Tarpušvenčio apžvalgos: EKO lyga E grupė

2017-01-03

Bet kas - bet ką - bet kaip. Taip trumpai galima būtų apibendrinti pirmojo etapo situaciją šiame pogrupyje. Kviečiame apie kiekvienos komandos sėkmės ir nesėkmes pasiskaityti šioje apžvalgoje. Tuo pačiu kviečiame prisiminti, ką prognozavome prieš sezono pradžią: http://www.vkl.lt/2016-10-12-priessezonines-apzvalgos-eko-lyga-e-grupe-5510
1. BLUE SHARKS
"Blue Sharks" ekipa pirmajame etape įrodė, jog patirtis ir protingas krepšinis gali nugalėti jaunatvišką energingumą ir veržlumą. Vyriausią amžiaus vidurkį turinti komanda sugebėjo metus pabaigti būdami pirmojoje turnyrinės lentelės pozicijoje ir antrajame etape įgavo progą varžytis su stipriausiomis EKO lygos ekipomis. Komandą į priekį veda solidžiai rungtyniaujantis Artūro Bielskaus ir Žydrūno Benaičio tandemas. Nors pirmosiose trejose sezono rungtynėse komanda patyrė du pralaimėjimus, krepšininkai nepasimetė ir metus pabaigė penkiais laimėtais susitikimais iš eilės ir taip įsitvirtino pirmojoje grupės pozicijoje. Net penkerios šios ekipos rungtynės iš aštuonerių pasibaigė 3 taškų ar mažesniu skirtumu. Trijuose iš jų pavyko švesti pergalę. Šis statistinis rodiklis leižia teigti, jog komanda yra pakankamai užsigrūdinusi sunkioms kovoms ir antrajame etape tikrai nepasimes.

"Blue Sharks" komandos snaiperis Lukas Vilkončius (atlieka metimą) kol kas nesugeba atrasti savojo žaidimo

2. TWOMENO KUOPA / ŠIAULIAI
Per plauką į TOP divizioną prasibrovę "Twomeno Kuopa - Šiauliai" jame startavo pergalingai ir taip įrodė, jog tikrai buvo verti patekimo čia. Komandą į priekį veda Romano Bairašausko ir Eivydo Sauliaus tandemas. Jiems puikiai talkina Rokas Sirtautas, Žilvinas Karalius, Lukas Kasteckas, Simanas Užkuraitis ir Šarūnas Misiūnas. Įspūdingus statistinius duomenis kol kas demonstruoja sezono eigoje prie ekipos prisijungęs ir vos dvi rungtynes spėjęs sužaisti Arnoldas Vaičiulis, kuris potencialiai gali tapti ekipos lyderiu. Sportinę formą kol kas praradęs yra Gediminas Petrauskas. Šis krepšininkas savo karjeroje yra sužaidęs jau 63 rungtynes ir spėjo atvesti savo komandas į ne vieną pergalę. Resursu komanda turi labai daug, tačiau juos dar reikia teisingai išnaudoti. Jeigu viskas seksis pagal planą, galime tikėtis iš šios komandos net ir patekimo į finalinį ketvertą.    

"Twomeno Kuopa - Šiauliai" puolėjas Žilvinas Karalius naujuosius metus pradėjo nuostabiu asmeniniu pasirodymu

3. BC INTERNATIONALE    
Lietuvaičiams derėtų pasimokyti periminėti kamuolius. "BC Internationale" pagal šią statistinę kategoriją tvirtai žengia pirmi (vid. 20,9 per. kam.) ir artimiausius persekiotojus "MKK" (13,5 per. kam) lenkia vidutiniškai daugiau nei septyniais perimtais kamuoliais. Vien dviejų ispanų Adria Hernandez (vid. 6,2 per. kam.) ir Jose Ramon Zabaleta (vid. 4,0 per. kam.) perimtų kamuolių suma būtų netoli TOP dešimtuko ribos. Būtent šie du krepšininkai ir yra naudingiausi komandos žaidėjai. Jiems puikiai talkina baltarusis Eduard Bielskij, lietuvaitis Darius Mažrimas ir italas Leonardo Mungai. Pridėję dar neblogai atrodančius prancūzą Zacharie Ahovi ir lietuvaitį Žilvarą Zinkevičių turėsime labai pavojingą bet kuriam varžovui komandą. Jie jau tą spėjo įrodyti sezono eigoje ir tik nesugebėjimas pilnai susirinkti nubloškė šią ekipą į BOTTOM divizioną. Dalis krepšininkų sausio pabaigoje gali palikti komandą, o tai reikštų dideles problemas atkrintamųjų varžybų etape.

Leonardo Mungai Vilniaus krepšinio EKO lygoje demonstruoja itališką krepšinio mokyklą

4. M.K.Č.    
Taikliausiai visoje EKO lygoje tritaškius metantis klubas (32,8%) kol kas nesugeba atrasti stabilaus kelio į pergales. Nors šiai ekipai pavyko palaužti grupės nugalėtojus "Blue Sharks", tačiau tuo pačiu pavyko ir pralaimėti paskutinę vietą užėmusiai "Egzistencinių klausimų" komandai. Solidus Audriaus Gėrkio ir Viktoro Dobrovolskio žaidimas tikrai sukelia nemažai rūpesčių priešininkams, tačiau siekiant įgyti geresnį pergalių ir pralaimėjimų balansą būtinai reikia daugiau prie komandos rezultatų prisidėti ir likusiems krepšininkams. Įdomu tai, jog šio sezono pirmosiose rungtynėse prieš "Blue Sharks" "M.K.Č." sugebėjo pagerinti savo perimtų kamuolių rekordą (17), o atsakomajame susitikime pavyko dar kartelį šį rezultatą pakartoti. Žaidybinės pertraukos metu trenerio patirties turintis komandos krepšininkas Viktoras Dobrovolskis turėtų išsistudijuoti trūkumus ir nukreipti savo komanda teigiama linkme, tada automatiškai pamatysime ir solidesnius rezultatus.

Audriaus Gėrkio pastangų kol kas toli gražu ne visada užtenka pergalėms pasiekti

5. EGZISTENCINIAI KLAUSIMAI    
Siekė, siekė ir pasiekė "Egzistenciniai klausimai" savo pirmąją pergalę, tačiau iškarto po jos pagalvojo: "O kokia gi prasmė?". Bet kokiu atveju buvo smagu, kai pirmoji pergalė buvo iškovota po labai atkaklios kovos ir ne prieš bet ką o prieš priešsezoninėje apžvalgoje grupės favoritais įvardintais "M.K.Č." krepšininkais. Komandoje naudingiausiai pirmojoje sezono pusėje rungtyniavo senbūviai: Karolis Klimas, Vilius Arlauskas ir Paulius Norvila. Jiems puikiai talkino naujasis klubo įžaidėjas Mindaugas Bundza, kuris savo debiutiniame sezone sugebėjo sukaupti penkių rezultatyvių perdavimų vidurkį ir taip net prasibrauti į geriausių visos EKO lygos kamuolių perdavėjų dešimtuką. Retokai į rungtynėse rodytis pradėjo rezutlatyviausias ekipos krepšininkas Rytis Kazlauskas. Šis žaidėjas atvyko vos į dvi rungtynes ir būtent tie du susitikimai buvo patys geriausi "Egzistencinių klausimų" ekipai šį sezoną. Gal reiktų padaryti išvadas, Ryti?

Vilius Arlauskas - vienas iš "Egizstenciai klausimai" komandos lyderių

Tarpušvenčio apžvalgos: EKO lyga E grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009