3 Lyga - Lemon Gym Taurė - savaitės apžvalga

2016-11-16

VKL III Lygos Lemon Gym Taurės čempionate šią savaitę įvyko 13 rungtynių. Komandų, kurios iškovotų dvi pergales per vieną savaitę nebuvo, tuo tarpu tokių, kurie susirinko du pralaimėjimus buvo ne viena. Tie, kuriems labiausiai nepasisekė, tai abiejuose susitikimuose varžovams nusileidusios "Naujininkų kiemo" ir "Mėgėjų" komandos. Būtent jos ir lieka dar nelaimėjusios nė karto. Kaip susiklostė įvykiai lygoje šią savaitę, kviečiame pasiskaityti tradicinėje trečiadienio VKL III Lygos apžvalgoje.

 

"A" ir "B" pogrupiai

Praeitą savaitę VKL III Lygos Lemon Gym Taurės pirmenybių A pogrupyje didelių permainų neįvyko. Vis dėl to kai kuriuos rezultatus paminėti tiesiog būtina. Visų pirma, tai sveiką kailį išnešę "United Sharks" vyrai, kurie rungtynėse pirmavo vos kartą, tačiau sugebėjo nugalėti "OPK - Elpinos" komandą 66:65. Tokiu būdu "United Sharks" ir toliau žengia "Elektrėnų PGT" įkandin, atsilikdami nuo jų viso labo tik viena pergale. Į trečią poziciją pakilo "Radvilai", kurie šią savaitę įrodė savo pranašumą prieš pajėgią "Melingos Kelių" ekipą - 79:70. Toks startas tarsi parodo, jog praeitų metų EKO Lygos čempionai šiemet ir laipteliu aukščiau nėra tik statistai bei braunasi į lyderių tarpą. Prie šią savaitę nerungtyniavusių "SK Centauro" vaikinukų visiškai priartėjo "Joniškio Baldai", kurie namuose be jokių ceremonijų sutriuškino "Socialinių mokslų kolegijos" komandą net 73:33. Vieną pergalę savo sąskaitoje turintys "Melingos Keliai" žengia pogrupyje šešti, o likusios trys komandos vis dar nepatyrė pergalės džiaugsmo. Bene labiausiai nesiseka "OPK - Elpinos" komandai, kuri abi rungtynes pralaimėjo vidutinišku 5 taškų skirtumu. Nagučius pademonstruoti šią savaitę bandė ir "KF Trirgubas Dublis", pirmoje rungtynių pusėje metęs rimtą iššūkį pogrupio lyderiams - "Elektrėnų PGT". Gaila, tačiau jėgų užteko ne visoms rungtynėms ir galutinis rezultatas - 49:70. Kol kas didžiausiais skirtumais pralaimi "Socialinių mokslų kolegija", kuri kitą savaitę bandys savo statistinius rodiklius pagerinti dvikovoje su dar nepralaimėjusiais "Radvilais". Na o pačia įdomiausia akistata veikiausiai taps dviejų dar nepralaimėjusių klubų - "Elektrėnų PGT ir "United Sharks" dvikova Elektrėnuose.

"B" pogrupio viršūnėje įsiatisė net trys komandos: po tris kartus laimėję "BC Versus", "BC Irsana" ir "MRU" klubai. Jie čempionatą pradėjo sėkmingai ir kol kas pelnytai lygoje žygiuoja lyderių pozicijose. Trečią pergalę iškovojęs "BC Šalčininkų" kolektyvas taip pat visiškai priartėjo prie favoritų trejetuko ir bando taikytis į dar aukštesnes vietas. Tačiau tam bus būtina pergalė prieš savo žaidimą gerinančius "BC Vilniaus" vaikinus. O iki tol - savaitės pertrauka nuo šio diviziono rungtynių ir puiki proga pagerinti sportinę formą. Kiti lyderiai tarpusavio ginklų per artimiausias septynias dienas taip pat dar nesurems, tačiau žais prieš žemiau esančias komandas ir, tikėtina, jog kažkuri iš jų gali ir suklupti. Tuo tarpu pogrupio apatinėje dalyje labai ankšta, nes 5 ir 9-tą pozicijas skiria vos viena pergalė. Labiausiai kol kas nesiseka "Mėgėjų" komandai, kuri paskutinę dvikovą prieš "BC VErsus" pralaimėjo didžiausiu skirtumu šiose pirmenybėse. Norint kilti aukštyn ekipai būtina rasti naujų resursų, o galbūt net verta pagalvoti ir apie kelių naujų žaidėjų registravimą.

  "A" Pogrupis    
1. Elektrėnų PGT 4 : 0 + 116
 2. United Sharks 4 : 0 + 67
 3. Radvilai 3 : 0 + 107
 4. SK Centauras 3 : 1 + 45
 5. Joniškio Baldai 2 : 3 + 3
 6. Melingos Keliai 1 : 3 + 13
7. OPK - Elpina 0 : 2 - 9
8. Socialinių MK 0 : 3 - 170
9. KF Trigubas Dublis 0 : 5 - 172
 
  "B" pogrupis    
1. BC Versus 3 : 0 + 60
2. BC Irsana 3 : 0 + 57
3. MRU 3 : 0 + 14
4. BC Šalčininkai 3 : 1 + 1
5. Stress Off 1 : 1 + 17
6. Dagos 1 : 2 + 4
7. KK Žaibas 1 : 3 - 11
8. BC Vilnius 1 : 3 - 30
9. Mėgėjai 0 : 6 - 112

 


Kitą savaitę III Lygos "A" pogrupio dvikovas papuoš "United Sharks" (nuotraukoje) ir "Elektrėnų PGT" mūšis

 

"C" ir "D" pogrupiai

"C" pogrupyje šiuo metu yra dvi komandos, kurios dar nepralaimėjo - tai keturias pergales iškovojęs "SK Želvos" kolektyvas bei "SK Skaidiškių" ekipa. Puiki čempionato pradžia abiejų klubų žaidėjus turėtų nuteikti optimistiškai ir paskatinti dar labiau gerinti rezultatus siekiant gal net ir lygos apdovanojimų. Visiškai netoli nuo jų - "BC Salininkų" komanda, kuri artimiausiu metu keliaus žaisti į Senuosius Trakus. Tai tarsi tiesioginė akistata dėl 3 pozicijos, nes laimėjusi komanda bent jau laikinai įsikurs ant šio trunyrinės lentelės laiptelio. Pogrupio rikiuotės viduryje "SK Meškų" bei "Brasos" komandos. Pastaroji ekipa šią savaitę turėjo nemenką nuostolį, nes vienas jos lyderių - A. Rakauskas gavo kojos traumą ir artimiausiu metu ekipai padėti negalės. Vienintelė paguoda komandai ta, jog artimiausios rungtynės - tik lapkričio pabaigoje, todėl bus laiko apsigydyti žaizdas ir grįžti su nauja jėga. Po vieną pergalę savo sąskaitoje turi "Kuršėnų" ir "Snackbox.lt" vyrai. "Kuršėnai" kitą savaitę rungtyniaus net du kartus, tad pergalė bent vienose rungtynėse būtų reikalinga kaip oras. Tačiau jiems, kaip ir "Brasos" komandai koją kol kas kiša traumos. "Snackbox.lt" vis dar trūksta susižaidimo, todėl tikėtis pergalės kitą savaitę prieš "BC Salininkus" nebus lengva. Tačiau bene kukliausiai atrodo "Naujininkų kiemo" komanda. Jos paraiškoje - viso labo 8 krepšininkai, todėl galimybių didelei rotacijai tikrai nėra. Bet kuriuo atveju šiuos vyrukus vertėtų pagirti už labai atkaklų pasipriešinimą dvikovoje prieš "BC Salininkus". Deja, realybė greičiausiai tokia, jog neįvykus permainoms, komandai tikėtina vieta pogrupio dugne.

"D" pogrupio pirmas pozicijas dalinasi komandos, kurios iškovojo po tris pergales. Dar vieną laimėjimą šią savaitę pasiekė "BC DUV Reklamos" vyrukai, svečiuose 74:49 pervažiavę "Safetystyle" klubą, kuriame, beje, ilgą laiką žaidė net ir  S. Kuzminskas. Tačiau net ir toks taktinis sprendimas pergalės klubui neatnešė. Nuo dvikovų maratono kiek pailsėti galėjo "KK Sinano kebabų", "Vaikinų", "Bebrusų", "Agmekos" bei "Lentvario" komandos. Nepaisant to, jog nežaidė, jos savo pozicijų nė kiek nesuprastino. Antrą nesėkmę patyrę "Safetystyle" kristeli iki septintojo laiptelio, o pogrupių autsaiderių mače pirma pergale galėjo džiaugtis "SkyGym", užtikrintai 80:51 svečiuose palaužę be laimėjimų vis dar žengiančius "KK Jurgenborgo" atstovus. Jau šiandien vakare trečią savo pergalę bandys iškovoti "Agmekos" vyrai, tuo tarpu antradienį savo mūšiu žiūrovus turėtų nudžiuginti ir "BC DUV Reklamos" bei "KK Sinano Kebabų" komandos. Realu, jog po šios akistatos turėsime permainų ir turnyrinės lentelės viršutinėje dalyje.

  "C" Pogrupis    
1. SK Želva 4 : 0 + 54
 2. SK Skaidiškės 3 : 0 + 52
 3. BC Salininkai 3 : 1 + 64
 4. Viltis 2 : 1 + 28
 5. SK Meškos 2 : 2 - 33
 6. Brasa - G7 Sportas 2 : 3 + 19
7. Snackbox.lt 1 : 3 - 38
8. KK Kuršėnai 1 : 3 - 50
9. Naujininkų kiemas 0 : 5 - 96
 
  "D" pogrupis    
1. BC DUV Reklama 3 : 0 + 93
2. KK Sinano Kebabai 3 : 1 + 17
3. Lentvaris 2 : 0 + 37
4. Agmeka 2 : 0 + 20
5. Vaikinai 2 : 2 - 31
6. Bebrusai 1 : 2 - 4
7. Safetystyle 1 : 2 - 36
8. Sky Gym 1 : 3 - 18
9. KK Jurgenborgas 0 : 5 - 78

 

"BC DUV Reklamos" vyrai šiemet kelia lygoje pačius aukščiausius tikslus

 

SAVAITĖS TRANSFERIAI

 

Danielius Bukelis ("BC Salininkai") - dar nežaidė.

"BC Salininkų" komandos papildyme - vienas jauniausių lygos krepšininkų, kuriam šiuo metu dar tik 16 metų. "SKM" trenerio V. Zapalskio auklėtinis šioje komandoje atsiranda ne atsitiktinai, nes joje jau rungtyniauja ir jo tėtis - Darius Bukelis. Kol kas sunku nuspėti, kokios užduotys aikštelėje bus skirtos jaunajam krepšininkui, tačiau kad jis įgaus patirties rungtyniaudamas su vyrais - nekyla net abejonių. Na o galimas Danieliaus debiutas "BC Salininkų" komandoje - jau rytoj svečiuose Senuosiuose Trakuose.

Justas Narušis (SG) ("Melingos Keliai") - dar nežaidė.

"Melingos Kelių" komandos vadovų toks čempionato startas,greičiausiai, netenkino. Todėl nuspręsta į komandą pasikviesti prieš trejetą metų joje jau rungtyniavusį Justą Narušį. Gynėjas anksčiau VKL pirmenybėse rungtyniaudavo itin sėkmingai: rinkdavo po 20.8 taško per rungtynes, o dvitaškius ir tritaškius mesdavo didesniu, nei 32% taiklumu. Ypač pamėgtu Justo žaidybiniu epizodu buvo tapę tolimi metimai. Jeigu kiekvienose rungtynėse šis krepšininkas iš toli pataikys bent po tris kartus, "Melingos Keliams" bus žymiai lengviau kautis dėl pergalės. Galima neabejoti, jog krepšininkas ateina tam, kad komandoje taptų jos lyderiu.

Ernestas Pliuška (SG / SF) ("Melingos Keliai") - palieka komandą.

Kartu su Justo Narušio atėjimu "Melingos Keliai" nutarė atsisveikinti su nė vienų rungtynių šiemet taip ir nesužaidusiu Ernestu Pliuška. Krepšininkas, geriau žinomas, kaip ilgametis "Akcijos - KREPŠINIO" atstovas, molėtiškių kolektyve nepritapo ir dabar laimės ieškos naujuose klubuose.

 

SAVAITĖS INTERVIU

Praeitą savaitę apie savo komandą kvietėme papasakoti "Lentvario" ekipos atstovą. Šį kartą keliamės į kitą Vilniaus rajoną - Rudaminą, kuri garsėja savo jungtine krepšinio komanda, pavadinimu "SK Skaidiškės". Ne pirmus metus joje rungtyniauja ir Kristupas Gabrielius Kuklys, kuris šį kartą mielai sutiko savo atsakymais pasidalinti su mūsų apžvalgos skaitytojais.

 

Kristupai, savo krepšininko kelią pradėjai Š. Marčiulionio KA. Kaip ten atsiradai ir nuo ko viskas prasidėjo ?​ 

Viskas prasidėjo kuomet man buvo septyneri, kai tėveliai mane užrašė į krepšinio treniruotes tuomet dar buvusioje Š. Marčiulionio krepšinio mokykloje. Čia aš pradėjau mokytis krepšinio pagrindų ir taip atsirado mano aistra krepšiniui.

 

Kuris iš trenerių tau, asmeniškai, davė daugiausiai ir kodėl?

Visi treneriai įdėjo nemažą indėlį į mano tiek krepšinio sugebėjimų mokymus, tiek į mano, kaip asmenybės, ugdymą, tačiau daugiausiai, mano manymu, prie to prisidėjo treneris Tomas Purlys. Jis ilgiausiai mane mokė krepšinio paslapčių, manau, būtent su juo labiausiai patobulėjau kaip krepšininkas, tuo pačiu labiausiai ir atsiskleidžiau.

 

Dauguma vaikinų, lankančių Š. Marčiulionio KA siekia profesionalios karjeros. Ar ši mintis tavyje vis dar gyva ?​

Ši mintis mane supo gal iki 16-os metų. Tikrai svajojau ir siekiau būti krepšininku, tačiau laikui bėgant ta mintis blėso, kol galiausiai supratau, jog tai ne man. Varginančios treniruotės kelis kartus per dieną - supratau, jog aš to nenoriu. Tad ši mintis nėra gyva, užtenka ir mėgėjiško krepšinio.

 

Kokių pravardžių esi turėjęs per savo krepšininko karjerą ir kaip jos „prilipo“ ?​

Pravardžių turėjau begales, bet labiausiai prilipusi buvo „Siava“. Pravardė prilipo labai paprastai - tiesiog buvau panašus į vieno komandos draugo pusbrolį, kuris buvo vardu Slavikas. Nuo to ir kilo mano pravardė.

 

Ar yra metimas, pergalė arba žaidybinis epizodas, kuris tau įstrigo labiausiai ir ką jis nulėmė?

Tų metimų, pergalių buvo begalės. Visi šie epizodai buvo naudingi, tačiau kažkokio tokio labiau įsimenamo žaidybinio epizodo neturiu.

    

Kokį save įsivaizduotumei po 10-ties metų?

Po 10-ies metų aš save įsivaizduoju jau su žmona, vaikučiais, dideliu namu šalia gražaus ežero ir, be abejo, įsivaizduoju save dar ir krepšinio aikštelėje pajudantį.

 

Komandos vadovas – Marius Bukauskas yra nepailstantis sporto bei krepšinio entuziastas. Kaip apibūdintum šį žmogų ?

Marius yra atsidavęs šiam sportui žmogus. Tiek kaip žaidėjas, tiek kaip komandos vadovas jis yra emocingas, galbūt kartais karštakošis, bet tai krepšiniui prideda tik daugiau žavesio.

 

„SK Skaidiškių“ komandą sudaro Rudaminos ir Skaidiškių gyventojai. Ar populiarus krepšinis šiuose Vilniaus rajonuose ?

Taip, krepšinis yra gana populiarus sportas mūsų krašte. Dauguma gyventojų domisi mūsų pasiekimais ir aplanko rungtynes. Į svarbesnes dvikovas susirenka tikrai nemaža palaikymo komanda.

 

Kuo išskirtinis „SK Skaidiškių“ ekipos sirgalius arba rungtynių žiūrovas, kaip jį apibūdintum?

„SK Skaidiškių“ ekipos sirgalius yra tikrai išskirtinis. Jie pasižymi tikru ekipos palaikymu, dažnai apsilanko rungtynėse su mūsų ekipos vėliavomis, pučiamaisiais instrumentais. Sirgaliai yra tikrai emocingi ir palaiko mus, kaip sakant, iš širdies.

 

Jei turėtum galimybę į komandą pasikviesti du krepšininkus – mėgėjus, kas tai būtų ir kodėl ?

Tai būtų Rafal Moro ir Lukas Buitkus, kurie žaidžia mėgėjų lygose. Tiesa, šiame rate yra ir Gytis Radzevičius, tačiau jis jau pradėjo savo profesionalo karjerą. Tai - mano komandos draugai nuo mažų dienų, su jais laimėjome daug įvairių turnyrų. Su jais buvo daugiausiai pasiekta, dėl to ir pasikviesčiau juos.

 

Kas yra komandos emociniai bei žaidybiniai lyderiai ir kodėl ?

Emocinis mūsų komandos lyderis, manau, yra vadovas Marius Bukauskas. Mūsų komandoje per kiekvienas rungtynes atsiskleidžia vis kitas žaidėjas, tai, manyčiau, ir yra mūsų komandas laimėjimo paslaptis.

 

VKL pirmenybėse esi ilgametis dalyvis, kuo tau imponuoja būtent šios lygos varžybos?

VKL-o varžybos man imponuoja savo nesuvaidintomis emocijomis, paprastumu. Žmonės ateina į rungtynes per daug nepasiruošę, sužaidžia jas, įgauna gerų emocijų ir tiek. Tai mane žavi.

 

Pagrindiniai kandidatai į VKL III Lygos favoritų pozicijas?

Lygoje daug naujų komandų, su kuriomis dar neteko man asmeniškai susidurti, tačiau iš pažįstamų komandų išskirčiau "BC Irsana", "United Sharks" ir "BC Želva". 

 

Ko palinkėtum dalyviams, komandos draugams, sirgaliams ir VKL lygai ?

Visiems palinkėčiau, be abejo, pergalių, gerų emocijų, o VKL lygai palinkėčiau ilgo bei sėkmingo gyvavimo.

3 Lyga - Lemon Gym Taurė - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009