1 Lyga - OPK Taurė: savaitės apžvalga

2016-11-21

Netruko prabėgti dar viena savaitė, o kartu su atėjusiu pirmadieniu ir tradicinė VKL I-osios Lygos OPK Taurės apžvalga. Šią savaitę divizione veiksmo nebuvo daug, nes įvyko tik dvejos rungtynės. Tačiau ir jose buvo gražių bei įdomių epizodų, o turnyrinėje lentelėje įvyko nežymių pasikeitimų.

SAVAITĖS ŠUOLIS

               Šią savaitę šuolį turnyrinėje lentelėje aukštyn atliko "Sporticus.lt". Po atkaklios dvikovos komandos krepšininkai namuose palaužė "Mortal Kombat" ir pagal prarastus taškus dabar net rikiuojasi antroje pozicijoje. Komandoje sėkmingiausiai rungtyniavo Deimantas Pavlovskis, tuo tarpu mėgėjų krepšinyje įprastas matyti lyderių tarpe Gediminas Povilauskas šį kartą buvo savo šešėlyje. Kitą savaitę savo vertę ekipa bandys įrodyti lyderių akistatoje prieš vienintelę dar nepralaimėjusią lygos komandą - "Tigrus". Įdomu tai, jog vienas "Sporticus.lt" lyderių Deimantas Pavlovskis sezoną buvo pradėjęs būtent "Tigrų komandoje, tad dabar bus puiki proga įrodyti, jog jis ten buvo įvertintas nepakankamai. Pergalės atveju "Sporticus.lt" šokteltų pagal prarastus taškus net į pirmą poziciją, tuo tarpu pralaimėjimas greičiausiai paliktų ekipą ten pat, kur ji yra ir dabar.

  1. Tigrai 5 : 0 + 93
  2. Mortal Combat 4 : 2 + 20
3. Sporticus.lt 3 : 1 + 26
4. Aktyvi Veikla 3 : 3 - 7
  5. Studio Moderna 2 : 3 + 2
  6. Patrulių R. - BC Kolegos 1 : 2 - 33
  7. Electrolux 1 : 4 - 67
  8. VSC - Elteros Projektai 0 : 4 - 34

 

Eividas Petrulis ("Sporticus.lt", su kamuoliu) nemažai prisideda prie to, jog komanda būtų rezultatyviausia lygoje

 

TOP 3

             Iš dviejų įvykusių akistatų šį kartą išrinkome tokį naudingiausių žaidėjų trejetuką. Absoliučiai geriausią pasirodymą per savaitę pademonstravo iš "Tigrų" į "Sporticus.lt" perėjęs Deimantas Pavlovskis, kuriam be didesnės konkurencijos atiteko pirmoji laureatų pozicija. Antroje vietoje įsitaisė "Mortal Kombat" vijurkas Žymantas Armonas. Gaila, tačiau puikus krepšininko pasirodymas nepadėjo jo komandai nugalėti. Dar vienas pralaimėjusios ekipos atstovas atsidūrė trečioje pozicijoje. Tai puikią formą pademonstravęs "Aktyvi Veikla" atstovas Andrius Gaidys. Jis, įmetęs 28 taškus, tapo ir rezultatyviausiu lygos savaitės žaidėju. 

 

1.

 

Deimantas Pavlovskis

(Sporticus.lt)

 

 

23tšk., (3/4 trit.) 

 

 +32

2.

 

Žymantas Armonas

(Mortal Kombat)

 

 

18tšk.  

+21

3.

 

Andrius Gaidys

(Aktyvi Veikla)

 

 

 

28tšk.  

+19

 

SAVAITĖS TRANSFERIAI

Giedrius Pacevičius (C) - "Tigrai": 7.19min. - 0 tšk., 1 atk.k..

Į aikštelę sugrįžta dar vienas vidurio puolėjas. 2.10cm ūgio milžinas šį kartą sustiprina "Tigrų" komandos gretas ir bandys prisiminti krepšininko sugebėjimus. Prieš iškeisdamas krepšinį į fotografiją Giedrius rungtyniavo aukštame mėgėjų lygyje, kur buvo tvirtu vidutinioku. Tiesa, nuo tų laikų jau prabėgo nemažai laiko, todėl geriausiai formai pasiekti jo prireiks taip pat nemažai. Pirmosios rungtynės parodė, jog tobulti tikrai yra kur ir Giedriui reiks nemažai paprakaituoti treniruočių metu. Tačiau pavasariop galime pamatyti ganėtinai lygiavertį keitimą komandos lyderiui kitam milžinui - Pauliui Joneliūnui.

Ramūnas Viščinis (SG) - "PATRULIŲ RINKTINĖ / BC Kolegos": dar nežaidė.

Po banguotos čempionato pradžios ekipos vadovas M. Gimbickis iš karto imasi permainų - komandą papildo vienas "Vilmos" lyderių gynėjas Ramūnas Viščinis. Šis žaidėjas nuo seno žinomas savo gebėjimais taikliai atakuoti iš toli ir žaisdamas VKL Įmonių Lygoje tai sėkmingai daro pataikydamas net 36.67% savo tolimų metimų. Nestokojanti snaiperių "PATRULIŲ RINKTINĖS / BC Kolegų" komanda kartu su šiuo transferiu tampa dar pavojingesne ir akivaizdu, jog taikosi toli gražu į ne paskutines lygos pozicijas. Bus įdomu stebėti, kaip Ramūną į savo tarpą priims kiti komandos draugai ir kaip dažnai jis bus "maitinamas" kamuoliais. O kad pataikyti jis gali - neabejoja niekas.

 

TURO RUNGTYNĖS

               Centrine savaitės akistata išrinkome tunryrinės lentelės kaimynių - "Sporticus.lt" ir "Mortal Kombat" dvikovą. Joje sprendėsi, kuri iš ekipų šiam turui pasibaigus pagal prarastus taškus atsidurs antroje turnyrinės lentelės pozicijoje. Nors dvikovos pradžioje atrodė, kad "Sporticus.lt" nesunkiai susidoros su savo varžovais, nutiko kiek kitaip. Nedaug trūko ir "Mortal Kombat" galėjo perlaužti rungtynių eigą. Smulkiau apie savaitės rungtynes - jų aprašyme.

86

77

(28:13, 13:22, 15:21, 30:21)

 

Sporticus.lt: D. Pavlovskis 23, M. Staniulis 17, E. Petrulis ir K. Urbanavičius po 12.

Mortal Kombat: Ž. Armonas 18, Ž. Čiurinskas ir L. Beliūnas po 13.


Vienu svarbiausiu "Mortal Kombat" pirkinių šiemet tapo Andrius Juknevičius (su kamuoliu)

            

Pirmasis kėlinys prasidėjo vienos komandos šou. Savo aikštelės lankus puikiai pažįstantys "Sporticus.lt" krepšininkai iš karto šovė į priekį, kai praėjus trims minutėms po M. Dong tritaškio pirmavo rezultatu 10:0 ir privertė svečių komandą prašyti pirmosios minutinės pertraukėlės. Trumpas pasitarimas davė labai trumpą impulsą "Mortal kombat" ekipai, kuri pirmąjame ketvirtyje atrodė labai susikausčiusi ir nepasiruošusi. Po pirmojo kėlinio rezultatas buvo 28:13 "Sporticus.lt" naudai ir atrodė, kad intrigos šiame susitikime galime ir neišvysti.

Antrojo kėlinio pradžia buvo visai kitokia. "Mortal kombat" krepšininkai į aikštę žengė daug labiau susikaupę, energingesni ir sparčiai pradėjo mažinti šeimininkų persvarą. Atrodė, kad namų komandos žaidėjai buvo nepasiruošę tokiam pasikeitusiam "Mortal kombat" žaidimui ir pradėjo daryti keistus sprendimus aikštelėje, rinktis baudas puolime bei patys tarsi sustingo atakuojant varžovų krepšį. Antrąjį ketvirtį jau daug sėkmingiau sužaidę "Mortal kombat" jį laimėjo rezultatu 22:13 ir į ilgąją pertrauką išėjo turėdami tik šešių taškų deficitą.

Buvo aišku, kad svarbiausias šiose rungtynėse bus trečiasis kėlinys ir ilgosios pertraukos metu kilo klausimas, ar "Mortal kombat" toliau sėkmingai bandysis "kabintis" už šių rungtynių, ar po ilgosios pertraukos vėl išvysime pirmojo kėlinio pakartojimą. Tritaškiu ketvirtį pradėjo svečių žaidėjas Ž. Čiurinskas ir skirtumas toliau mažejo. "Mortal Kombat" žaidėjai ėmė truputį geriau gintis, geriau pataikyti ir buvo labiau susikaupę, tad po trijų kėlinių pataikius Ž. Armonui rezultatas tapo lygus - 56:56 ir buvo aišku, kad rungtynių kulminacija taps ketvirtasis kėlinys.

Ketvirtame, ypatingai rezultatyviame kėlinyje geriau sekėsi "Sporticus.lt" žaidėjams, kurie rungtynėse pirmavo daugiau, kaip 36 minutes. Net trisdešimt taškų kėlinio metu pelnę namų aikštelės šeimininkai spurtavo pačioje susitikimo pabaigoje ir iškovojo pergalę šiose rungtynėse dėka geresnės gynybos. Reikai paminėti, jog jie turėjo daugiau jėgų prieš lemiamą atkarpą susitikime.

"Sporticus.lt" komandos vyr. treneris Genadijus Kuliominas: Buvo baisios rungtynės mūsų atžvilgiu. Tikrai buvo daug chaoso, nesusikalbėjimo gynyboje, dažnai palikdavome laisvus žmones, ypatingai po jų derinio "du prieš du". Puolime labai dažnai komanda priėmė skubotus sprendimus. Antroje pusėje kurį laiką gerai išnaudojom savo aukštus žmones, tai padėjo pelnyti nemažai taškų. Reziume - nelabai kokios rungtynės, bet, tikiuosi, kad su laiku mūsų žaidimas gerės. Ačiū varžovams už rungtynes.

"Mortal Kombat" ekipos strategas Ervinas Stankus: "Jei trumpai - tai neapsigynėm. Atrodė priartėjom, išlyginom, "laužėm" tas rungtynes ir kažko pritrūko. Tas "kažkas" greičiausiai yra gera gynyba. Su tokiais žaidėjais, kokius mes turime, negalime gerai ir susikoncentravę gintis keturiasdešimt minučių. Visą laiką kažkas kažkur truputį atsipalaiduos, kažką paleis, bus pasitaupęs puolimui, na o šiandien tą ir matėme. Pasirodė tingėjimas, kuo naudodamiesi priešininkai greit užpuolė ir pelnė lengvus taškus. Pirmas kėlinys buvo tragiškas, bet džiaugiuosi, kad parodėm charakterį ir net sugebėjom persverti rezultatą. Varžovai šiandien turėjo daugiau jėgų, pabėgo į priekį ir laimėjo. O mes laukiam kitų rungtynių.

Tadas Gaižauskas "VSC - Elteros Projektų" sudėtyje rungtyniauja nuo pirmųjų sezonų (foto: 2012 m.)

 

SAVAITĖS INTERVIU

Nepailstantis keliautojas, ištikimas bendraklubis "VSC - Elteros Projektų" kolektyve, tikras draugas - tai tik keli apibūdinimai, kurie be jokių abejonių tiktų vienam šios ekipos senbūvių - Tadui Gaižauskui. Nors žaidėjes aikštelėje ir nepraleidžia itin daug laiko, o rungtynėse apsilanko retai, šį kartą VKL žurnalistų dėmesio objektyvai nukrypo būtent į jį. Kviečiame pasiskaityti įdomų interviu su šiuo "VSC - Elteros Projektų" komandos įžaidėju.

 

Tadai, kaip prasidėjo tavo, kaip krepšininko kelias ?​​

Nuo mažų dienų tėvai matė, jog esu aktyvus ir visad daug judantis vaikas, tad veržiausi sportuoti – berods nuo 9-10 metų pradėjau lankyti VKM krepšinio mokyklą pas trenerį Vytenį Tupčiauską. Gan anksti supratau, jog krepšinis nebus mano pragyvenimo šaltinis, tad tai visada ir liko hobiu – baigus krepšinio mokyklą visada buvo noras sportuoti su draugais. 

 

Kuris iš trenerių tau, asmeniškai, davė daugiausiai ir kodėl?

Vytenis Tupčiauskas buvo pirmasis treneris ir, manau, tikrai prisidėjo tiek prie mano, tiek prie kitų draugų auklėjimo ir augimo. Išmokome disciplinos, komandiškumo, teko atlaikyti nemažai stovyklų, kelionių – buvo labai įdomi patirtis, tikrai daug visko išmokome – ne tik apie krepšinį, bet ir apie gyvenimą. Praleidome daug laiko salėje, formavosi mūsų tiek krepšinio, tiek asmeninės sąvybės. O mėgėjų krepšinyje mane pozityviai stebina Ignas Pagalys – retai pamatysi žmogų, taip rimtai žiūrintį į savo darbą – tai turbūt geriausią lankomumą turintis komandos narys, nepamenu, kad nors kartą būtų vėlavęs į treniruotę per tuos kelis metus. Rimtas požiūris į darbą, tiek į mus, kaip į kolektyvą – labai smagu būti to dalimi. 

 

Greičiausiai visi esame turėję savo „dievukus“. Kas jie tokie buvo tavo paauglystėje ir kodėl?

Niekada neturėjau vieno „dievuko“. Buvo nemažai krepšininkų, kurių vienokios ar kitokios sąvybės stebino, buvo įkvėpimas. Šarūnas Jasikevičius visada stebino savo įžaidėjo ir 2x2 sąvybėmis, Michael Jordan buvo įkvėpimas - kokiu lyderiu reikia būti, Russel Westbrook yra kažkokia fizinė anomalija. Iš daugelio ir susidaro tas vienas „dievukas“.

 

Kokių pravardžių esi turėjęs per savo krepšininko karjerą. Kaip jos „prilipo“ ?

Kol buvom mažiukai ir sportavom krepšinio mokykloj, tai visi buvom „lochai“. Šitą kelią, manau, praėjo visi VKM, ŠMKA ar kitų sporto mokyklų žaidėjai. O jei rimčiau, tai kažkaip pravardės nelabai ir prilipo. Dėl greičio „Usain Bolt“ nesenai bandė kabinti, bet nieko rimto ir nepavyko. 

 

Ar yra metimas, pergalė arba žaidybinis epizodas, kuris tau įstrigo labiausiai ir ką jis nulėmė?​

Niekada nesureikšminu savo asmeninių pasiekimų – man krepšinis yra komandinis sportas ir labiausiai prisimenu komandines pergales ir atmosferą jose. Turbūt niekada nepamiršiu rungtynių su Alytumi prieš gerus 12-13 metų – buvo ketvirtfinalis ir galimybė su VKM 89 pirma komanda patekti į ketvertuką Lietuvoje. Turėjome trijų rungtynių seriją ir visose rungtynėse teko drąskytis prieš Žygimantą Janavičių. Buvo žiauriai sunku, nes Žygis visus tuo metu lenkė visa galva, tačiau kaip komanda buvome labai stiprūs. Viskas baigėsi 2:1 mūsų pergale ir po kelių savaičių pirmą kart pasipuošėm sidabro medaliais Lietuvoje. 

 

Kokį save įsivaizduotum po 10-ties metų? 

Labai norėčiau po 10 metų jau užsiimti rimta socialine veikla – turiu didžiulį norą padėti kitiems. Kas žino mane, mato, kad link to einu – įvairūs projektai skirti padėti kitiems žmonėms jau vyksta. Tikiuosi tai taps rimta veikla ir padės dar daugiau žmonių. O visa kita turbūt tradiciškai – darbas, kuris „veža“, šeima ir geri draugai.

 

Komandos vadovas – Ignas Kalesnykas yra nepailstantis krepšinio entuziastas. Kaip apibūdintum šį žmogų ir kaip susikirto jūsų gyvenimų keliai?

Kartu sportavome VKM ir nuo tada likome gerais draugais. Turbūt esame kartu išgėrę nesuskaičiuojamą kiekį alaus bokalų, šnekėję apie viską. Tai - vienas iš puikiausių draugų. Kaip ir Ignas Pagalys, taip ir Ignas Kalesnykas mane pozityviai stebina savo požiūriu į sportą – kelinti metai iš eilės organizuoja mūsų visos chebros komandos darbus – žmogus, kuris tikrai myli krepšinį.

 

Sezono pradžia „VSC“ kolektyvui itin sunki. Kada sulauksime pirmos pergalės VKL čempionate ?​

Turėjome labai puikų sezono pasiruošimą, lyg ir fiziškai pasiruošėme puikiai. Manau, kad VKL mūsų grupėje be "Tigrų "visos komandos yra labai lygios – nėra labai aiškaus favorito. Kol kas šiek tiek trūksta susižaidimo ir komunikacijos tarp visų – tai, tikiu, ateis greitu metu. O dabar prasidėjo eilinės problemos – dalis komandos iškrito. Pats mėnesiui esu išvykęs iš Lietuvos, tad negaliu padėti draugams. Tačiau manau dar tikrai pasispardysime VKL‘e.

 

Per 6 metus kuomet dalyvauji VKL čempionatuose esi žaidęs tik dviejuose klubuose. Iš kur toks pastovumas ? 

Krepšinis man tėra hobis ir laiko praleidimas su draugais, tad labai svarbu, už ką ir su kuo žaidžiu. Labai džiaugiuosi, kad visa draugų kompanija – Šarūnas Belevičius, Ignas Kalesnykas, Matas Mankevičius, Žilvinas Bendoraitis, Dovydas Petrauskas, Justas Urmanavičius – tiek metų sportuoja kartu. Noras yra ir toliau išlaikyti draugų būrį, kuris susitinka ne tik už krepšinio aikštelės, bet ir joje. O pergalės ir kiti dalykai gali ateiti ir savaime.

 

Dalyvavai ir „Socialinių dirbtuvių“ projekte, kurio, deja, šiemet krepšinio žemėlapyje nematome. Gal galėtum papasakoti apie jį smulkiau?

Turėjau rimtą traumą ir nesportavau beveik 2 metus, o šią vasarą Edgaras Žilinskas pakvietė prisijungti pasportuoti VKL Vasaros Lygoje – buvo įdomi patirtis. Smagi kompanija, gaila nepavyko rimčiau pakovoti Vasaros Lygoje, tačiau buvo smagu su jais žaisti!

 

Esi keliautojas iki „kaulų smegenų“. Kurios trys šalys tau paliko didžiausią įspūdį ir kodėl jas rekomenduotum pasirinkti kitiems keliaujantiems draugams?

Kelionės yra nerealu – kas daug keliauja tai patvirtins. Taip ne tik pamatai daug visko, tačiau ir tobulėji, kaip asmenybė. Man labiausiai įspūdį paliko: Indija, Marokas ir Danija. Indija turi kažką, ką sunku apibūdinti. Po Indijos kitaip pradedi vertinti ką turi ir kuo reikia džiaugtis. Žmonės neturėdami nieko sugeba džiaugtis gyvenimu, šeima, draugais. Kas yra buvęs, puikiai žino, kas yra Indijos kvapas, garsai, tuktuk‘ai ir visa kita. Marokas man yra puikus egzotikos miksas. Per keturis kartus iškeliavome viską skersai išilgai, daug bendravom su vietiniais, pamatėm nerealią gamtą, parsivežėm daug puikių įdėjų. Danija, o tiksliau Kopenhaga man yra puikus miksas, koks miestas turi būti – jį sudaro nerealūs žmonės. Teko studijuoti pusmetį ir Kopenhaga tapo antrais namais. Labai daug visko galima išmokti iš visko, kas vyksta Kopenhagoje – nereali vieta dažnai grįžti ir dar kart pamatyti visus besišypsančius žmones – neveltui daug metų Kopenhaga renkama „the happiest place to live in“.

 

Galbūt kelionių metu teko sužaisti ir tarptautinių krepšinio mačų ?​

Teko žaisti krepšinį Kinijoje – vietiniai sužinojo, kad mėgstu krepšinį, daug kalbėjom apie Joną Kazlauską ir t.t. Taip gavosi, kad buvo šiek tiek laiko, tad nusipirkau krepšinio kedukus, aprangą ir lėkėm į lauko aikštelę sportuot. Buvo nereali patirtis – pradžioj tuo, kad buvau vienas iš aukščiausių aikštelėje, baigiant, kad po valandos jau žaidėm prieš kažką, kas panašu žaidė super aukštam lygyje. Nustebino lauko aikštelių lygis ir kiek daug krepšinį žaidžiančių žmonių buvo vienoje vietoje. Dar teko žaisti ir Kopenhagoje studijuojant CBS. 

 

Jei turėtum galimybę į komandą pasikviesti du krepšininkus – mėgėjus, kas tai būtų ir kodėl ?

Šarūnas Belevičius – jo krepšinio IQ yra wow! Visada yra smagu žaisti kartu. Tačiau ir taip visada žaidžiame kartu, tad nereikia net kviesti (šypsosi). Labai norėčiau, kad prie mūsų prisidėtų Gediminas Poviliauskas – manau šiam žaidėjui mėgėjų krepšinis yra jau senai „išaugtas“ dalykas. Puikus krepšinio IQ, didelis atsidavimas – turėtų būti puiku žaisti kartu. Antrasis turbūt būtų Eduard Rogačiov – buvo super žaisti kartu, žaidėjas prie kurio kiti pradeda žaisti žymiai geriau!

 

Pagrindiniai kandidatai į VKL I Lygos favoritų pozicijas?​

Manau, jog "Tigrai" yra visa galva stipresni už kitas komandas. Susirinko rimta kompanija, manau labai teisingai sudėliota sudėtis – tiek mažiukai, tiek metikai, tiek aukšti – žaisti prieš juos bus labai sunku. Visi kiti yra labai lygūs ir bet kas gali pakovoti.

 

Ko palinkėtum dalyviams, komandos draugams, sirgaliams ir VKL lygai ?

Pirmiausia, visiems sveikatos ir žaidimo be traumų. Toliau – garbingos kovos, o svarbiausia, kad visiems tai būtų puikus laiko praleidimo būdas. Esame mėgėjai, svarbiausias dalykas yra gerai praleisti laiką. Emocijos, užsidegimas ir pergalės ateina savaime. Sėkmės!

1 Lyga - OPK Taurė: savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009