Tarpušvenčio apžvalgos: EKO lyga F grupė

2017-01-04

Pirmąjį etapą komandos pabaigė draugiškai: neliko nei nelaimėjusių, nei nepralaimėjusių. Kviečiame plačiau pasiskaityti, kaip pirmajame etape sekėsi kiekvienai šio pogrupio komandai. Tuo pačiu kviečiame prisiminti, ką prognozavome prieš sezono pradžią: http://www.vkl.lt/2016-10-12-priessezonines-apzvalgos-eko-lyga-f-grupe-5511
1. BC BEDUGNĖ    
Dviejų gynėjų, Dariaus Janavičiaus ir Povilo Kirdeikos, vedama ekipa šiuo metu yra daugiausiai rezultatyvių perdavimų atliekantis klubas visoje EKO lygoje (vid. 16,3 rez. perd.) Minėtieji gynėjai drauge atlieka net 8,4 rezultatyvius perdavimus. Sezono eigoje prie komandos prisijungė dar vienas pavojingas gynėjas - Deividas Džiugas. Dabar ši komanda neabejotinai turi vieną pavojingiausių gynėjų grandžių visoje EKO lygoje. Gana solidžiai kol kas atrodo ir Vilniaus krepšinio lygos debiutantai - Egidijus ir Vilhelmas Astikai. Įdomu tai, jog ši komanda pirmajame etape patyrė vos vieną pralaimėjimą ir tas pralaimėjimas buvo patirtas praktiškai stipriausios sudėties prieš vos priešpaskutinę vietą turnyrinėje lentelėje užėmusį "www.arbentnumanei.eu" klubą. Taigi galima spėti, jog "BC Bedugnė" yra sunkiai prognozuojamas klubas, kuris gali prieš bet ką laimėti ir lygiai taip pat prieš bet ką pralaimėti. Tikrai bus labai įdomu sekti, kaip šiai ekipai seksis "TOP" divizione.  

Povilas Kirdeika - kertinis "BC Bedugnė" komandos žaidėjas

2. LOGISTAI    
Bene galingiausiai fiziškai EKO lygos komanda pasinaudojo šiuo savo privalumu prieš visus varžovus išskyrus "BC Bedugnę", prieš kurią ir buvo patirti abu šio sezono pralaimėjimai. Sezono eigoje išryškėjo trys pagrindiniai šios ekipos krepšininkai, ties kuriais ir kocentruojasi visas klubo žaidimas: gynėjas Darius Miloševičius, puolėjas Bogdan Mikšo ir vidurio puolėjas Erik Guščio. Didelis šios ekipos privalumas yra tas, kad Erik Guščio praleido pirmojoje sezono pusėje vos vienerias rungtynes, o likę du ekipos lyderiai kol kas nepraleido nei vieno susitikimo. Šioje komandoje taip pat žaidžia ir "Mad Lamb" komandos treneris Ervin Stankevič, kuris gali būti naudingas ne tik aikštelėje, tačiau ir per minutines pertraukėles, renkantis teisingus taktinius sprendimus. Antrajame etape "Logistai" žais su keturiomis jaunų, energingų ir veržlių krepšininkų vedinomis ekipomis. Pasižiūrėsime ar toks varžovų tipažas bus "Logistams" parankus.

Darius Miloševičius (atlieka metimą)  - "BC Logistai" klubo lyderis

3. KREPSINIONAUJIENOS.EU    
Buvę Sostinės krepšinio mokyklos skirtingų kartų auklėtiniai Povilas Vilkas ir Mantas Bagdonas puikiai vienas kitą supranta ir jų nuveiktas darbas pirmojoje sezono pusėje padėjo "KrepsinioNaujienos.eu" komandai susikurti ganą užtikrintą padėtį kovoje dėl patekimo į atkrintamąsias. Sostinės krepšinio mokyklos absolventams puikiai talkina Vaidas Pelanis, Domas Savickis ir Laurynas Dirma. Komanda žaidė gana stabiliai - grupėje užėmė trečią vietą ir visus kartus pralaimėjo aukštesnes pozicijas užėmusiom komandoms bei visus kartus įveikė žemiau nukritusias ekipas. Pagrindiniai pretendentai išemesti "KrepsinioNaujienos.eu" ekipą iš trečiosios vietos yra "Ką vakare?", kurie turi trejomis pergalėmis mažiau ir pirmajame etape abu kartus "KrepsinioNaujienos.eu" komandai pralaimėjo. Tai leidžia spėti, jog žengiant į atkrintamąsias didesnių rūpesčių nekils. Belieka tik pasistengti turnyrinėje lentelėje pakilti bent viena pozicija aukščiau.

Mantas Bagdonas šį sezoną spėjo įrodyti, jog turi gebėjimą puikiai skirstyti rezultatyvius perdavimus komandos draugams

4. ARBENTNUMANEI.EU
Labai nestabiliu žaidimu pirmajame etape pasižymėti spėjo "ArBentNumanei.eu" komanda. Ši ekipa sugebėjo vienintelė gana nesunkiai įveikti grupės nugalėtojus, tačiau lygiai taip pat nusileido paskutinę vietą toje pačioje grupėje užėmusiam klubui. Ant popieriaus šios ekipos sudėtis atrodo gana solidžiai. Karolis Radzevičius, Lukas Kazalupskis, Šarūnas Firantas, Tomas Kibisa, Irmantas Daleckis ir Kipras Matulevičius yra tikrai aukšto individualaus meistriškumo krepšininkai, tačiau pačioje komandoje nėra komandinio krepšinio ir tai tikrai nepadeda siekti pergalių. Komandai liko žaisti 8 rungtynės, o nuo patekimo į atkrintamąsias teskiria vos vienas laimėjimas. Laiko yra daug, o resursų ne ką mažiau. Jeigu šios ekipos žaidėjai susiims ir bent kažkiek priartės prie savo optimalios sportinės formos, kova dėl patekimo į  atkrintamąsias varžybas šioje gupėje gali tapti labai įdomi.     

Lukas Kazalupskis (atlieka perdavimą) buvo sunkiai sustabdomas varžovams, net ir skiriant ypatingą dėmesį

5. KĄ VAKARE?    
Net trys rungtynės prieš pogrupio lyderius pralaimėtos vos vieno taško skirtumu - tai unikalus ir šiai ekipai labai skaudus statistinis rodiklis, kuris gerokai komplikavo visas galimybes žengti į atkrintamąsias varžybas. Komandą į priekį veda: Petras Matulaitis, Martynas Kasteckas ir Vytautas Malinauskas. Aukštų žmonių šioje ekipoje netrūksta ir nieko keisto, jog šis klubas pagal kovą dėl atšokusių kamuolių užima aštuntą vietą visoje lygoje. Visgi šis rodiklis pergalėmis nelabai palepino. Greičiausiai pirmosios trejos 2017 metų šios komandos rungtynės prieš "Lyderius", "Žiemgalą" ir "KrepsinioNaujienos.eu" bus lemtingos siekiant kovoti dėl patekimo į atkrintamąsias. Dvi iškovotos pergalės paliks realias galimybes prasibrauti į kitą etapą. Jeigu dviejų pergalių iškovoti nepavyks, greičiausiai, bus galima pagalvoti apie sezono pabaiga po reguliaraus čempionato pabaigos.

Petras Matulaitis jau ne pirmą sezoną Vilniaus krepšinio lygoje demonstruoja savo aukštą individualų meistriškumą

Tarpušvenčio apžvalgos: EKO lyga F grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009