Tarpušvenčio apžvalgos: EKO lygos grupė "D"

2017-01-03

Po šešerių rungtynių turėdami penkias pergales "Lewben Group" tvirtai laikėsi pirmojoje grupės pozicijoje, tačiau metus pabaigė dviem pralaimėjimais ir net nepateko į TOP divizioną. Kviečiame susipažinti, kaip visoms šio pogrupio komandoms sekėsi varžytis pirmajame etape. Tuo pačiu kviečiame prisiminti, ką prognozavome prieš sezono pradžią: http://www.vkl.lt/2016-10-12-priessezonines-apzvalgos-eko-lyga-d-grupe-5508
1. VILKO BROLIJA
Puikiai paskutines sezono rungtynes sužaidę ir taip tapę savo pogrupio nugalėtojais "Vilko Brolijos" krepšininkai antrąjį etapą pradėjo pralaimėjimu. Komandą į priekį veda praėjusio sezono Pavasario čempionato Iššūkio taurės naudingiausio finalo krepšininko Mindaugo Sutkaus, praėjusio sezono Vasaros lygos Iššūkio taurės finalo "Vilko brolijos" naudingiausio krepšininko Luko Lemežio ir bene kovingiausio visos EKO lygos žaidėjo Igno Vilkelio trijulė. Kol kas galima pasigesti solidesnio milžino Aivaro, kuris praėjusio sezono svarbiausiose rungtynėse (Vasaros lygos didysis finalas) buvo vienas ryškiausių krepšininkų aikštelėje. Deja naujajame sezone pastarojo krepšininko sportinė forma vėl nukrito. Komandos stiprybė yra susižaidimas, kadangi ekipai pavyko išlaikyti prieš sezoną savo susiformuotą branduolį. Komanda kelialapį į atkrintamąsias užsitikrino, o ten jau gali suveikti ir kovingumo faktorius, kuris ne kartą jau šią ekipą yra atvedęs keturių stipriausių komandų link.

Aivaras Raila (su kamuoliu) niekaip nesugeba atsiskleisti

2. LYDERIAI    
Prieš sezoną grupės favoritais laikyti "Lyderiai" į TOP divizioną taip ir nesugebėjo prasibrauti, nors ir užėmė savo pogrupyje antrąją poziciją. Praėjusiame sezone įveikę "Vilko broliją" kovoje dėl brozinės spalvos apdovanojimų, šio sezono metu "Lyderiai" du kartus nusileido "Vilko brolijai" ir leido šiam klubui užimti pirmąją vietą grupėje. Dabar komanda yra savo BOTTOM diviziono lyderiai, tačiau dėl šios pozicijos išsaugojimo teks gerokai pavargti. Komandą į priekį veda du klubo senbūviai: Tomas Silvanavičius ir Edmundas Katovičius. Už juos ne ką prasčiau atrodo ir du iš "BC Turbanas" komandos atvykę krepšininkai - Deividas Grinkevičius ir Lukas Vaitkus. Komanda yra gana jauno amžiaus ir mėgsta energingą krepšinį. Ekipoje registruota net 15 krepšininkų, tad su lankomumo problemomis susidurti netenka, o ir aukštą tempą diktuoti galimybes sudaro tinkamas žmonių skaičius.  

Tomas Silvanavičius (su kamuoliu) "Lyderių" komandoje žaidžia nuo pat įsikūrimo

3. LEWBEN GROUP    
Rezultatyviausia (vid. 75,8 tašk.) ir daugiausiai kamuolių atkovojanti (vid. 51,4 atk. kam.) EKO lygos komanda  2016 metus pabaigė dviem pralaimėjimais iš eilės ir tai jiems užkirto kelią į TOP divizioną. Savo BOTTOM pogrupyje šis klubas dabar yra lyderiai ir labai tikėtina, jog tokioje pozicijoje jie ir išliks iki reguliaraus sezono pabaigos. Klubą į priekį veda rezultatyviausias (vid. 32,1 tašk.) EKO lygos žaidėjas - Rolandas Bajoras. Rolandas yra 204 cm ir puikiai žaidžia nugara į krepšį, tačiau šis ūgis jam netrugdo lygiai taip pat puikiai pataikyti tritaškius arba veržtis. Rolandui puikiai padeda: Ovidijus Juonys, Martynas Pelenis, Simas Vasiliauskas ir Marijus Šveikauskas. Taip pat šioje ekipoje vidutiniškai po 20 minučių rungtyniauja ir dama - Agnė Jasinskaitė, kuriai esant aikštelėje, komanda vidutiniškai rungtynėse pirmauja 7,2 taško.

Rolandas Bajoras - labai universalus aukštaūgis

4. LPK LIBERNA / GERVĖČIŲ KRAŠTAS    
Trys pralaimėjimai per pirmąsias ketverias rungtynes nieko gero nežadėjo Vilūnės Martišauskaitės atstovaujamam "LPK Libernos - Gervėčių krašto" kolektyvui, tačiau klubas atsigavo, per likusias ketverias rungtynes iškovojo trejas pergales ir puikiai susistabilizavo savo padėtį. Laimėti šiai komanda nepavyko prieš vienintelį "Lewben" kolektyvą, kuriame irgi rungtyniauja mergina. Komandoje yra labai daug pavojingų krepšininkų, tačiau kol kas komandą į priekį veda klubo naujokų Gedimino Balčiaus ir Tautvydo Babravičiaus pora. Kiek rečiau aikštelėje pasirodo, tačiau atvykę naudingai rungtyniauja ekipos senbūviai: Vilmantas Maslauskas, Pijus Milašius, Saulius Keina, Sergej Afonskij, Jonas Baranauskas ir Darjuš Vladimirov. Sportinę formą praradęs kol kas yra Edvardas Vinogradovas. Komanda mėgėjų krepšinyje nėra naujokai, todėl, jeigu susirinks, gali būti labai rimtais pretendentais į medalius.

Tautvydas Babravičius - vienas iš "LPK Liberna - Gervėčių kraštas" komandos lyderių

5. BC UNITY    
Prieš sezoną buvo drąsiai galima spėti, jog Luko Jurkšaičio ir Edgar Moroz tandemas atves "BC Unity" į ne vieną pergalę. Komanda prieš sezoną aktyviai žaidė draugiškas rungtynes ir jų rezultatai nuteikė optimistiškai. Visgi pirmajame ture šiam klubui fatališkai nesisekė. Linas Jurkšaitis pasirodė vos trejose rungtynėse, o Edgar Moroz rungtyniavo naudingai, tačiau vienas savo ekipos į pergalę atvesti nesugebėjo, o Aurimo Matelio ir Pavel Prokopovič pagalbos buvo per mažai. Lapkričio pabaigoje "BC Unity" metė rimtą iššūkį vieniems iš pogrupio favoritų - "Lyderiams". Likus minutei rezultatas dar buvo lygus ir tik lemiamomis akimirkomis nusišypsojusi sėkmė padėjo "Lyderiams" išnešti sveiką kailį. Visgi tai buvo vienetinis blykstelėjimas ir tolimesnės rungtynės "Unity" vėlgi buvo nesėkmingos. Komanda tikrai gali iškovoti dar ne vieną pergalę, tačiau blankus sezono startas, greičiausiai, kelią į atkrintamąsias jau uždarė.

Daug vilčių kėlusi "BC Unity" komanda sezono starte netikėtai subyrėjo

 

Tarpušvenčio apžvalgos: EKO lygos grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009