Tarpušvenčio apžvalgos: EKO lyga B grupė

2017-01-02

Kadaise žiniasklaidoje gražiausio pavadinimo laurus skinęs "BC Žiedinis raumuo" klubas šį kartą nusiskynė laurus EKO lygos grupėje "B". Kviečiame pasiskaityti, kaip sekėsi šios ir kitų komandų krepšininkams varžytis pirmojoje sezono pusėje. Tuo pačiu kviečiame prisiminti, ką prognozavome prieš sezono pradžią: http://www.vkl.lt/2016-10-11-priessezonines-apzvalgos-eko-lyga-b-grupe-5505
1. BC ŽIEDINIS RAUMUO    
Antrą reitingą visoje EKO lygoje po pirmojo etapo užsitarnavęs klubas šį sezoną bandys siekti aukštų tikslų. Komanda kol kas yra nepralenkiama visoje lygoje pagal dvitaškių taiklumą (48,5%). Prie šio statistinio rodiklio solidžiai nuostabiais perdavimais prisideda puikiai prie komandos pritapęs ekipos naujokas Žygimantas Žiukas, kuris šiuo metu visoje EKO lygoje pirmauja pagal rezultayvius perdavimus (vid. 7). Kaip visada komandoje solidžiai atrodo ir ilgamečiai "Žiedinio Raumens" lyderiai - Gaudvinas Šniaukštas ir Lauras Širmenis. Kol kas šiai trijulei puikiai sekasi vesti savo ekipą į pergales. Ar seksis taip pat ir tarp stipresnių komandų, pamatysime netrukus.   

Gaudvinas Šniaukštas - eilinį sezoną veda "|BC Žiedinį raumenį" į pergales

2. MERIDIANAS    
Geriausiai besiginanti EKO lygos komanda (vid. 53,00 praleisto taško per rungtynes) vos ne vos sugebėjo paskutiniu kelialapiu prasibrauti į TOP divizioną. Įdomu tai, jog geriausiai besiginanti komanda savo gretose turi geriausią lygoje dvitaškių metiką Robertą Davidovičių, kuris dvitaškius meta vidutiniu 61,9 procento taiklumu. Tarp komandos lyderių Lasvūno Ričkaus ir Vytauto Kumetaičio šį sezoną puikiai įsiliejo Darius Valinskas, kuris tarpsezoniu sugebėjo ženkliai pagerinti savo žaidimą. Šiek tiek savo žaidimą pagerino Justas Grubevičius, tačiau šis krepšininkas tikrai gali rungtyniauti dar geriau. Jeigu šiai ekipai pavyks išnaudoti visus savo rezervus, galbūt mes ją pamatysime net finaliniame ketverte?  

Dariaus Valinsko (nr. 11) žaidimas tarpsezoniu ženkliai pagerėjo

3. BEKUPĖ / VEZUMALKAS.LT    
Giedriaus ir Rolando Mečkaukų, Mariaus Maišelio ir Karolio Andrejevo vedama komanda prieš sezoną buvo laikyta vienais iš visos lygos favoritų. Greičiausiai nesutapimą su prognozėmis lemia labai blankus praėjusį sezoną tarp klubo lyderių buvusių Vladimir Beneš, Manto Maišelio ir Renaldo Valančiaus blankus žaidimas šiemet. Visi trys išvardinti krepšininkai šio sezono metu slypi savo šėšėliuose lyginant su praėjusiu sezonu. Kol kas neblizga ir prieš 13 metų LKL Vilniaus "Sakalų" garbę gynęs Donatas Kiaušas. Bet kokiu atveju iš šio galingo klubo dar nederėtų atimti favoritų statuso. Yra sakoma, jog geros komandos sugeba įgauti optimalią sportinę formą tada, kada jos daugiausiai reikia. Gal taip bus ir šį kartą?

Bekupės garbę ginančiam klubui labai trūksta svaresnio giedraitiškio Renaldo Valinčiaus (nr. 91) indėlio

4. ŽIEMGALA    
Daugiausiai pražangų (18,6) visoje EKO lygoje išprovokuojanti komanda nesugebėjo patekti į TOP divizioną, tačiau turėtų būti pakankamai rami dėl patekimo į atkrintamąsias, kadangi turnyrinė lentelė išpuolė gana palanki. Pagal dabartinę situaciją ekipa patenka į atkrintamąsias, o artimiausi persekiotojai "Ką vakare?" šiuo metu yra lenkiami net trejomis pergalėmis. "Žiemgalą" į priekį užtikrintai veda krašto puolėjas Ignas Cibulskas, kuris šiuo metu pirmauja visoje lygoje pagal vidutinį naudingumą (38,3), blokuotus metimus (3,1) ir išprovokuotas pražangas (9,3). Ignui iš visų jėgų stengiasi padėti visa komanda, tačiau kol kas tai daryti geriausiai sekasi Simonui Greičiui ir Gražvydui Kaškeliui.

Pauliaus Granzbergo (su kamuoliu) sportinė forma per vasara ženkliai nukrito

5. WWW.BEGIKAMS.LT    
Krepšinis gali būti labai permainingas ir nenuspėjamas. Pirmosiose savo rungtynėse vos 3 taškais nusileidę būsimiems grupės nugalėtojams ("BC Žiedinis Raumuo"), vėliau "www.begikams.lt" patyrė dar 7 pralaimėjimus ir pirmąjį etapą pabaigė be pergalių. Komandą į priekį veda aukštaūgių tandemas - Rokas Dubauskas ir Gedminas Nakčeris. Iniciatyvos bando imtis gynėjas Rokas Juozapaitis, tačiau varžovai deramai sukoncentruoja prieš šį krepšininką gynbą ir užgožia šį jaunąjį gynėją, kuris kol kas vidutiniškai padaro daugiau klaidų (3,4), nei atlieka rezultatyvių perdavimų (2,1). Nemaža problema yra iš šios komandos lankomumas. Atmetus tris rungtynes, kuriose pavyko gerai susirinkti, likusiose vidutiniškai rungtyniaudavo 6,5 žaidėjo.

Rokas Dubauskas - "www.begikams.lt" komandos lyderis
 

Tarpušvenčio apžvalgos: EKO lyga B grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009