Tarpušvenčio apžvalgos: 2-osios lygos BOTTOM 1 grupė

2016-12-29

Daug gerą vardą užsitarnavusių komandų susirungs tarpusavyje "BOTTOM 1" grupės varžybose. Nemažai čia žaisiančių komandų yra žaidę kurios nors Vilniaus krepšinio lygos finaliniame ketverte ar net iškovoję medalius. Kviečiame išsamiau susipažinti su visais šio pogrupio dalyviais.
1. 2GEN / KAEFER    
Rezultatyviausia 2-rosios lygos ekipa pirmajame etape patyrė vos vieną pralaimėjimą ir taip atsidūrė "BOTTOM" divizione, kadangi pralaimėjimas buvo patirtas triuškinančiu skirtumu. Nors galima buvo pagalvoti, jog "BOTTOM" divizione komandai seksis geriau, tačiau "2GEN - Kaefer" ir čia iškarto patyrė skaudų pralaimėjimą "BC Fenix" klubui, kuris iki tol nebuvo iškovojęs nei vienos pergalės. Kol kas komandą į priekį veda aukštaūgis Simonas Mažionis, o jam puikiai talkina šiek tiek žemesni krepšininkai - Gytis Steckas, Edvinas Šaltenis ir Tadas Krivickas. Didžiausias nusivilimas kol kas yra prastas Valentino Giveliušo ir Audriaus Gėrkio žaidimas. Šiems krepininkams pagerinus savo demonstruojamus rezultatus komandai galima tikėtis ir "BOTTOM" grupės nugalėtojų titulo.  

Tadas Krivickas yra vienas iš "2Gen Kaefer" komandos lyderių šį sezoną

2. DIDĖJA    
Praėjusio sezono 2-rosios lygos 3-čiosios vietos laimėtojai šio sezono metu trečiosios vietos nesugebėjo iškovoti net savo grupėje ir liko vos ketvirti bei pateko į BOTTOM divizioną. Tiesa čia jau pavyko iškovoti tris pergales iš eilės ir taip po truputį yra bandoma kilti link aukščiausių įmanomų pozicijų. Komandos lyderiai statistiškai išlieka tie patys: Edgaras Matusevičius, Andrius Montvydas, Vladas Jucevičius ir Martynas Šikšnys. Tiesa iš visų išvardintų krepšininkų nei vienerių rungtynių nėra praleidęs tik Andrius Montvydas. Praėjusio sezono metu komanda optimalią sportinę formą įgavo tada, kai to daugiausiai reikėjo. Tiesa, tada šis klubas antrajame etape varžėsi "TOP" divizione su galingesniais varžovais ir galėjo kur kas geriau užsigrūdinti. Šiemet tą padaryti bus kur kas sunkiau.

"Didėja" komandai kol kas trūksta svaresnio Pauliaus Kapšio indėlio

3. ELECTROLUX II    
Daugiausiai pražangų visoje lygoje vidutiniškai išprovokuojantį krepšininką Kristijoną Kirlį savo gretose turintys "Electrolux II" krepšininkai tarpsezoniu gerokai pasistiprino. Jeigu praėjusio sezono metu visas krūvis tekdavo trims lyderiams, šiemet komanda pasižymi tikrai pajėgiu startiniu penektuku ir net gali neblogai pasirotuoti. Klubo lyderiui Kristijonui puikiai talkina Liudas Balčiūnas, Arvydas Januškevičius, Šarūnas Nekrošius ir Marius Žydelis. O nuo atsarginių žaidėjų suolelio gali bet kada pakilti ir deramai pasirodyti Arnoldas Norgėla, Kazimieras Lubys ar Darius Mickūnas. Komandos treneris Mantas Ambraška "ant popieriaus" turi viską, kad žygiuotų gana toli. Belieka tikėtis deramo žaidėjų lankomumo ir šiek tiek sėkmės.  

Kristijonas Kirlys kol kas 2-ojoje lygoje sunkiai sustabdomas

4. BC VERSUS    
Praėjusio sezono metu net dvidešimt pergalių iš eilės iškovoję "BC Versus" krepšininkai po truputį žygiavo šio pasiekimo link ir dabar. Visgi beveik pusiaukelėje, kai buvo iškovotos devynios pergalės, po labai atkaklios kovos teko pripažinti "BC Čiančia - Apsaugos spektras" klubo pranašumą. Komandą į priekį kaip ir kiekvieną sezoną veda universalusis atakuojantis gynėjas Mindaugas Lastauskas. Varžovai susiduria su labai daug rūpesčių stabdant šį krepšininką. Visgi, komandą sezono eigoje ištiko nelaimė: traumą patyrė labai svarbu krepšininkas - Aurimas Šatas. Gynyboje komanda ir toliau turėtų būti sunkiai įveikiama, tačiau Aurimo netektis gerokai susiaurins puolimo galimybes. Kol kas "BC Versus" yra geroje padėtyje, tačiau reikės dar gerokai paplušėti, kad nesusikomplikuoti savo situacijos.  

Eivydas Musteikis tarpsezoniu labai patobulėjo

5. INTERSURGICAL II    
Praėjusio sezono metu trečiąją vietą 1-mosios lygos reguliariajame sezone užėmusi komanda, šiemet 2-rojoje lygoje startavo keturiais pralaimėjimais iš eilės ir labai greitai užsikirto kelią į TOP divizioną. Sudėtingas klubo startas parodo, jog tarp dviejų stipriausių Vilniaus krepšinio lygų tikrai nėra meitriškumo prarajos. Pamatęs, jog situacija po truputi tampa siaubinga pirmą kartą 2-rojoje lygoje į aikštelę išbėgo Aroldas Bitinas. Veteranas iškarto padėjo savo ekipai iškovoti pirmąją pergalę, o vėliau ir dar atvyko į tris rungtynes iš eilės, kuriose visose "Intersurgical" paliko aikštelę kaip nugalėtojai. Jeigu Aroldas ir toliau pavyzdingai lankys rungtynes, o jo pavyzdžiu paseks Eimantas Verikas ir Robertas Vainickas, Edgarui Turicai, Sauliui Kaušiniui ir Pauliui Kamarauskui tikrai pasidarys daug lengviau vesti savo klubą pergalingu keliu.

Robertas Vainickas kol kas niekaip nesugeba atrasti sau būdingo labai aukšto lygmens krepšinio

6. ČIANČIA - APSAUGOS SPEKTRAS    
Fiziškai tvirtai sudėti vyrukai šiuo metu dominuoja po krepšiais visoje 2-rojoje lygoje. Visgi tai neleidžia dominuoti turnyrinėje lentelėje ir praėjusio sezono 1-mosios lygos vicečempionai ir VKL taurės laimėtojai kol kas yra įsitaisę tarp "BOTTOM" grupės vidutiniokų. Kitavertus klubas tarpsezonio metu gerokai nukraujavo. Šiemet komandą į priekį veda galingai rungtyniaujantis Tado Kuodžio ir Andriaus Filipovo tandemas. Kiek solidesnio žaidimo norėtųsi tikėtis iš ilgamečių klubo lyderiu - Karolio Bliūdžiaus ir Aurimo Guigos. Kol kas komanda vos vieneriose rungtynėse leido į savo krepšį įmesti daugiau nei 70 taškų, tad dar kartą pasitvirtina faktas, jog "Čiančia - Apsaugos spektras" gynybinio pobūdžio komanda. Taigi, kad iškovoti medalius, prasidėjus lemiamoms kovoms, reikės optimizuoti ekipos puolimą.

Karolio Bliūdžiaus žaidimas kol kas labai nuvilia visus mėgėjiško krepšinio ekspertus

7. REBALT - AUTOŠALNA    
Geriausiai tritaškius visoje lygoje metanti ekipa kol kas žaidžia tikrai žemiau savo galimybių ribos. Prieš sezoną labai teigiamai vertinta ekipa kol kas tėra iškovojusi vos tris pergales ir jau patyrė net penkis pralaimėjimus. Komandos negelbsti ir puikią sportinę formą demonstruojantis gynėjas Viktoras Azarkovas, kuris kol kas iš trijų taškų zonos atakuoja fenomenaliai ir pataiko daugiau nei pusę išmestų metimų. Neblogą sportinę formą demonstruoja Kęstutis Bagdanavičius. Didžiausias nusivilimas, greičiausiai, Igno Stanislovaičio sportinė forma. Vasaros lygoje šis krepšininkas atrodė kur kas geriau. Jeigu šios komandos krepšininkai nori realiai pagalvoti apie galimybę žengti finalinio ketverto link, derėtų tarpušvenčio metu susistyguoti savo žaidimą ir sugrįžti su kur kas solidesniu krepšiniu.  

"ReBALT Autošalna" komandos kol kas negelbsti ir puikus Kęstučio Bagdanavičiaus krepšinis

8. SPACE JAM    
Pagrindinio įžaidėjo Ugniaus Zasimausko netekusi ekipa kol kas, galima sakyti, yra lydima sėkmės. Sezono metu šiam klubui pavyko iškovoti tris pergales: dviejų, dviejų ir vieno taško skirtumais. Įdomu tai, jog visos tris pergalės buvo pasiektos be komandos lyderio Arno Pakrosnio, kurio asmeninis žaidimas, lyginant su praėjusiu sezonu, statistiškai beveik dvigubai suprastėjo. Kol kas komandos atstovus gali džiuginti pagerėjęs Gedimino Petraičio žaidimas bei puikūs Justino Jociaus sugebėjimai puolime - šis krepšininkas šiuo metu yra absoliutus komandos puolimo lyderis. Situacija kol kas turnyrinėje lentelėje yra palanki, tačiau, kad patektų į atkrintamąsias likusioje sezono dalyje šiai ekipai reikės neblogos sportinės formos bei trupučio sėkmės.  

Arno Pakrosnio sportinė forma tarpsezoniu nemenkai nukrito

9. SENŲJŲ TRAKŲ VILTIS    
Žaidžiančiam "Vilties" komandos treneriui Mariui Pavlovskiui pirmiausia reikėtų atkreipti dėmesį į ekipos daromų klaidų skaičių. Kai tavo komanda yra vidutiniškai daugiausiai klaidų visoje lygoje darantis klubas, neišsprendus šios problemos sunku tikėtis solidesnių rezultatų. Komanda šiuo metu yra patekusi į labai gilią žaidybinę duobę ir paskutinė pergalė yra iškovota lapkričio 10 dieną prieš šį sezoną nė karto nelaimėjusį "Kočėlo" kolektyvą. Naujuosius metus "Viltis" pradės labai svarbiomis rungtynėmis su atsigauti po nesėkmingo starto bandantiems ir ant kulnų Senųjų Trakų atstovams lipantiems "BC Fenix" vyrukams. Pralaimėję ir šią kovą "Vilties" krepšininkai, greičiausiai, įklimptų į dar gilesnę psichologinę krizę ir jau galima būtų net pradėti svarstyti apie tokį variantą kaip nepatekimas į atkrintamąsias, kas prieš sezoną buvo labai sunkiai įsivaizuojama.

Vytautas Repečka 2-rojoje lygoje nesugeba rungtyniauti taip pat naudingai kaip 3-čiojoje

10. VPP-JADE.LT    
Greičiausiai, ši komanda šiuo metu yra didžiausias 2-rosios lygos nusivilimas šiuo metu. Ne kartą vienais iš lygos favoritais laikytas klubas dabar balansuoja ties nepatekimo į atkrintamąsias riba. Komandoje rungtyniauja ir rezultatyviausias visų laikų Vilniaus krepšinio lygos žaidėjas - Donatas Ratkevičius. Tiesa, šis krepšininkas tebuvo pasirodęs kol kas vos trejose rungtynėse ir visose jose komanda patyrė pralaimėjimus. Donato retus pasirodymus bando kompensuoti šiuo metu be konkurencijos pavojingiausias ekipos krepšininkas puolime - Edmund Rodzevič. Visgi Povilo Kaminsko netekties po krepšiais kam kompensuoti kol kas neatsirado. Susibalansavę lankomumą "VPP - jade.lt" tikrai gali pakilti gerokai aukščiau, nei yra dabar, nes tikrai turi rezervų. Tačiau, jeigu niekas nepasikeis, galime sulaukti ir fiasko.

Edmundo Rodzevič (nr. 13) žaidimas kol kas iliustruoja patarlę: "Vienas lauke ne karys."

11. BC FENIX    
Šeši pralaimėjimai iš eilės nepalaužė kovingųjų "BC Fenix" vyrukų ir jie atsitiesė sutriuškindami vienus BOTTOM diviziono favoritų - "2GEN - Kaefer". Didžiausia šios ekipos problema išlieka puolimas. Nei vienas varžovas šį sezoną dar nesugebėjo "BC Fenix" vyrukams įmesti 80-ties taškų. Deja, patys "BC Fenix" krepšininkai vos vieną kartą patys sugebėjo įveikti 70-ties taškų ribą. Kol kas gana gerą sportinę formą demonstruojanatiems Žilvinui Šlepikui, Aurimui Urbaičiui ir Algirdui Markauskui labai reikalinga kitų komandos draugų pagalba atakuojant varžovų krepšį. Naujuosius metus "BC Fenix" pradės dvejomis labai svarbiomis rungtynėmis. Įveikę abu priešininkus "BC Fenix" gana tvirtai atsistos ant patekimo į atkrintamąsias varžybas slenksčio.  

Žilvinas Šlepikas kaip ir kiekvieną sezoną demonstruoja aukštą individualų meistriškumą

12. VILKAS    
"Vilko" komanda kol kas rungtyniauja labai nesėkmingai. Vieninteliai "Krituliai" sugebėjo šį klubą įveikti dviženkle taškų persvara. Likusiems varžovams "Vilkas" priešinosi iki pačių paskutinių akimirkų, tačiau vistiek po aštuonerių sužaistų rungtynių teturi vos vieną pergalę. Komandos emocinis ir statistinis lyderis yra Elonas Pokanevič. VKL 1-mojoje ir RKL lygose rungtyniaujantis žaidėjas visose rungtynėse (išskyrus susitikimą su "Krituliais") pelnė bent 20 taškų ir šiuo metu yra pataikęs net 39 tritaškius metimus. Visgi kol kas Elonui be galo reikalinga komandos draugų parama. Susitvarkę su lankomumo problemomis "Vilkas" vyrukai turi gana dideles galimybes driogstelti į atkrintamųjų vietų pozicijas, o ten net ir pateikti ne vieną staigmeną.

Elonas Pokanevič - neabejotinas savo komandos lyderis

13. KAŽKUR MATYTI
Naudingiausio šio sezono 2016 metų 2-rosios lygos krepšininko Dainiaus Novicko "Kažkur Matytiems" nepakanka, kad komanda įsitaisytų bent jau pirmojoje savo BOTTOM grupės lentelės pusėje. Dainiui puikiai talkina aukštaūgiai - Arūnas Baronas ir Jonas Mikelkevičius. Visgi ekipoje labai trūksta pajėgaus įžaidėjo ar kvalifikuoto trenerio, kuris sustyguotų visą komandos žaidimą. Gal pats laikas prisijungti Tomui Pačėsui, kuris vieną kartą yra minėjęs, jog, gavęs pasiūlymą prisijungti, jį tikrai apsvarstytų. Padėtį komplikavo ir pralaimėjimas, kurį ekipa patyrė rungtynėse su "Superfly" komanda. Žemiau savo galimybių ribos, esant tokioje situacijoje, žaisti nebegalima, todėl jau nuo pat 2017-tųjų metų pradžios "Kažkur Matyti" turės parodyti viską, ką gali krepšinio aikštelėje.

Dainius Novickas - naudingiausias 2-osios lygos žaidėjas

14. KOČĖLAS    
Visiškai savo žaidimo šį sezoną atrasti nesugeba "Kočėlo" krepšininkai. Jeigu praėjusio sezono metu šie vyrukai sugebėjo įšokti į atkrintamųjų traukinį, šiemet, atsižvelgiant į visas aplinkybes, tą padaryti bus praktiškai neįmanoma. Komanda dar neiškovojo nei vienos pergalės, vienas iš pralaimėjimų buvo techninis, o pirmojoje sezono pusėje demonstruotas krepšinis pergalių gausos nežada ir ateityje. Ignas Kurklietis persikėlė į aukštesnį lygmenį, Justas Baranauskas tepasirodė vos vieneriose rungtynėse, o Lukui Tvarijonui ir Jordanui Milieškai per sunku be solidesnės komandos draugų pagalbos vesti klubą į pergales. Tarpsezonis yra puikus metas, kai komandos nariai galės pabandyti susigalvoti naują pergalių receptą. Net ir neprasibraudami į atkrintamąsias "Kočėlo" vyrukai dar gali gerai pasiruošti Pavasario čempionatui.

Jordanas Milieška (su kamuoliu) jau pirmajame sezone tapo vienu iš "Kočėlo" komandos lyderiu

Tarpušvenčio apžvalgos: 2-osios lygos BOTTOM 1 grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009