2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - apžvalga

2017-01-24

VKL II-oje lygoje Almarūno Prekybos Taurėje tęsiasi dvikovų metas. Per paskutinę savaitę TOP ir BOTTOM divizionuose komandos sužaidė net 22 rungtynes, todėl nieko keisto, jog turnyrinėse lentelėse turėsime gana ženklių pasikeitimų. Interviu rubrikoje šį kartą pakviesime susipažinti su "Kumščio" atstovu Giedriumi Mikaila, kuris išsamiai papasakos ne tik apie save, tačiau ir apie savo komandą bei varžovus.

 

TOP  Pogrupis

1. SuperFly - Vaitesa 9 : 1 + 189
2. Admonitus 9 : 2 + 60
3. Materialiste BC 8 : 2 + 65
4. Krituliai 8 : 3 + 107
5. PLASTA.lt 8 : 3 + 64
6. Ridikas 7 : 2 + 42
7. Elektrėnų SC 7 : 4 + 82
8. Kumštis 6 : 5 + 16
9. Tirola 6 : 5 - 1
10. Mad Lamb 6 : 5 - 19
11. Verslo Sp. Centras - R2P Sport 5 : 4 - 8
12. KK Trakai 5 : 5 - 109
13. Penktukas 5 : 6 - 33
14. Infoera 4 : 6 + 30

 

VKL II Lygos TOP divizione paskutinę savaitę buvo net keturios komandos, kurios sužaidė po du susitikimus. Prasčiausiai iš tokių sekėsi "Tirolos" kolektyvui. Jis namuose 69:78 pralaimėjo "Kumščiui" ir svečiuose 59:69 "Elektrėnų SC" komandai. Po dviejų nesėkmių ekipa kristeli į 9 poziciją, tačiau vis dar išlaiko neblogą pergalių ir pralaimėjimų balansą. Kiek geriau per savaitę pasirodė "Mad Lamb" klubas. Jis svečiuose išplėšė pergalę 78:76 prieš "Infoerą", tačiau vėliau neatsilaikė namų dvikovoje prieš "Admonitus" ir pralaimėjo jiems 70:77. Permaininga savaitė lėmė, jog komanda lentelėje niekur nepajuda ir lieka 10 pozicijoje. Tuo tarpu likę du klubai, iškovoję po abi pergales, gerokai sustiprino savo pozicijas. Visų pirma pagirtinai šią savaitę sužaidė "Kumštis", kuris 78:69 įveikė "Tirolą" bei 92:75 - "KK Trakų" komandą. Dvi pergalės per septynerias dienas pirmą kartą šiame sezone klubui leidžia paiklti jau net iki 8 vietos pagal prarastus taškus ir tai, kol kas, yra pati geriausia klubo pozicija čempionate. Dar aukštesnėje vietoje sutinkame "Elektrėnų SC", kurie taip pat galėjo pasidžiaugti dviem pergalėmis. Visų pirma svečiuose elektrėniškiai 72:60 nugalėjo "Kritulius", o po to savo arenoje Elektrėnuose 69:59 nepasigailėjo ir "Tirolos". Po dviejų pergalių "Elektrėnų SC" klubą pagal prarastus taškus sutinkame jau 7 pozicijoje ir komanda atrodo rimtai nusiteikė pagerinti pernykščius savo pasiekimus. Svarbią pergalę pirmenybėse pasiekė ir :Superfly / Vaitesa", kuri savo aikštelėje kiek netikėtai dideliu skirtumu net 81:52 sutriuškino iš 2 vietos krentančią "PLASTA.lt" komandą.

Artimiausią savaitę "TOP" grupėje mūsų lauks labai svarbi antradienio kova tarp "Materialiste BC" ir "Ridiko" komandų, kurios realiai kaunasi dėl antrosios pozicijos lentelėje. Įdomu bus pasižiūrėti, kuriems iš TOP grupės autsaiderių pagaliau pavyks grįžti į pergalingą kelią - "Verslo Sp. Centro / R2P Sport" klubui ar "Infoerai" ? Tuo tarpu "Kumštis" sėkmingą savo rungtynių seriją galės pratęsti pirmadienį žaisdamas prieš vienva;džius lygos lyderius - "Superfly / Vaitesos" vyrukus.


Žilvinas Grušas ("Normaliok") kartu su komanda siekia patekti į PLAY-OFF varžybas

 
  BOTTOM - 1    
1. Didėja 9 : 2 + 112
2. 2 GEN - KAEFER 7 : 3 + 112
3. Intersurgical II 6 : 4 + 29
4. Electrolux II 6 : 5 + 51
5. Čiančia Ap. Spektras 5 : 4 + 60
6. BC Versus 5 : 5 +/- 0
7. Space Jam 5 : 6 - 84
8. ReBALT - Autošalna 4 : 6 - 28
9. VPP - jade.lt 4 : 6 - 49
10. Vilkas 3 : 8 - 75
11. Kažkur Matyti 3 : 6 - 12
12. Viltis 2 : 8 - 72
13. BC Fenix 2 : 9 - 79
14. Kočėlas 0 : 9 - 164
 
  BOTTOM - 2    
1. VKK Masonai 8 : 2 + 121
2. JAMAM 7 : 4 + 75
3. Litresta 7 : 4 - 4
4. Vievio Žiedas 6 : 5 + 16
5. KK Brigada 6 : 5 - 13
6. Vaikinai 6 : 5 + 31
7. CAPO 5 : 6 + 48
8. Telšiai 5 : 6 - 5
9. Atsipūtę 5 : 6 - 5
10. Normaliok 3 : 6 - 52
11. SK Želva 3 : 7 - 85
12. Marijampolis 2 : 9 - 144
13. OPK - Elpina 1 : 10 - 107
14. Dagos 1 : 10 - 162
 
 

BOTTOM - 1

BOTTOM-1 grupėje šią savaitę staigmenų nebuvo, tačiau netikėtumu neabejotinai galėtumėme pavadinti vieną rezultatą. Turnyrinės lentelės kaimynai - "Electrolux II" ir "BC Versus" atrodė kausis iki pat paskutinio švilpuko lygioje kovoje, tačiau nutiko visiškai kitaip. AIkštelės šeimininkai "Electrolux II" nepaliko varžovams jokių galimybių ir triumfavo net 70:43. Puikią pergalę svečiuose pasiekė ir "Vilko" vyrukai, kurie vis dažniau bando įkąsti savo priešininkams ir dar pakovoti dėl vietos PLAY-OFF etape. Šį kartą po "Vilko" kojomis krito pastaruoju metu sėkmingai rungtyniavęs "Space Jam" klubas - 63:61. Pergalė leido "Vilkui" pagal prarastus taškus šoktelti jau į 10-tą poziciją ir dabar komandą nuo PLAY-OFF ribos - devintosios pozicijos, skiria vos vienas laimėjimas. Savo turnyrinę padėtį kiek stabilizavo "Čiančia / Apsaugos Spektras", kuri svečiuose šeštadienį 72:61 įveikė ant PLAY-OFF ribos įsitaisiusią "VPP - jade.lt" komandą. "Didėja" bei "ReBalt / Autošalna" šiame ture nepasigailėjo pogrupio autsaiderių ir iškovojo eilines pergales.

Artimiausią savaitę viena svarbesnių dvikovų vyks Taikos progimnazėje, kur "Didėja" penktadienį stengis įveikti Pabradės "Intersurgical II" vyrus. Abi ekipos rungtyniauja antrame etape labai sėkmingai, todėl galima tikėtis puikios dvikovos. Dėl labai svarbaus taško savo jėgas surems "Space Jam" ir "Kažkur Matyti". Pastariesiems dar vienas pralaimėjimas reikštų dar labiau sumažėjusias galimybes patekti į PLAY-OFF, todėl pergalė jiems bus tiesiog būtina.

 

BOTTOM - 2

BOTTOM - 2 grupėje per paskutines septynias dienas sužaisti septyni susitikimai. Įdomu tai, jog net šešiuose iš jų pergales iškovojo aikštelės šeimininkai. Vieninteliu išskirtiniu svečiuose laimėjusiu klubu buvo "KK Brigada", kuri išvykoje 78:69 palaužė pajėgų "JAMAM" kolektyvą. Kitose dvikovose prie labiau netikėtų rezultatų reiktų priskirti "Vievio Žiedo" pergalę 70:53 prieš "Vaikinus". Šis laimėjimas leido VIevio ekipai šoktelti net iki ketvirtojo laiptelio rikiuotėje. Svarbų tašką iškovojo ir "Telšiai", namuose 66:62 palaužę "Atsipūtusius". Molėtiškių turnyrinė padėtis paskutiniuoju metu gerokai suprastėjo ir ekipa dabar jau balansuoja ant patekimo į PLAY-OFF ribos, t.y. užima vos 9 poziciją. Tačiau ir joje aukštaičiai pernelyg ramiai jaustis negali, nes dar vieną pergalę pirmenybėse iškovojo "Normaliok" 75:64 palaužę vienus iš lyderių - "Litrestą". Verta paminėti ir jau antrą "Marijampolio" pergalę, šį kartą namuose prieš OPK - Elpinos" vaikinus. Laimėjimas lėmė, kad ekipa pirmą kartą nuo sezono pradžios pakyla iš pogrupio dugno ir nors į PLAY-OFF greičiausiai nepretenduos, gali bent jau sėkmingai pabaigti pasirodymą pirmenybėse tarp vidutiniokų.

Artimiausios savaitės bėgyje pogrupyje sulauksime labai svarbios turnyrine reikšme "Litrestos" bei "VKK Masonų" akistatos. Jeigu laimėtų "VKK Masonai", tai būtų labai solidus žingsnis pirmosios pozicijos grupėje link. Įdomi turėtų būti ir turnyrinės lentelės kaimynų "Vaikinų" bei "KK Brigados" akistata. "Marijampolis" tuo tarpu bandys iškovoti trečią pergalę prieš buksuojančius "Atsipūtusius".


"SK Želva" (balta apranga) VKL II Lygoje kol kas rungtyniauja ne itin sėkmingai

 

SAVAITĖS INTERVIU

 

Paminėjus "Kumščio" komandos pavadinimą daugeliui jis iš karto asocijuojasi su broliais Mikailomis ir jų kolegomis. Tame nėra nieko keisto, nes abu šie krepšininkai klube rungtyniauja dar nuo neatmenamų laikų. Šį kartą interviu rubrikoje pakalbinome Giedrių Mikailą, kuris su mielu noru pasidalino savo įspūdžiais apie krepšinio čempionatą bei komandos reikalus.

 

Giedriau, kaip prasidėjo tavo, kaip krepšininko kelias ?

Krepšininko kelias prasidejo Vilniaus krepšinio mokykloje (VKM). Man tuomet buvo 9-eri metai, buvau ketvirtokas, kuomet atėjau į pirmąją treniruotę. Aišku, sekiau brolio pavyzdžiu - jis pas tą patį trenerį jau treniravosi kelis metus ir sudarinėjo naują grupę, tad atėjau ir aš. Pamenu ir pirmąją treniruotę, kuri buvo Gabijos gimnazijoje - pataikiau du tritaškius. Taip viskas ir prasidėjo.

 

Kokia buvo tavo pirmoji pažintis su krepšinio kamuoliu, ar prisimeni pirmą savo trenerį ?

Tikriausiai tai nutiko kieme su draugais žaidžiant “kiaušinį” arba “amerikankę”. Paskui visa tai kartojosi jau beveik kasdieninėse krepšinio treniruotėse. Pamenu, jog būdavo 5 dydžio kamuoliukas, kurį labai gerai sekdavosi pataikyti. Puikiai prisimenu ir krepšinio trenerį, kurio, tikriausiai, nepamiršiu niekados. Tai buvo Vytenis Tupčiauskas, 89-ųjų laidos treneris VKM’e. Griežtas, bet geras treneris. Jis ir buvo pirmasis ir vienintelis treneris iki VKM’o baigimo. Nemažai metų su juo teko praleisti, todėl džiugu, jei kartais su kokia nors VKM komanda tenka susitikti VKL turnyre: persimetame keliais žodžiais, kaip kam sekasi per ilgąją pertrauką tarp 2-ojo ir 3-iojo kėlinių. Smagu, kad taip yra.

 

Daugumoje komandų žaidžiate kartu su broliu Dariumi, todėl nieko keisto, jog jus dažnai apžvalgininkai lygina tarpusavyje. Kaip manai, kuriuose žaidybiniuose epizoduose stipresnis tu, o kuriuose – brolis ?

 

Žaisti su broliu vienoje komandoje - labai smagu. Juolab, kad tai jau nebe pirmi metai ir esame gerai susižaidę tarpusavyje. Turime panašų ūgį, tačiau esame labai skirtingi. Jis žaidžia "pirmu" - "antru" numeriu, tad daugiau vadovauja komandai, kaip įžaidėjas. Tai, tikriausiai, ir yra pagrindinis jo pranašumas. Jis taikliau meta tritaškius, nors daugiau jų ir išmeta, dažniau atakuoja iš vidutinio nuotolio, skirsto kamuolius kitiems. Man daugiau tenka su "dideliais" stumdytis po krepšiu ir statyti užtvaras, kai darome du prieš du. Tad pagrindiniai jo privalumai - geresnis taiklumas, aikštelės matymas ir šaltas protas, o mano - atkovoti kamuoliai, techninės pražangos (šypsosi), geras pataikymas iš po krepšio. Kitaip sakant, tas juodas darbas, kurio niekas nemato.

 

Tavo mėgstamiausias žaidybinis epizodas ir kodėl jis tau patinka labiausiai ?

Taškus rinkti mėgsta turbūt kiekvienas, tačiau aš galbūt išskirčiau atkovotus kamuolius. Man geriau sekasi numatyti, kur nukris kamuolys po netaiklaus varžovų metimo. Nors nesu aukštas, bet "Kumščio" komandoje tenka žaisti "ketvirtu", o kartais net ir "penktu" numeriu. Tad ypač smagu, kai pavyksta atkovoti kamuolius prieš daug aukštesnius žaidėjus. Kartais priešininkus tai erzina, o man - suteikia papildomo malonumo. Manau, jog 99.9% mano priešininkų, kurie mane dengia, yra visada už mane aukštesni, todėl visada yra malonu atkovoti kamuolius, ypač puolime.

 

Nesenai sužaidei 100-ąsias savo rungtynes VKL pirmenybėse. Ar ne per greitai bėga laikas ?

Jau 100-asias ? Net nežinojau... Sostines turnyruose žaidžiu jau nuo 18-ikos, o dabar man - jau 28-eri. Nesu tas "jaunas", kuris laksto be galvos - laikas bėga labai greitai. Puikiai pamenu pirmąsias rungtynes už "Kumštį", kurios buvo apskritai pirmosios rungtynės mėgėjų čempionatuose. O dabar jų sužaista jau 100-as... Aišku, visko būna - pasitaiko ir pergalių bei pralaimėjimų, bet visi čia susirenkame savo malonumui. Kol jauti malonumą, tol galima lakstyti. Pabaigos dar nesimato, todėl tikiuosi, jog kažkada dar bus ir 200-osios rungtynės.

 

 „Kumščio“ komanda pateko į TOP divizioną ir kol kas sėkmingai bando gerinti pernykščius rezultatus. Kokios pagrindinės sėkmingo žaidimo priežastys ? 

 

Pagrindinės tokio gan sėkmingo žaidimo priežastys tikriausiai būtų komandos branduolys. Esame tie patys žaidėjai jau daug metų, tad visi vienas kitą aikštelėje puikiai suprantame. Sezono pradžioje nereikia laiko pažinti vienas kito stipriųjų savybių. Taip pat kas labai svarbu - jog gerai sutariame. Nepamenu nei vieno epizodo, kad dėl ko nors būtų kilę kokių pykčių. Visi viską puikiai supranta, gerbia vienas kitą ir padeda - tai yra labai svarbu ir padeda nugalėti varžovus. Ta vidinė atmosfera ir geras vienas kito pažinimas ir veda šitą komandą į pergales. Aišku, traumos karts nuo karto išretina ir mūsų gretas, bet tai natūralu, todėl galime pralaimėti vienas ar kitas rungtynes. Tačiau kai visi esame sveiki ir susirenkame pilna sudėtimi esame tikrai rimtas varžovas bet kam. Be to, turime gerą trenerį, kurio klausome: nėra jokių atsikalbinėjimų, kaip pasako - taip ir darom. Manau, jog visas šias detales sudėjus į krūvą ir tampame gera komanda. "Ant popieriaus" galbūt ir nesame favoritai, nes neturime aukštų žaidėjų, bet sugebame laimėti. Kiekvienas iš mūsų turime savo stipriąsias puses, kurias sugebame puikiai išnaudoti.

 

Kodėl būtent „Kumštis“ ? Kaip kilo komandos pavadinimas ? 

Kiek žinau, tai "Kumščio" pavadinimą sugalvojo mano brolis. Jis dar tada buvo jaunas, lakstė A lygoj su rimtais bičais ir "Kumščio" komandoje nerungtyniavo. Tačiau toje ekipoje žaidė kiti 85-ųjų laidos VKM žaidėjai, tarp kurių jis ir buvo. Per kažkokį baliuką brolis pasiūlė šitą pavadinimą Andriui Jegelevičiui - taip ir prilipo. Aš tada dar buvau labai jaunas ir manęs niekas su vyresniais žaisti nepriimdavo. "Kumštyje" pradėjau žaisti 18-os, kuomet man tai pasiūlė ekipos įkūrėjas Andrius Jegelevičius. Sutikau ir taip startavau šiame kolektyve. Sekėsi tikrai neblogai, todėl buvau pabėgęs keliems sezonams ir į aukštesnius vandenis, tačiau galiausiai grįžau ten, nuo ko pradėjau. Pagrindinė to priežastis - vienareikšmiškai, savi žmonės ir draugai. Kasmet yra pasiūlymų pakeisti komandą, pereiti į stipresnes, žaidžiančias aukštesnėse lygose, bet čia jau atsiduodu saviems. Kažkada neturėjau kur eiti ir jie mane, jauną, priėmė, tad lieku jiems ištikimas. Ir liksiu. Kaip juokaujame rūbinėje, mano kontraktas yra 10+10. Gabūt todėl, jog nesivaikau titulų, kas būtų įmanoma kitoje komandoje, save ir atiduodu "Kumščiui" ir esu tuo labai patenkintas.

 


Giedrius Mikaila (su kamuoliu, "Kumštis") atkakliai siekia pagerinti komandos rezultatus

 

Kokius tikslus VKL pirmenybėse kelia komanda VKL II Lygoje ?

Tikslai būtų pagerinti praėjusių metų pasiekimą. Nesitaikome į čempionus ar prizininkus, bandome kasmet nukeliauti toliau, nei praėjusiais metais. Jei pavyksta, reiškia sezonas pavyko. Jei nebus traumų manau, jog realu tokį rezultatą pasiekti.

 

Ekipos sudėtyje jau kelis sezonus praktiškai nėra jokių pasikeitimų. Ar galima sakyti, kad esate tikras „kumštis“ ne tik krepšinio aikštelėje ?

 

Būtent tai ir yra mūsų pagrindinis arkliukas. Pagrindinė sudėtis nesikeičia jau kokie 4-5 metai. O "kumščiu" esame ne tik aikštelėje, tačiau ir už jos ribų. Bendraujame vieni su kitais ir atostogų metu, ir po rungtynių asmeniniais reikalais.

 

Bemaž kiekvienas krepšininkas yra turėjęs pravardžių. Kokios buvo ar yra tavo ir kaip jos „prilipo“ ?

Mano pravardė kartu yra ir tikroji pavardė – Mikaila. Nors ir brolio tokia pat pavarde, bet jį gal labiau "miku" vadina. Daugiau kažkokių pravardžių nesu turėjęs. Dažniausiai net ir varžovai šaukia pavarde, todėl savo vardą aikštelėje girdžiu labai retai.

 

Kas realiausi kandidatai į VKL II lygos čempionų titulą šiemet ir kodėl ?

 

Tikriausiai turnyrinės lentelės viršuje esančios komandos TOP divizione. Galbūt statyčiau už "Superfly/Vaitesą", nors spręsti dar labai anksti. Žaidėme ir su aukščiau už mus esančiomis komandomis lyderėmis ir pralošėme tik keliais taškais, su kai kuriomis dvikovos dar tik laukia. Jei nebus netikėtumų manau, jog kažkas iš TOP diviziono ketvertuko ir turėtų laimėti.

 

Jei galėtum į komandą pasikviesti du krepšininkus – mėgėjus, kas jie būtų ir kodėl ?

 

Kiekvienais metais planuojame pasikviesti kokį nors aukštą žmogų, bet planai tik ir lieka planais. Pasikviesčiau ką nors iš buvusių komandos narių, galbūt Marių Lopatą. Jis yra įrašytas mūsų komandoje, bet kaip visiškai atsarginis variantas, jei kada tesusirinktumėme keturiese. Man jo labai gaila, nes norėčiau, kad jis būtų pilnavertis komandos narys. Marius gerai pataiko iš tritaškio zonos, o kartu iš manęs perimtų ir techninių pražangų lyderio vaidmenį - tuo net neabejoju (šypsosi). Galbūt treneris atkreips į tai dėmesį - jis dega noru žaisti, bet jam niekas neleidžia. Antrasis žaidėjas tai būtų Darius Mockevičius iš "Dagos". Praeitais ir užpraeitais metais jis žaidė už mus, tačiau šiemet savo noru perėjo į kitą komandą. Matau, jog "Dagos" žemesnėje grupėje sekasi tikrai ne kaip - 1 pergalė ir 10 pralaimėjimų, todėl  norėčiau, jog Darius vėl pradėtų jausti pergalės skonį. Vis dėl to smagu yra laimėti, manau, su manimi visi sutiktų.

 

Žaidėjas, prieš kurį žaisti tau, asmeniškai, yra įdomiausia. Kodėl ?


Neturiu tokio žaidėjo, kurio pavardę galėčiau įvardinti. Yra labai daug gerų klubų ir krepšininkų, tad kažkurį vieną išskirti yra labai sunku. Galbūt pažymėčiau komandos draugą Ernestą Abmorševą. Nelabai daug žaidžiame vienas prieš kitą, bet jausmas toks, tarsi jis mane pažinotų, kaip nuluptą ir prieš jį būtų labai sunku: jis žino mano judesius, kada mesiu, turi ilgas rankas, aukštai šoka. Norint jį apžaisti reiktų nemažai naujų dalykų prijungt į savo žaidybinį arsenalą. Įdomiausia matyt visuomet yra prieš tą, prieš kurį sekasi sunkiausiai, tad tai būtų Ernis iš "Kumščio" - dušo po varžybų karalius.

 

Ko palinkėtum varžovams ir VKL lygai ?

Varžovams - kad būtų kuo mažiau traumų arba jų iš viso nepasitaikytų. Sveikata, manau yra svarbiausia. Žinoma, palinkėsiu ir komandinės dvasios bei nusiteikimo, geros atmosferos komandoje, kas padeda nugalėti, jaustis komfortiškai mėgėjiškame krepšinyje. Na o VKL lygai tai, pirmiausiai didelis AČIŪ už tai, kad suteikia galimybę varžytis, pajausti pergalės skonį, pasijusti krepšininkais ir būti komandos dalimi. Visa tai yra VKL dėka, nes jūs suorganizuojat turnyrą o mes, dalyvaudami čia, gauname ir jaučiame visus pliusus. Dėkoju, kad leidžiate dalyvauti ir, žinoma, linkiu nesustoti ir tobulėti - tai mes jaučiame kiekvienais metais. Džiugu matyti augančią lygą, kuri daugeliui suteikia galimybę pabūti laiminčiojo kailyje.

2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009