EKO Lyga - savaitės apžvalga

2016-12-08

Pristatome dar vieną tradicinę EKO lygos - Daivilva Baltic Taurės apžvalgą. Komandoms žaidžiant kartu VKL Taurėje ir šią savaitę Eko divizione nebuvo sužaista daug mačų. Tiesa, kai kurios ekipos jau iškrito iš taurės po pirmojo jos etapo, tad po, tikimės, geros praktikos galės vėl siekti gerų rezultatų savo pagrindiniame čempionate. Tuo tarpu laimėjusioms belieka palinkėti tolimesnių pergalių Vilniaus miesto Savivaldybės taurėje. Šioje apžvalgoje taip pat kalbinsime naudingiausią šiuo metu lygos žaidėją bei ,,Žiemgalos“ komandos lyderį Igną Cibulską, kuris praeitą savaitę sužaidė savo 100-ąjį mačą VKL pirmenybėse. 

 

"A" ir "B" pogrupiai

A grupėje šią savaitę sužaistas tik vienas mačas. Ateities vidurinėje mokykloje susitiko šeimininkų teisėmis žaidę "Šernai" bei komanda "Naudinga.eu". Galutinis rezultatas labai panašus kaip ir pirmame rate, nes "Šernai", dėka labai prastai suloštos antros mačo pusės, vėl pralošė virš 30 taškų. Pralaimėjusių komanda kaip ir dažnai šiame sezone kabinosi į rungtynes ir net gi laimėjo antrąjį kėlinį. Kad laimėtų bent kėlinį tai buvo bene pirmas kartas šiame sezone "Šernų" klubui. Tai rodo, kad gal išauš laikas jei ne šiemet, tai 2017 metais ir ši komanda atidarys savo pergalių sąskaitą. "Naudinga.eu" dėka daugiausiai sužaistų rungtynių grupėje laikinai kyla į antrą vietą. Tačiau joje šiai komandai tikriausiai nepavyks ilgai išsilaikyti. Grupėje situacija tokia, kad pirmos dvi komandos, jei neatsitiks kažko stebuklingo, kaip ir aiškios - tai "MKK" ir "S&P".  Kitoms lieka galimybė tik nusinešti daugiau įskaitinių pergalių į kitą etapą. 

B grupėje tai pat įvyko tik vienas mačas, kuriame susitiko "www.begikams.lt" ir "Bekupė - vezumalkas.lt". Pergalę dėka gerai sužaistos antrosios dvikovos pusės iškovojo mačo favoritai "Bekupė - vezumalkas.lt" kolektyvas. "Bėgikams.lt" nedaug trūko, kad pribėgtų prie pirmosios savo pergales šiemet Eko lygoje. Jie sužaidė vienas geriausių  rungtynių šiame sezone prieš pajėgesnę komanda, kuri dar pernai žaidė VKL III lygoje ir ten iškovojo aukštą 10 vietą. Tai patvirtino ir "bėgikų" žaidėjas Rokas Dubauskas savo komentare po rungtynių. "Bekupė" pergalę galėjo nulemti net 22 atkovoti Mariaus Maišelio kamuoliai, kas yra jo karjeros atkovotų kamuolių rekordas. Be to, jis savo atkovotų kamuolių vidurkį viršijo dvigubai. Negana to Marius surinko dar ir 24 naudingumo balus, kas taip pat yra šio žaidėjo karjeros rekordas. Apibendrinant reikia pasakyti, kad kitos komandos turėtų atkreipti dėmesį į šį žaidėją, nes jis gali būti rimta grėsmė po krepšiais ir likusiems priešininkams. Po šios pergalės "Bekupės" kolektyvas kyla į antrą vietą grupėje ir susiklosto tokia situacija, kad 2-4 vietas grupėje užimančios komandos turi po 3 pergales bei įnirtingai kovoja dėl tiesioginio kelialapio į PLAY-OFF etapą. Ramūs negali būti ir pirmaujantys "Žiedinio raumens“ žaidėjai, nes jų jau sekančiame ture laukia grėsmingi varžovai - "Žiemgala" su jų lyderiu Ignu Cibulsku priešaky. Iš paskutinės vietos deja jau nepakils "Bėgikams.lt". Belieka jiems palinkėti nebent iškovoti nors vieną įskaitinę pergalę prieš kitą etapą. O ar tai pavyks jiems padaryti, matysime dar iki šv. Kalėdų. 

  "A" Pogrupis    
1. MKK 5 : 1 + 119
 2. BC S&P 5 : 1 + 63
 3. naudinga.eu 4 : 3 + 46
 4. Avedus 2 : 5 - 33
 5. Šernai 0 : 6 - 195
 
  "B" pogrupis    
1. BC Žiedinis Raumuo 4 : 1 + 35
2. Meridianas 3 : 1 + 39
3. Žiemgala 3 : 2 + 23
4. Bekupė / vezumalkas.lt 3 : 3 + 62
5. begikams.lt 0 : 6 - 159

 


Andrius Kalesnikas kartu su "www.begikams.lt" siekia pirmosios pergalės čempionate

 

"C" ir "D" pogrupiai

C grupėje sužaistas taip pat vienas mačas, kuriame susitiko "KK Luksara" bei "Sudervė team“. Reikalingesnė pergalė šiame mače buvo šeimininkų komandai, šiuo metu užimančiai paskutinę grupės vietą. Tačiau likimas buvo negailestingas ir jiems teko pralaimėti vienu tašku po lygios kovos, nors komanda dėl tos pergalės kovėsi, kaip sakoma, dantimis ir nagais. Tai įrodo ir faktas, jog "KK Luksara" pagerino savo rezultatyvių perdavimų rekordą sezone ir žaidė komandinį krepšinį. Komandos trenerė po varžybų buvo labai pikta ir komandos žaidimą net palygino su Lietuvos rinktinės žaidimu. Tad galima daryti išvadą, kad "KK Luksara" dar tikrai laimės turėdami tokią griežtą ir reiklią trenerę Š. Valinskaitę. To jai ir jos komandai ir linkime. O "Sudervė team" panašu pamažu atranda savo žaidimą ir tęsia kovą dėl aukščiausių vietų grupėje. Situacija joje panaši, kaip ir B pogrupyje. Skirtumas tik tas, kad čia dar ir paskutinė komanda turi visas galimybes kilti aukštyn bent per vieną poziciją. Mūsų laukia karštos prieššventinės kovos. 

D grupėje įvyko du susitikimai. Aikštės šeimininkai "Vilko brolija" priėmė svečius "LPK Liberna - Gervčėių Kraštas" klubą, šiuo metu esantį trečioje grupės vietoje. Rungtynes kiek netikėtai ir triuškinamai laimėjo svečiai. Įdomu tai, kad komanda atsirevanšavo 18 taškų persvara, tokia pat, kokia pralaimėjo pirmas tarpusavio rungtynes namuose. "Vilkų" pralaimėjimą lėmė prastas pataikymas iš visų distancijų bei komandos lyderių M.Sutkaus ir Igno Vilkelio juoda diena. Jie pelnė atitinkamai tik 10 ir 0 taškų, nors sugeba ir gali sužaisti tikrai geriau. O aikštelės svečiai tiesiog žaidė komandinį krepšinį. Komanda atliko dvigubai daugiau rezultatyvių perdavimų už varžovus, atkovojo daugiau kamuolių ir beveik iš visų distancijų pataikė šiek tiek geriau. Komandos stiprybę rodė ir tai, kad taškus metė beveik visi žaidėjai ir tik vienas - Jonas Baranauskas pelnė daugiau nei 10 taškų - 11 ir pridėjo dar 10 atkovotų kamuolių. Beje, Jonas pakartojo savo beveik metų senumo naudingumo balų skaičių - 18. Kitoje dvikovoje susitiko grupės autsaideriai "BC UNITY" ir "Lewben Group". Įtikinamą pergalę iškovojo tradiciškai savo lyderio Rolando Bajoro vedama aikštelės svečių komanda. Rolandas pasiekė sezono atkovotų kamuolių bei blokų rekordus - atitinkamai 18 ir 3. Jam gerai talkino Martynas Kairys, kuris pasiekė asmeninius rekordus visuose penkiose kategorijose bei atliko dvigubą dublį (16 taškų ir 10 atkovotų kamuolių). Šiam žaidėjui pritrūko trijų rezultatyvių perdavimų ir dviejų perimtų kamuolių iki keturgubo dublio. Toks rezultatas būtų turbūt geriausias visoje lygoje šiemet apskritai. Pralaimėjusi komanda žaidė tik šešiese ir be savo lyderio, tad pasipriešinti jiems buvo sunku. "Lewben Group" po šios pergalės įsitvirtino antroje grupės vietoje ir tęsia kovą dėl pirmos vietos. Tuo tarpu "BC UNITY" gali ruoštis kitam silpnųjų ekipų etapui, nes šioje grupėje iš paskutinės vietos nebepakils. O ir įskaitinę pergalę iškovoti bus sunku. 

  "C" Pogrupis    
 1. Vilniaus Pulsas 4 : 2 + 21
 2. minciuVerpetas.eu 3 : 2 + 10
 3. Svajonių Turintys 3 : 3 + 10
 4. Sudervė Team 3 : 4 - 19
 5. KK Luksara 2 : 4 - 22
 
  "D" pogrupis    
1. Lewben Group 5 : 1 + 96
2. Vilko Brolija 5 : 2 + 47
3. LPK Liberna - G. Kraštas 4 : 3 - 37
4. Lyderiai 2 : 3 - 4
5. BC Unity 0 : 7 - 102

 


"Lewben Group" pirmauja savo pogrupyje

 

"E" ir "F" pogrupiai

"E" grupėje taip pat sužaisti du susitikimai. Taip vadiname menininkų derbyje, kur susitiko "M.K.Č" ir "Egzistenciniai klausimai"  pergalę ir dar po pratęsimo iškovojo svečiai. Tai patvirtino ir svečių komandos atstovai savo profilyje facebook'e: "Mūsų ši pergalė nedžiugina, esame neįpratę laimėti", "gedulas - nepavyko pralaimėti". Bet pasirodo, kad ši komanda moka ne tik pokštauti, kurti eiles, bet ir žaisti krepšinį. Tad galimas daiktas, jog prie pergalių teks pratintis. "Egzistencinių klausimų" komanda verta pagyrų ir už vieną geriausių iš lygoje žaidžiančių komandų profilį facebook'e su išsamiais komentarais, video takeliais ir kvietimais atvykti į jų rungtynes. Jiems žaidžiant arenoje niekada nebūna liūdna, nes šiai komandai pergalės nėra tikriausiai svarbiausias dalykas. Tiesiog tai yra dar viena galimybė suteikti sau bei susirinkusiems žiūrovams galimybę prasmingai ir smagiai praleisti laiką. Kitame mače įvyko mūšis dėl pirmos vietos grupėje, kuriame pergalę po atkaklios kovos 2 taškais iškovojo "Blue Sharks". Šios komandos pergalę lėmė geresnis pataikymas beveik iš visų distancijų, didesnis komandinis rezultatyvių perdavimų skaičius ir dar vienas puikus asmeninis Artūro Bielskaus pasirodymas - pelnyti 19 taškų ir atkovota 17 kamuolių. Įdomu tai, kad šis žaidėjas atliko pirmąjį bloką. Jeigu Artūras įgaus pagreitį ir šioje kategorijoje, tai varžovai turės dar daugiau problemų jį stabdydami. Na o pačioje grupėje situacija tokia, kad jos lyderiais bent laikinai lieka ,,BC Internationale“. Tačiau jie jau sužaidė visas savo rungtynes pirmam etape ir juos realiai galimybę pralenkti turi bent dvi komandos. Geresnės galimybės tam - šiandieninių varžovų "Blue Sharks“ rankose. Jiems bereikia sekančiame ture įveikti "Egzistencinius klausimus“. Įdomu, ar menininkų komanda pasiruošus vėl grįžti į pralaimėjimų kelią? Įdomu, jog grupėje komandų išsidėstymas lieka neaiškus iki pat paskutinio turo. Aišku tik tai, kad žemiau trečios vietos nekris tarptautinė grupės komanda ir aukščiau savo užimamos 4 vietos nekils "M.K.Č.". 

 

"F" grupėje viena komanda - "Logistai" per savaitę sužaidė dvi rungtynes, kuomet ir laimėjo vienu tašku, ir patyrė nesėkmę tokiu pat minimaliu skirtumu. Antrose rungtynėse "Logistai" iškovojo pergalę tiksliu tritaškiu metimu paskutinę rungtynių sekundę. Ir ne bet kokiu tritaškiu - o metimu iš vidurio aikštės. Tai padarė ekipos lyderis Darius Miloševičius, šiose rungtynėse surinkęs 19 taškų ir atkovojęs 10 kamuolių. Taip krepšininkas pasiekė savo pelnytų taškų rekordą karjeroje. "Ką vakare" pralaimėjo eilinį kartą paskutinėmis sekundėmis, įdomu, kada šis nesėkmių ruožas nutrūks ?  "F" grupėje pirmos dvi pozicijos aiškios. Tai paaiškėjo po "Logistų" pralaimėjimo "BC Bedugnei", kuri užsitikrino pirmąją vietą "F" grupėje. Ironiška, bet tokio pavadinimo komanda atsidūrė būtent pirmoje grupės vietoje. Kitoms ekipoms belieka palinkėti gerų ateinančių švenčių bei gerai užbaigti likusias grupės kovas. 

 
  "E" Pogrupis    
1. Blue Sharks 5 : 2 + 47
 2. BC Internationale 5 : 3 + 99
 3. Twomeno kuopa / Šiauliai 4 : 2 - 31
 4. M.K.Č. 2 : 6 - 44
 5. Egzistenciniai klausimai 1 : 4 - 71
 
  "F" pogrupis    
1. BC Bedugnė 6 : 1 + 62
2. Logistai 5 : 2 + 46
3. KrepsinioNaujienos.eu 3 : 4 - 42
4. ArBentNumanei.eu 2 : 4 - 26
5. Ką vakare? 1 : 6 - 40

 


Su kamuoliu "KrepsinioNaujienos.eu" komandos žaidėjas Vaidas Pelanis

 

 

Kalbiname šiuo metu naudingiausią VKL - EKO lygos žaidėją  bei  komandos "Žiemgalą" lyderį  Igną Cibulską. Sveikiname praėjusią savaitę sužaidus 100-ąjį mačą Vilniaus krepšinio lygoje.

 

 

Ar žinojai, kad anos savaitės rungtynės tau buvo 100-osios lygoje? Jei taip, ar stengeis sužaist geriau, nei visada ar kažkaip kitaip paminėt šią datą?

Nežinojau šio fakto prieš dvikovą. Tik vėliau, rungtynių aprašyme tai sužinojau.

 

Kiek dar norėtum sužaist jubiliejinių mačų šioje lygoje? Gal norėtum aplenkti lygos rekordininką Joną Staniulį? 

Aplenkti Joną tikrai nerealu, bet tikiuosi sužaisti dar keletą jubiliejų.

 

Kelintais metais pradėjai žaisti VKL lygoje ir kokioje komandoje?

Reiktų gerai pagalvoti. Jei neklystu, tai buvo prieš 5-6 metus, kai žaidžiau už SKM mokyklą.

 

Kokia pergalė tau įsiminė labiausiai šioje lygoje?

Skambių pergalių dar nebuvo, bet labiausiai įsiminė tai, kuomet paskutiniais krepšinio mokyklos lankymo metais dalyvavome VKL pavasario čempionate ir patekome į finalinį ketvertą.

 

Pirmauji ar patenki į pirmą penketuką daugelyje EKO lygos statistinių lentelių (atkovoti kamuoliai, blokai, taškai, išprovokuotos pražangos, naudingumas ). Kaip pavyksta tai pasiekti?

Sunku pasakyti, matyt - sekasi gerai. O jeigu rimtai, tai jaučiasi, kad nėra labai stiprios komandos, visos panašaus lygio.

 

Kaip manai pats kokios stipriausios ir silpniausios tavo, kaip žaidėjo, pusės? Ką dar žaidime norėtum gerinti?

Stipriausios būtų greitis, nors dabar jis ir stipriai sumažėjęs, šuolis ir, matyt, ilgos rankos. O iš silpųjų - tai ištvermės trūkumas, metimo nestabilumas ir vaikiškos klaidos.


Ar esi lankęs kokią nors sporto mokyklą Vilniuje, o gal dar ir dabar tai darai? 

Esu baigęs SKM krepšinio mokyklą.

 

Pavyko sužinoti, jog rungtyniauji ne vienoje komandoje. Keliose skirtingose lygose žaidi ?

Jei neklystu, žaidžiu trijose lygose.

 

Kokios priežastys lėmė, kad šiemet VKL nusprendei žaisti ,,Žiemgalos“ komandoje? Kaip manai, kokios komandos perspektyvos čempionate. Kokį etapą sieksite ir galite pasiekti šiemet?

Buvo du faktoriai, kodėl čia nusprendžiau žaisti. Pirmas, kad buvęs mokytojas (Gražvydas Kaškelis) pakvietė kartu pasportuoti, o antras, kad ši komanda turėjo išties gerą trenerį (Mantas Mudėnas). Šie du faktoriai ir lėmė mano sprendimą žaisti "Žiemgaloje". O dėl komandos perspektyvų, tai manau, kad galime išties toli nueiti. Neatrodo, kad šioje lygoje yra neįveikiamų komandų, visos panašaus lygio.

 

Esi gan  jaunas ir vis dar "Neužgęses talentas", kaip jus vadina kitoje lygoje. Rodai gerus rezultatus visur, kur žaidi. Gal dar vis pasvajoji apie profesionalo karjerą kažkurioje Lietuvos krepšinio lygoje?

Apie profesionalo karjerą tikrai nesvajoju. Vasarą buvo pasiūlymų jungtis prie stipresnių komandų, žaidžiančių aukštesnėse lygose, tačiau nusprendžiau šiais metais dėmesį skirti kitiems dalykams. Gal ateityje ir žaisiu aukštesnėje lygoje, bet tikrai ne profesionalų lygmenyje.

 

Ko palinkėtum VKL krepšinio lygai ir joje žaidžiančioms komandoms? 

VKL palinkėčiau toliau sėkmingai vykdyti veiklą ir pritraukti kuo daugiau žmonių sportuoti, o komandoms - sėkmės ateinančiose kovose.

EKO Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009