Tarpušvenčio apžvalgos: 3-osios lygos "C" grupė

2017-01-01

Prognozuoti varžybų šiame divizione baigtį yra labai sunku, kadangi bet kas gali bet ką įveikti. Nenugalimai kol kas žygiuoja tik "SK Skaidiškės". Kviečiame pasiskaityti apie kiekvienos ekipos pasirodymą šiame sezone. Tuo pačiu kviečiame prisiminti, ką prognozavome prieš sezono pradžią: http://www.vkl.lt/2016-10-14-priessezonines-apzvalgos-3-lyga-c-grupe-5515
1. SK SKAIDIŠKĖS
Geriausiai besiginanti 3-čiosios lygos komanda (vid. 50,9 pral. tašk.) kol kas yra viena iš keturių dar pralaimėjimo kartėlio nepatyrusių komandų. Pirmiausiai dėl tokių solidžių rezultatų reikėtų pasveikinti komandos naujokus: Darių Jucių, Simoną Rimkų ir Jurij Mendus. Naujieji krepšininkai puikiai prisitaikė prie komandos žaidybinio stiliaus ir jau nuo pirmojo savo sezono tapo svarbia ekipos dalimi. Iš senbūvių kol kas geriausiai sekasi Dariui Asanavičiui, Jaroslavui Caplin ir Kristupui Gabrieliui Kukliui. Kaip niekada retai šį sezoną aikštelėje pasirodo idėjinis komandos vadas ir puikus snaiperis Marius Bukauskas. Rezerve komanda kol kas turi Arvydą Urbanovičių, nors jis kol kas težaidė dviejuose susitikimuose, tačiau ateityje gali tapti tuom krepšininku, kuris nulems galutinę komandos vietą. 

Marius Bukauskas (su kamuoliu) kol kas gana retai pasirodo aikštelėje

2. SK ŽELVA    
Nors 2-rojoje lygoje "SK Želvos" vyrukams nelabai sekasi, tačiau 3-čiojoje lygoje ši ekipa kol kas patyrė tik vieną grupės lyderiams ir šiuo metu yra įsitvirtinusi antrojoje turnyrinės lentelės pozicijoje, kuri pirmajame atkrintamųjų varžybų etape turėtų suvesti su sąlyginai silpnu varžovu. Šios komandos pergales daugiausiai įtakoja gera gynyba. "SK Želva" vidutiniškai praleidžia vos 58 taško per rungtynes ir per kiekvieną susitikimą perima po 12,2 kamuolio. Abu šie pasiekimai yra tarp dešimties geriausių vidurkių visoje 3-čiojoje lygoje. Skaudus smūgis be abejonės bus Justo Naruševičiaus netektis. Krepšininkas 3-čiojoje lygoje žaidė tikrai labai naudingai, tačiau prieš naujuosius metus pasitraukė iš komandos. 

Paulius Mikolaitis (su kamuoliu) kelia labai didelę grėsmę bet kuriam priešininkui 

3. BC SALININKAI    
Salininkų Sabonio pravardę turintis Andrej Kovalevski rungtyniauja taip, jog netrukus jį galima būtų pavadinti ir 3-čiosios lygos Saboniu. Šis krepšininkas yra daugiausiai kamuolių atkovojantis (22,3) ir naudingiausias (34,9) lygos žaidėjas. Toks solidus aukštaūgio žaidimas leidžia pačiai "BC Salininkų" komandai lyderiauti visoje lygoje pagal atkovotus kamuolius (vid. 56,5). Būtent šio sezono atrosiose rungtynėse "BC Salininkai" pagerino savo komandos atkovotų kamuolių rekordą, kai varžydamiesi su "KK Kuršėnais" atsikovojo net 73 kamuolius (Andrej Kovalevski tose rungtynėse atkovojo 23 atšokusius kamuolus). Andrėjui kol kas daugiausiai talkina Darius Bukelis ir Linas Petreikis.   

Darius Bukelis - vienas iš "BC Salininkai" klubo lyderių

4. BRASA BALDŲ FURNITŪRA / G7 SPORTAS    
"Brasa baldų furnitūra / G7 Sportas" ekipa kol kas rungtyniauja labai banguotai. Komanda nei pasiekia didesnių pergalingų serijų, nei patenka į didesnes žaidybines duobes. Kelią į pergales ekipa skinasi iš po krepšio. Smogiamasis puolimo tandemas yra aukštaūgiai Žilvinas Varanka ir Arūnas Rakauskas. Jiems puikiai talkina Karolis Jadkonis. Kiek neramina faktas, jog pagrindiniai ekipos gynėjai Dominykas Michnevičius ir Tautrimas Lengvinas kol kas daugiau kartų suklysta, nei atlieka rezultatyvių perdavimų. Vadovavimas komandai yra labai svarbus siekiant pergalių, todėl, norint kovoti dėl patekimo į finalinio ketverto varžybas, aikštelės generolai turi pradėti žaisti efektyviau. 

Žilvinas Varanka - naudingiausias "Brasa Baldų Furnitūra" komandos krepšininkas

5. SK MEŠKOS
Neabejotinai karščiausių nervų komanda 3-čiojoje lygoje yra "SK Meškos". Šis klubas kol kas per 9 sužaistas rungtynes spėjo užsidirbti net 8 technines pražangas. Kol kas šiai ekipai pavyko įsitaisyti turnyrinės lentelės viduriuke. Ryškiausiai iš visų krepšininkų išsiskiria sezono eigoje prie ekipos prisijungęs Mantas Dockus. Tvirto sudėjimo aukštaūgis savo žaidimo stiliumi primena Andrej Kovalevskij. Neabejotinai išvysime labai įdomią kovą, kai šie du krepšininkai susitiks tarpusavyje. Mantui kol kas geriausiai talkina Arūnas Lebednykas ir Domas Litvinavičius. Komandai labai trūksta Viliaus Jovaišo pagalbos. Solidžiai vieneriose šio sezono rungtynėse pasirodęs gynėjas daugiau į aikštelę neįžengė. Jeigu Viliaus Jovaišo ir Manto Dockaus tandemas pradėtų aktyviau lankyti rungtynes, komandos žaidimo kokybė tikrai gerokai išaugtų.    

Dariui Petrikui kol kas niekaip nepavyksta atrasti geros sportinės formos

6. KK KURŠĖNAI    
Ši komanda kol kas pretenduoja į vietą turnyrinės lentelės viduriuke, tačiau potencialo ir aukštesniems tikslams pasiekti. Prie puikiai kol kas rungtyniaujančių Žilvino Milaknio, kurį  savo komandoje norėtų matyti bet kuris 3-čiosios lygos klubas ir Stasio Kardašiaus pridėkime lygos blokų karalių Justą Sirvydį (2 rungt. 4,5 blok.) bei individualiai pajėgius Beną Klapatauską (1 rungt.) ir Aidą Norvaišą (1 rungt.) - taip gausime puikiai subalansuotą komandą, kuri galėtų pagadinti nervus bet kuriam varžovui. Nederėtų pamiršti ir puikiai prie komandos pritapusio naujoko - Aisčio Dainauskio. Ar pavyks kuršėniškiams susivienyti ir bandyti šturmuoti 3-čiosios lygos atkrintamąsias varžybas pamatysime sezono eigoje. 

Stasys Kardašius (atlieka metimą) ir Žilvinas Milaknis (nr. 19) - "KK Kuršėnai" komandos lyderiai

7. SENŲJŲ TRAKŲ VILTIS    
Daugiausiai prasižengianti (vid. 20,1 praž) 3-čiosios lygos komanda šį sezoną rungtyniauja dviejose lygose ir abiejose kol kas susiduria su problemomis skinantis kelią į pergales. Ypatingai nesėkminga šiam klubui buvo sezono pabaiga, kai teko patirti net tris pralaimėjimus iš eilės. Komandos sirgalius turėtų džiuginti solidus Vytauto Repečkos žaidimas. Jeigu 2-rojoje lygoje šis krepšininkas yra užgožtas fiziškai pajėgių varžovų, 3-čiojoje lygoje Vytautas kol kas renka solidaus dvigubo dublio vidurkį. Kitavertus vienas krepšininkas rungtynių niekaip nelaimės, o komandinį krepšinį "Vilties" krepšininkams dar reikėtų gerokai pagerinti. Komanda turi trenerį profesionalą, kuris pertraukos metu padarys viską, kad situacija pasikeistų į gerąją pusę.

Įžaidėjo Senųjų Trakų komandoje trūkumo problema priverčia kartais patį komandos trenerį Marių Pavlovskį užsivilkti aprangą ir žengti į aikštelę

8. SNACKBOX.LT    
Priešpaskutinėje vietoje esantis "Ulma Baltic" klubas gali tapti 3-čiosios lygos "juoduoju arkliuku". Manto Bacevičiaus, Armino Beniušio ir Viktoro Dargio vedamos komandos gretose yra dar aikštelėje nespėję pasirodyti labai pajėgūs krepšininkai - Darius Mikalčius ir Tadas Ivanauskas. Tadas būtų labai didelė jėga po krepšiais, o Dariui tektų puolimo lyderio ir žaidžiančio trenerio vaidmuo. Tiesa, kad galėtų žaisti atkrintamosiose abu šie žaidėjai turėtų sužaisti bent po 5 susitikimus iš likusių 7, o tai tikrai nėra labai lengvai įvykdomas uždavinys. Visgi, jeigu šie du milžinai sugebės įvykdyti minimalią sužaistų rungtynių kvotą, atkrintamosiose "Snackbox.lt" bus labai grėsmingas varžovas bet kuriai šios lygos ekipai. 

"Snackbox.lt" šį sezoną yra viešai pareiškę, jog kažkada šią ekipą atstovavęs Karolis Ambrazaitis yra jų svajonių žaidėjas

9. NAUJININKŲ KIEMAS
Gana solidžiai rungtyniaujanti Edvino Viršilos, Jaroslavo Achramovičiaus ir Airido Davidavičiaus trijulė kol kas nesugeba atvesti "Naujininkų kiemo" ekipos į pergalių kelią. Vos viena pergalė prieš "Snackbox.lt" kolektyvą konstatuoja faktą, jog šiuo metu "Naujininkų kiemas" yra už atkrintamųjų varžybų borto. Komandai labai trūksta sportinę formą praradusio Sauliaus Jeruslanovo. Puikiu taiklumu pasižymintis snaiperis kol kas iš trijų taškų zonos atakuoja vos 15% taiklumu. Nebe taip galingai kaip kadaise atrodo ir klubo vidurio puolėjas - Pijus Milašius. Jeigu paskutiniai du minėtieji krepšininkai pradės demonstruoti sau būdingą krepšinį, o Mantas Straževičius pradės dažniau rodytis aikštelėje, turėtumėme išvysti visai kitus "Naujininkų kiemo" rezultatus.

Tinklininkas Airidas Davidavičius (su kamuoliu) kol kas demonstruoja puikią sportinę formą krepšinio aikštelėje

 

Tarpušvenčio apžvalgos: 3-osios lygos

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009