EKO Lyga - savaitės apžvalga

2017-02-16

Po savaitės pertraukos, kol VKL Rinktinė viešėjo EABL ture Kijeve pristatome Jums Eko lygos - Daivilva Baltic taurės apžvalgą. Šįkart apžvelgsime tai, kas vyko lygoje praėjusias dvi savaites. Kiekvienos rungtynės dabar įgyja vis didesnę vertę kovojant dėl aukščiausių vietų bei galimybės tęsti kovas PLAY-OFF etape. Jau dabar aišku, kad kai kurioms komandoms beliko garbingai sukovoti antrame etape bei galbūt ruoštis Pavasario ir Vasaros čempionatams. Tradicinėje interviu rubrikoje kalbinsime komandos "www.krepsinionaujienos.eu“ narį vieną rezultatyviausių lygos krepšininkų ir VKL Rinktinės žaidėją Povilą Vilką. 

 

TOP - 10  divizionas


Šio diviziono dviejuose pogrupiuose sužaista 10 rungtynių. "www.naudinga.eu" žaidė net 4 dvikovose bei iškovojo visas pergales. Toks puikus pasirodymas leido šiai komandai užsitikrinti 3 vietą pogrupyje ir likus sužaisti du savo susitikimus šiame etape komanda turi visus šansus kilti aukščiau, nes priekyje esantys "Logistai" ir "BC Bedugnė" turi tiek pat pergalių - 10. Tiesa, jos yra žaidusios rungtynėmis mažiau ir patyrė tik po 3 pralaimėjimus, kai tuo tarpu ,,www.naudinga.eu“  - keturis. Iš ketverių šios komandos rungtynių vertėtų išskirti pergalę po pratęsimo prieš BC ,,Žiedinio Raumens“ komandą, kurią buvo galima laikyti mačo favorite. Du pralaimėjusių atstovai - Žygimantas Žiukas ir Gaudvinas Šniaukštas kartu sudėjus įmetė net 58 taškus iš komandos pelnytų 77-ių. Gaudvinas dar pasiekė ir sezono taškų rekordą, įmesdamas 31 tašką, bet to pergalei nepakako. Laimėtojų gretose kaip ir prieš tai vykusiuose trejose rungtynėse labiausiai prie pergalės prisidėjo komandos lyderis Mantas Jankevičius bei jam gerai talkinęs Tautvydas Palaima. Ketverių rungtynių cikle Mantas Jankevičius rinko po 16,3 taško ir atkovojo po 10,75 kamuolio, o Tautvydas pelnydavo 18,2 taško bei atlikdavo po 4,5 rezultatyvaus perdavimo. Be to, būtent rungtynėse su ,,www.naudinga.eu“ Tautvydas Palaima pasiekė savo karjeros atkovotų kamuolių rekordą - 13. Įdomu, jog laimėtojų komanda įmetė net 12 tritaškių ir tai leido šiai ekipai tapti taikliausiai tritaškius metančia komanda lygoje, o jau minėtam Tautvydui - geriausiu lygos tritaškių metiku. Tiek įmestų komandinių  tritaškių yra vienas geresnių pasirodymų šių metų Eko lygoje. Šiame pogrupyje daugiau jų rungtynėse yra įmetusi tik "BC Bedugnė". Ši komanda žaidė dvi rungtynes ir pasižymėjo tuo, kad įmesdama vidutiniškai po 50 taškų per jas sugebėjo iškovoti vieną pergalę. Ne ką prasčiau pasirodyta ir gynyboje - praleista vidutiniškai po 48 taškus. Tai dar neleido komandai išsiveržti į TOP10 sąrašus šiose dviejose statistinėse kategorijoje, bet panašu, kad tas laikas jau netoli. Taigi šioje grupėje tęsiasi arši kova dėl 1-3 vietos. Tuo tarpu "BC Žiedinio Raumens" situacija gan sunki. Jei ši komanda nepasivys pirmaujančių trijų kolektyvų, tai bus galima laikyti savotišku netikėtumu. Juk klubas į TOP divizioną atėjo turėdamas tik 1 pralaimėjimą. Be to, turi du žaidėjus, esančius daugumoje statistinių lygos lyderių kategorijose.  

TOP 1 pogrupyje net trys komandos: "Blue Sharks", "Meridianas" ir "MKK" sužaidė po du mačus. Išskirti reiktų "MKK" pasirodymą. Ši komanda dviejų savaičių laikotarpyje laimėjusi abu mačus savo sąskaitoje jau turi 12 pergalių ir yra patyrusi tik du pralaimėjimus. Tai leidžia klubui būti pirmoje vietoje ne tik savo pogrupyje, bet ir visoje Eko lygoje pagal pergalių ir pralaimėjimų santykį. Tokį rezultatą pasiekti komandai padeda vis nauji koziriai bei lyderio Audriaus Gusčio siautėjimai aikštėje. Audrius mače su "Šiaulių kuopa" įmetė net 35 taškus, taip pasiekdamas savo sezono bei karjeros rekordus. Beje, šiame mače Audrius dvitaškius metė aukštu 61 procento taiklumu. Karjeros rungtynės šioje komandoje Eko lygoje taip pat sužaidė ir Darius Volskis, surinkęs solidų dvigubą dublį – 23 taškai ir 16 atkovotų kamuolių. Abu šie rodikliai yra asmeniniai žaidėjo karjeros rekordai Eko lygoje. Geriau šiam žaidėjui buvo pavykę sužaisti tik taurės varžybose. Iškyla klausimas, kas šioje komandoje iššaus sekantis ? "Meridianas" antrame etape ir toliau neranda rakto į pergales. Ieškant to priežasčių galbūt verta paminėti, kad komandos gynyba tapo skylėta. Taip pat suprastėjęs puolimas ir žmogaus, kuris galėtų ryškiau sublizgėti puolime ir patempti komandą paskui save, neradimas. Pirmame etape būtent gynybos dėka ši komanda iškovojo didžiąją dalį savo pergalių. Teigti, kad dauguma komandų  šiame pogrupyje  ženkliai stipresnės irgi neapsiverčia liežuvis. Panašu, kad tai yra komandos pajėgumo riba. Dabar telieka viltis pavyti bent "Blue Sharks" kolektyvą, nors pralaimėję ir šiai komandai "Meridiano" vyrai dar labiau sukomplikavo padėtį. Savo sezono taškų rekordą įmesdamas 19 taškų tose rungtynėse pagerino Lukas Vilkončius. Tad nelikti paskutiniam TOP 2 grupėje "Meridianui"  bus išties sunku. Tuo tarpu "Blue Sharks" jau irgi neturi galimybių pakilti aukščiau. "Vilko brolijos" pergalė tarpusavio mače buvo lemtinga, leidusi pastarajai komandai užsitikrinti aukštesnę vietą. Taigi TOP 2 pogrupyje aiškios visos trys pirmaujančios komandos, belieka tik išsiaiškinti, kaip eilės tvarka jos išsidėstys galutinėje lentelėje.       

  TOP 1 Pogrupis    
1. MKK 12 : 2 + 188
 2. Šiaulių kuopa 10 : 4 + 104
 3. Vilko Brolija 10 : 4 + 89
 4. Blue Sharks 7 : 6 + 3
 5. Meridianas 5 : 8 - 12
 
  TOP 2 pogrupis    
1. Logistai 10 : 3 + 77
2. BC Bedugnė 10 : 3 + 73
3. www.naudinga.eu 10 : 4 + 137
4. BC Žiedinis Raumuo 8 : 3 + 82
5. Vilniaus pulsas 5 : 10 - 69

 


"Meridiano" komandai TOP divizione sekasi labai sunkiai

 

BOTTOM 1 ir BOTTOM 2 pogrupiai

BOTTOM 1 pogrupyje sužaista bene mažiausiai mačų per šias dvi savaites. Vienintelė "Žiemgala" aikštelėje pasirodė du kartus, tuo tarpu kitos komandos sužaidė viso labo po vieną mačą. Kiek sensacingesniu vertėtų laikyti ,,Žiemgalos“ komandos pralaimėjimą namuose ,,Ką vakare?“ klubui nerezultatyviose rungtynėse. ,,Žiemgalai“ koją kišto prastas pataikymas. Sunku laimėti rungtynes baudas metant vos 40 procentų taiklumu. Komandos lyderis Ignas Cibulskas jau ne pirmame mače šiame sezone nesulaukė pagalbos puolime iš komandos draugų, nes nė vienas žaidėjas be Igno nesurinko dviženklio taškų skaičiaus. Tuo tarpu ,,Ką vakare?“ padarė išvadas po prastų rungtynių su ,,Šernais“ ir komandinio žaidimo dėka būdami tik šešiese sugebėjo laimėti. Martynas Kasteckas surinko galingą dvigubą dublį - 20 taškų ir 16 atkovotų kamuolių. Pastarasis rodiklis yra šio žaidėjo karjeros rekordas. Kitame mače ,,Žiemgala“ be savo lyderio triuškinančiai pralaimėjo "Lyderiams“, kurie pateisino savo klubo pavadinimą. ,,Žiemgala“ po šio pralaimėjimo prarado galimybes pakilti aukščiau trečios vietos grupėje ir, jei nepadarys reikiamų išvadų, gali likti už atkrintamųjų borto. Komandai į nugarą kvėpuoja viena pergale atsiliekanti komanda ,,Ką vakare?“. Tuo tarpu ,,Šernai“ turėjo visas galimybes įkasti ,,KrepsinioNaujienos.eu" komandai, kuri susirinko į tarpusavio mačą tik penkiese, tačiau staigmenos nebuvo ir nugalėjo daugiau patirties šioje lygoje turintys žaidėjai. ,,Šernams“ koją kišą klaidos ir jau kelintą mačą iš eilės neįmetami tritaškiai.
1-ą ir 2-ą vietas šioje grupėje skiria tik viena pergalė. Sunku net prognozuoti, kuri komanda užims lyderio poziciją grupėje. Įdomiausia būtų, jei pirmos vietos likimą nulemtų tarpusavio susitikimas tarp ,,Lyderių“ ir "krepsinioNaujienos.eu“ - to ir lauksime.
 

BOTTOM 2 pogrupyje pirmos savaitės kovos pasibaigė iki pirmadienio. Dvi rungtynes šią savaitę sužaidė ,,Svajonių turintys“ ir iškovojo kiek netikėtai lengvą pergalę prieš "KK Luksarą" bei patyrė pralaimėjimą prieš "LPK Liberną / Gervėčių kraštą". Pergalingose rungtynėse ,,svajojantys“ pasiekė du komandinius rekordus: atliko daugiausiai - 15 rezultatyvių perdavimų,  bei perėmė 16 kamuolių. Šie skaičiai yra geriausi komandos pasiekimai per visas iki šiol žaistas rungtynes. Iki rezultatyviausių sezono rungtynių komandai pritrūko viso labo tik 3 taškų. Dviejų rungtynių cikle rezultatyviausias krepšininkas buvo Algirdas Seckis, pelnęs vidutiniškai po 18 taškų. Geriausiai dėl kamuolių kovojo Simonas Spaičys, kuris per dvi rungtynes vidutiniškai atkovojo po 16,5 kamuolio. Šis žaidėjas pralaimėtose rungtynėse su ,,LPK Liberna / Gervėčių kraštu" atkovojo net 23 kamuolius. Toks rezultatas - šio žaidėjo karjeros rekordas. Iki šiol tik trys žaidėjai šioje lygoje: Mantas Jankevičius, Taumantas Mikašis ir Ignas Cibulskas buvo pasiekę panašų rezultatą. Maža to, ,,Svajonių turintys“ sužaidę dvi rungtynes, kuriose nepraleido daugiau, nei 50 taškų, tapo geriausiai besiginančia lygos komanda, išstūmę iš ilgai šioje pozicijoje pirmavusį ,,Meridiano“ kolektyvą. "KK Luksara" gerokai sukomplikavo savo padėtį grupėje pralaimėdama artimiausiam persekiotojui ir dar tokia didele persvara. Kitose rungtynėse planuotą pergalę prieš "www.begikams.lt“ iškovojo ,,MinciuVerpetas.eu“. Tai leido šiai komandai išlaikyti pirmąją vietą grupėje dar bent savaitei. Pralaimėjusių stovykloje pabandyti užsikabinti už pergalės labiausiai sutrukdė lyderio Deivido Klimkevičiaus nebuvimas. Šioje grupėje situacija tokia, kad pirmų 4 komandų rotacija gali keistis po kiekvieno turo. Antrą vasario savaitę šioje grupėje nuo dvikovų ilsėjosi dvi grupės komandos. Tai ,,MinciuVerpetas.eu“ bei "LPK Liberna / Gervėčių kraštas". "Svajonių turintys" sužaidė dvi skirtingas rungtynes - iškovodami pergalę atsakomajame mače su ,,KK Luksara“ bei pralaimėję grupės autsaideriams ,,www.bėgikams.lt“, kurie šventė tik 2 pergalę lygoje šiemet. Plačiau pakalbėti reikėtų apie kiek netikėtą ,,svajojančių“ pralaimėjimą grupės autsaideriams. Priežasčių yra kelios. Poros žaidėjų vėlavimas į mačą, žaidimas praktiškai be apšilimo, didesnis klaidų skaičius. Taip pat ,,bėgikų“ gretose lyderis Deividas Klimkevičius sulaukė didesnės komandų draugų pagalbos taškais. Trys žaidėjai be pačio Deivido pelnė 10 ir daugiau taškų. Išskirti vertėtų ir Viliaus Lukošiaus pasirodymą, kuris įmetė 14 taškų, atkovojo 12 kamuolių, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir buvo netoli trigubo dublio. Šis žaidėjas žaidė tik antras rungtynes komandoje ir pasirodė išties puikiai. 12 atkovotų kamuolių ir 7 rezultatyvūs perdavimai yra krepšininko karjeros rekordai. Panašu, kad komanda pataiko su naujais "pirkiniais" sudėtyje. Deja, tai jau nepadės šiame sezone net ryškiau priartėti prie nuvažiavusio atkrintamųjų traukinio, bet perspektyvų geriau pasirodyti ,,Pavasario čempionate“ komanda tikrai turi. ,,Svajonių turinčių“ gretose pergalingose savaitės rungtynėse karjeros rekordus pasiekė Algirdas Seckis. Jis įmetė 21 tašką , atkovojo 9 kamuolius ir surinko 26 efektyvmo balus. KK ,,Luksarai“ triuškinančiai pralaimėti neleido įspūdingas Manvydo Poškaus pasirodymas - 19 taškų ir 18 atkovotų kamuolių, kas lygu dviem karjeros rekordams. Šioje grupėje kova dėl pirmujų trijų vietų toliau verda, tik KK ,,Luksara“ patirianti vieną pralaimėjimą po kito mažina savo galimybes žengti tolyn. Likusios rungtynėse ši komanda klysti praktiškai nebegali, jei nori patekti į PLAY-OFF varžybas.  

  BOTTOM 1 Pogrupis    
 1. KrepsinioNaujienos.eu 9 : 4 + 78
 2. Lyderiai 8 : 4 + 94
 3. Žiemgala 5 : 8 - 5
 4. Ką vakare ? 4 : 9 - 37
 5. Šernai 0 : 13 - 438
 
  BOTTOM 2 pogrupis    
1. MinciuVerpetas.eu 8 : 5 + 22
2. LPK Liberna - G. Kraštas 7 : 6 - 66
3. Svajonių turintys 7 : 8 + 48
4. KK Luksara 5 : 7 - 27
5. www.begikams.lt 2 : 11 - 213

 


"MKK" komanda lygoje užima pirmaujančiųjų poziciją

 

BOTTOM 3 ir BOTTOM 4 pogrupiai

BOTTOM 3 pogrupyje įvyko gan nedaug mačų. Du kartus žaidė ,,Bekupė / Vezumalkas.lt“ bei po vieną - ,,Avedus“ ir ,,ArBentNumanei.eu“. BC ,,Internationale“ bei BC ,,Unity“ turėjo laiko poilsiui bei treniruotėms prieš paskutines šio etapo dvikovas. ,,Bekupė / Vezumalkas.lt“ pirmosiose savo rungtynėse gan lengvai įveikė be lyderio Luko Kazalupskio žaidusius ,,ArBentNumanei.eu“ vyrus. Reikia atkreipti dėmesį, jog abi ekiposs taikliai mėtė tritaškius. Laimėtojų komanda jų įmetė 11-a, tai yra dviem daugiau, nei varžovai. Tačiau aikštės šeimininkų pergalę lėmė net 20 kamuolių skirtumu laimėta kova dėl atšokusių kamuolių. Daugiausia prie to prisidėjo Tautvydas Čivilis ir Rolandas Mečkauskas, kartu atkovoję 23 kamuolius. Svečių komandai nepadėjo iš Luko lyderio naštą perėmęs Irmantas Daleckis. Šis žaidėjas pagerino savo asmeninius rekordus visuose kategorijose - įmetė 18 taškų, dvitaškius mesdamas aukštu 57 procentų taiklumu, bei atkovojo 14 kamuolių. Visa tai yra lygų 30-čiai naudingumo balų. Tikėkimės, jog tai nevienadienis šio žaidėjo šou. Išskirtina ir tai, kad šeimininkų komanda įmesdama 95 taškus pasiekė antrą geriausią savo sezono rezultatyvumo rezultatą, vidutiniškai rungtynėse rinkdama tik po 67 taškus. Paskutiniame savaitės mače šioje grupėje ir Eko lygoje susitiko jau minėta ,,Bekupė / Vezumalkas.lt“ bei aikštės šeimininkai ,,Avedus“. Pergalę taikliu Mariaus Maišelio dvitaškiu likus iki rungtynių pabaigos 3 sekundėms iškovojo svečiai. Šeimininkų pralaimėjimą lėmė ir didelis klaidų skaičius lemiamomis akimirkomis. ,,Avedus“ patenka į pirmą penketą pagal klaidas lygoje, o svečiams tai - rekordinis klaidų skaičius sezone. Taigi šioje grupėje, kaip ir daugelyje kitų, aiškios pirmos trys komandos, žengiančios į atkrintamąsias, tačiau dar nežinoma, kokia seka jos išsidėstys.  

BOTTOM 4 divizione per dvi vasario savaites buvo sužaisti 9 susitikimai. 3 rungtynes žaidė ir visas pergales jose vidutiniškai 23.5 taško persvara iškovojo ,,Sudervė Team“. Tokią sėkmę lėmė darnus komandinis žaidimas tiek gynyboje, tiek ir puolime. Ekipa dalinosi kamuoliu ir tai įrodo faktas, jog nei vienas žaidėjas šių trijų rungtynių cikle neišiskyrė rezultatyvumu. Tokia taktika leido komandai užsitikrinti vietą atkrintamosiose. BC ,,S&P” sužaidė du mačus ir nei viename neturėdami visų trijų komandos lyderių patyrė pralaimėjimą ir šventė pergalę. Ypač svarbus buvo mačas su ,,Sudervė team“, kurio rezultatas neleido užsitikrinti pirmos vietos grupėje. Neturint svarbių žaidėjų ir ,,Egzistenciniai klausimai“ įveikti nelengvai įmetant vos 53 taškus. Jei ne gan geras tritaškių pataikymas, komanda iš Pagirių galėjo pasirodyti ir dar prasčiau. Ekipos problema ir toliau lieka komandinis žaidimas, nes komanda turi tik vieną tikrą įžaidėją - Valdą Lebednyką, kuris atlieka vos po 1.1 rezultatyvaus perdavimo. Kitame etape šiai komandai bus dar sunkiau, kuomet teks susidurti su tokių komandų, kaip ,,Lewben Group“ įžaidėjais. "M.K.Č“ šią savaitę žaidė taip pat du susitikimus ir patyrė du pralaimėjimus didžiuliais skirtumais. ,,Lewben Group“ kolektyvui pralaimėta įmetant vos 41 tašką - mažiausiai sezone. Taip pat krenta į akis tai, kad  dvitaškius komanda metė tik 22 procentų taiklumu,  tai yra prasčiau už tritaškius, kurie mesti irgi ne ką geriau – 29 procentų taiklumu. Pralaimėjimą lėmė dar ir tai, kad ,,menininkų“ kolektyvas į mačą surinko tik penkiese. Negelbėjo net faktas, jog svečių gretose nežaidė jų lyderis Rolandas Bajoras. Jo netektį puikiai kompensavo kitas "ketvirtasis numeris" Simas Vasiliauskas, kuris įmetė 24 taškus bei atkovojo 19 kamuolių. 24 taškai yra šio žaidėjo karjeros, o 19 atkovotų kamuolių - sezono rekordas. Vidurio puolėjas Ovidijus Juonys sugriebė po krepšiais net 25 kamuolius ir vos nepakartojo savo atkovotų kamuolių rekordo. Su komanda ,,Egzistenciniai klausimai“ šis žaidėjas buvo atkovojęs 26 kamuolius. Toks dominavimas, kai du žaidėjai nuima po krepšiais 45 kamuolius Eko lygoje pasitaiko tikrai ne dažnai. Prie viso to dar galima pridėti, kad komandos įžaidėjas Martynas Kairys atliko 8 rezultatyvius perdavimus, kas taip pat yra šio žaidėjo sezono bei karjeros rekordai. Šįkart visos ,,Lewben Group“ grandys veikė kaip laikrodukas. Jei taip bus ir toliau, komandai galima drąsiai prognozuoti mažiausiai 5 vietą sezone. Grupėje situacija tokia, kad aiškios pirmos trys komandos, užsitikrinusios vietą atkrintamosiose.  Likusioms dviem ,,menininkų“ komandoms belieka išsiaiškinti, kas liks priešpaskutiniais.   

  BOTTOM 3 Pogrupis    
1. Bekupė / vezumalkas.lt 9 : 5 + 121
 2. BC Internationale 8 : 6 + 88
 3. Avedus 7 : 6 + 42
 4. arBentNumanei.eu 3 : 10 - 80
 5. BC Unity 0 : 12 - 173
 
  BOTTOM 4 pogrupis    
1. BC S&P 9 : 5 + 49
2. Lewben Group 7 : 5 + 62
3. Sudervė TEAM 7 : 6 + 91
4. M.K.Č. 3 : 9 - 108
5. Egzistenciniai klausimai 2 : 11 - 220

 


Povilas Vilkas (juoda apranga) - vienas pagrindinių savo komandos žaidėjų

 

 

Povilas Vilkas VKL pirmenybėse rungtyniauja jau ne pirmą sezoną. Jo rezultatai visuomet buvo geri, todėl nieko keisto, jog krepšininkas net keturis kartus jau spėjo apsivilkti ir VKL Rinktinės marškinėlius. Paskutinį kartą tai nutiko dar praeitą savaitgalį Kijeve - Ukrainos EABL ture. Kviečiame iš arčiau susipažinti su šiuo "KrepsinioNaujienos.eu" žaidėju.

 

Povilai, kada, kur  ir kokiomis aplinkybėmis tu pirmąkart susipažinai su krepšinio kamuoliu ?

Pirmąkart krepšinio kamuolį paėmiau į rankas kuomet man buvo penkeri metai, o mano tėvas kaime sukonstravo medinį, maždaug 2,70 m aukščio krepšio stovą (keista, bet krepšys buvo su normalių išmatavimų lanku, nes kiek teko matyti kaimuose - lanko skersmuo neretai būna panašus kaip paties kamuolio). Iš pradžių mėtyti sekėsi sunkiai, nes kamuolys tuo metu atrodė didesnis už mane patį, bet šis užsiėmimas „iš karto prilipo“, tad kiekvieną kartą lankantis kaime, griebdavau kamuolį į rankas ir toliau bandydavau laimę mėtydamas.


Gal esi baigęs krepšinio mokyklą ar tiesiog lankei krepšinio užsiėmimus mokykloje,  kurioje mokeisi ?

Penktoje klasėje pradėjau lankyti Vilniaus krepšinio mokyklą. Žaidžiau ten ketveris metus, po to pusmetį nuo krepšinio treniruočių pailsėjau ir žaidžiau tik savo mokykloje ar kieme, nes nebuvau tikras tuo, ar tikrai noriu toliau užsiimti krepšiniu. Dešimtoje klasėje „grįžau į protą“ ir į krepšinio treniruotes. Šįkart pasirinkau tuomet dar jauną Sostinės krepšinio mokyklą, kurią ir baigiau, jei neklystu, prieš penkerius metus.


Gal pats kartais esi iš Pasvalio? (paieškos sistema Google nurodo, kad priklausei Pasvalio ,,Pieno žvaigždžių“ komandai? Gal kada teko treniruotis su šia elitinės Lietuvos lygos komanda ?

Geras klausimas, iš tikrųjų teko pačiam anksčiau pamatyti, kad mano pavardė šmėžuoja šios komandos puslapyje. Matyt, ruošėsi kviesti mane į komandą, bet pamiršo man apie tai pranešti, tad ir treniruotis kol kas dar neteko. Bet jei pakviestų, manau apsvarstyčiau šį pasiūlymą. Pats esu ne iš Pasvalio, o iš Vilniaus, bet pirmuosius septynerius metus daugiausiai laiko praleidau gyvendamas savo tėvu gimtajame krašte Dukurnonyse, Prienų rajone. Deja, tačiau su Prienų-Birštono „Vytauto“ krepšinio komanda treniruotis irgi neteko.

 

Kokioms krepšinio komandoms atstovavai dar mokydamasis mokykloje ? Klasės, mokyklos komandai ?

Teko žaisti ir už klasės, ir už mokyklos komandą. Žaisti už mokyklos rinktinę pakvietė man dar besimokant aštuntoje klasėje, nes tuo metu jau neatsilikau ūgiu nuo dvyliktokų. Daugiausiai žaisdavau už savo krepšinio mokyklų komandas, o dvyliktoje klasėje atstovavau SKM trenerių pagrindu sudarytai „SKM – Agotos gryčia“ ekipai.

 

Kada pradėjai žaisti Vilniaus krepšinio lygoje ir už kokią komandą ? 

Jei gerai atsimenu, tai įvyko 2011-2012 metų sezone. Žaidžiau už savo krepšinio mokyklos komandą „SKM – 1994“.

 

Gal teko žaisti už VKL Rinktinę tarptautiniuose turnyruose ?

Taip, kol kas teko atstovauti VKL rinktinei Rygoje, Sankt Peterburge, Kaune bei Kijeve rengtuose turuose.

 

Ką dar  norėtum tobulinti savo žaidime ?

Tobulinti galėčiau viską, nes tobulumui ribų nėra. Bet manau, labiausiai reikėtų padirbėti su pagalba gynyboje bei driblingu, nes "medinėmis rankomis" sunku varytis kamuolį.

 

Pakalbėkime apie dabartinę komandą. Ar jūs esate vieno iš krepšinio naujienų portalo žurnalistų komanda, tai todėl ir žaidi komandoje kartu su kolegomis ?

Deja ne, į šią komandą susirinkome kaip „laisvieji agentai“, nes prieš prasidedant sezonui dar neturėjome komandos, o pavadinimą leidome rinkti komandos vadovui, kuris, matyt  ir atstovauja minėtam krepšinio portalui.

 

Koks krepšinio žurnalistas tau pačiam asmeniškai labiausiai patinka savo rašymo maniera bei rungtynių analize ?

Favorito neturiu, retai skaitau straipsnius, nes dažniausiai žiūriu video apžvalgas, ar tai būtų NBA, ar Eurolyga, ar kas kitas. Dažniausiai, ką rašo krepšinio žurnalistai, skaitau „Facebook“ socialiniame tinkle, nes jame nerašoma taip dalykiškai, kaip krepšinio tinklalapiuose, dažniau naudojama bendrinė kalba, pažeriama vienas ar kitas juokelis arba įdomus faktas. Labiausiai turbūt patinka Ryčio Vyšniausko pastebėjimai, ar tai būtų apie krepšinį, ar tiesiog apie nūdienos aktualijas.


Ką manai apie savo komandos galimybes šį sezoną ? Kaip toli galite eiti ?

Po kažkurių laimėtų rungtynių komandai sakiau, kad turim patekti bent į galutinį ketvertuką. Dabar tiesiog tereikia išpildyti šiuos pažadus. Nors po grupės varžybų patekome į „Bottom“ divizioną, tačiau jau yra tekę įrodyti, kad „Bottom“ grupė nieko nereiškia, kuomet 2014 metais su „Mortal Kombat“ užkariavome VKL C lygą, nors po reguliaraus sezono taip pat atsidūrėme „Bottom“ divizione. Kaip sakoma „started from the bottom, now we here“. Bandysim, kovosim ir tikiuosi sezono pabaigoje savo komandą išvysti su medaliais ant kaklo.


Kokias tris komandas matai šiemet ant prizininkų pakylos Eko lygoje ?

Be abejo, mus - „KrepsinioNaujienos.eu“. Taipogi įspūdį paliko „Logistai“ ir „Šiaulių kuopa“. Tačiau Eko lygoje ne viena komanda gali pateikti staigmeną, tad labai sunku spręsti apie prizines vietas.

 

Tavo manymu,  ar yra didelis atotrūkis tarp VKL divizionų pagal komandų pajėgumą ?

Atotrūkis, be abejo, yra, tačiau ne itin didelis. Manau, jog stipriausios Eko lygos komandos gerai pasirodytų ir trečiojoje lygoje, stipriausios trečiosios lygos komandos – antrojoje ir panašiai. Ekipos sėkmę mėgėjų krepšinyje daug lemia ne individualūs talentai, bet komandinis susižaidimas, tačiau didžiulis pliusas - jei komandų sudėtyje yra daugiau patirties turinčių krepšininkų, galbūt anksčiau net žaidusių profesionaliai.


Šiuo metu daug kalbama apie teisėjų darbą. Kaip jį vertini ? Ar turi savo teisėjus favoritus ?

Teko teisėjauti mėgėjiškai SKM vidinėse lygose, kuomet žaisdavo įvairaus amžiaus grupių vaikai bei jaunimas, tad suprantu, kad teisėjų darbas nėra pats lengviausias. Teisėjai atlieka didžiulį darbą, kad rungtynės vyktų kokybiškai, tačiau ne visuomet pavyksta sukontroliuoti įvykius - tuomet pasipila emocijos, teisėjauti darosi sunkiau, žaidėjai bei treneriai kelia spaudimą, o po to pasipila techninės pražangos, kurių mėgėjų krepšinyje, mano manymu, yra per daug. Labai dažnai tenka matyti, kaip techninės dalinamos be jokių įspėjimų už mažiausias kalbas ar veiksmus, ką retai pamatysi profesionaliame krepšinyje. Manau, kai kurie teisėjai, tiesiog pamiršta, kad žaidėjus nuraminti galima ir be techninių pražangų. Vienas favoritų tikriausiai būtų Tautvydas Paškauskas, nes visuomet savo darbą atlieka kokybiškai ir su šypsena veide, bei Artūras Malichinas, nes, kaip ir aš, užaugo Karoliniškėse, o per rungtynes taipogi nestokoja geros nuotaikos – ar tai būtų minutinių pertraukėlių metu, ar skirdamas man techninę pražangą.


Koks profesionalus krepšininkas Lietuvos ir pasaulio mąstu tau labiausiai imponuoja savo žaidimu ?

Lietuvos mąstu, tai tikriausiai būtų Dainius Šalenga, nes tais metais, kai pradėjau domėtis krepšiniu, žiūrėti Eurolygos varžybas, jis buvo vienas iš „Žalgirio“ lyderių, dažnai drebindavo lanką dėjimais, primesdavo tritaškių. Pasaulio mąstu rinkčiausi Vince Carter – nesenstanti „highlight‘ų“ mašina.


Tradicinis klausimas: ko palinkėtum lygai, varžovams, sirgaliams ?

Lygai – plėstis, stiprėti ir garsėti. Varžovams – daug tritaškių, dėjimų ir tragiškos dienos, kuomet žais prieš mus, o sirgaliams, kad jų palaikoma komanda nužygiuotų kuo toliau.

EKO Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009