Tarpušvenčio apžvalgos: Įmonių lyga - vienos įmonės divizionas

2017-01-06

Bendrojoje turnyrinėje lentelėje į pirmąjį devynetuką prasibrauti sugebjo tik dvi iš vienos įmonės darbuotojų sudaryto diviziono komandos. Plačiau apie šį divizioną galite pasiskaityti šiame straipsnyje. Tuo pačiu kviečiame prisiminti, ką prognozavome prieš sezono pradžią: http://www.vkl.lt/2016-11-02-priessezonines-apzvalgos-moniu-lyga-vienos-imones-divizionas-be-legionieriu-5528

6. LIETUVOS GELEŽINKELIAI
Daugkartiniai Įmonių lygos prizininkai "Lietuvos geležinkeliai" į finalinį ketvertą prasibrauti tikisi ir šio sezono metu. Lūkesčiai turėtų būti gana realūs, kadangi kaip ir kiekvieno sezono metu šis klubas demonstruoja solidų krepšinį ir kol kas tvirtai laikosi pirmojoje savo diviziono vietoje. Klubo vedliu drąsiai galima būtų išskirti trenerį Gaudentą Puškorių. Nors Gaudentas ir neišbėga į aikštelę, tačiau puikiai sudėlioja klubo gynybą ir puolimą. Iš krepšininkų komandą į priekį užtikrintai veda senbuvių ketveriukė: gynėjai - Valerij Stefanovič ir Algimantas Akulavičius bei puolėjai - Mindaugas Miliauskas ir Mykolas Čėsna. Šiai ketveriukei puikiai ir dar vienas komandos veteranas Žilvinas Mikelionis bei komandos naujokas Nerijus Petrauskis. Puikus neišnaudotas rezervas komandoje yra Eimantas Leipus. Krepšininkas kol kas pasirodė vos keturiuose susitikimuose, tad tikrai aukštas jo individualus meistriškumas dar liko neišnaudotas. Šiai dienai "Lietuvos geležinkeliai" yra pagrindiniai favoritai į čempionų titulą.

Algimantas Akulavičius (su kamuoliu) tikras "Lietuvos geležinkelių" veteranas ir lyderis

9. LIETUVOS MUITINĖ
Nuostabiai pražangas provokuojantis (vid. 15,8) ir pagal šį rodiklį visoje lygoje pirmaujantis klubas savo debiutiniame sezone demonstruoja užtikrintą ir brandų krepšinį. Kol kas ši ekipa įveikė visas vienos įmonės diviziono komandas ir nusileido tik pajėgiems jungtiniams klubams. Kol kas komandą užtikrintai į priekį veda galingas startinis penketukas: Edgar Svorobovič, Mantas Pečiulis, Aleksas Neniškis, Renatas Gaidžiūnas ir Darius Kuzmcikas. Mobilus startinis penketukas su galingu vidurio puolėju gali sukelti rūpesčių net ir patiems stipriausiems varžovams. O jeigu prie šių nuostabių krepšininkų dar pridėsime kur kas rečiau aikštelėje besirodančius: Simoną Jonuševičių, Aivarą Vaičikauską, Andrių Mikelską ir Evaldą Paškauską - turėsime galingą startinę sudėtį su puikia rotacija. Įdomu ir tai, jog šioje komandoje rungtyniauja ir Lietuvos 800 metrų bėgimo čempionas - Mindaugas Striokas. Krepšinyje kol kas šis sportininkas didesnių pasiekimų nėra pasiekęs, tačiau juk viskas ateina su laiku mokantiems laukti!

Edgar Svorobovič ir jo komandos draugai kol kas yra nusiteikę labai optimistiškai

10. TONYBET
Daugiausiai Įmonių lygoje klystanti (vid. 19,7) "Tonybet" komanda sezoną pradėjo penkiais pralaimėjimais iš eilės. Atrodė, jog šis sezonas šiam klubui gali būti labai nesėkmingas. Įdomu tai, jog sezono pradžią praleido Deividas Jurkus, kuris nuo penktųjų klubo rungtynių pradėjo demonstruoti įspūdingą sportinę formą ir visiškai užgožė buvusius ekipos lyderius - Haroldą Zenkovą ir Saulių Dumbliauską. Kol kas Deividas Jurkus yra naudingiausias (vid. 46,2 naud. bal.) Įmonių lygos žaidėjas, o rungtynėse prieš "Western Union" vyrukus Deividas surinko net 68 naudingumo balus! Taip pat šis krepšininkas yra daugiausiai blokuojantis (vid. 3,8) ir daugiausiai kamuolių atkovojantis (vid 27,3) žaidėjas visoje Įmonių lygoje. Lyderių trijulei geriausiai talkina Raimond Pševodski. Komanda kol kas demonstruoja puikią sportinę formą ir ateityje neturėtų būti lengvu grobiu nei vienam priešininkui.

Deividas Jurkus - tikras "Tonybet" komandos lyderis

11. WESTERN UNION     
Puikią gynybą ilgus metus demonstravusi komanda ir šio sezono metu bando remtis gynybiniais sugebėjimais. Ekipa vidutiniškai praleidžia vos 66,1 taško ir tai yra septintas rezultatas visoje Įmonių lygoje. Septintoje vietoje ši ekipa yra ir pagal rezultatyvius perdavimus bei perimtus kamuolius, o pagal pražangas - antroje. Ši statistika iškarto atskleidžia, jog "Western Union" mėgsta kietai gintis bei komandiškai pulti. Kertiniais šioje ekipoje galima išskirti šešis krepšininkus: Arvydą Serapiną, Justą Naruševičių, Andrėjų Dzeviatnikovą, Gražvydą Griniukaitį, Andrių Gintautą ir Žydrūną Krušaitį. Neišnaudotas komandos rezervas yra Darius Rindinas. Šis išskirtinai aukšto meistriškumo žaidėjas kol kas rungtyniavo vos vieneriose rungtynėse, kuriose demonstravo tikrai gerokai prastesnį žaidimą, nei galėtų. Bet kokiu atveju "Western Union" komanda yra pajėgi keliauti iki finalinio ketverto. Ar jai pavyks? Pamatysime sezono eigoje.

Ilgametis "Western Union" lyderis Petras Linkevičius šiemet rungtyniauja kitoje barikadų pusėje

12. NORDEA BANK AB    
Puikiai turnyrinės lentelės viduriuke įsitvirtino praėjusį sezoną LDA taurėje rungtyniavęs, o šiemet Įmonių lygoje debiutavęs "Nordea bank AB" klubas. Įdomu tai, jog buvęs prieš tai apžvelgtos "Western Union" komandos lyderis Petras Linkevičius šio sezono metu yra vienas iš "Nordea bank AB" ekipos lyderių. Be Petro puikiai atrodo ir Mantas Baranauskas, Tomas Gineitis ir Arvydas Račkus, o pirmuoju smuiku šioje ekipoje griežia - Lukas Bakšys. Šis krepšininkas po keturių žaistų rungtynių renka vidutiniškai 34,8 naudingumo balo ir yra pataikęs net pusę savo mestų tritaškių metimų - 18/36. "Nordea bank AB" ekipa senuosius metus pabaigė dviem pergalėm, o naujuosius kol kas pradėjo vieneriomis laimėtomis rungtynėmis. Nors prieš vienerius iš tiesioginių priešininkų ("Western Union") teko patirti pralaimėjimą, tačiau dauguma svarbiausių rungtynių, nulemsiančių galutinę turnyrinės lentelės poziciją, dar yra priešaky.

Mantas Baranauskas (su kamuoliu) šį sezoną demonstruoja labai brandų krepšinį

13. EY
Geriausiai kamuolius visoje Įmonių lygoje perimanti (vid. 12,6) komanda kol kas sugebėjo iškovoti dvi pergales (viena iš jų techninė - 20:0). Skaudus pralaimėjimas buvo patirtas sezono starte, kai vos vieno taško persvara teko nusileisti "Impuls LTU" kolektyvui. Solidžiausiai šiuo metu komandoje atrodo: Mantas Zegeris, Paulius Ilakis, Liudas Jurkonis ir Hendrik Pupkevič. Solidžiai rungtyniaujai ir Vytautas Vičius, Arijas Jurkonis bei Rokas Narkus. Visgi pastariesiems krepšininkams reikėtų pasirodyti dažniau rungtynėse, kadangi daugiausiai susitikimų iš jų sužaidė Arijas Jurkonis - vos keturis. Jeigu visi pagrindiniai krepšininkai susitvarkys su lankomumu, galime tikėtis, jog ši ekipa prasibraus į atkrintamąsias ir ten galbūt net pateiks staigmeną. Visgi šiuo metu situacija yra pakankamai komplikuota ir tikimybė nepatekti į atkrintamąsias išlieka gana nemaža.

Hendrik Pupkevič - vienas svarbesnių "EY" komandos krepšininkų

15. DELAMODE BALTICS  
Daugiausiai visoje lygoje prasižengianti (vid. 17,8) "DELAMODE BALTICS" ekipa bando gintis kietai. Geriausiai tą daryti kol kas sekasi Pauliui Jonušui, kuris vidutiniškai perimdamas po penkis kamuolius per rungtynes yra lyderis pagal šį rodiklį visoje lygoje. Pauliui gynėjų grandyje puikiai talkina Jaroslavas Vežchovskis. Po tarpu po krepšiais savo ir varžovų baudos aikštelėse labai dažnai dominuoja Pranas Drakšas, o jam čia grumtis puikiai padeda Aleksandras Kičula. Galingoji ketveriukė jau spėjo atvesti "Delamode Baltics" krepšinio komandą į tris pergales. Didelis žingsnis atkrintamųjų varžybų link būtų žengtas, jeigu ne naujuosius metus vainikavęs techninis pralaimėjimas, kuris iškarto nubraukė ir vieną prieš tai iškovotą pergalę. Dabar "Delamode Baltics" vyrukams reiks gerokai pasistengti, kad be didesnės įtampos prasibrauti į atkrintamąsias varžybas.
praž 17,8 Jonušas steals 5,0

Nedaug kam šį sezoną pavyksta sustabdyti galingai žaidžiantį "Delamode Baltics" puolėją Praną Drakšą

16. SICOR BIOTECH
Fenomenaliai rungtyniaujantis Ramūnas Beliūnas sugeba vesti "Sicor Biotech" ekipą į pergales. Šis klubas jau spėjo laimėti 3 rungtynes Įmonių lygoje bei sėkmingai perkopti pirmojo VKL taurės etapo barjerą. Vos 180 cm ūgio Ramūnas Beliūnas kol kas Įmonių lygoje vidutiniškai pelno po 26,2 taško, atkovoja 11,9 kamuolio, atlieka 5,3 rezultatyvių perdavimų ir renka 34,7 naudingumo balo. Įspūdingi Ramūno Beliūno pasirodymai kartais sugeba iš dalies kompensuoti Jurgio Šileikio ir Vaidoto Kiseliovo netektį. Visai neblogai padėti komandos lyderiui kol kas sekasi: Egidijui Meilūnui, Aleksandrui Koroliui, Vaidui Damušiui, Rokui Žalnėravičiui ir Redui Dulinskui. Kiek dažniau komandos draugai, tikriausiai, aikštelėje norėtų matyti Tadą Žimkų, kuris ženkliai prisidėjo prie pirmosios komandos pergalės, tačiau daugiau aikštelėje taip ir nepasirodė. Bet kokiu atveju, įdomiausia, kas pirmieji susgebės sustabdyti Ramūną Beliūną, kurio žemiausias naudingumo koeficientas šį sezoną Įmonių lygoje yra net 23.

Ramūnas Beliūnas (nr. 4) fenomenaliausiai šį sezoną rungtyniaujantis Įmonių lygos žaidėjas

18. U.S. EMBASSY
JAV ambasados darbuotojų komanda prieš sezoną buvo įvardijama kaip viena iš savo diviziono favoričių, tačiau įvykiai pakrypo taip, jog šis klubas paskutinėmis 2016 metų dienomis buvo lentelės dugne už atkrintamųjų varžybų borto. Tiesa, komanda turėjo rezultatyviausią Įmonių lygos krepšininką (Darius Čiūta - 32,3 tšk.) ir trečią pagal rezultatyvumą žaidėją (Žydrūnas Stankus - 31,8 tšk.). Darius Čiūta tuo pačiu buvo ir daugiausiai visoje lygoje pražangų išprovokuojantis krepšininkas - 8,9. Pamatę, jog situacija yra labai sudėtinga, vyrukai naujuosius metus pradėjo labai svarbiu laimėjimu prieš diviziono lyderius - "Lietuvos geležinkelius". Be dviejų prieš tai minėtųjų komandos lyderių prie šios pergalės solidžiai prisidėjo: Tadas Stanaitis ir Andrius Šamšonas. Iš komandoje žaidžiančių užsieniečių kol kas solidžiausiai atrodo tvirto sudėjimo vidurio puolėjas - Edward Janis. Naujieji metai parodė, jog nesvarbu, kurioje vietoje pabaigs reguliarų sezoną, "U.S. Embassy" kovos tik dėl pačios tauriausios spalvos apdovanojimų.

Žydrūnas Stankus - vienas iš "U.S. Embassy" komandos lyderių

19. WISDOM EVENTS   
Galingą, tačiau nepilnai susirinkusį "U.S. Embassy" kolektyvą palaužę "Wisdom Events" vyrukai būtų galėję dabar galvoti apie atkrintamąsias varžybas, tačiau nesusirinko rungtynėse su "EY" ir patyrė techninį pralaimėjimą, kuris tuo pačiu nubraukė labai svarbią pergalę. Dabar su tašku skaičiumi atitinkančių 0 pergalių bus labai sunku žengti toliau. Komandą į priekį veda Mindaugo Čiūtos ir Viliaus Nausėdos tandemas. Jiems puikiai talkina Laurynas Keras. Kiek daugiau galima būtų tikėtis iš mėgėjiško krepšinio veterano ir puikaus stratego Roko Mažeikos, tačiau kol kas šio žaidėjo vidutinis indėlis yra minusinis. Komanda išsiskiria puikia kova dėl atšokusių kamuolių puolime (vid. 15,6) ir pagal šį rodiklį yra 4 vietoje visoje Įmonių lygoje, tačiau vien to pergalėms pasiekti neužtenka. Nors padėtis ir komplikuota, tačiau "Wisdom Events" vyrukai turėtų nenuleisti rankų ir pasistengti sezoną pabaigti kuo solidžiau.

Solidaus Viliaus Nausėdos (nr. 7) indėlio dažniausiai pergalėms pasiekti būna per mažai
 

Tarpušvenčio apžvalgos: Įmonių lyga - vienos įmonės divizionas

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009