Sp. Centras - R2P Sport 10 : 7 + 27
9. Admonitus 9 : 8 - 7
10. Tirola 8 : 7 + 19
11. Penktukas 8 : 9 - 62
12. Kumštis 6 : 11 - 55
13. KK Trakai 5 : 9 - 157
14. Infoera 5 : 11 - 61

 

VKL II Lygos TOP pogrupyje įvyko 6 rungtynės. Du kartus aikštelėje pamatėme "Verslo Spaudos Centro / R2P Sport" bei "Kumščio" komandas, kurioms sekėsi skirtingai. "Kumštis" paskutiniu metu pamiršo pergalių skonį ir pralaimėjo du kartus. Šią savaitę svečiuose 70:98 nusileido "R2P Sport" klubui bei namuose 59:73 turėjo pripažinti į antrą poziciją pakilusio "Ridiko" pranašumą. Tuo tarpu "Verslo Spaudos Centras" be minėtos pergalės viešėjo Elektrėnuose, kur 81:94 nusileido vietos "Sporto Centrui". Svarbią pergalę kaunantis dėl vietos pirmame penketuke iškovojo "Kritulių" komanda, kuri kiek netikėtai dideliu skirtumu 72:53 nukovė "Materialiste BC" komandą. VKL Taurės turnyro 1/16 finalo etape burtai suvedė "Mad Lamb" ir "KK Trakų" komandas ir šią savatę jos turėjo puikią progą pasitikrinti savo jėgas VKL II Lygos pirmenybėse. Po labai permainingos kovos pergalę vieno metimo atstumu 67:64 iškovojo "Mad Lamb", taip pratęsę savo pergalių seriją jau iki 5-ių pergalių paeiliui. Po šio turo tampa aišku, jog paskutinės trys komandos - "Kumštis", KK Trakai" ir "Infoera" aukščiau 12-ojo laiptelio nebepakils ir kausis tarpusavyje dėl geresnės pozicijos prieš PLAY-OFF. Pralaimėję 67:68 "Superfly / Arenai" savo galimybes kilstelti aukščiau 8 vietos beveik prarado ir "Admonitus". Tuo tarpu "Superfly / Arenai", kad nukristų iš pirmos pozicijos reikia itin nesėkmingai sužaisti čempionato pabaigą ir pralaimėti visas likusias trejas rungtynes. Toks scenarijus - sunkiai tikėtinas, todėl komandą praktiškai galima sveikinti laimėjus reguliarųjį VKL II Lygos čempionatą. 


"Tirola" kartu su legendiniu "Statybos" treneriu E. Kairiu (viduryje) siekia vietos pirmame aštuntuke

 
  BOTTOM - 1    
1. 2 GEN - KAEFER 12 : 4 + 137
2. Didėja 11 : 5 + 148
3. Intersurgical II 10 : 5  + 31
4. Čiančia Ap. Spektras 9 : 5 + 128
5. Electrolux II 9 : 8 + 19
6. BC Versus 8 : 7 + 26
7. Vilkas 7 : 9 - 23
8. VPP - jade.lt 7 : 10 - 34
9. Kažkur Matyti 7 : 8 + 30
10. Space Jam 7 : 9 - 114
11. ReBALT - Autošalna 6 : 10 - 40
12. BC Fenix 4 : 12 - 73
13. Viltis 3 : 12 - 158
14. Kočėlas 0 : 16 - 276
 
  BOTTOM - 2    
1. VKK Masonai 10 : 6 + 106
2. CAPO 10 : 6 + 93
3. Vievio Žiedas 10 : 6 + 88
4. KK Brigada 10 : 6 + 50
5. Litresta 10 : 7 - 29
6. Vaikinai 8 : 6 + 29
7. Atsipūtę 8 : 8 + 21
8. JAMAM 8 : 9 + 46
9. Telšiai 7 : 9 - 12
10. Normaliok 7 : 9 - 47
11. OPK - Elpina 5 : 11 - 89
12. Marijampolis 4 : 12 - 177
13. SK Želva 4 : 13 - 154
14. Dagos 2 : 15 - 211
 
 

BOTTOM - 1

BOTTOM-1 grupėje pati įdomiausia kova vyksta ne lentelės viršuje, tačiau dėl paskutinių lemiamų pozicijų, dar patenkančių į PLAY-OFF. Ten vienos pergalės skirtumu koja kojon žengia net 5 komandos. Tiesa, net dvi iš jų savo sąskaitoje turi techninius pralaimėjimus, kas gerokai pasunkina kovą dėl aukštesnės pozicijos. Itin svarbius taškus šią savaitę iškovojo pagirtinai ir toliau rungtyniaujantis "Vilkas", kuris svečiuose 84:70 palaužė tiesioginius varžovus dėl kelialapio į PLAY-OFF - "VPP jade.lt" vyrus. Nepaprastai svarbią pergalę iš Pabradės parsivežė "Kažkur Matyti", kurie svečiuose vietos ekipą nugalėjo 86:78. Skaudų pralaimėjimą patyrė "ReBALT / Autošalna", namuose 67:70 nusileidusi "Electrolux II" komandai. Dabar tikintis patekti į PLAY-OFF "ReBALT" vyrams bus privalomos pergalės prieš "BC Fenix" ir "BC Versus". Labai tikėtina, jog bent vienos nesėkmės atveju ekipa liktų už borto ir taip pateiktų vieną didžiausių sezono staigmenų. Netikėtą pralaimėjimą patyrė ir dėl pirmųjų pozicijų kovojanti "Čiančia / Apsaugos Spektras", kuri svečiuose 71:79 nusileido galimybes į atkrintamąsias patekti jau praradusiai "BC Fenix" komandai. Likusiose rungtynėse savo tvirtovę apgynė "Didėja", taip užsitikrindama bent 4 poziciją savo BOTTOM pogrupyje, kas reikštų 21-22 reitingą PLAY-OFF varžybose. "VPP jade.lt" dar sugebėjo įveikti autsaiderius - "Kočėlą" 107:73, tačiau komandos situacija po pralaimėjimo "Vilkui" - labai sudėtinga. Ekipai liko vienintelės rungtynės prieš "Kažkur Matytus", kur net ir pergalė dar negali garantuoti kelialapio į PLAY-OFF pagal prarastus taškus. Tad artimiausiu metu mūsų laukia nepaprastai įdomi rungtynėmis VKL II Lygos savaitė.

BOTTOM - 2

Daugiausiai rungtynių šią savaitę, net trejas, sužaidė pogrupio autsaideriai - "Dagos". Gaila, tačiau sėkmė komandos nelepino ir laimėti pasisekė vos kartą - 62:43 nugalint "OPK - Elpiną". Kitose rungtynėse pogrupio autsaideriai 60:71 nusileido dėl PLAY-OFF kelialapio kovojančiam "Telšių" kolektyvui bei savo artimiausiems kaimynams turnyrinėje lentelėje - "Marijampoliui" 56:69. Ką tik minėtas "OPK - Elpinos" klubas, dar bandantis sugriebti paskutinę galimybę pratęsti sezoną sugebėjo patiesti "Litrestą" 64:55, tačiau prieš tai minėtas pralaimėjimas matyt visas jų pastangas pavers niekais. Tuo tarpu pogrupio viršuje - nepaprastai karšta. Čia viena pergalė skiria net 5 komandas ir kokias pozicijas ekipos pasidalins sužinosime matyt tik paskutiniame ture. Didelį minusą užsidirbo "Litresta", patyrusi pralaimėjimą prieš "OPK - Elpinos" vyrukus. Ši nesėkmė ekipą iš karto numeta į penktą poziciją. Teigiamą pergalių balansą per savaitę sugebėjo išsaugoti "Atsipūtę", kurie nors ir pralaimėjo "VKK Masonams" 57:61, svečiuose palaužė "SK Želvą" 67:60. Tai reiškia, jog pagal prarastus taškus ekipa šiuo metu žengia septinta, tačiau rami dėl savo kelialapio į PLAY-OFF dar būti negali. Viskas spręsis likusiose dviejose akistatose su "Litresta" ir "Vaikinais". Būtent antrasis susitikimas ir gali tapti lemiamu sezono pratęsimo klausimu. Svarbią pergalę pasiekė "Normaliok", kurie namuose 74:69 palaužė vienus iš lyderių - "KK Brigadą" ir pakilo iki 10 pozicijos. Artimiausi du varžovai - "Telšiai" ir "Marijampolis" tikrai įveikiami, tad visi komandos šansai jos pačios rankose.


L. Šlepiko patarimai padėjo "BC Fenix" nugalėti "Čiančią / Apsaugos Spektrą"

 

SAVAITĖS INTERVIU

 

Jau kelis metus Edgaras Turica ir Pabradės "Intersurgical" - neatskiriamas duetas. Žaidėjas ne tik sėkmingai padeda ekipai siekti pergalių aikštelėje, tačiau ir yra aktyvus veikėjas už jos ribų. Kaip klostėsi krepšininko karjera, kokios galimybės sportuoti yra Pabradėje pakalbėjome su pačiu interviu atstovu - Edgaru Turica.

 

Edgarai, kaip prasidėjo tavo, kaip krepšininko kelias ?

Klausimas man nuskambėjo taip,  lyg esu profesionalas arba labai daug pasiekęs krepšinyje bent jau kaip mėgėjas, tačiau nei tas, nei tas variantas man nėra būdingas (šypsosi). Lietuvoje labai sunku nepradėti žaisti krepšinio, jei būčiau gimęs, pavyzdžiui, Šri Lankoje, tai žaisčiau dabar kriketą. Tad jau nuo mažens pakliuvau į aplinką, kurioje šis sportas tiesiog dominavo, tad nenuostabu, kad iki šiol žaidžiu bei domiuosi krepšiniu. 

 

Kokia buvo tavo pirmoji pažintis su krepšinio kamuoliu, ar prisimeni pirmą savo trenerį ?

Pažintis buvo teigiama, jau pradinėse klasėse labai greitai įsimylėjau į šią sporto šaką, turbūt dėl to, kad man gan neblogai sekėsi žaisti prieš savo draugus ir klasiokus. Tačiau, kai pakliūdavau į varžybinę situaciją, tai buvo liūdna ir graudu… Visi gabumai ir gebėjimai tiesiog kažkur dingdavo. Kartais ir dabar jaučiu psichologinę įtampą, viskas priklauso, kuriame lygyje žaidi. Kuo aukštesnis lygis, tuo labiau nepasitiki savimi.  Be abejo, pamenu visus savo trenerius.


Esi kilęs iš Pabradės. Kokios sąlygos buvo anksčiau ir yra dabar sportuoti ten ?

Skirtumas lyg tarp žemės ir dangaus. Ankščiau buvo galima tik pasvajoti apie dabartines turimas sąlygas. Kaip pavyzdį galiu pateikti savo medinę, šaltą, mokyklos salę, kurioje sena tritaškių linija ribojosi su užribiu beveik ties 45 laipsniu. Dabar ši sporto salė - pakeista aktų salė.

 

Pernai komanda sėkmingai rungtyniavo VKL I Lygoje. Kodėl šiemet nusprendėte žengti laipteliu žemiau ?

Sutinku, pernai I lygoje iššokom aukščiau bambos, turnyrinėje lentelėje iš 12 komandų buvom 3-ioje pozicijoje ir per plauką buvome nuo FINAL-4. Šiemet mūsų gretas papildė labai daug jaunų, perspektyvių krepšininkų, tad tai yra pagrindinė priežastis, dėl ko nusprendėme dalyvauti II lygoje, kitaip jaunimas išvis negautų minučių realizuoti save. Be to, šiek tiek pasikeitė formatas I lygoje, o A lygos žaidėjų limitas yra neribotas.

 
Ar realu ateityje Pabradės ekipą vėl pamatyti stipriausiame VKL divizione ?

Be abejo, jei tarkim laimėsim medalius II-oje lygoje.

 

Ką labiausiai norėtum patobulinti savo žaidime ?

Viską, bet labiausiai tai greitumą, ištvermę bei gynybą. Puolime labiau norėčiau tobulinti tokį žaidimo elementą kaip “catch&shoot”, manau Klay’us Thompson’as yra geriausias šio elemento atlikėjas, vienas iš mėgstamiausių žaidėjų man, asmeniškai. Deja, turiu sau prisipažinti, jog šį sezoną forma yra gerokai kritus, tai natūralu kai nesportuoji.

 

Šiemet „Intersurgical II“ komandai sekasi permainingai. Pirmame etape atrodėte labai silpnai, tačiau BOTTOM grupėje pasiekėte 10 pergalių. Kokios to priežastys ?


Pagrindinės priežastys yra nusiteikimas bei pagrindinių žaidėjų dalyvavimas rungtynėse. Pirmame etape buvome labai atsipalaidavę, silpnai rinkdavomės, tad vėliau pasidarę išvadas, surimtėjome bei išjudinome mūsų garvežį.

 

Pergalių serija nutrūko rungtynėse su „Kažkur Matytais“. Kodėl nesugebėjote laimėti šios dvikovos ?

“Kažkur matytiems” ši pergalė buvo svarbesnė nei mums, nes jie dabar net į atkrintamąsias nepakliūna, tad, sakyčiau, jų motyvacija buvo didesnė. Taip pat verta paminėti, jog D. Novickas iš Pabradės be ~ 60 efektyvumo balų neišvažiuoja, aišku tai ne vien jo meistriškumo, bet ir mūsų komandos gynybos nuopelnai.

 


E. Turica ("Intersurgical II") aikštelėje vilki 1 numeriu pažymėtus marškinėlius

 

Kokius tikslus sau komanda kelia II lygoje ?

Žinoma, tik aukščiausius, bet šįkart - kiek kitokiu keliu.

 

Savo žygį tęsiate ir VKL Taurėje. Kiek toli tikitės žygiuoti ten ?

Iš VKL taurės, jei tikimės pasitraukti, tai tik po pralaimėjimo prieš I-os lygos komandą. Žygis nėra tiek svarbus, kiek norėtųsi daugiau nukauti stipriausias lygų komandas, žinoma Pabradėje. Be abejo, mes pasiruošę mokėti bei išbūti taurėje kiek įmanoma ilgiau.


Bemaž kiekvienas krepšininkas yra turėjęs pravardžių. Kokios buvo ar yra tavo ir kaip jos „prilipo“ ?

Pravardės man buvo lipdytos dėl mano išvaizdos: "čiurka", "turkinas", "Enrikė", "Klay’us Thompson’as", "šamanas". Paskutinė - dėl dvasinių požiūrių.


Ar turite komandoje talismaną arba žaidėją, kuris būtų pergalių ir sėkmės simbolis ?

Be abejo, tai mūsų komandos žaidėjas, veteranas Aroldas Bitinas. Pergalės simbolis pasireiškia tuomet, kai jis būna rungtynėse. Ar matėt jo metus ir naudingumą? Be to, jis yra MVP ir už aikštelės ribų (juokiasi).
  

Kas realiausi kandidatai į VKL II lygos čempionų titulą šiemet ir kodėl ?

Į šį klausimą objektyviai galėtų atsakyti Robertas Vainickas, nes jis geriau žino komandų sudėtis ir žaidėjų galimybes. Man tenka vadovautis tik savo patirtimi ir intuicija, bet aš spėju, jog FINAL4 bus komandų iš BOTTOM grupių. Titulus laimi patirtis, gera sportinė forma, o tokių komandų BOTTOM'e yra nemažai. Žiūrint į TOP grupę negali nepastebėti tokių stiprių komandų kaip: "Materialiste BC", "SuperFLy - Vaitesa", "Ridikas", "Plasta", "Mad Lamb" ir kitos. Visos šios komandos yra realiausios kandidatės, ypač "Materialiste BC" - žvėriška sudėtis. VKL II lyga yra gerokai sustiprėjus, lyginant su ankstesniaisiais metais.


Jei galėtum į komandą pasikviesti du krepšininkus – mėgėjus, kas jie būtų ir kodėl ?

Pirmą, kurį pasikviesčiau “vėl”, tai Gediminą Povilauską, beje jis jau žaidžia su mumis kitoje lygoje. Kodėl? Nes tai geriausias vidurio puolėjas, su kuriuo man teko žaisti kartu. Krepšinio IQ, vien jo aikštės matymas daug ką pasako, nekalbant apie jo fizinius duomenis. Didžiulis malonumas būti kartu su juo aikštėje, manau, tą patvirtins ir komandos draugai, nes žinai, jog visada gausi pasą būdamas laisvas, belieka tik pataikyti į krepšį, o daugiau krepšinyje nieko ir nereikia. Antru pasikviesčiau Ramūną Šiškauską. Kiek žinau, jis yra dabar mėgėjas ir turbūt nereikia atsakyti į klausimą - “kodėl”?

 

Ar prisimeni kokį nors smagiausią arba juokingiausią epizodą iš krepšinio aikštelės ?

Visi panašūs epizodai priminantys "Shaqtin a fool". Sunku papasakot, tai reikia pamatyti.


Ko palinkėtum varžovams, draugams ir VKL lygai ?

Varžovams norėčiau palinkėti važiuoti į Pabradę gausiai, stipriausios sudėties, tai kaip tai padarė “Kažkur matyti” komanda, VKL lygai linkiu tik klestėti ir stiprėti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. O visiems draugams, žmonijai - sveikatos, meilės, harmoningo ir gero gyvenimo.

2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009