1 Lyga - OPK Taurė: savaitės apžvalga

2017-02-06

VKL I-ojoje Lygoje - OPK Taurėje tęsiasi reguliariojo čempionato kovos. Šią savaitę aikštelėse pamatėme penkerias akistatas, o dvi iš komandų ant parketo žengė dukart. Tiesa, abiejų pergalių iškovoti nepasisekė niekam, o bene labiausiai iš lyderių užfiksuotais rezultatais džiaugėsi "Sporticus.lt" bei "Tigrai". Šią savaitę tradiciškai kalbiname ir vieną naują pašnekovą interviu rubrikoje. Juo maloniai pabūti sutiko "PATRULIŲ RINKTINĖS / BC Kolegų" žaidėjas ir teisėjas Artūras Malichinas.

 

Triuškinanti "PATRULIŲ RINKTINĖS / BC Kolegų" nesėkmė

          Šią savaitę po dvejas rungtynes sužaidė dvi komanods. Viena iš tokių buvo "PATRULIŲ RINKTINĖ / BC Kolegos", kuri šventė vieną pergalę, tačiau kitose rungtynėse patyrė pralaimėjimą. Visų pirma ekipaa 80:66 rungtynių pabaigoje palaužė autsaiderių - "VSC Elteros Projektų" pasipriešinimą. Dvikovai įpusėjus rungtynių rezultatas dar buvo lygus, tačiau vėliau viską į savo rankas perėmė pareigūnai ir šventė pergalę. Būtent šis laimėjimas ir leido komandai išsaugoti antrą poziciją, tačiau ji užimama jau tik pagal tarpusavio rezultatus, nes tiek trečioje vietoje esantys "Mortal Kombat", tiek ketvirtoje - "Tigrai" turi lygiai tokius pačius rezultatus. Lyg to būtų maža, "Mortal Kombat" patruliams už pirmus du pralaimėjimus pirmenybėse "išrašė" tokį antausį, jog prisiminti tikrai ilgai bus ką - 115:58. Tačiau ši pergalė "Mortal Kombat" buvo sėkminga tik iš dalies ir leido pakilti į trečią poziciją. Pagal tarpusavio rungtynių rezultatus "BC Kolegos" vis dar turi persvarą pergalėmis - 2:1 ir kol kas yra antri.

          Nesėkminga savaitė ir vėl "VSC - Elteros Projektų" stovykloje. Po pralaimėjimo prieš "BC Kolegas" komanda patyrė ir antrą pralaimėjimą 87:99 nusileisdama "Sporticus.lt" komandai. Nors teisybės dėlei verta paminėti, jog "VSC" priešinosi daugiau, nei tris kėlinius, vis dėl to dvikovos pabaiga pilnai priklausė turnyro lyderiams, kurie iškovojo jau 13-ą pergalę ir užtikrintai pirmauja. Svarbų tašką kovoje dėl geresnės pozicijos pasiekė ir "Studio Moderna" 81:75 palauždama visiškai prie jų priartėjusius "Electrolux" vyrus. Nugalėtojai gali būti ramesni dėl 5-os pozicijos likimo, nes "Electrolux" klubą jie lenkia dabar ir pagal tarpusavio rungtynių balansą ir pagal tai, jog varžovai dar turi sąskaitoje ir techninį pralaimėjimą. Tad su kiekvienu turu tampa vis realiau, jog pernykščiai čempionai geriausiu atveju kausis vos dėl paskutinio kelialapio į PLAY-OFF etapą, t.y. 6-osios pozicijos. Į ją galėjo kėsintis "Aktyvi Veikla", tačiau ji ir vėl pralaimėjo, šį kartą "Tigrams" - 85:93. 

             Abi pirmenybių autsaiderės dar turi po šešias galimybes tam, jog pakiltų iš turnyrinės lentelės dugno. Tame tarpe laukia ir viena tarpusavio akistata, kuri gali nemaža dalimi nulemti paskutinės vietos čempionate likimą. Negalima pamiršti, jog kol kas abi tarpusavio dvikovas laimėjo būtent "VSC - Elteros Projektai", kurie visais galimais būdais siekia išvengti paskutinės vietos. Įdomiausia artimiausios savaitės akistata veikiausiai taps "Studio Moderna" bandymas dar labiau įsitvirtinti penktoje vietoje įveikiant "Aktyvią Veiklą". Tuo tarpu pastariesiems tai dar viena galimybė bandyti įšokti į PLAY-OFF varžybų traukinį. 

  1. Sporticus.lt 13 : 2 + 151
  2. Patrulių R. - BC Kolegos 9 : 6 - 6
3. Mortal Kombat 9 : 6 + 62
4. Tigrai 9 : 6 + 34
  5. Studio Moderna 7 : 8 + 3
  6. Electrolux 6 : 9 - 16
  7. Aktyvi Veikla 4 : 11 - 95
  8. VSC - Elteros Projektai 3 : 12 - 133

 

Šarūnas Belevičius ("VSC - Elteros Projektai") per dvejas rungtynes pelnė savo komandai 23 taškus, tačiau tai pergalės neatnešė

 

TOP 3

        TOP-3 sąrašas šią savaitę pasikeitė visiškai ir jame, lyginant su praeita savaite, matome tris naujas pavardes. Lyderio poziciją šį kartą užima puikias rungtynes sužaidęs bei geriausią savaitės rezultatą pademonstravęs Paulius Joneliūnas ("Tigrai"). Jam pasisekė aplenkti net ilgalaikį trejetukų lyderį Gediminą Povilauską iš "Sporticus.lt", kuris surinko 3 naudingumo balais mažiau ir liko antras. Trečioje vietoje šį kartą įsitaisė "Studio Moderna" žaidėjas Dainius Novickas. Nors su juo lygiai tiek pat naudingumo balų buvo surinkęs ir Rokas Balbierius, geresnė vieta Dainiui atiteko pelnius daugiau taškų.

 

1.

 

Paulius Joneliūnas

(Tigrai)

 

26tšk., 12 atk.k.

 

 +37

2.

 

Gediminas Povilauskas

(Sporticus.lt)

 

18 tšk., 17 atk.k

+34

3.

 

Dainius Novickas

(Studio Moderna)

 

 

25 tšk.  

+30

 

TURO RUNGTYNĖS

      Nė vienose iš savaitės rungtynių šį kartą pratęsimo neprireikė. Tačiau atkaklios kovos netrūko net keliose akistatose. Šį kartą savaitės dvikovos titulas atitenka "Studio Moderna" bei "Electrolux" mūšiui dėl penktosios turnyrinės lentelės pozicijos. Permainingas ir atkaklias rungtynes 6 taškų skirtumu laimėjo "Studio Moderna", kuri įgijo tarpusavio pranašumą prieš "Electrolux" pergalėmis - 2:1.

81

75

(19:22, 18:19, 19:15, 25:19)

 

Studio Moderna: D. Novickas 25, S. Liepinaitis, D. Mikalauskas ir L. Ralys po 12.

Electrolux: A. Naruševičius 18, K. Bagdanavičius 16, A. Pranevičius 13.


"Studio Moderna" žengė svarbų žingsnį penktosios pozicijos link

            

VKL pirmos lygos varžybose tarp "Studio Moderna" ir "Electrolux"  po įtemptos kovos triumfavo geriau pasirodę "Studio Moderna" vyrukai. Nors "Electrolux" ir pademonstravo pavyzdinį žaidimą, tačiau priešininkų komanda vis gi buvo pranašesni ir išplėšė pergalę rezultatu 81:75. Rungtynės buvo gana įtemptos, nei viena komanda nebuvo atsiplėšusi nuo savo priešininkų daugiau, nei 6 taškais. Vis gi pirmus du kėlinius geriau sužaidė komandos "Electrolux" krepšininkai, kurie po ilgosios pertraukos žengė į aikštelę turėdami keturių taškų pranašumą. Tačiau antroje rungtynių pusėje prabudę "Studio Moderna" snaiperiai padėjo savo komandai prisivyti varžovus bei persverti rezultatą. Snaiperių gretose geriausiai pasirodė L. Ralys, tolimus metimus pataikęs ypatingai taikliai (4/5 - net 80% taiklumas iš trijų taškų zonos).

Prie  "Studio Moderna" pergalės prisidėjo ir gana greit priešininkų surinktos keturios komandinės pražangos trečiajame bei ketvirtajame kėlinyje. D. Novickas metė net 12 baudų, iš kurių 9 pasiekė savo tikslą. Taip pat būtų galima paminėti, jog "Electrolux" visų rungtynių metu temetė 5 baudos metimus, tuo tarpu "Studio Moderna" stojo prie baudų metimų linijos net 20 kartų. "Electrolux" komanda šių rungtynių metu neteko savo dviejų savo žaidėjų. Besibaigiant antrajam kėliniui A. Pranevičius patyrė kojos traumą ir savo komandai padėti nebegalėjo, o ketvirto kėlinio pabaigoje vienas "Electrolux" lyderių K. Bagdanavičius buvo nubaustas penktąja asmenine pražanga ir buo priverstas likusias minutes praleisti ant atsarginių suolelio. Po rungtynių abi komandos sutiko trumpai pakomentuoti galutinį rezultatą ir įvykių eigą.

"Electrolux" komandos nario E. Ernaičio komentaras: "Rungtynės buvo gana apylygės, gal tiesiog pačiam gale pritrūko jėgų ar taiklumo. Pralošėm, tai pralošėm, ne pasaulio pabaiga čia. Labiausiai tai gaila, kad Arūnas traumą gavo. Pagaliau išsigydė tuos visus savo skausmus, jau pradėjo judėti visose lygose ir, kaip tyčia, šiandien vėl traumą gavo. Kai Arūnas iškrito, tada truputį išsimušėme ir iš savo žaidimo. Teko žaisti "dviem aukštais", kas mums tiesiog yra neparanku. Mažiukams nekrito tolimi metimai antroje rungtynių pusėje, tad šitas faktorius irgi prisidėjo prie varžovų pergalės. Realiai, tai nepataikėme ir dar sunkiai sekėsi apsiginti. Todėl ir atrodo, kad tiesiog pritrūko kelių metimų. Sveikinu varžovus su pergale, o mums reikia kažkaip bėgti nuo tų traumų kuo toliau."

"Studio Moderna" komandos nario S. Liepinaičio komentaras: "Labai džiaugiames šia pergale, nes praeitą savaitę jiems nusileidome. Pergalė mums labai reikalinga buvo tiek turnyrine, tiek ir psichologine prasme, kadangi turejome porą prastų rungtynių prieš tai. Nors susirinkome ne itin gausiai, bet sugebėjome tikrai puikiai sužaisti. Aišku, klaidelių buvo, bet mažiau, nei įprastai. Labai neblogą įspūdį paliko mūsų zoninė gynyba, chebra neblogai sujudėjo. Nors priešininkai ir buvo be savo lyderio I. Lukošiaus, bet yra tikrai gera komanda. Noriu padėkoti savo komandos draugams už tikrai gerą susikaupimą ir darbą šiose rungtynėse, o varžovams dėkui uz puikią kovą ir gerą penktadienio pradžią."

 

Artūras Malichinas ("PATRULIŲ RINKTINĖ / BC Kolegos") dabartinėje komandoje dažniausiai rungtyniauja po krepšiu

 

SAVAITĖS INTERVIU

 

"PATRULIŲ RINKTINĖ / BC Kolegos" čempionate kol kas kaunasi dėl pirmųjų pozicijų. Nemaža dalimi kiekvienose rungtynėse prie to prisideda ir šios ekipos atstovas Artūras Malichinas. Apie tai, kaip krepšininkas pradėjo savo kelią bei kuo užsiima dabar pakalbėjome su pačiu komandos atstovu. Jūsų dėmesiui - išsamus ir įdomus interviu.

 

Artūrai, papasakok, nuo ko prasidėjo tavo, kaip krepšininko, karjera ?

Net nežinau, ar tai galima būtų pavadinti karjera. Krepšinį pradėjau žaisti kaip ir daugelis - savo kiemo aikštelėje. Dažniausiai tekdavo grumtis kartu su vyresniais už save, kadangi jiems trūkdavo vieno žaidėjo, o aš buvau šiek tiek pranašesnis krepšinio aikštelėje už savo bendraamžius. Pirmoji krepšinio mokykla, kurią pradėjau lankyti buvo VKM. Ten nuėjau gana vėlokai, būdamas 16-17 metų. Iki tol buvau žemas - apie 1,70 cm., todėl nedrįsau anksčiau pradėti lankyti krepšinio. Atėjęs į VKM susipažinau su Elonu Peniku, kuris man pasiūlė pereiti į ŠMKA ir būtent ten bandyti žaisti. Taip ir padarėme ir tikrai "neprašoviau". Atėję iškart patekome į pirmos komandos sudėtį. Taip prasidėjo mano žaidimas moksleivių ir mėgėjų krepšinio lygose.


Kokie treneriai tau paliko didžiausią įspūdį ir kodėl ?

Manau tie, pas kuriuos teko treniruotis - tai A. Šatas ir E. Ženevičius. Abu šie treneriai turi labai daug patirties tiek su jaunimu, tiek vyrų krepšinyje. Abu stengiasi iš kiekvienų rungtynių išspausti kiek galima daugiau naudos, jau nešnekant apie pergales. Labai reiklūs, neleidžia tinginiauti netgi treniruočių metu.

 

Žaidi ne tik krepšinį, tačiau ir dirbi rungtynių arbitru. Kuris amplua aikštelėje tau įdomesnis – žaidėjo ar teisėjo ir kodėl ?

Šie amplua yra visiškai skirtingi. Įdomūs yra abudu, nes būnant žaidėju rungtyniauji savo malonumui su draugais, stengiesi dėl pergalės ir tame yra visas įdomumas kautis. O būnant teisėju yra visai kiti kriterijai. Ten stengiesi gerai atlikti savo darbą, padaryti kuo mažiau klaidų, kad žaidėjai jaustų malonumą, kad po rungtynių galėtų padėkoti už geras ir įdomias rungtynes. Tad labiau patinkančio amplua negalėčiau išskirti - patinka abu.

 

Ar kartais būnant žaidėju nekyla noras tam tikrų situacijų traktuoti kitaip, nei sušvilpia kolega arbitras? Kaip tuomet sprendi ginčus ?

Žinoma, jog kyla, ypač kai nesušvilpia akivaizdžios pražangos arba atvirksčiai - sušvilpia tuomet, kai jos nebuvo. Bet tokiose situacijose ir pasirodo žmonių supratingumas ir profesionalumas. Aš niekad nesiginčyju su teisėjais, nes puikiai suprantu jų darbą. Žaidėjams visada atrodo kitaip, nei vaizdas, matomas teisėjų akimis. Todėl jei ir teisėjas suklysta, nors teisėjai niekad neklysta (šypsosi), as prieinu per minutes pertraukėlę ar tarp kėlinių ir pasakau: žinok, kolega, tikrai buvo pražanga arba nebuvo. Esu sąžiningas žaidėjas ir nesistengiu įgauti pranašumo, kai švilpia kolegos arbitrai, dėl to, kad jie yra draugai.

 

Kokie pagrindiniai asmeniniai tavo uždaviniai aikštelėje, kuomet vilki „PATRULIŲ RINKTINĖS“ marškinėlius ?

Mano uždaviniai toje komandoje yra man neįprasti - žaisti po krepšiu, ko beveik niekad nesu daręs. Aš visada žaidžiau 2-3 "numerio" pozicijoje, o čia tenka žaisti 4-5 "numeriu". Tad tenka grumtis su fiziškai stipriais žaidėjais, bet, žinoma, gerokai lėtesniais. Stumdausi, užkaišau gynėjų spragas ir saugau krepšį nuo lengvų metimų.

 

Ne paslaptis, jog sugebi įspūdingai įdėti į krepšį, ar dažnai tą pavyksta padaryti krepšinio rungtynėse ?

Kaip ir minėjau, dabar lošiu po krepšiu, tad tenka gerokai pasistumdyti, bėgti ilgesnes distancijas nuo krepšio iki krepšio, o ne kaip gynėjams - nuo tritaškio iki tritaškio. Todėl dėjimų skaičius gerokai sumažėjęs, bet jei kartais išeina, tai stengiuosi komandos draugus pradžiuginti dėjimais.

 

Ta proga buvai net pasidaręs foto sesiją. Kokiu tikslu stengeisi įamžinti savo dėjimus ?

Tą fotosesiją man pasiūlė Rokas Lukoševičius. Jam reikėjo žmogaus padaryti sportinės aprangos reklamai. Paklausė, ar galėčiau padėlioti, aš, žinoma, sutikau, bet nesitikėjau, kad reikės taip anksti keltis. Mes pradėjom fotosesiją jei neklįstu apie 7 valandą ryto. Rokas minėjo, jog galbūt dar reikės vienos fotosesijos, bet kol kas žinių apie tai nesulaukiau.

 

Kaip manai, kokios tavo stipriosios, kaip žaidėjo, pusės ?

Šiuo metu išliko tik fizinė jėga ir šuolis, kuris gerokai sumažejo nustojus treniruotis krepšinio salėje. Dabar daugiau laiko skiriu sporto klubui, stiprinu kūną ir kelius, nes persekioja senos traumos. Medikai yra net siūlę nebebėgioti, jei norėsiu senatvėje vaikščioti.


Paskutiniame ture triuškinančiai pralaimėjote „Mortal Kombat“ komandai. Kodėl taip nutiko ?

Jo... ten "mortalams" buvo smagi treniruotė. Kodėl taip nutiko? Manau, atsakyti nėra sunku: susirinkom penkiese, žaidėme jų namų salėje, varžovai gana gerai metė tritaškius, didžąją dalį taškų mums sumetė greitose atakose, turi neblogą trenerį, kuris paruošė puikų planą, kaip gintis prieš musų aukštus žaidėjus, galiausiai mes pavargom. Ir tai atsispindėjo rezultate.

 

Po šios nesėkmės komandos vadovas M. Gimbickis komentare išsakė nusivylimą D. Dziko ir tavo žaidimu. Galbūt komandoje yra problemų su mikroklimatu ?

To komentaro dar neskaičiau, nes viskas rungtynėse buvo aišku jau po 2 kėlinių. Tas nusivylimas tikrai pelnytas, aš tose rungtynėse nesužaidžiau, prieš mane ir M. Tenikaitį gerai gynėsi, mums teko nemažai stumdytis, mus "dvigubino". Tiesiog trūko žmonių, o penkiese prieš tokia komandą tikrai nelaimėsi. O dėl mikroklimato, nemanau, tiesiog yra problemų, kaip ir pernai, su lankomumu. Mūsų komanda sudaryta iš tikrai pajėgių žaidėjų, tačiau jie rungtyniauja dar per kelias komandas, todėl tai negali atvykti į rungtynes, tai tiesiog turint krūvą rungtynių dingsta noras žaisti, nes trūksta poilsio. Man labiausiai gaila Mato, kad jam teko pamatyt tokias rungtynes ir Tenikaičio, nes jis vienintelis jose kovojo iki galo ir atidavė visas savo jėgas.

 

Kas būtų realiausi kandidatai šiemet laimėti VKL I Lygos čempionatą ir kodėl ?

Žiūrint į turnyrinę lentelę tai būtų "Sporticus.lt". Bet šiame sezone bet kuri komanda gali bet kada iššauti, net ir mes - jeigu susirinksime visi ir būsime nusiteikę kovai, galime drąsiai laimėti prieš bet ką.

 

Šiemet VKL I Lygoje mažiau komandų, tačiau dauguma tvirtina, jog lygos pajėgumas išaugo ir supanašėjo. Ar sutiktum su šia nuomone ?

Žinoma su šia nuomone sutinku. Sumažėjo komandų, bet, jei neklystu, beveik visi tie patys žaidėjai liko, tiesiog perėjo į kitas komandas, taip sustiprindami lygą.

 

Taip pat rungtyniauji dar ir už „PATRULIŲ RINKTINĘ“ Įmonių Lygoje. Kuo skiriasi tavo atstovaujamos ekipos ir lygų pajėgumai ?


Įmonių čempionatas - žymiai silpnesnė lyga, nes ten ateina vyrukai pažaisti savo malonumui, su savo įmonės draugais, kolegomis. Vieni - praleisti gerai laika, kiti, pakovoti galbūt dėl aukštesnių vietų. Įmonių lygoje kol kas atrodome gana gerai ir esame geriausiųjų trejetuke. Turime pralaimėjimą VRM komandai, kuomet jie nesutiko nukelti rungtynių, nes mūsų komandos lyderiai buvo "atkritę" dėl ligos, tad žaidė mūsų atsarginiai žaidėjai.

 

Jeigu galėtum dabar pasikviesti du krepšininkus mėgėjus, kuriuos iš jų pasiimtum kartu į „PATRULIŲ RINKTINĖS“ sudėtį ir kodėl ?

Hmm... Manau, paskambinčiau Tadui Lukšai ir pasakyčiau: seniuk, gal tu jau grįžk, mūsų komandai taves truksta. Nors jis ir yra įtrauktas į komandos sudėtį, bet mes jo neturime, o aiškinti, kodėl būtent jį,  manau, nėra prasmės. Visi, kas domisi krepšiniu, jį pažįsta ir žino jo nežmogiškus sugebėjimus. Daugiau žaidėjų mums kaip ir netrūksta, komanda sukomplektuota neblogai.

 

Ar esi turėjęs kokią nors pravardę ? Jei taip – kaip ji prigijo ?

Mane dažniausiai vadina "mališka". Tai tiesiog pavardės supaprastinimas ar sutrumpinimas, nes Malichinas tikrai nėra iš lengviausių pavardžių. Todėl ji man ir prigijo.

 

Ko palinkėtum varžovams ir VKL lygai ?

Varžovams palinkėčiau svarbiausia žaisti be traumų, nes žinome, jog tai tikrai nepuošia krepšinio. Na o VKL lygai - linkėjimai visiems darbuotojams. Taip pat linkiu, jog pirmenybės ie toliau klestėtų, komandos stiprėtų, darbas gerėtų."

1 Lyga - OPK Taurė: savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009