Tarpušvenčio apžvalgos: EKO lyga C grupė

2017-01-02

Šiame pogrupyje vyko didelė maišalynė. Komandos maišėsi tarpusavyje taip pat sumaišydamos ir visas prognozes. Apie visą tai kviečiame pasiskaityti šioje apžvalgoje, Tuo pačiu kviečiame prisiminti, ką prognozavome prieš sezono pradžią: http://www.vkl.lt/2016-10-11-priessezonines-apzvalgos-eko-lyga-c-grupe-5506
1. VILNIAUS PULSAS    
Sėkmingai pirmąjį etapą pabaigė daugiausiai visoje EKO lygoje varžovų metimų blokuojanti (vid. 4,1) "Vilniaus pulsas" komanda. Puikiai prie šio rodiklio prisidėjo ekipos vidurio puolėjas Aurimas Valinčius, kuris vidutiniškai blokuoja po 2,8 varžovų  metimų ir pagal šį rodiklį yra ketvirtas žaidėjas visoje lygoje. Komandos puolimo lyderis yra universalusis Svajūnas Sinkevičius, o visą žaidimą tvirtai laiko savo rankose įžaidėjas Lukas Ragauskas. Šios trijulės pastangų su puikiu komandos draugų palaikymu pakako, kad užimti pirmą vietą grupėje ir prasibrauti į TOP divizioną bei taip daugiau nebesukti sau galvos dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas. TOP divizione šio klubo laukia ne ką legvesnės dvikovos ir tai bus puiki galimybė pamatyti savo tikrąjį pajėgumą.

Jonas Činčikas (su kamuoliu) kol kas rungtyniauja žemiau savo galimybių ribos

2. MINCIUVERPETAS.EU    
Dviem pralaimėjimais iš eilės sezoną pradėję "minciuverpetas.eu" krepšininkai sugebėjo įrodyti, jog prastas startas ne visada reiškia liūdną baigtį. Komanda reabilitavosi ir likusiuose šešeriuose susitikimuose iškovojo penkias pergales bei antrąjį etapą pradės iš gana tvirtų pozicijų. Komandą į priekį veda Džiugo Paškevičiaus, Mariaus Kontrimo ir Justino Musteikio trijulė. Jiems kol kas puikia talkina aukštaūgiai: Titas Kavalnis ir Simonas Jurkštaitis. Metus šis klubas pabaigė būdamas ant bangos. Jeigu niekam nepavyks išderinti šios ekipos žaidimo, galime neabejoti dėl šio klubo patekimo į atkrintamąsias varžybas, kuriose viskas prasidės iš naujų. Silpnų varžovų čia neliks, o kiekvienas pralaimėjimas galės reikšti sezono pabaigą.

Titas Kalvalnis - vienas naudingiausių savo ekipos krepšininkų

3. KK LUKSARA    
Šarūnės Valinskaitės vadovaujama komanda kelią į pergales bando skintis komandiniu krepšiniu. Visgi šio klubo silpnybė yra žaidimas lemiamomis atkarpomis. Jau du kartus šio sezono metu "KK Luksara" sugebėjo atiduoti priešininkams pergalę paskutinėmis ketvirtojo kėlinio akimirkomis. Į akis iškarto krenta įspūdingas šio klubo aukštaūgio Manvydo Poškaus pataikymas. 195 cm ūgio puolėjas kol kas atakuoja iš trijų taškų zonos pavydėtinu 48 procetų taiklumu (12/25) ir tai šiuo metu yra geriausias rezultatas visoje EKO lygoje. Be to Manvydas yra naudingiausias komandos žaidėjas. Manvydui puikiai talkina Igor Orlov, Karolis Zlatkauskas ir Aurelijus Bezekavičius. Profesionali trenerės pagalba turėtų padėti šiai ekipai sėkmingai pasirodyti antrajame etape ir prasibrauti į atkrintamąsias varžybas.

Šarūnė Valinskaitė jau ne pirmus metus puikiai vadovauja "KK Luksara" ekipai
 
4. SUDERVĖ TEAM    
Tai yra komanda, kuri stengiasi gintis, tačiau tai ne visada pavyksta padaryti sėkmingai. Kol kas šis klubas visoje EKO lygoje pirmauja pagal pražangas (vid. 19,1). Daugiausiai prie šio rodiklio prisidėjo Arnold Dacevič, kuris žaidė 4 rungtynėse ir vidutiniškai rinko po 4 pražangas. Komandoje žaidimu kol kas išsiskiria penki krepšininkai: Aleksandr Lipnevič, Darius Polonskij, Zbignev Dubovski, Jonas Staniulis ir Meirūnas Sutkus. Į akis krenta tai, jog net trijų šio penketo krepšininkų klaidų vidurkis yra didesnis už rezultatyvių perdavimų vidurkį ir tai leidžia teigti, jog šiai ekipai derėtų pradėti daugiau branginti kamuolį. Komanda pagal esamą situaciją dar patenka į atkrintamąsias, tačiau nepagerinę savo žaidimo, jie gali į sekantį etapą ir neprasibrauti.

Arnold Dacevič (su kamuoliu) - kol kas nepralenkiamas savo komandoje pagal surenkamų pražangų vidurkį

5. SVAJONIŲ TURINTYS
Gera pradžia pusė darbo? Deja, tik pusė. Trejomis pergalėmis ir vienu pralaimėjimu startavę "Svajonių turintys" tapo vienais didžiausių favoritų tapti grupės nugalėtojais. Visgi vėliau teko patirti 4 pralaimėjimus ir taip susikomplikuoti savo padėtį. Komandą į priekį kol kas veda Mindaugas Paulavičius, Aurimas Gudavičius, Rolandas Repšys ir Simonas Spaičys. Būtent Mindaugo ir Simono neatvykimas į rungtynes ir tapo viena iš pagrindinių nesėkmingos metų pabaigos priežastimi. Šiuo metu ekipa yra už atkrintamųjų varžybų ribos, tačiau, nuo jų "Svajonių turinčius" skiria vos viena pergalė. Jeigu visi krepšininkai pradės pavyzdingai lankytis rungtynėse, galima tikėtis pergalių serijos ir sėkmingo prasibrovimo į kitą etapą.

Ernestas Zubė ir Lukas Gricius (iš kairės į dešinę) - smogiamasis "Svajonių turintys" komandos gynėjų tandemas

Tarpušvenčio apžvalgos: EKO lyga C grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009