Tarpušvenčio apžvalgos: 3-ioji lyga A grupė

2016-12-30

Tris aiškios lyderės ir dvi komandos, kurioms visiškai nesiseka - tokia "A" grupės realybė įsibėgėjus reguliariajam sezonui. Kviečiame pasiskaityti išsamiau apie kiekvieną šio pogrupio komandą. Tuo pačiu kviečiame prisiminti, ką prognozavome prieš sezono pradžią: http://www.vkl.lt/2016-10-13-priessezonines-apzvalgos-3-lyga-a-grupe-5512
1. RADVILAI
Praėjusio sezono EKO lygos čempionams priešsezoninėje apžvalgoje prognozavome 5 vietą grupėje, tačiau kol kas jie yra nepalaužiami 3-čiojoje lygoje. Komanda yra nepralenkiama pagal dvitaškių taiklumą, o pirmojoje sezono pusėje nei vienas varžovas nesugebėjo įveikti šio klubo. Jeigu praėjusio sezono metu komandą į priekį vedė Pijus Kiaušas. Šiemet už Pijų kolkas naudingiau rungtyniauja net du komandos naujokai: Girmantas Praleika ir Paulius Martinonis. Solidžiai aikštelėje atrodo ir Ignas Gutmanas su Pauliumi Putrimu. Jeigu debiutiniame savo 2014 m. sezone "Radvilai" iškovojo 3 pergales ir patyrė 13 pralaimėjimų, tai šį sezoną jie yra labai realūs pretendentai į kurios nors spalvos medalius.    

Ne veltui Tomas Maciukevičius labai džiaugiasi savo komandos šio sezono pasirodymu

2. ELEKTRĖNŲ PGT
Užtikrintai sezoną pradėję Elektrėnų "PGT" vyrukai lapkričio mėnesio pabaigoje pateko į žaidybinę krizę ir patyrė du pralaimėjimus iš eilės. Išsikapstę iš duobės elektrėnikškiai toliau demonstruoja galingą žaidimą ir juda aukštos pozicijos po reguliaraus sezono link. Elektrėnų "PGT" yra rezultatyviausia (vid. 79,8 tšk.), daugiausiai rezultatyvių perdavimų atliekanti (vid. 20,3 rez. perd.), daugiausiai kamuolių perimanti (vid. 14,1 per. kam.) ir taikliausiai iš trijų taškų zonos atakuojanti (35,4%) komanda. Prie paskutinio rodiklio ženkliai prisideda taikliausias lygos tritaškininkas Darius Gervickas (48,4%), kuris iš dvitaškių beveik nemeta, tačiau jo vistiek niekas nesugeba užengti.

Marius Radvilas (su kamuoliu) savo gyvenime turėjo labai įspūdingą krepšininko karjerą

3. UNITED SHARKS    
Kai turi komandoje puikų įžaidėją, tai ir rezultatai ateina savaime. Šį posakį galima pritaikti "United Sharks" komandos įžaidėjui Vytautui Radzevičiui, kuris tikrai įspūdingai diriguoja savo komandos žaidimui ir kol kas atlieka net po 9,4 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. Be Vytauto šioje komandoje dar yra 9 puikiai rungtyniauti galintys krepšininkai, todėl, kai pradės deramai rinktis į rungtynes, šis klubas bus labai pavojingas bet kuriam varžovui, o kol kas "United Sharks" pralaimėjo abiems aukščiau esančioms komandoms ir įveikė visas žemiau esančias ekipas, todėl dabar realiausiai pretenduoja į 3-čiąją vietą po reguliaraus sezono.

Vytautas Radzevičius rodo puikų pavyzdį jaunimui, koks turėtų būti tikras įžaidėjas

4. JONIŠKIO BALDAI    
Prieš sezona šiai ekipai buvo prognozuota 3 vieta grupėje. Sezono starte komanda patyrė tris pralaimėjimus iš eilės, kurie tikrai pozityvumo nepridėjo. Visgi vyrukai nepalūžo, likusiose penkeriose rungtynėse iškovojo keturias pergales ir iš dugno pakilo į ketvirtąją poziciją po pirmojo rato. Komandą į priekį veda du universalūs krašto puolėjai - Martynas Jasiulionis ir Mantas Steponavičius. "Joniškio Baldai" yra geriausiai besiginanti grupės komanda ir antras geriausiai besiginantis klubas visoje lygoje. Visgi, kad pasiektų solidesnių rezultatų ir nepabaigtų šio sezono gerokai anskčiau laiko, krepšininkai turėtų susistyguoti savo puolimą.

Vos tik prisijungęs prie komandos Mantas Steponavičius iškarto tapo vienu iš jos lyderių

5. SK CENTAURAS    
Jaunieji "SK Centauro" krepšininkai yra daugiausiai klystanti (vid. 22,3 kl.) lygos komanda. Jaunatviškas karštakošiškumas ir blogas sprendimų priėmimas kol kas neleidžia šiai ekipai pasiekti geresnių rezultatų. Komandą į priekį šį sezoną kol kas veda ilgametis klubo lyderis Simas Junevičius bei jaunieji Nerijus Kaminskas ir Lukas Jančiauskas. Geresniems rezultatams pasiekti labai reikėtų aktyvesnio Kipro Arcabo ir Eitauto Visocko lankomumo bei solidesnio Danieliaus Baslyk, Deivido Pranckūno ir Evaldo Kazakevičiaus žaidimo. Komanda šiuo metu nėra blogoje padėtyje, tačiau, norint bandyti kovoti dėl medalių, 2017 metus reikėtų pradėti išsisprendus visas praėjusių metų problemas.  

Elektrėnų "Centaurui" kol kas labai trūksta svaresnio Dalieliaus Baslyk indėlio

6. OPK - ELPINA    
Praėjusį sezoną ši ekipa pirmajame rate tapo savo grupės nugalėtojais. Tačiau šio sezono metu solidaus Dominyko Razgūno, Jono Savicko, Daivaro Lebednyko ir Edvino Riboko žaidimo solidiems rezultatams demonstruoti kol kas nepakanka. Kitavertus, pergalė prieš Elektrėnų "PGT" klubą yra gana nemenkas pasiekimas. O ir antroje vietoje esantiems "United Shars" pralaimėta tik vieno taško persvara. Šios rungtynės parodo, jog "OPK Elpina" atkrintamosiose bus pavojingu varžovu bet kuriai ekipai. Visgi šiai komandai dar reikia, jog atsirastų stabilumas, kadangi pavienėmis gerai sužaistomis rungtynėmis iki medalių nužygiuoti tikrai nepavyks.

Edvinas Ribokas 3-iojoje lygoje rungtyniauja kur kas solidžiau nei 2-ojoje

7. MELINGOS KELIAI
Ilgai lauktas Povilo Naviko sugrįžimas įvyko. Tiesa, kol kas krepšininkas primena savo šėšėlį ir niekaip nesugeba atgauti prieš sezoną turėtos sportinės formos. Pati komanda irgi kol kas nedemonstruoja labai geros sportinės formos. Kitavertus prieš sezoną šiai ekipai buvo prognozuojama šešta vieta grupėje, būtent šeštoje vietoje "Melingos keliai" ir pabaigė metus. Komandą kol kas į priekį veda Dovydas Butkus, Dovidas Verikas, Gediminas Rackevičius ir Mindaugas Černiauskas. Kol kas "Melingos keliams" medaliai tikrai nesišviečia, tačiau viskas gali pasikeisti, jeigu sportinę formą atgaus Povilas Navikas, o Justas Narušis pradės dažniau lankytis rungtynėse.

"Melingos keliams" gali tekti ilgai žaisti kol pripras rungtyniauti be Vido Braziulio

8. KF TRIGUBAS DUBLIS    
Dviem triuškinančiais pralaimėjimais sezoną pradėję "KF Trigubas dublis" krepšininkai sezono eigoje sugebėjo truputį stabilizuoti savo žaidimą ir net pasiekti pirmąją pergalę. Patirties trūkumas jauniesiems krepšininkams šį sezoną kol kas neleido pademonstruoti solidesnių rezultatų. Komandą į priekį kol kas veda keturi gynėjai: Ignas Jurgelevičius, Domantas Zubrickis, Karolis Varnelis ir Povilas Rinkevičius. Šių krepšininkų pozicijos parodo tai, jog šiai ekipai labai reikalingas ir solidesnis aukštensių žaidėjų indėlis. Dauguma klubo krepšininkų mėgėjiškame krepšinyje šį sezoną debiutavo, todėl pirmoji šio sezono pusė buvo adaptacinė, o antrojoje jau galima bus bandyti siekti solidesnių rezultatų.

Domantas Zubrickis šiuo metu yra vienas iš keturių "KF Trigubas dublis" komandos lyderių

9. SOCIALINIŲ MOKSLŲ KOLEGIJA    
Visiškai nesėkmingas šis sezonas kol kas "Socialinių mokslų kolegijos" atstovams. Studentai pirmojoje sezono pusėje nė karto nesugebėjo pasipriešinti savo varžovams. Komandos žaidimas tikrai būtų kur kas geresnis, jeigu rungtynėse dažniau lankytųsi aukštaūgis Einaras Beržonskis, tačiau šis krepšininkas kol kas tepasirodė vos dviejuose susitikimuose. Komandoje šiuo metu yra registruota net 18 krepšininkų, tačiau optimalios sudėties atrasti niekaip nepavyksta. Gal "SMK" komandai derėtų pagalvoti apie trenerį? Stratego prisijungimas neabejotinai pakeistų komandos žaidimą į gerąją pusę ir, galbūt, gana greitu metu pavyktų iškovoti pirmąją pergalę?

Rapolas Gruzdys yra vienas iš naudingiausių "SMK" komandos krepšininkų, tačiau kol kas jo klubui fatališkai nesiseka
 

Tarpušvenčio apžvalgos: 3-ioji lyga A grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009