3 Lyga - Lemon Gym Taurė - savaitės apžvalga

2017-01-11

VKL III Lygoje Lemon Gym taurėje komandos ir toliau kaunasi dėl geresnių pozicijų reguliariame čempionato etape. Per paskutinę savaitę buvo sužaista 13 susitikimų, tačiau tik viena "Sky Gym" komanda per savaitę rungtyniavo du kartus. Kviečiame paskaityti, kaip komandoms sekėsi spręsti savo uždavinius tradicinėje trečiadieninėje apžvalgoje.

 

"A" ir "B" pogrupiai

"A" pogrupio kovas 2017-aisiais praeitą savaitę pradėjo keturios komandos, kurios rungėsi tarpusavyje. Visų pirma svarbų tašką turnyrine prasme iškovojo "OPK - Elpina", kuri namuose 63:56 palaužė paskutiniu metu niekaip savo žaidimo nerandančius Elektrėnų "SK Centauro" jaunuosius krepšininkus. Tiesa, pergalė pasiekta 7 taškų skirtumu ir to yra mažai, kad turėti tarpusavio persvarą, nes pirmojo rato akistatą Elektrėnuose vietos žaidėjai buvo laimėję vienu tašku didesniu - 8 taškų pranašumu. Puikia pergale gali pasidžiaugti ir viena pogrupio autsaiderių - "KF Trigubo dublio" ekipa. Ji savo aikštelėje kiek netikėtai 81:75 palaužė "Melingos Kelius" ir iškovojo antrą pergalę čempionate. Tai leidžia komandai ne tik įsitvirtinti aštuntoje pozicijoje - vietoje, kurią užėmus dar patenkama į PLAY-OFF, tačiau ir iki vienos pergalės sumažinti atsilikimą net prieš dvejus varžovus. Daugiausiai prie pergalės prisidėjo net 42 taškus pelnęs Domantas Zubrickis, kuriam tai buvo ne tik rezultatyvumo, tačiau ir naudingumo VKL varžybose rekordas. Turnyrinėje lentelėje pernelyg didelių pokyčių neįvyko, nes lyderio poziciją net ir nežaisdami išsaugojo "Radvilai", tuo tarpu į kol kas aukščiausią - ketvirtą vietą pakilo "OPK - Elpinos" vyrukai.

"B" pogrupyje taip pat yra viena komanda, kuri dar nepatyrė pralaimėjimo. "BC Versus" vyrai ne tik sėkmingai pabaigė 2016-uosius, tačiau ir sėkmingai pradėjo Naujuosius Metus, kuomet svečiuose 68:54 palaužė "Dagos" klubą. Beje, įdomus faktas, jog dar trečiame kėlinyje būtent "Dagos" turėjo dviženklį pranašumą, tačiau jo išsaugoti nesugebėjo. Nesėkmė šiuos vyrukus palieka kiek toliau už pirmojo šešetuko ribos, o jų sąskaitoje - trys laimėjimai. Nepaprastai įdomi situacija kaunantis dėl trečiosios pozicijos, kur tiek "MRU", tiek ir "BC Vilnius" turi po 6 pergales bei tris pralaimėjimus, tačiau tarpusavio akistatose pasidalinus po pergalę 3 taškais geresnį krepšio santykį turi Universiteto atstovai. Nuo šių ekipų stengiasi neatsilikti ir "BC Šalčininkai", kurie po permainingos kovos svečiuose 59:48 palaužė dar nė kartą nelaimėjusių "Mėgėjų" pasipriešinimą. Likusių keturių klubų pagrindiniu taikiniu greičiausiai bent kol kas išlieka vieta pirmame šešetuke.

  "A" Pogrupis    
1. Radvilai 9 : 0 + 221
 2. Elektrėnų PGT 7 : 2 + 176
 3. United Sharks 7 : 2 + 91
 4. OPK - Elpina 5 : 4 + 100
 5. Joniškio Baldai 4 : 4 + 2
 6. Melingos Keliai 3 : 5 - 9
7. SK Centauras 3 : 7 - 73
8. KF Trigubas Dublis 2 : 8 - 188
9. Socialinių MK 0 : 8 - 320
 
  "B" pogrupis    
1. BC Versus 9 : 0 + 173
2. BC Irsana 7 : 2 + 94
3. MRU 6 : 3 + 49
4. BC Vilnius 6 : 3 + 29
5. BC Šalčininkai 6 : 4 - 3
6. Dagos 3 : 6 - 60
7. Stress Off 2 : 6 - 39
8. KK Žaibas 2 : 7 - 54
9. Mėgėjai 0 : 10 - 189

 


"OPK - Elpinos" ekipa kartu su savo žaidėju Karoliu Bliodnieks kyla turnyrinėje lentelėje

 

"C" ir "D" pogrupiai

"C" pogrupyje ir toliau tvirtai koja kojon žengia trys lyderiai. Pirmoje vietoje išlieka jubiliejinę - dešimtąją pergalę iškovojusi "SK Skaidiškių" komanda, 49:32 palaužusi "Snackbox.lt" vyrus. Įspūdingą gynybą pademonstravusi komanda pakilo į pirmą vietą VKL III Lygoje pagal praleidžiamus taškus: jų rudaminiečiai į savo krepšį tepraleidžia vos po 49 per rungtynes. Sunkius du taškus į savo sąskaitą įsirašė ir "SK Želva", tik po labai permainingos kovos 64:60 palaužusi pogrupio autsaiderius "Naujininkų kiemą". "BC Salininkams" sekėsi kiek lengviau, nes be savo aukštaūgių žaidusią "KK Kuršėnų" komandą jie įveikė 74:60. Ir toliau turnyrine lentele kyla "SK Meškos", kurios šį kartą 68:56 įveikė kaimynus rikiuotėje - "BRASOS / Baldų furnitūros" vyrukus. Tokiam pagerėjusiam ekipos žaidimui be jokios abejonės turėjo įtakos du nauji pirkiniai - Linas Vitkauskas bei ypač milžinas Mantas Dockus.

"D" grupėje šią savaitę pamatėme ir pirmą netikėtumą. Staigmena pasibaigė pogrupio lyderių "BC DUV Reklamos" bei "Sky Gym" mšūis, kurį 80:75 laimėjo svečiuose žaidusi "Sky Gym" ekipa. Pirmasis "DUV Reklamos" pralaimėjimas jos iš lentelės viršūnės neišmeta, tačiau suteikia vilties, jog intrigos kaunantis dėl pogrupio nugalėtojų titulo dar sulauksime. Bene labiausiai tokiu rezultatu džiaugtis turėjo "Agmeka", kuri tuos pačius "Sky Gym" atstovus nugalėjo 76:68. "Sky Gym" po dviejų rungtynių per savaitę maratono pogrupyje įsitaiso šeštoje pozicijoje ir ten jaučiasi ganėtinai ramiai. Svarbų tašką iškovojo "Bebrusai", kurie 76:57 įveikė "Lentvario" vaikinus. Revanšas pasiektas tokiu pat skirtumu, kokiu pirmame rate buvo pralaimėta Lentvaryje, tad geresnę vietą rikiuotėje lemia tik dėkingesnis taškų santykis. Tuo tarpu į visišką žaidybinę duobę papuolęs "Lentvario" klubas patiria jau 7 nesėkmę paeiliui. Pogrupio apačioje - vieną pergalę turinti "KK Jurgenborgo" komanda, kuri iš savo klubo į kitą komandą šią savaitę paleido Remigijų Kimbar.

  "C" Pogrupis    
1. SK Skaidiškės 10 : 0 + 206
 2. SK Želva 9 : 1 + 89
 3. BC Salininkai 7 : 2 + 126
 4. SK Meškos 5 : 5 - 116
 5. BRASA / G 7 Sportas 4 : 6 - 6
 6. Viltis 3 : 6 + 21
7. KK Kuršėnai 3 : 7 - 99
8. Snackbox.lt 2 : 8 - 112
9. Naujininkų kiemas 1 : 9 - 109
 
  "D" pogrupis    
1. BC DUV Reklama 9 : 1 + 179
2. Agmeka 8 : 2 + 90
3. KK Sinano Kebabai 6 : 4 + 15
4. Safetystyle 5 : 4 + 14
5. Vaikinai 5 : 5 + 7
6. Sky Gym 5 : 6 - 12
7. Bebrusai 3 : 7 - 28
8. Lentvaris 3 : 7 - 93
9. KK Jurgenborgas 1 : 9 - 172

 

"Safetystyle" klubas (juoda apranga) svečiuose palaužė pajėgią "Vaikinų" komandą

 

TRANSFERIAI

Remigijus Kimbar (PF): iš "KK Jurgenborgas" į "Socialinių mokslų kolegija" - dar nežaidė.

Vieną pergalę pirmenybėse iškovojusi "KK Jurgenborgo" komanda neprieštaravo, jog Remigijus sezono viduryje pakeistų klubą. Įdomus faktas tai, jog krepšininkas vienus autsaiderius iškeičia į kitus - nė karto dar nelaimėjusius "Socialinių mokslų kolegijos" vaikinus. Per 6 rungtynes buvusioje komandoje žaidėjas pelnydavo vos po 1 tašką, rungtyniaudamas tik po nepilnas 7 minutes, tad naujame savo klube jis pagrįstai gali tikėtis pademonstruoti geresnius rezultatus. Nors "Socialinių mokslų kolegijos" lyderiu jis greičiausiai netaps, Remigijus gali būti tuo postūmiu, kuris paskatins ekipos draugus dar labiau tobulėti ir kabintis link. pirmosios pergalės 

 

SAVAITĖS INTERVIU

Buvo sezonas, kuomet šis krepšininkas vilkėjo net 4 skirtingų komandų marškinėlius. Vieną kartą jis buvo pakviestas ir į VKL Rinktinę, kuri tuomet rungtyniavo Ukrainoje. Dabar jis žaidžia savo malonumui ir mėgaujasi savo mėgstama veikla. Jis - rezultatyviausias ir naudingiausias VKL III Lygos krepšininkas "BC Irsanos" atstovas Vitalijus Danilovas. Kviečiame paskaityti, kaip krepšininkui sekasi gyventi krepšinio pasaulyje ir kokį jį mato žaidėjas savo akimis.

 

 

Vitalijau, kaip pradėjai savo krepšininko kelią?

Krepšinį  žaisti pradėjau gan vėlai, nes iki 12-os ar 13-os metų lankiau futbolą, o vėliau jokiu sportu nesidomėjau. Būdamas 16-os labai išstypau – per vasarą paaugau apie 5 centimetrus, tad susidomėjau krepšiniu, tačiau jokios krepšinio mokyklos nelankiau, kaip ir treniruočių. Lentvaryje, kur gimiau ir gyvenu, nebuvo treniruočių, todėl žaisdavome dažniausiai gatvėje, kur sekdavosi gan sunkiai – visi žaisdavo geriau už mane, nemokėjau jokių judesių, mėčiau, pamenu, kaip Shawnas Marionas. Tuomet 11 ir 12 klasėje pradėjau žaisti už mokyklos komandą, kuomet būdavo kelios rungtynės Trakų rajone. Žiūrėdavau, kaip žaidžia vyresni, stengdavausi įsiminti jų judesius, o vėliau juos atkartoti. Galima sakyti, jog esu savamokslis. Mėgėjų lygoje debiutavau 2011 metais (būdamas jau 20 metų), kai Lentvaryje susibūrė „LK Gijona“, kuri gyvavo kelis metus.

 

Sezoną pradėjai Senųjų Trakų „Vilties“ komandoje, tačiau vėliau perėjai į „BC Irsaną“. Kuo skiriasi šios ekipos ir kurioje žaisti smagiau bei kodėl ?

Smagiau žaisti "Irsanoje", kur turiu nemažai pažįstamų. Anksčiau "Irsanai" esu atstovavęs ir kitoje krepšinio lygoje, kuomet ji dalyvaudavo pavasario čempionatuose laimėjome ir kelis titulus D lygoje. Gaila, kad dabar komandą "pjaunna" traumos ir žmonės neateina į rungtynes, dėl to mūsų renkasi tiek mažai. Su Senaisiais Trakais išėjo nesusipratimas, todėl išėjau vos po pirmų rungtynių ir ilgai VKL neturėjau komandos, kol nepakvietė "Irsana".

 

Naujame klube esi pats naudingiausias, lygoje taip pat pirmauji pagal naudingumą ir rezultatyvumą. Ar taškų rinkimas - pagrindinė tavo užduotis „BC Irsanoje“?

Ne, turime žmonių, kurie yra taiklesni, tačiau komandos draugai manimi pasitiki, negaili perdavimų, o į rungtynes renkasi mažai žmonių, todėl gaunu daug laiko pasireikšti ir turiu nemažai galimybių pelnyti taškus.

 

Toks sėkmingas tavo žaidimas parodo, jog nauja komanda tau puikiai organizuoja žaidimą. Kaip manai, kodėl tokio žaidimo nedemonstravai Senuosiuose Trakuose?

Senųjų Trakų komandoje sužaidžiau tik vienerias rungtynes, kurios man nebuvo itin sėkmingos. Šio sezono pradžia apskritai man buvo sunki. Komandą palikau tuomet, kai neatvykau į treniruotę dėl darbo priežasčių, todėl komandos treneris nusprendė manęs neregistruoti  kitoms rungtynėms, nors tuomet galėjau žaisti ir būčiau žaidęs. Man nepatiko toks jo sprendimas, todėl nusprendžiau iš viso nežaisti, nes duoną valgau tikrai ne iš krepšinio ir stengiuosi ateiti į treniruotes ir rungtynes tada, kai nereikia dirbti. Kadangi trenerio požiūris buvo kitoks, tai ir išėjau. Su visais sutariau gan gerai ir vienas žaidėjas vis prašė, kad likčiau, tačiau nenorėjau, kad vėl būtų tokių situacijų, kai būsiu neregistruotas rungtynėms, todėl priėmiau sprendimą išeiti. 

 

Rungtyniauji dar ir „PRESS‘o“ komandoje. Kaip spėji aplankyti tiek daug rungtynių?

Praėjusiais metais dar žaidžiau ir Mažų Miestelių Lygoje, bet šiemet ten neberungtyniauju. Užtenka jau ir taip tų rungtynių ir lygų. Nors esu praleidęs gal 2-3 "PRESS'o" rungtynes, dažniausiai spėju visur apsilankyti, nes niekas nesidubliuoja. 

 

 

Galbūt taikaisi į daugiausiai sužaistų rungtynių titulą ?

Ne, nesitaikau (šypsosi).  O jei ir taikyčiausi, tai abejoju, kad pralenkčiau Joną Staniulį. Smagiau būtų laimėti kokį nors medalį.

 

„BC Irsana“ laikoma viena lygos favoričių, tačiau sunkiai renkasi į rungtynes. Kokios to priežastys ?

„Ant popieriaus“ vadovas Miroslavas Šilobrit surinko tikrai pajėgią komandą, tačiau vėliau nemažai žaidėjų gavo traumas, kiti ėmė nelankyti rungtynių, todėl "Irsana" paprašė manęs prisijungti, nes į rungtynes ateina vos 5-6 žmonės. Gaila, kad prie mūsų niekaip neprisijungia Valdemar Narkevič, kuris tikrai sustiprintų komandą. Favoritų statusą reikia pateisinti, tačiau dabar jau pralaimėjome kelis kartus ir manau, kad nesame favoritai, o nuo to turėtų būti tik lengviau. Nors mūsų gretos gerokai praretėjo, tačiau stengsimės nukeliauti kuo toliau.

 

Kiekvienas krepšininkas yra turėjęs pravardžių. Kokios buvo ar yra tavo ir kaip jos „prilipo“ ?

Pravardžių neturėjau. Kai žaidžiame mane vadina vardu - Vitalka arba Danila.


Kokius tikslus pirmenybėse kelia komanda VKL III Lygoje?

Nors prisijungiau ne nuo sezono pradžios, tačiau, kiek žinau, komanda kelia aukščiausius tikslus ir nori nužygiuoti kuo toliau, o kaip seksis - matysime ateityje.

 

Ar dažnai stebi rungtynių arbitrų darbą ? Gal turi kažkokį vieną savo favoritą, kurį įvardintum geriausiu teisėjų mėgėjų lygose?

Tenka kartais padiskutuoti su teisėjais dėl vieno ar kito epizodo, kai man atrodo vienaip, o teisėjui - kitaip. Smagu matyti, kad mėgėjų lygoje švilpia ir LKL kategorijas turintys teisėjai, tačiau favoritų neturiu. Yra tokių teisėjų, kurie ateina ir tingi švilpti, turi per daug arogancijos, bet jų pavardžių neminėsiu. Šiaip daugelis teisėjų puikiai atlieka savo darbą – Simonas Litvinavičius, Andžej Urbanovič, Vitalijus Mižigurskis, Simonas Šteinys... Visų neatsiminsiu, dar bent 2-3 galėčiau išvardinti. Smagu, kad puikiai savo darbą visuomet atlieka FIBA kategoriją turintis Mindaugas Večerskis, ar tai būtų III ar I lygos rungtynės, jis visuomet švilps vienodai, bent jau kiek esu matęs.


Kas realiausi kandidatai į VKL III lygos čempionų titulą šiemet ir kodėl?

Kadangi sezono pradžioje išėjau iš S.Trakų komandos ir VKL'e niekur nežaidžiau, išskyrus "PRESS'ą", tai visiškai nesidomėjau nei II-os, nei III-ios lygos rezultatais. Jeigu žvelgti į turnyrines lenteles, tai yra stiprių komandų, kurios nepralaimėjo – "Radvilai", "SK Skaidiškės", "BC Versus", "BC DUV Reklama", gerą sudėtį surinko ir "SK Želva",  tad jos galbūt ir būtų favoritės. Tačiau kaip dažnai rodo mėgėjų krepšinis favoritai ne visada laimi ir visuomet atsiranda „tamsusis arkliukas“, kuris nužygiuoja iki finalo ketverto ar bent jau ketvirtfinalio.

 

Jei galėtum į komandą pasikviesti du krepšininkus – mėgėjus, kas jie būtų ir kodėl ?

Kadangi "Irsanai" reikėtų pastiprinimo, gal kas norėtų prisijungti ? O šiaip pakviesčiau Andrej Kovalevskij, kuris po krepšiu yra tikras tankas. O dėl antro žaidėjo net nežinau, niekas į galvą šiuo metu neateina.

 

Kokį įsivaizduotum save po dešimties metų ?

Sveiką, be traumų ir dar pajudantį krepšinio aikštelėje. Tai, manau ir būtų svarbiausi dalykai, kalbant apie sportinius tikslus.

 

Ko palinkėtum varžovams ir VKL lygai ?

Varžovams palinkėčiau sėkmės ir vengti traumų, o lygai - toliau siekti savo tikslų, tobulėti ir taip sėkmingai puoselėti mėgėjų krepšinį, kaip dabar.

3 Lyga - Lemon Gym Taurė - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009