EKO Lyga - savaitės apžvalga

2017-01-26

Kaip ir kiekvieną ketvirtadienį pristatome VKL - Davilva Baltic Eko lygos apžvalgą. Kovos dėl geresnių pozicijų prieš atkrintamąsias vis labiau įsibėgėja ir aštrėja, tad vėl pabandysime paanalizuoti praėjusios savaitės rezultatus lygoje bei paprognozuosime būsimų dvikovų baigtį. Šios savaitės interviu pakalbinsime lygos naujokų "BC S&P" narį geriausią Eko Lygos kovotoją dėl kamuolių - Taumantą Mikašį. 

 

TOP - 10  divizionas

TOP1 pogrupyje buvo sužaistos dvejos rungtynės. Pirmame savaitės susitikime žaidė savo komandos pavadinimą susitrumpinę Vilniaus šiauliečiai pasivadinę "Šiaulių kuopa" bei "Blue Sharks". Netikėtai lengvą ir triuškinamą pergalę iškovojo šiauliečiai, kurie nepaisant kito šios savaitės susitikimo išliko grupės lyderiais. Tiesa "Blue Sharks" dėl traumos antrame kėlinyje prarado savo lyderį A. Bielskų, kas didžia dalimi taip pat galėjo lemti tokią didelę persvarą tarp komandų. O šiauliečiai žaisdami greičiau bei pasinaudoję savo jaunatvišku maksimalizmu iškovojo lengvą pergalę. Net keturi komandos žaidėjai įskaitant ir lyderį A.Vaičiulį pelnė dviženklį taškų skaičių. Tuo tarpu "mėlynųjų ryklių" gretose toks buvo tik vienas. Net 18 kamuolių po krepšiais nuėmė šiauliečių žaidėjas Šarūnas Misiūnas, kas didele dalimi lėmė, jog šiauliečiai žymiai geriau kovojo ir po krepšiais. Kitame grupės susitikime taip pat buvo laukiama aršios kovos dėl geresnių pozicijų, nes tarpusavyje susitiko svečiai - Mažeikiškių sporto klubas "MKK" bei "Vilko brolija". Intrigą sumažino tai, kad nežaidė vienas svečių lyderių A. Gustys. Bet nepaisant to rungtynės buvo permainingos ir kietos tikrąja to žodžio prasme. Jose pergalę  iškovojo vis ryškesniu komandos lyderiu pagal taškus tampančio Luko Lemežio vedami šeimininkai. Lukas įmetė 23 taškus, taip viršydamas savo taškų čempionate vidurkį.  Nedaug trūko, kad rungtynėse  būtų panaudoti  ne visai garbingi ir reikalingi krepšiniui elementai - žaidėjų kumščiai. Bet komandoms pavyko susivaldyti. Pralaimėjimas mažeikiškius nustūmė tik į trečią grupės vietą, tačiau pagal prarastus taškus jie vis dar pirmauja. Nereikia pamiršti, jog dar laukia ir nemažai rungtynių, kaip kad ir su ta pačia "Vilko Brolija" namuose, kur "MKK" galbūt jau žaidžiant A. Gusčiui galės revanšuotis. Likusioms dviems komandoms bus sunku įsiterpti į pirmosios trijulės kovą, o "Blue Sharks" ekipai daug gali kainuoti šios savaitės pralaimėjimas.

Pirmosiose savaitės TOP2 pogrupio rungtynėse susitiko pirmojo trejeto komandos. Namų komanda "Logistai" priėmė svečius - BC "Žiedinis raumuo" kolektyvą. Ganėtinai rezultatyviose rungtynėse su pratęsimu pergalę vos 3 taškelių persvara iškovojo šeimininkai. Ją nulėmė kelių žaidėjų indėlis, kurie gerokai viršijo savo sezono asmeninius rezultatus. Savo karjeros surinktų taškų rekordus bei sezono taškų vidurkį viršijo šie žaidėjai: Jevgenij Korvel bei Andžejus Zmejauskas, kurie įmetė atitinkamai 22 ir 24 taškus. Maža to, savo karjeros pasiektų kamuolių rekordą nusiėmęs po krepšiu 17 kamuolių pasiekė Erik Gusčo. Verta paminėti faktą, kad "Logistai" iš viso po krepšiais nusiėmė net 67 kamuolius, kai tuo tarpu jų varžovai tai padarė 38 kartus. "Logistai" sustiprino pirmaujančios komandos statusą pagal šį rodiklį. Ganėtinai aukštu procentu buvo metami ir tritaškai - 39 procentų taiklumu. Ši komanda nepasižymi aukštu tritaškių taiklumu, bet jei taip krepšį atakuotų visą sezoną būtų ir šios statistikos lyderiai. Pralaimėjusių komandoje kaip ir galima buvo numanyti vėl dominavo du komandos lyderiai Gaudvinas Šniaukštas ir Žygimantas Žiukas įmetę atitinkamai 29 ir 22 taškus. Jiems gerai talkino Laurynas Širmenis, pelnęs 21 tašką. Neveltui praėjusios savaitės interviu komandos lyderis pagal taškus Gaudvinas paminėjo, kad šis žaidėjas gali būti rimta paspirtis komandoje. Laurynas ir Gaudvinas sužaidė rezultatyviausias savo rungtynes šį sezoną. Tačiau krenta į akis tai, kad kiti komandos nariai bendrai sudėjus įmetė tik 10 taškų. Tad šiai komandai bus sunkiau kovoti dėl pergalių, jei trims startinio penketo žaidėjams bus juoda diena.  "BC Žiedinis raumuo" šią savaitę sužaidė dar vienas rungtynes ir jose reabilitavosi po pirmojo savaitės pralaimėjimo įveikdami "Vilniaus Pulso" komandą. Pergalė iškovota nepaisant to, kad vienas iš komandos lyderių Gaudvinas Šniaukštas tik antrą kartą šiame sezone įmetė tik 12 taškų, kas yra žymiai mažiau, nei jo asmeninis taškų vidurkis. Bet puikiai sužaidė kiti komandos lyderių trijulės nariai: Žygimantas Žiukas surinko 39 taškus bei atkovojo 11 kamuolių bei 5 kartus tiksliai asistavo komandos draugams. Tai yra lygu 51-am efektyvumo balui.  Tiek  taškų ir efektyvumo balų šis įžaidėjas surenka pirmąkart sezone bei karjeroje. Maža to, šis pasiekimas leido Žygimantui efektyviausių lygos žaidėjų sąraše pakilti į trečią vietą. Ir tai galbūt dar ne riba, nors kiti pirmo geriausių dešimtuko nariai irgi nesiruošia nusileisti. Trečiasis komandos lyderis Laurynas Širmenis įmetė 19 taškų.     

  TOP 1 Pogrupis    
1. MKK 8 : 2 + 142
 2. Šiaulių kuopa 9 : 3 + 77
 3. Vilko Brolija 9 : 4 + 78
 4. Blue Sharks 6 : 4 + 20
 5. Meridianas 5 : 4 + 55
 
  TOP 2 pogrupis    
1. BC Bedugnė 9 : 1 + 70
2. Logistai 8 : 2 + 75
3. BC Žiedinis Raumuo 8 : 2 + 88
4. www.naudinga.eu 6 : 4 + 95
5. Vilniaus pulsas 5 : 7 - 28

 


Su kamuoliu vienas "Vilniaus pulso" lyderių Svajūnas Sinkevičius (balta apranga)

 

BOTTOM 1 ir BOTTOM 2 pogrupiai

BOTTOM 1 pogrupyje šią savaitę įvyko tik trejos rungtynes. Iš jų dviejose žaidė grupės autsaideriai "Šernai" ir sužaidė dvi skirtingas rungtynes. Vienose jie pralaimėjo triuškinančia persvara "Lyderiams" namų mače, antrose išvykoje prieš komandą "Ką vakare?" buvo arti pergalės ir pralaimėjo vos 4 taškeliais. Tokį rezultatą lėmė aikšteles šeimininkų nenusiteikimas, kurie prieš grupės autsaiderius tikėjosi lengvo pasivaikščiojimo, bet išėjo priešingai. Abiejose savaitės rungtynėse po krepšiais puikiai dirbo "Šernų" vidurio puolėjas Mantas Venckus, nusiimdamas vidutiniškai po 15 kamuolių. Tiesa, antrose rungtynėse pritrūko šio žaidėjo indėlio puolime. Mantas įmetė tik 6 taškus, kas yra prasčiausias žaidėjo pasirodymas šiame sezone. Rungtynėse pritrūko ir vieno iš galinčių patempti komandą Artūro Vasiliausko, kuris į mačą neatvyko dėl ligos. Krenta į akis tai, kad šiose rungtynėse "Šernai" labiau brangino kamuolį jį prarasdami 16 kartų, kai komandos vidurkis vidutiniškai - 25 klaidos. "Ką vakare?" pergalę nulėmė didesnė tokių varžybų patirtis bei M. Kastecko ir P. Matulaičio rezultatyvumas. Jie kartu įmetė net 28 komandos taškus iš 45-ių. Taigi, gal iki pirmosios "Šernų" pergalės ne taip ir toli? Antrosiose šios grupės rungtynėse tarp "Žiemgalos" bei "KrepsinioNaujienos.eu", kurios buvo svarbesnės turnyrinės lentelės atžvilgiu, pergalę po pratęsimo 5 taškais išplėšė svečiai. "KrepsinioNaujienos.eu" sudėtyje rezultatyvumu vėl spindėjo Povilas Vilkas, kuris įmetė 23 taškus bei atkovojo 11 kamuolių ir vėl aikštelės nepaliko be dvigubo dublio savo sąskaitoje. Dvigubą dublį šis žaidėjas pasiekė visose savo rungtynėse šiais metais Eko Lygoje. Šįkart Povilui pelnomais taškais puikiai talkino Mantas Bagdonas, kuris įmetė 24 taškus, atliko 5 rezultatyvius perdavimus bei atkovojo 6 kamuolius, taip pasiekdamas savo karjeros efektyvumo rekordą - 27 naudingumo balus. Svečių gretose vėl nesulaikomas buvo Ignas Cibulskas, kuris įmetė nei daug nei mažai taškų žinant jo statistiką - tai yra 36. Deja, jam pritrūko didesnio komandos draugų rezultatyvumo. Negelbėjo ir Visvaldo Gumbio gera kova po krepšiais bei atkovoti 17 kamuolių. Šioje grupėje situacija tokia, kad pirmos trys komandos toliau lieka kovoti dėl šių pozicijų, o likusioms dviems tenka spręsti kiek kitokius uždavinius.

BOTTOM-2 pogrupyje įvyko dvi rungtynės. "www.bėgikams.lt" dėka labai prastai sužaisto pirmo kėlinio pralaimėjo "LPK Libernai/Gervėčių kraštui". Šeimininkų gretose 21 tašką įmetė ir rezultatyviausias komandoje buvo iš Įmonių lygos komandos atėjęs Deividas Klimkevičius. Pastebėtina tendencija, kad žaidėjai, papildę EKO Lygą iš Įmonių Lygos komandų ar aukštesnių VKL divizionų būtent EKO lygoje pasiekia savo geriausius karjeros rodiklius, kas turbūt parodo realų pajėgumų skirtumą tarp lygos divizionų. Kitame susitikime svečiai "Svajonių turintys", turėdami aikštėje tik 5 žaidėjus net 18-os taškų persvara įveikė šešis "MinciuVerpetas.eu" narius. Antras rungtynes iš eilės savo karjeros rezultatyvumo rekordą gerina svečių komandos narys Rolandas Repšys, įmetęs 23 taškus. Maža to, jis dar atkovojo ir 16 kamuolių, kas irgi yra šio žaidėjo karjeros rekordas. Šioje grupėje situacija išlieka painiausia iš visų grupių, nes net 4 komandos turi realias galimybes patekti į 1/16 etapą. Tad kiekviena pergalė ar pralaimėjimas gali tapti aukso vertės. Grupės lyderiams nors kartą gyvenimą nuspalvinti tamsesnėmis spalvomis stengsis ir autsaiderių komanda "www.begikams.lt". 

  BOTTOM 1 Pogrupis    
 1. Lyderiai 7 : 3 + 83
 2. KrepsinioNaujienos.eu 7 : 4 + 37
 3. Žiemgala 5 : 6 + 25
 4. Ką vakare ? 3 : 9 - 43
 5. Šernai 0 : 12 - 410
 
  BOTTOM 2 pogrupis    
1. LPK Liberna - G. Kraštas 6 : 5 - 60
2. KK Luksara 5 : 5 + 15
3. MinciuVerpetas.eu 5 : 5 - 17
4. Svajonių turintys 5 : 6 + 16
5. www.begikams.lt 1 : 9 - 190

 


Jose Ramon Zabaleta (kairėje) netrukus paliks "BC Internationale" komandą, nes išvyksta iš Lietuvos

 

BOTTOM 3 ir BOTTOM 4 pogrupiai

BOTTOM-3 pogrupyje pirmame savaitės susitikime žaidė vis dar pogrupio lyderiai "BC Internationale" bei antra grupės komanda - "Bekupe/Vezumalkas.lt". Solidžią pergalę net 34-ių taškų laimėtos antrosios rungtynių pusės dėka iškovojo svečių komanda. Pogrupio lyderiai, netekę kone visų savo lyderių užsieniečių nesugebėjo atsilaikyti prieš svečius. Nugalėtojų komanda pranašesnė buvo beveik visose statistinėse kategorijose. Šeimininkų gretose ryškiau spindėjo tik Paulius Zaleckis, kuris įmetė 17 taškų, taip pasiekdamas savo rezultatyvumo rekordą lygoje. Gal šis žaidėjas bandys perimti lyderio rolę iš į namus netrukus išvyksiančio Jose Ramon Zabaleta? Svečių gretose tuo tarpu dviženklį taškų skaičių pelnė trys žaidėjai. "Bekupė/ Vezumalkas.lt" turėjo ir didesnį atsarginių suolą. Šiai komandai labai naudinga pergalė net 21 taško skirtumu, nes šeimininkų kolektyvui bus beveik neįmanoma misija tiek atlošti taškų, jei šios komandos prieš atsakomąją dvikovą turėtų po lygiai pergalių. "BC Internationale", norint išsaugoti lyderių poziciją šioje grupėje reikia staigiai kažką keisti savo žaidime, nes kitaip ekipa gali atsidurti tik 3 vietoje šioje grupėje, kuri negarantuoja lengvesnių varžovų 1/16 finalo etape. Tarptautinė komanda, kurioje užsieniečių liko šiek tiek mažiau, šią savaitę žaidė dar vienas rungtynes išvykoje "Avedus" bei pralaimėjo tik per vieną tritaškį. Svečiams nepadėjo ir praleidęs vienas rungtynes bei vėl sugrįžęs Jose Ramon Zabaleta, kuris vėl buvo rezultatyviausiais ir efektyviausias komandos žaidėjas. "Avedus" pergalės kalvis buvo tik 3 rungtynes už šią komandą žaidęs Remigijus Guiga, kuris įmetė 24 taškus ir taip pasiekė savo karjeros ir sezono rezultatyvumo rekordą. Beje, ne taip dažnai komanda laimi rungtynes, atkovodama net 18 kamuolių mažiau už varžovus. Kitose šios grupės rungytnėse savo pirmosios pergalės vėl neiškovojo "BC Unity", kuri pralaimėjo komandai "ArBentNumanei.eu", kurios gretose net 42 taškus pelnė ir savo karjeros rezultatyvumą pasiekė Lukas Kazalupskis. Apylygėse rungtynėse svečių pergalę nulėmęs veiksnys buvo ir taikliau mesti tritaškiai, bei neženkliai laimėta kova po krepšiais.  Taigi šioje grupėje kova dėl pirmųjų trijų vietų grupėje tik aštrėja, bet lyderiais vis dar išlieka "BC Internationale". Likusios dvi komandos atsilieka vos po vieną pergalę.

BOTTOM-4 pogrupyje įvyko dvi dvikovos. Po ilgesnės pertraukos savo rungtynes žaidė "Egzistenciniai klausimai", kurie susitiko su šios dvikovos favorite prieš mačą laikyta "Lewben Group" komanda. Bet atsitiko taip, kad šių rungtynių svečiai savo gretose dėl traumų neturėjo net dviejų įžaidėjų, kurie patenka į pirmąjį trejetą lygoje pagal rezultatyvius perdavimus. Taip pat pirmas savo rungtynes šiame sezone dėl pateisinamų priežasčių praleido ir komandos lyderis Rolandas Bajoras. Tad svečiai viso labo žaidė penkiese su mergina penkete. Tuo tarpu "Egzistenciniai klausimi" surinko 9 žmones ir pasiekė triuškinamą pergalę. Dėmesio vertas faktas, kad svečiai žaisdami penkiese sugebėjo dar ir laimėti pirmąjį kėlinį. Komandos pirmame kėlinyje įmetė tik 14 taškų, kas yra vienas iš mažiausiai taškų įmestų per kėlinį skaičius šiame sezone. Tad šiose rungtynėse dauguma "Egzistencinių klausimų" žaidėjų pasigerino savo asmeninę statistiką prieš ateities kovas. Kitame susitikime rungtyniavo aikštės šeimininkai "M.K.Č" bei komanda "BC S&P". Netikėtai lengvą pergalę net ir žaisdami be savo dviejų lyderių iškovojo svečiai, kurių gretose mačo lyderiui A.Birulinui puikiai talkino dar bene trys žaidėjai, pelnę po dviženklį taškų skaičių. Taigi komanda iš Pagirių paneigė prognozes, kad jie nepajėgūs laimėti be savo TOP3 žaidėjų ir laimėjo prieš pajėgią komandą. Tuo tarpu pernai metų VKL EKO Lygos 5 vietos laimėtojai sužaidė vienas prasčiausių rungtynių šiame sezone bei nepasinaudojo galimybe pergalių skaičiumi priartėti prie trečios vietos grupėje. Maža to, pergalių skaičiumi juos pasivijo ir "Egzistenciniai klausimai", tad šioje grupėje situacija tokia, kad galima sakyti, jog net 4 komandos neturi garantuotos vietos atkrintamosiose varžybose. Ramesnė gali būti tik komanda iš Pagirių. Kitą savaitę laukia įdomus mačas tarp dviejų menininkų komandų - "M.K.Č" bei "Egzistencinių klausimų". Šios ekipos sezone susitiks jau trečią kartą, o iki šiol žaisdamos pasidalino  po pergalę. Karšta turėtų būti ir susitikime tarp "BC S&P" ir "Lewben Group". 

  BOTTOM 3 Pogrupis    
1. BC Internationale 7 : 5 + 92
 2. Avedus 6 : 5 + 35
 3. Bekupė / vezumalkas.lt 6 : 5 + 87
 4. arBentNumanei.eu 3 : 8 - 51
 5. BC Unity 0 : 11 - 165
 
  BOTTOM 4 pogrupis    
1. BC S&P 8 : 3 + 61
2. Lewben Group 5 : 4 + 53
3. Sudervė TEAM 3 : 6 - 26
4. M.K.Č. 2 : 7 - 64
5. Egzistenciniai klausimai 2 : 8 - 150

 


Taumantas Mikašis (juoda apranga, "BC S&P") savo komandoje lyderis pagal atkovotus kamuolius

 

 

"BC S&P" debiutuoja šio sezono VKL EKO Lygos pirmenybėse ir kol kas tai daro labai sėkmingai. Nemaža šios sėkmės priežastimi nuolat tampa ir vienas komandos lyderių - Taumantas Mikašis, su kuriuo ir pakalbėjome trumpame interviu apie komandos reikalus, žaidėjo rezultatus bei aptarėm kitas temas.

 

Taumantai, kada pirmąkart susipažinai su krepšinio kamuoliu ? Ar tai buvo tavo vienintelis mėgstamas sportas ?

Su kamuoliu susipažinau kai man buvo gal 7-8 metai. Tėtis pastatė krepšį sodyboje, tad su juo dažnai žaisdavome "minusą". Vėliau krepšinis pradėjo patikti vis labiau, tad pradėjau lankyti treniruotes. Dar užsiiminėjau dziudo, bet krepšinis buvo įdomiau, tad nusprendžiau susitelkti ties juo.


Ar esi vilnietis ? Kur pradėjai sportuoti ?

Esu iš Ukmergės, ten ir pradėjau lankyti krepšinio treniruotes.

 


Kas lėmė, kad  nusprendei prisidėti prie "BC S & P" kolektyvo ? Kodėl būtent nusprendei žaisti už šią komandą ?

Mane pakvietė žaisti kitas kariškis - Algis (red.: Algimantas Mačys). Nusprendžiau žaisti už ją, nes Algis įkalbėjo, sakė bus įdomu ir toli nueisim su tokia sudėtimi, kokią esame surinkę šiemet.

 
Kur žaidei ir dabar rungtyniauji dar be komandos iš Pagirių ?

Su draugais esame sudarę komandą pažaisti savaitgaliais savo malonumui Ukmergėje miesto pirmenybėse. Taip pat rungtyniauju ir už "LKA-karys.lt" komandą. Pagirių komandoje kaip ir VKL pirmenybėse esu dar tik pirmą sezoną.


Esi kariškis, galbūt žaidi už savo Lietuvos  kariuomenės komandą kokiuose tarptautiniuose turnyruose ?

Studijuoju Karo Akademijoje, tad esu kariūnas. Dar neteko žaisti tarptautiniuose turnyruose, bet tikiuosi, kad vieną dieną bus man suteikta tokia proga.


Ar jau turi kokių apdovanojimų žaidžiant krepšinį ?

Kol kas rimčiausias pasiekimas - tai 3 vieta su "LKA-karys.lt" komanda, iškovota B lygoje.


Lygoje geriausiai kovoji dėl atšokusių kamuolių. Kaip manai ,kas tai lemia? Ar tam užtenka tik tvirto tavo kūno sudėjimo ?

Visada žaidžiu užsivedęs ir einu kovoti dėl kiekvieno kamuolio. Nemanau, kad mano sudėjimas kažką lemia, tiesiog kovoju ir stengiuos iš visų jėgų padėti komandai pasiekti pergalę.


Kaip manai, ką pačiam dar reiktų gerinti savo žaidime ?

Reikėtų sustiprėti fiziškai ir patobulinti savo gynybą.

 

Gal dėl to tavo kieto žaidimo po abiems krepšiais kas nors juokais tave palygina su kokiu nors profesionaliu krepšininku ?

Esu dėl to neretai vadinamas Rodmanu.

 
Kokie tavo ir komandos tikslai šiame VKL sezone? Medaliai ?

Mano tikslas - pasiekti atkovotų kamuolių rekordą, o komandos tikslai yra medaliai ir 1 vieta.


Pastebima tendencija, kad Vilniaus rajonų ar priemiesčių komandos, esančios toliau nuo centro, rodo išties gerus rezultatus VKL čempionate ("BC Salininkai", "SK Skaidiškės") , o dabar ir Jūs . Kaip manai, kame slypi to šaknys ?

Kai iš komandos mažai tikimasi, ji dažniausiai parodo geriausius rezultatus. Todėl nematau tame nieko stebėtino.


Teko matyti ir girdėti, kad Jus namų rungtynėse palaiko nemažai fanų ? Ar tai tiesa ?

Taip, susirenka daug fanų kurie mus palaiko ir padeda mums siekti pergalės.

 
Kaip manai kokia stipriausia Vilniaus Krepšinio Lygos organizacinė pusė ?

Labai gerai, kad galima stebėti ir sekti rungtynes gyvai. Įdomu skaityti apžvalgas, taip pat didelis pliusas, kad yra rašomos visos statistikos.

 
Ko palinkėtum Vilniaus Krepšinio Lygai ?

Visada tobulėti.

EKO Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009