1 Lyga - OPK Taurė: savaitės apžvalga

2016-12-05

Netruko prasidėti ir gruodis, o VKL I-osios Lygos OPK Taurės čempionate komandos jau juda link pirmojo rato pabaigos. Per pastarąsias septynias dienas pirmenybėse sužaisti trys susitikimai iš kurių net dvejos rungtynės baigėsi nedideliais skirtumais. Jose netrūko atkaklių dvikovų bei šaunių statistinių pasirodymų. Apie visa tai tradicinėje pirmadieninėje VKL I-osios Lygos apžvalgoje.

 

"Electrolux" ir toliau buksuoja, "Aktyvi Veikla" suklupo trečią kartą paeiliui

            Per sužaistas trejas rungtynes didelių netikėtumų neužfiksuota. Anksčiausiai iš visų įvyko "Studio Moderna" - "Aktyvi Veikla" akistata, kurioje intrigos nebuvo. Penktadienio vakarui geriau nusiteikę lygos debiutantai laimėjo net 91:59, taip pagerindami savo ir taip jau neblogą turnyrinę padėtį. "Aktyvios Veiklos" komandai tai buvo jau trečia nesėkmė paeiliui ir po puikios čempionato pradžios komanda krenta į savotišką duobę. Ar tai tik laikinas reiškinys pamatysime svarbioje ketvirtadienio akistatoje prieš pernykščius čempionus - "Electrolux". Beje, komandos šiemet kartą jau buvo susitikę ir tuomet "Aktyvi Veikla" pralaimėjo tik po itin atkaklios kovos. Dabar bus puiki galimybė revanšui ir šansas turėti teigiamą tarpusavio susitikimų balansą, nes pralaimėjus trečiojo rato akistata praktiškai netektų nemažos dalies savo svarbos.

          Toliau neblizga ir ką tik minėti "Electrolux" vyrai, kurių žaidimas - labai banguotas. Atrodo, jog komanda susiėmė po pralaimėjimų ir praeitą savaitę nugalėjo "VSC - Elteros Projektus", tačiau ir vėl čia pat nesėkmė, šį kartą prieš ambicingai šiemet nusiteikusį "Sporticus.lt" kolektyvą - 80:88. Toks rezultatas reiškia, jog "Electrolux" ir toliau lieka už šešetuko ribos. Būtent šešios komandos trims ratams pasibaigus toliau tęs kovas dėl apdovanojimų. Lyg to būtų maža, "Electrolux" turi ir patį prasčiausią įmestų bei praleistų taškų skirtumą lygoje, o toks rezultatas čempionų tikrai nepuošia. Tad pergalė prieš "Aktyvią Veiklą" jiems bus reikalinga kaip oras. Tuo tarpu trečioje akistatoje buvo irgi labai karšta, tad nieko keisto, jog būtent rungtynes "VSC - Elteros Projektai" - "PATRULIŲ RINKTINĖ / BC Kolegos" ir išrinkome savaitės maču. Apie jį - gerokai smulkiau specialioje savaitės rungtynių rubrikoje.

1. Sporticus.lt 5 : 1 + 43
2. Tigrai 5 : 2 + 81
  3. Mortal Kombat 5 : 2 + 26
4. Studio Moderna 4 : 4 + 31
5. Aktyvi Veikla 3 : 5 - 52
6. Patrulių R. - BC Kolegos 2 : 2 - 28
7. Electrolux 2 : 5 - 64
  8. VSC - Elteros Projektai 1 : 6 - 37

 

Rokas Gasparaitis (dešinėje) ir jo komandos draugai iš "Aktyvi Veikla" klubo įstrigo pralaimėjimų serijoje

 

TOP 3

        Per savaitę TOP-3 sąraše pasikeitė dvi pavardės. Nepakito tik viršutinės pozicijos savininkas, kuriuo jau antrą savaitę paeiliui tapo "Sporticus.lt" lyderis Gediminas Povilauskas. Lyginant su praeitu topu jis surinko vos 1 naudingumo balu mažiau ir buvo vienas svarbiausių asmenų, prisidėjusių prie komandos pergalės rungtynėse su "Electrolux". Antroje pozicijoje pirmą kartą sezone sutinkame "VSC - Elteros Projektų" atstovą Šarūną Žalą. Tiesa, puikus krepšininko pasirodymas per nepilnas 20 minučių pergalės iškovoti nepadėjo, tačiau vis gerėjanti jo forma ekipos vadovus turėtų nuteikti optimistiškai. Galiausiai trečioji opzicija, kurioje Simo Liepinaičio iš "Studio Moderna" pavardė. Jis šiame sąraše svečiuojasi taip pat pirmą kartą. 

 

1.

 

Gediminas Povilauskas

(Sporticus.lt)

 

 

16tšk., 20 atk.k.

 

 +38

2.

Šarūnas Žala

(VSC - Elteros Projektai

 

 

27tšk.  

+29

3.

Simas Liepinaitis

(Studio Moderna)

 

 

 

8tšk.,12rez.p.  

+23

 

TRANSFERIAI

Linas Kivyta (PF) ("VSC - Elteros Projektai") - dar nerungtyniavo.

Kaip ir prognozavome prieš kelis turus, ilgai nesvarsčiusi "VSC - Elteros Projektų" vadovybė nusprendė sustiprinti savo komandos sudėtį. Šį kartą naujuoju pirkiniu tapo patyręs žaidėjas Linas Kivyta. Krepšininkas VKL pirmenybėse nežaidė net 5 paskutinius sezonus, todėl grįžta po ilgos pertraukos, tačiau tai jo gebėjimų nė kiek nesumažina. Savo laiku Linas buvo Pakruojo "Merestos" (NKL) ar net Panevėžio "Techaso" sąrašuose, tačiau dabar jo lūkesčiai - jau gerokai mažesni. Netrumpą laiko tarpą "Vilniaus Kolegijos" bei "Žaibo" komandose praleidęs panevėžietis turėtų būti tinkamu kolega Dovydui Petrauskui bei Valdemarui Lodziato, o atgavęs sportinę formą juos, matyt, net ir pranoktų. Bus įdomu stebėti, kaip šio krepšininko žaidimo kreivė kils aukštyn, o kartu su ja ir, galimai, visos komandos rezultatai.

 

TURO RUNGTYNĖS

           Savaitės rungtynių titulias šiai dvikovai skirtas neatsitiktinai. Visų pirma, rungtynėse netrūko įspūdingų atkarpų, kuomet viena iš komandų, pirmaudama dideliu skirtumu, savo pranašumą sugeba išbarstyti. Verta paminėti ir tai, jog abiejų ekipų atstovai nebuvo patenkinti arbitrų darbu, kas taip pat turėjo pridėti savotiško įdomumo - kuriems geriau pavyks prisitaikyti prie kiek neįprastų teisėjavimo sąlygų. Galiausiai - keli puikūs asmeniniai pasirodymai ir visa tai - išsamiam jūsų dėmesiui.

84

89

(22:27, 27:12, 17:24, 18:26)

 

VSC - Elteros Projektai: Š. Žala 27, D. Petrauskas ir V. Lodziato (14 atk.k.) po 14.

PATRULIŲ RINKTINĖ - BC Kolegos: M. Gilys 24, M. Tenikaitis 18, D. Dzikas 16.


Šarūnas Žala ("VSC - Elteros Projektai") dvikovoje prieš pareigūnus per 19 min. pelnė net 27 taškus

            

Sekmadienio vakarą VKL I lygos rungtynėse susitiko dvi turnyrinės lentelės apačioje žengiančios ekipos - šeimininkų „VSC - Elteros projektai" ir svečių „PATRULIŲ RINKTINĖ - BC Kolegos". Pirmo kėlinio pradžią ekipos pradėjo itin rezultatyviai. Trys iš eilės svečių tritaškiai leido jiems šokti į priekį, tačiau ir šeimininkai sėkmingai baigė savo atakas, todėl toli svečių nepaleido. Ypač sėkminga pradžia buvo V.Lodziato ir M.Giliui, kurie savo ekipoms pelnė po 6 taškus iš eilės. Kiek geresnis pirmo kėlinio finišas buvo svečiams, kurie taikliais metimais šiek tiek atitrūko ir pirmajį kėlinį laimėjo rezultatu 22:27.

Antro kėlinio pradžia buvo sunki abiems ekipoms, metimai skriejo pro šalį, o komandos dažniau leidosi į kalbas su teisėjais, nei aktyviau gynėsi. „VSC - Elteros projektai" nuo suolelio pakilęs Š.Žala smeigė vieną po kito taiklius metimus ir iniciatyvą po truputį perėmė aikštelės šeimininkai. Antrojo kėlinio pabaigą vainikavo svečių konfliktas su teisėjais ir 2 techninės pražangos. Tuo pasinaudodamas Š.Žala pataikė 4 baudos metimus, o paskutinę kėlinio sekundę dar pataikė ir tritaškį metimą. Visa tai leido šeimininkams pabėgti net 10-ties taškų skirtumu.

Trečio kėlinio pradžioje 2 taiklūs Ž.Bendoraičio tritaškiai "VSC - Elteros Projektus" dar labiau truktelėjo į priekį, o kėlinio viduryje šeimininkai net įgijo rekordinę - 19 taškų persvarą. Tai buvo kritinis taškas svečiams, po kurio jie sukandę dantis surengė spurtą 0:9 bei sumažino atsilikimą vos iki 3 taškelių.

Ketvirtojo kėlinio pradžia vėl buvo sėkmingesnė šeimininkams, tačiau kėlinio viduryje jie įkrito į duobę po dar vieno svečių spurto 0:9. Visa paguoda, jog ir toliau tinklelį raižęs Š.Žala neleido svečiams nurimti ir susikrauti saugesnės persvaros Vis gi sėkmingiau rungtynių pabaiga susiklostė svečiams, kurie po netaiklių varžovų metimų realizavo savuosius ir laimėjo dramatišką kovą 84:89.  

"VSC - Elteros Projektų" komandos vadovas Ignas Kalesnykas: "Gavome laimėtą "grajų". Gal kiek per anksti užmetėm persvarą ir galbūt patikėjom, kad laimėsim. Kaip suprantu, teisėjų sąjunga atsiuntė tai ką turėjo, nes kitokio elgesio aš nesuprantu. Na bet ne dėl teisėjų pralošėm rungtynes. Ačiū varžovams, kurie pademonstravo gerą kovingumą, charakterį, parodė kad galima atlošti ir 20 taškų, tai buvo gera pamoka mums, sveikinimai jiems."

"PATRULIŲ RINKTINĖS / BC Kolegų" atstovas Matas Gimbickis: "Iš tikrųjų, tai noriu pakalbėti apie teisėjų darbą, nes tikrai buvo baisu. Tas žodis net nelabai čia tiktų, nes daužytis taip, tai tikrai negalima. Vienam greičiausiai jau laikas į pensiją, o kitas, turbūt, per jaunas švilpti tokio lygio rungtynėse. O apie patį žaidimą tai lenkiu galvą prieš vyrus. Jie kovojo ne tik su teisėjais, tačiau ir aikštelėje. Turėjom -19, vyrai visą tą skirtumą atlošė ir laimėjom rungtynes. Dar kartą lenkiu galvą prieš savo vyrus, tikrai sužaidė protingai, kamuolys laiku vaikščiojo, viskas buvo tikrai super ir kiekvienas stengėsi. Visi atidavė paskutines jėgas, negalėčiau kažko išskirti iš savo komandos, nes žaidė visi tikrai nuostabiai. Ačiū Dievui, kad teisėjai neatėmė iš mūsų pergalės."

 

 

Andrius Juknevičius - pagaliau "Mortal Kombat" gretose

 

SAVAITĖS INTERVIU

Andrius Juknevičius - ilgametis VKL dalyvis. Per savo karjerą jis spėjo parungtyniauti nuo VKL II ar tuomet dar buvusios C lygos iki pat ELITO divizionų. Šiuo metu krepšininko stotelė - VKL I Lygos "Mortal Kombat". Kokie keliai jį atvedė iki dabartinės savo komandos, kaip jam sekasi krepšininko profesija ir kiti įdomūs klausimai tradiciniame savaitės interviu.

 

Andriau, kaip prasidėjo tavo, kaip krepšininko kelias ?

Viskas prasidėjo Vilniaus krepšinio mokykloje, tačiau rimčiau pradėjau sportuoti būdamas 18-19 metų.

 

Esi baigęs VKM, kokie prisiminimai iš ten ? Kuris treneris tau, asmeniškai, padarė didžiausią įtaką, kaip krepšininko, vystymuisi ?

Prisiminimai puikūs, bet iš tiesų didžiausią įtaką padarė ne VKM treneriai, o VGTU treneris Gintaras Šerkšnas. Pradėdamas žaisti VGTU komandoje turėjau labai prastus krepšinio pagrindus, taigi daug žinių pasisėmiau būtent iš šio trenerio.

 

Jau ne pirmi metai kai gini "VGTU" spalvas. Ar vis dar ten studijuoji ir kokios nuotaikos tame klube?

Taip, studijuoju - liko paskutiniai studijų metai. Kiekvienais metais turim konkurencingą komandą, kurią po truputį papildo jaunesni žaidėjai, todėl dabar vyksta savotiška kartų kaita, bet komandos tikslai kaip ir kiekvienais metais išlieka maksimalūs.

 

Prisiminkime Molėtų "Ežerūną" – ar galima teigti, jog tai pats aukščiausias tavo karjeros laiptelis ?

Be abejonės. Vis dėl to, tai yra antra pagal stiprumą Lietuvoje krepšinio lyga. Nepaisant prastų rezultatų įgavau daug patirties bei žinių žaisdamas Moletų "Ežerūno" komandoje, todėl esu dėkingas komandai už suteiktą progą.
 

 

Sunku prisiminti VKL sezoną, kuomet tavęs nebūtų vienoje iš lygos komandų. Kaip keliai suvedė su „Mortal Kombat“?

Su didžiąja dalimi „Mortal Kombat“ kolektyvo esu pažįstamas iš ankščiau. Kiekvienais metais su komandos vadovybe pakalbėdavau apie galimybę prisijungti, bet kelią vis užkirsdavo apribojimai ar kitos aplinkybės. Todėl dabar džiaugiuosi, kad po ilgų kalbų pagaliau debiutavau šioje komandoje.

 

Prieš sezoną klubas teigė, jog kontraktas su tavimi – kelių metų darbo rezultatas. Kas daugiausiai prie jo prisidėjo?

Tikriausiai daugiausiai prie to prisidėjo dabartinis komandos garbės prezidentas Simas Aleksandravicius, su kuriuo nuolat palaikėme ryšius ir derinome kontrakto sąlygas prieš papildant klubą.

 

Kiek ilgai tave matysime „Mortal Kombat“ gretose ?

Kol kas turiu kontraktą vieneriems metams su klubo galimybe pratęsti jį dar vieniems. Viskas priklausys, kaip pasirodysiu ir ar būsiu reikalingas. 

 

Ar jau teko susipažinti su komandos tradicijomis ar sudalyvauti užklasinėje jos veikloje ? Jei taip – kokioje ?

Su klubo tradicijomis teko jau susipažinti ankščiau. Šiais metais visi esame susikoncentravę ties žaidimu ir jo gerinimu, dėl ko bendra užklasinė veikla nueina į antrą planą, bet pagerėjus žaidimui, manau su komandos tradicijomis kiekvienas galės susipažinti dar labiau.

 

Grįžkime šiek tiek atgal karjeros etapais. Kiekvienas krepšininkas yra turėjęs pravardžių. Kokios buvo ar yra tavo ir kaip jos „prilipo“ ?

Tikriausiai - „Jukne“. Turiu ilgą pavardę, todėl dar VKM laikais dauguma žmonių pradėjo taip vadinti ir ši paprasta pravardė liko iki šių dienų.

 

Kol kas pralaimėjote tik "Sporticus.lt" ir "Tigrų" komandoms. Ar jos tikrai stipresnės už jūsų ekipą? 

Tai - tikrai labai pajėgios komandos, tačiau tinkamai pasiruošus ir nusiteikus galime įveikti ir jas. Būtent šios problemos mums neleido iškovoti pergalės pirmosiose akistatose. Norint įveikti tokias komandas reikia būti maksimaliai susikaupus ir be abejonės ateiti į rungtynes pilnos sudėties.


Kokie komandos tikslai šių metų VKL I Lygos čempionate ?

Komandos tikslų reiktų klausti vadovų. Mūsų, kaip žaidėjų, tikslai yra demonstruoti kuo gernesnę formą kiekvienose rungtynėse ir vykdyti trenerio nurodymus. Jei suderinsime šiuos dalykus galime šiame VKL I Lygos čempionate nustebinti ne vieną. 


Ar svarstytumei galimybę dalyvauti EABL – Europos Alternatyviosios Krepšinio Lygos varžybose su VKL Rinktine ?

Gavęs pasiūlymą, rimtai svarstyčiau.

 

Kas realiausi kandidatai į VKL I lygos čempionų titulą šiemet ir kodėl?

Mano nuomone - "Tigrai". Komandos branduolys su patyrusiais žaidėjais išlikęs nuo senų laikų. Šiemet komandą papildė puikūs žaidėjai, kurie tikrai užkamšys viskas sudėtyje likusias spragas. Tai turbūt pats grėsmingiausiais ir geriausiai tarpusavyje susižaidusiu krepšininkų kolektyvas VKL I lygoje.

 

Su kuriais dviem žaidėjais aikštelėje tau būtų rungtyniauti maloniausia ir kodėl ?

Su Žymantu Armonu ir Evaldu Rasteniu. Todėl, kad šie žaidėjai padaro daugiausiai darbo aikštelėje ir kitiems komandos draugams tampa žaisti daug paprasčiau.


Ko palinkėtum varžovams ir VKL lygai ?

Varžovams palinkėčiau sėkmingo sezono ir, svarbiausia - be traumų, o VKL lygai toliau tobulėti ir gyvuoti dar daug metų.

1 Lyga - OPK Taurė: savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009