3 Lyga - Lemon Gym Taurė - savaitės apžvalga

2016-11-23

VKL III Lygos Lemon Gym Taurės pirmenybėse per pastarąsias septynias dienas sužaisa net 17 dvikovų. Geriausiai šią savaitę sekėsi po 2 pergales iškovojusioms "BC DUV Reklamos" ir "BC Salininkų" klubams, tuo tarpu itin nesėkmingas laikotarpis buvo du pralaimėjimus patyrusiems Senųjų Trakų "Vilties" žaidėjams. Kai kuriuose pogrupiuose pasikeitė lyderiai, o kas jie tokie ir į kokias pozicijas pasislinko komandos kviečiame pasiskaityti tradicinėje trečiadieninėje VKL III Lygos apžvalgoje.

 

"A" ir "B" pogrupiai

"A" pogrupio varžybose per paskutinę savaitę įvyko gana ženklių pasikeitimų ir visų pirma jie pastebimi turnyrinės lentelės viršuje. Jeigu dar neseniai turėjome net tris nepralaimėjusias komandas, tai dabar tokiu rodikliu pasigirti gali tik pernykščiai EKO Lygos čempionai - "Radvilai". Jie namuose be jokių sunkumų 74:36 nugalėjo vienus pogrupio autsaiderių - "Socialinių mokslų kolegijos" vyrukus ir pagal prarastus taškus tapo vienvaldžiais grupės lyderiais. Kyla klausimas, kiek ilgam, nes jau šiandien vakare jų lauks nebejotiniai rimčiausias išbandymas - akistata su į nugarą kvėpuojančiais "United Sharks" vyrais. Pergalės atveju lyderių pozicija būtų sustiprinta, pralaimėjimo - galimai turėtumėme vėl 3 komandas, teturinčias po vieną pralaimėjimą. Pirmą nesėkmę svečiuose patyrė "Elektrėnų PGT" klubas, kuris Vilniuje 55:67 nusileido "OPK - Elpinos" komandai. Artimiausias septynias dienas elektrėniškiai nerungtyniaus, o po to susitiks su "Radvilais" - nepaprastai svarbioje lyderių tarpusavio akistatoje. Tuo tarpu "United Sharks", triuškinančiai 60:100 pralaimėję tai pačiai "Elektrėnų PGT", dabar jėgas išbandys su jaunaisiais šio miesto krepšininkais - "SK Centauru". Vienintelis pasikeitimas turnyrinės lentelės apatinėje dalyje, tai "Melingos kelių" bei "OPK - Elpinos" pergalės, kurios leido komandoms kiek priartėti prie pogrupio vidutiniokių.

"B" pogrupyje kol kas - trivaldystė. Pralaimėjimų vis dar nepatyrė "BC Versus", "BC Irsana" ir "MRU". Tačiau ši situacija pasikeis jau šiandien vakare, nes tarpusavyje jėgas išbandys "MRU" ir "BC Versus". Prognozuoti, kas taps dvikovos nugalėtojais nelengva, todėl visus tuos, kam ši dvikova įdomi, mieliau pakviesime į krepšinio salę viską pamatyti savo akimis. Ir toliau savo pozicijas gerina vis labiau įsižaidžianti "BC Vilniaus" komanda. Ji iškovojo antrą pergalę paeiliui, šį kartą 64:46 nugalėjusi "KK Žaibą". Toks rezutatas leidžia komandai kilstelti jau iki penktos pogrupio pozicijos ir tapti vienais iš grupės vidutiniokų. Rytoj komandos laukia svarbus išbandymas, nes jie rungtyniaus prieš "BC Šalčininkus", kurie yra vieni artimiausių turnyrinės lentelės kaimynų. Jeigu pasisektų pratęsti pergalių seriją, kitą savaitę "BC Vilnių" jau galėtumėme matyti ir pirmajame ketvertuke. Žemiau esančios komandos paskutinę savaitę arba nerungtyniavo, arba patyrė pralaimėjimus. "Stress Off" neatsilaikė prieš "BC Versus" - 52:68, tuo tarpu "Mėgėjai" turi savotiškas trumpas atostogas, kad galėtų geriau susiderinti savo žaidimą ir iš naujo bandyti siekti pergalių.

  "A" Pogrupis    
1. Elektrėnų PGT 5 : 1 + 144
 2. Radvilai 4 : 0 + 145
 3. United Sharks 4 : 1 + 27
 4. SK Centauras 3 : 2 + 33
 5. Joniškio Baldai 3 : 3 + 9
 6. Melingos Keliai 2 : 3 + 25
7. OPK - Elpina 1 : 2 + 3
8. Socialinių MK 0 : 4 - 208
9. KF Trigubas Dublis 0 : 6 - 178
 
  "B" pogrupis    
1. BC Versus 4 : 0 + 76
2. BC Irsana 4 : 0 + 74
3. MRU 3 : 0 + 14
4. BC Šalčininkai 3 : 1 + 1
5. BC Vilnius 2 : 3 - 12
6. Dagos 1 : 2 + 4
7. Stress Off 1 : 3 - 16
8. KK Žaibas 1 : 4 - 29
9. Mėgėjai 0 : 6 - 112

 


Pernai VKL EKO Lygos čempionais tapę "Radvilai" - šiemet jau vieni VKL III Lygos lyderių

 

"C" ir "D" pogrupiai

"C" pogrupyje ir toliau dvi komandos dar nepatyrė pralaimėjimo kartėlio bei šią savaitę iškovojo po vieną pergalę. "SK Želva" kiek netikėtai dideliu skirtumu 82:47 sutriuškino "SK Meškas", o "SK Skaidiškės" namuose - 89:59 "KK Kuršėnus". Jiems įkandin žengiantys "BC Salininkai" pasistengė iš peties ir laimėjo du kartus: Senuosiuose Trakuoose nugalėta "Viltis" 84:67 bei Vilniuje - "Snackbox.lt" klubas 67:49. Tokiu būdu į stipriausių komandų trejetuką nepavyko įsiveržti jokiai kitaip ekipai. Kartais nutinka ir taip, jog nežaisdamas gali pakilti turnyrinėje lentelėje. Toks savotiškas paradoksas lydėjo "Brasa - G7 Sportas" klubą, kuris, nors ir nežaidė, dėka kitų dėkingų rezultatų palypėjo iki ketvirtosios pozicijos. Sekmadienį komanda turės puikų šansą ten įsitvirtinti, nes namuose priims trečiosios pozicijos savininkus - "BC Salininkus". Nors salininkiečių žaidimas kol kas atrodo visa galva pranašesniu, namuose rungtyniaujanti "Brasa G7 Sportas" neturėtų sudėti ginklų ir tokiu atveju galbūt pamatysime įdomią akistatą. Žemiau turnyrinėje lentelėje - labai ankšta. Dvi rungtynes per septynias dienas sužaidęs bei vieną pergalę pasiekęs "Kk Kuršėnų" klubas šiek tiek pagerina savo reikalus ir palipa iki 7-osios pozicijas. O jau savaitgalį komandos laukia puiki galimybė pratęsti pergalių seriją rungtynėse namuose prieš pogrupio autsaiderę "Naujininkų kiemo" ekipą, kuri vis dar išlieka nelaimėjusi nė karto. Jai šios septynios dienos bus itin svarbios, nes laukia dar ir dvikova prieš turnyrinės lentelės kaimynę - "Snackbox.lt", o 2 pergalės ekipą iš karto kilsteltų prie pat pogrupio vidutiniokų.

"D" pogrupyje ir toliau karaliauja du klubai. Tiesa, vienas iš jų - "Lentvaris", šią savaitę iškovojo vieną, o kitas, "BC DUV Reklama" - net 2 pergales: 70:54 palaužęs "Bebrusus", bei 64:53 - "KK Sinano Kebabų" komandas. Tai buvo jau penktasis klubo laimėjimas šiemet, gerokai sustiprinantis lyderio poziciją. Artimiausią savaitę šiauliečių ekipa nerungtyniaus, tačiau su nekantrumu lauks rezultatų iš "Vaikinų" ir "Lentvario" akistatos dėl galimos pirmosios lentvariečių nesėkmės. Pirmą nesėkmę čempionate patyrė ir "Agmekos" komanda, kuri 60:63 nusileido "Safetystyle" kolektyvui, kylančiam į pogrupio vidutiniokų gretas. Čia pat ir tie patys pergalių ištroškę bei VKL II Lygoje į TOP divizioną nepatekę "Vaikinai", ir "KK Sinano Kebabai". Tik turnyrinės lentelės apačioje - kiek ramiau. Vis dar be pergalių žygiuoja "KK Jurgenborgas", turėjęs savaitę poilsio ir šiek tiek aukščiau su vienu laimėjimu einantys "Sky Gym". Šie vyrukai 67:73 atkaklioje kovoje pralaimėjo "Lentvario" kolektyvui. Viena įdomiausių kitos savaitės pogrupio akistatų turėtų būti "Vaikinų" ir "Agmekos" susitikimas, po kurio įmanomos ganėtinai ženklios permainos turnyrinės lentelės viduryje.

  "C" Pogrupis    
1. SK Želva 5 : 0 + 89
 2. BC Salininkai 5 : 1 + 99
 3. SK Skaidiškės 4 : 0 + 82
 4. Brasa - G7 Sportas 2 : 3 + 19
 5. Viltis 2 : 3 + 6
 6. SK Meškos 2 : 3 - 68
7. KK Kuršėnai 2 : 4 - 75
8. Snackbox.lt 1 : 4 - 56
9. Naujininkų kiemas 0 : 5 - 96
 
  "D" pogrupis    
1. BC DUV Reklama 5 : 0 + 120
2. Lentvaris 3 : 0 + 43
3. KK Sinano Kebabai 3 : 2 + 6
4. Agmeka 2 : 1 + 17
5. Vaikinai 2 : 2 - 31
6. Safetystyle 2 : 2 - 33
7. Bebrusai 1 : 3 - 20
8. Sky Gym 1 : 4 - 24
9. KK Jurgenborgas 0 : 5 - 78

 

Tautvydas Kairys (su kamuoliu, "SK Želva") - vienas pagrindinių komandos pergalių autorių

 

SAVAITĖS TRANSFERIAI

 

Dalius Gaika (PG) ("BC Irsana") - dar nežaidė.

Šią savaitę sustiprinti savo gretas nusprendė "BC Irsanos" kolektyvas. Jis pasikvietė ilgametį mėgėjų krepšinio patirties turintį veteraną - Dalių Gaiką. Krepšininkas ne vienerius metus gynė Krašto apsaugos ministerijos ir kariūnų komandų spalvas, todėl turi neįkainojamos patirties. Pralaimėjimų kol kas nepatyrusiai komandai tai bus dar vienas solidus pastiprinimas. Kyla tik vienas klausimas, ar žaidėjas bus pretendentu į startinį penketuką, ar psikviestas tam, jog teigiamai pakeistų Valerij Stefanovič, kai šiam reiks poilsio. Bet kuriuo atveju, pastiprinimas - tikrai solidus.

 

SAVAITĖS INTERVIU

Kol kas VKL III Lygos - Lemon Gym Taurės pirmenybėse "BC DUV Reklama" skina tik pergales. Aukštus tikslus sau kelianti komanda skaudžiai nubaudė jau ne vieną varžovą ir, atrodo, apsukų mažinti nė neketina. Jos sudėtyje matome ir neblogai mėgėjų krepšinių pasaulyje jau žinomą Mindaugą Sutkų, kuriam ir skiriamas šios savaitės interviu.

 

Mindaugai, pats esi kilęs iš Šiaulių. Kokie vėjai tave atpūtė į Vilnių ?

Kaip ir dauguma, į Vilnių atvykau studijuoti. Iš pradžių nemėgau šio miesto, man jis atrodė per didelis. Tačiau po truputį apsipratau, pradėjau vis geriau pažinti miestą ir dabar jau šešeri metai, kaip čia gyvenu.

 

Kaip atsidūrei „BC DUV Reklamos“ komandoje ?​

Visiškai atsitiktinai. Iki tol asmeniškai nepažinojau nei vieno komandos nario, tik kai kuriuos žinojau iš matymo. Tuo metu komanda ieškojo pastiprinimo ir jos kapitonas Rokas Semaška, žinodamas, kad žaidžiu krepšinį ir gyvenu Vilniuje, tiesiog susirado mane facebook‘e ir pasiūlė atvykti į komandos treniruotę. Tuo metu kaip tik ieškojau komandos, todėl daug negalvojęs pasiūlymą priėmiau ir iki šiol džiaugiuosi šiuo sprendimu.

 

Dauguma šios komandos žaidėjų – taip pat šiauliečiai. Ar tai dėsningumas, o gal tiesiog sutapimas?

Greičiausiai, kad tai nėra sutapimas. Su kai kuriais komandos nariais esu susidūręs aikštelėje dar Šiauliuose, sporto mokykloje. Jeigu būčiau iš kito miesto, į šią komandą tikriausiai nebūčiau pakviestas. 

 

Komandoje yra patyręs treneris D. Sabaliauskas. Ką galėtum papasakoti apie šį specialistą ?

Apie šį specialistą – tik patys geriausi atsiliepimai. Su juo komanda ir treniruotėse, ir varžybose atrodo kur kas rimčiau. Visi žinome, ką turime daryti aikštėje, žaidžiame su mintimi. Treneris su mumis dirba dar palyginti neseniai, tačiau jau spėjo duoti daug naudingų patarimų tiek puolant, tiek ir ginantis, parodė puikiai veikiančių derinių. Džiaugiuosi, kad jis yra mūsų komandoje ir tikiuosi dar daug iš jo išmokti.

 

Kokia didžiausia tavo, kaip krepšininko mėgėjo pergalė ir kodėl ?​

Viena įsimintiniausių pergalių – dar šiemet laimėtas pavasario čempionatas su „Išmėgink.lt“ komanda. Esu turėjęs pergalių ir galbūt aukštesniame lygyje, tačiau šis laimėjimas išsiskiria pirmiausiai tuo, kad buvo netikėtas. Susibūrėme tiesiog pažaisti ir gerai praleisti laiką. Bet įsibėgėjant čempionatui pradėjome vis geriau susižaisti, palaikyti vienas kitą, laimėjome vienas rungtynes po kitų. Todėl natūralu, kad apetitas atsirado bevalgant. Net patekus į finalinį ketvertą, mumis mažai kas tikėjo. Lygos apžvalgininkai mūsų šansus laimėti įvertino tik 12 procentų. Manau, kad tai mus dar labiau įkvėpė lemiamoms kovoms. Ši komanda yra vieningiausia, kurioje esu žaidęs. 

    

Galbūt ateityje šią komandą pamatysime ir pagrindiniame čempionate ? 

Buvo minčių ir apie tai. „Išmėgink.lt“ komandos pagrindą sudaro teisėjai.  Sezono metu visi labai užimti, tad nebūtų galimybės visiems susirinkti į varžybas. Taip pat nusprendėme, kad neverta dalyvauti pagrindiniame čempionate, nes atsiras nuovargis, galbūt ir nesutarimai. Todėl tai greičiausiai liks graži mūsų pavasario tradicija.

 

Pats ne tik rungtyniauji, tačiau ir dirbi sekretoriate. Kuo įdomus šis darbas ir kokia jo specifika ?​

Šis darbas visų pirma įdomus tuo, kad yra susijęs su krepšiniu. Prieš pradėdamas dirbti maniau, kad žinau visas krepšinio taisykles, bet praėjęs sekretoriato apmokymus sužinojau daug naujų dalykų. Labai įdomu valdyti rungtynes, visi tavęs turi klausyti. Tačiau tai - labai atsakingas darbas. Menkiausia klaida gali nulemti rungtynių baigtį. 

 

Jeigu galėtum dabar pasikviesti du krepšininkus mėgėjus, kuriuos iš jų pasiimtu kartu į „BC DUV Reklamos“ sudėtį ir kodėl ?​

Sunku pasakyti. Komanda šį sezoną sukomplektuota tikrai gerai. Galbūt labiausiai būtų reikalingas tikras centras, virš 2m ūgio, gerai žaidžiantis nugara ir du prieš du. Tad rinkčiausi kažką iš aukštų žmonių. Tačiau konkrečių pavardžių negaliu įvardyti. Komandoje ir dabar yra žaidėjų, puikiai kovojančių po krepšiu.

 

Lygos apžvalgininkai jus įvardina kaip vienus realiausių kandidatų laimėti VKL III Lygą, ar tokie ir yra tikslai ?

Taip, tikslai yra tik aukščiausi. Bet suprantame, kad sezonas ilgas ir dar daug visko dar gali nutikti. Kad pasiektume šį tikslą, turime pilna sudėtimi rinktis į varžybas ir treniruotes bei sunkiai dirbti. 

 

Kol kas išliekate dar nepralaimėjusia komanda, galbūt kiek per žemą pajėgumo divizioną pasirinkote ?

Praėjusį sezoną II lygoje toli nenukeliavome, likome tik 29 – oje vietoje. Tikriausiai dėl to komandos vadovai nusprendė, kad geriau rungtyniauti žemesniame divizione, bet pasiekti daugiau pergalių. Nors ir išliekame šį sezoną dar nepralaimėjusia komanda, suprantame, kad tai - dar tik pradžia. Vertiname kiekvieną varžovą ir į rungtynes einame nusiteikę rimtai, atiduodame visas jėgas. Sezonas dar labai ilgas ir tik po jo bus matyti, ar ne per žemą divizioną pasirinkome.
 

Mindaugas Sutkus dar po 10-ties metų? Kokį save įsivaizduotumei ?​

Save įsivaizduoju vis dar aktyviai sportuojantį, fiziškai stipresnį ir greitesnį, nei dabar, bei naudingai žaidžiantį aukštesniame mėgėjų lygyje. 

 

Greičiausiai esi turėjęs ne vieną pravardę. Kokia keisčiausia ir kaip ji prigijo ?

Pravardžių nesu turėjęs. Visi į mane kreipiasi tiesiog „Minde“ arba „Sutkau“. Tikriausiai dėl to, kad šie kreipiniai yra trumpi ir skambūs.

 

Kas realiausi kandidatai į VKL III lygos čempionų titulą šiemet ir kodėl?​

Labai sunku prognozuoti. Manau, kad lygoje yra tikrai nemažai gerų komandų, kurios gali laimėti čempionų titulą. Aikštėje labai daug lemia smulkios detalės. Ateisi nenusiteikęs ar gerai nepailsėjęs ir gali iškristi jau pačioje atkrintamųjų pradžioje. Laimės tie, kurie svarbiausiu sezono metu bus įgiję geriausią formą. O kas bus geriausi sezono gale, kol kas sunku pasakyti. 

 

Ko palinkėtum dalyviams, komandos draugams, sirgaliams ir VKL lygai ?

Varžovams linkiu kuo mažiau traumų. Daugiau nieko nelinkėsiu, kad po to prieš mus nelaimėtų (šypsosi). Lygai linkiu ir toliau augti ir tobulėti, įtraukti į mėgėjų krepšinį kuo daugiau naujų komandų, taip skatinant žmones sportuoti ir dar labiau populiarinti krepšinį mieste.

3 Lyga - Lemon Gym Taurė - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009