2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - apžvalga

2016-11-15

Prabėgusi savaitė buvo dosni rungtynėmis VKL II Lygoje - Almarūno prekybos Taurėje. Čia sužaista net 19 susitikimų, po kurių jau 5 komandos gali būti ramios dėl savo kelialapio į stipriausią diviziono - TOP 14 grupę. Tokiomis laimingosiomis nepriklausomai nuo paskutinių mačų baigties jau tapo "Krituliai", "Verslo spaudos centro R2P Sport", "Plasta.lt", "Superfly - Vaitesos" bei "Mad Lamb" kolektyvai. Kaip sekėsi joms ir kitiems lygos dalyviams kviečiame pasinagrinėti tradicinėje antradieninėje VKL II Lygos apžvalgoje.

"A" ir "B" pogrupiai

"A" pogrupyje po pirmadienio rungtynių - visiška painiava. Tampa aišku, jog puikiai sezoną pradėjusi "2 GEN - Kaefer" komanda dabar jau priversta laukti malonės iš kitų komandų. Kuomet elektrėniškiai namuose nukovė "ReBALT - Autošalnos" vyrus, "2 GEN - Kaefer" gali nebepadėti ir pergalė paskutiniame ture. Taip nutiktų tuo atveju, jei tiek "Elektrėnų SC", tiek ir "Admonitus" laimėtų savo paskutines pirmojo etapo dvikovas. Tuomet "2 GEN" vyrukai galimai už borto liktų net su 4-iomis pergalėmis. "ReBALT - Autošalna" taip pat dar gali tikėtis stebuklo, tačiau tam reiktų, kad pralaimėtų visos trys aukščiau žengiančios komandos, kas, greičiausiai, yra visiškai nerealu. "VPP - jade.lt" iškovojo svarbų įskaitinį tašką pogrupio autsaiderių akistatoje ir jį dabar nešis į BOTTOM grupę. Tuo tarpu "Dagos" vaikinams pirmame etape nepavyko nuveikti nieko įspūdingo ir jie finišuoja neiškovoję nė vienos pergalės.

"B" pogrupyje liko sužaisti viso labo vienas rungtynes, kurios ir nulems antrojo kelialapio į TOP-14 divizioną likimą. Savo užduotis dėl patekimo aukštyn sekmadienį sėkmingai išsprendė "Mad Lamb", kurie svečiuose 58:53 palaužė "Electrolux II" komandą. Tai - antras kartas "Mad Lamb" istorijoje, kuomet ekipa keliauja į TOP divizioną. Tiesa, tuomet ekipa čempionatą pabaigė jau pirmam PLAY-OFF etape, todėl dabar šie vyrukai stengsis rungtyniauti taip, jog tai taptų sėkmingiausiu komandos sezonu istorijoje. Na o paskutinio kelialapio likimas spręsis ketvirtadienį 'Infoeros" ir "OPK - Elpinos" akistatoje. Jei "OPK" komandai šios rungtynės lems tik įskaitinį tašką BOTTOM grupėje, tai "Infoera" pergalės atveju keliaus tiesiai į TOP divizioną. Tokiu būdu trims komandoms surinkus po 3 pergales būtent "Infoeros" taškų skirtumas būtų dėkingiausias ir leistų komandai varžytis su stipriausiomis lygos ekipomis. Jeigu "Infoera" pralaimėtų, antrojo kelialapio savininke taptų "Electrolux II" ekipa.

  "A" Pogrupis    
1. Elektrėnų SC 3 : 1 + 58
 2. Admonitus 3 : 1 + 9
 3. 2 GEN - Kaefer 3 : 1 + 53
 4. ReBALT - Autošalna 2 : 2 + 3
 5. VPP - jade.lt 1 : 2 -31
 6. Dagos 0 : 5 - 92
 
  "B" pogrupis    
1. Mad Lamb 4 : 1 + 14
2. Electrolux 3 : 2 + 17
3. Litresta 3 : 2 - 18
4. Infoera 2 : 2 + 14
5. OPK - Elpina 1 : 3 - 13
6. Intersurgical II 1 : 4 - 14

 


"ReBALT - Autošalna", kaip ir "VPP - jade.lt", greičiausiai, rungtyniaus BOTTOM divizione

 

"C" ir "D" pogrupiai

Nepaprastai įdomi situacija ir "C" pogrupyje. Jame liko sužaisti vos vienerias rungtynes, kurios jų dalyviams - "Senųjų Trakų Vilties" bei "Kažkur Matytų" komandoms nelems praktiškai nieko, tik įskaitinį tašką, o štai "Kumščio" arba "KK Brigados" komandoms tai bus TOP ir BOTTOM kelialapio dalybos. Kas nutiktų kokiu atveju? Jeigu rungtynes laimėtų "Viltis" - ji pergalių skaičiumi susilygintų su "Kumščio" ir "KK Brigados" komandomis ir tuomet būtų skaičiuojamas trijų komandų tarpusavio mačų santykis. Ten geriausia pozicija atitektų "KK Brigados" vaikinams, kurie tokiu atveju keliautų į TOP-14 grupę. Jeigu pergalė atitektų "Kažkur Matytų" ekipai - kelialapis būtų "Kumščio" rankose, nes po lygiai pergalių surinktų jų ir "KK Brigados" komandos, bet tarpusavio mačą trimis taškais buvo laimėjęs "Kumštis". Taigi, šioje situacijoje komandų likimus spręs jų varžovai, o mes atsakymą į labai intriguojantį klausimą sužinosime jau šiandien vakare.

Kaip jau minėjome ir praeitą savaitę, "D" pogrupio nugalėtojų poziciją nulems "PLASTOS.lt" ir "Trakų" susitikimas. Pergalę iškovojusi komanda iš karto užsitikrintų pirmą pogrupio vietą, todėl Vilniaus apskrities derbis turėtų būti labai įdomus. Tuo tarpu antrojo kelialapio į TOP grupę likimas - "KK Trakų" rankose. Komandai dar liko dvejos rungtynės, iš kurių privaloma laimėti bent vienas, kad prieš sezoną kiek optimistišku atrodęs uždavinys - žaisti su stipriausia lygos grupe, virstų realybe. Jeigu "KK Trakai" kristų Grigiškėse, jie dėl antro kelialapio į TOP divizioną kovotų tiesioginėje akistatoje prieš "Čiančia - Apsaugos Spektrą", kuris gerokai susikomplikavo savo padėtį pralaimėjęs "BC Versus" komandai, šį kartą ir vėl liekančiai už TOP-14 borto. "BC Fenix" ir "Normaliok" tarpusavio akistatoje spręs įskaitinio taško likimą ir nenorą likti pogrupyje paskutiniais. Nuo seno viena kitą gerai pažįstančios komandos turėtų žiūrovams padovanoti gražų krepšinio spektaklį.

  "C" Pogrupis    
 1. SuperFly - Vaitesa 5 : 0 + 111
 2. Kumštis 3 : 2 + 11
 3. KK Brigada 3 : 2 - 8
 4. Viltis 2 : 2 - 2
 5. Kažkur Matyti* 1 : 3 + 2
 6. Kočėlas 0 : 5 - 114
 
  "D" pogrupis    
1. PLASTA.lt 4 : 0 + 67
2. KK Trakai 3 : 0 + 14
3. BC Versus 3 : 2 + 13
4. Čiančia - Ap. Spektras 1 : 2 + 2
5. BC Fenix 0 : 3 - 32
6. Normaliok 0 : 4 - 64

* - techninis pralaimėjimas.


Modestas Gauba (su kamuoliu, "KK Trakai") grįžo padėti savo jaunesniems kolegoms siekti pergalių

 

"E" ir "F" pogrupiai

Dar nuo turnyro pradžios "E" pogrupis buvo sunkiausiai prognozuojamas. Lyg to būtų maža, kaip viesulas į lyderių tarpą įsiveržė ir visiems kortas sumaišė "Vievio Žiedas". Jis ne tik skynė pergales, tačiau ir tapo grupės lyderiu, bei turi puikias galimybes žengti pirmą kartą klubo istorijoje į TOP grupę. Tam namuose reiktų nugalėti "Tirolą" ir tuomet visiškai nesvarbu, kaip bepasibaigtų likusios akistatos. Priešingu atveju gali tekti labai atkakliai skaičiuoti ne tik pergales, tačiau ir taškų skirtumus, nes "Tirola" paskutinio šanso keliauti į TOP grupę tikrai taip lengvai paleisti nenorės. Didžiausias nežinomasis grupėje - "Ridikas". Jo atsargoje dar dvejos rungtynės ir jei pavyktų nugalėti "Atsipūtusius" - atsivertų puikios galimybės keliauti į TOP grupę. Jeigu pergalę švęstų "Atsipūtę", paskutinio turo akistata "Vaikinai" - "Ridikas" kitą pirmadienį taptų lemiama ne tik abiems akistatos dalyvėms, tačiau ir kitoms pogrupio komandoms. Aišku viena, jog šioje grupėje - niekas neaišku ir tik "CAPO" vyrukai jau ramiai laukia BOTTOM etapo varžybų.

"F" grupėje praeitą savaitę sulaukėme ir staigmenos, kuomet pralaimėjo viena čempionato favoričių - "Materialiste BC" ekipa. Ją palaužė į BOTTOM varžybas keliaujantis "Didėjos" klubas, taip parodydamas, jog pirmo etapo rezultatai dar nebūtinai atspindi realią situaciją čempionatui besitęsiant toliau. Paskutiniais pogrupyje liko taip ir nelaimėjęs "Marijampolis", o "Space Jam" dar bandys iškovoti papildomą įskaitinį tašką dvikovoje prieš "Penktuką". Tuo tarpu kelialapių į TOP divizioną dalybos spręsis itin įdomioje "JAMAM" ir "Materialiste BC" akistatoje. Jeigu šias rungtynes laimės "JAMAM", būtent jie ir keliaus į TOP divizioną, o kartu su jais - ir "Penktukas" žinoma, jei nugalės "Space Jam" vyrus. "Materialiste BC" pergalės atveju pirma vietą būtų pastarųjų rankose, o antrosios savininkais ir vėl realiausiai taptų "Penktukas", jeigu nepralaimės prieš tuos pačius "Space Jam". Tad trumpai ir aiškiai - visų trijų komandų: "JAMAM", "Materialiste BC" bei "Penktuko" kelias į TOP divizioną aiškus - tik pergalė. Nesėkmės atveju galimybės ten prasibrauti bus lygios minimalioms.

 
  "E" Pogrupis    
1. Vievio Žiedas 3 : 1 + 9
 2. Ridikas 2 : 1 - 3
 3. Vaikinai 2 : 2 + 11
 4. Tirola 2 : 2 + 5
 5. Atsipūtę 2 : 2 + 4
 6. CAPO 1 : 4 - 26
 
  "F" pogrupis    
1. JAMAM 3 : 1 + 82
2. Materialiste BC 3 : 1 + 41
3. Penktukas 3 : 1 + 6
4. Didėja 3 : 2 + 6
5. Space Jam 1 : 3 - 42
6. Marijampolis 0 : 5 - 93

 

"Didėja" (geltona apranga) pirmoji įveikė "Materialiste BC" komandą

 

"G" pogrupis

"G" pogrupyje TOP etapo kelialapių dalybos jau pasibaigė dar net nepabaigus visų dvikovų. Nesėkmė ir vėl lydėjo "Vilko" komandą, kuri vos dviem taškais nusileido "VKK Masonams". Pastariesiems tai buvo svarbus įskaitinis taškas, tačiau jis kelio į TOP grupę neatvėrė. Stipriausiomis pogrupyje pasirodė "Kritulių" ir "Verslo spaudos centro R2P Sport" komandos, kurios savo akistatoje spręs geriausios pogrupio ekipos likimą. Tuo tarpu likusios grupės komandos jau ramiai laukia BOTTOM etapo varžybų. 

1. Krituliai 4 : 0 + 85
2. Verslo Sp.C. - R2P Sport 4 : 0 + 26
3. VKK Masonai 3 : 2 + 19
4. SK Želva 2 : 3 - 28
5. Telšiai 1 : 4 - 45
6. Vilkas 0 : 5 - 57

 


"BC Fenix" komandai - jau daugiau nei 10 metų

 

SAVAITĖS TRANSFERIAI

Deividas Klimkevičius (SG / PG) - "Tirola": dar nežaidė. 

Į TOP divizioną jau nepatenkanti "Tirola" savo sudėtį nusprendė pastiprinti vienu perspektyviu jaunuoliu. Tiems, kas domisi VKL istorija nebus naujiena, jog šis krepšininkas jau rungtyniavo ir VKL moksleivių lygoje, kuomet prieš penketą metų buvo registruotas Petro Vileišio progimnazijos sudėtyje. Nuo to laiko praėjo nemažai ir daug kas pasikeitė, tačiau pats Deividas - gerokai sustiprėjo, kaip krepšininkas. Pabaigęs mokslus Kalifornijoje šis žaidėjas grįžta į Lietuvą ir bandys imtis solidaus vaidmens "Tirolos" komandos gretose. O užduotis jam bus tikrai nelengva - tinkamai pakeisti gynėjų grandies lyderius - Raimondą Paukštę bei Denisą Oliferą. Jeigu pavyks įgivendinti komandos vadovų planus, komanda galėtų gerokai sustiprėti.

 

SAVAITĖS INTERVIU

Kad ir kaip toli verstumėme VKL istorijos puslapius atgalios, visur rasime ištikimų VKL draugų - "BC Fenix" komandos pavadinimą. Ji mūsų organizuojamuose čempionatuose žaidžia nuo pat pirmojo sezono. Ir nieko čia keisto nėra, nes pačiam klubui šiemet sukanka apvalus jubiliejus - 10 metų. Sutikite, jog mėgėjų krepšinio klubui tai - solidus pasiekimas. Apie komandą, jos gyvenimą bei savo "kiemą" mums maloniai šią savaitę sutiko papasakoti ilgametis ekipos atstovas - Aurimas Urbaitis.

 

„BC Fenix“ komanda šiemet švenčia savo 10-ties metų jubiliejų. Ar prisimeni pirmuosius savo žingsnius joje ir nuo ko viskas prasidėjo ?​

10 metų praėjo nuo to momento, kai startavome mėgėjų turnyruose, tačiau pamatai pradėti kloti kur kas anksčiau. Sunku net prisiminti, ne dėl to, kad tie žingsniai buvo sunkūs, o, tiesiog, daug metų prabėgo. Iš mano pusės, tai viskas prasidėjo nuo #8 Manto Rimšelio. Mes – klasės draugai, taip pat ir universitete studijavome kartu. Beje sėkmingai jį baigėme. Mantas pakvietė prisijungti prie jo kompanijos, kuri susirinkdavo pažaisti krepšinį. Salė turėjo ir privalumą - pirtį. Tad toks privalumas ir paskatino atvykti ten, nuo ko viskas ir prasidėjo.

 

Nemaža dalis komandos žaidėjų nuo jos įkūrimo nepasikeitė. Iš kur toks ilgaamžiškumas ir kame kolektyvo stiprybė?​

Taip, starto penketas tada ir šiandien beveik nepakitęs. Maždaug tiek ir sudaro šios komandos branduolį ir pamatus. Turbūt atsakymas vienintelis – nesame mega žvaigždės mėgėjų krepšinyje, o tarpusavyje - vienodo meistriškumo. Kiekvienas žinome ir suprantame savo vietą komandoje, dalinames klubo rūpesčiais ir problemomis. Visi dalyvajame diskusijose ir sprendimų priėmime.

 

Kaip manai, kokia didžiausia „BC Fenix“ klubo pergalė istorijoje?​

Pergalė yra tai, kad mūsų kolektyvas egzistuoja ir po tiek metų. O jei kalbame apie krepšinio aikštelę, tai paminėčiau 2011 metų ketvirtfinalio serijos pergalę 2:0 prieš "Vilniaus VPP". Čia reikėtų padėkoti mus tuo metu treniravusiam Justinui Černiauskui. Taip pat prisimenu ir revanšinį mačą prieš "KSP", kai turėjome 22 taškų deficitą po pirmų rungtynių išvykoje. Namie laimėjome didesniu skirtumu ir žengėme į kitą etapą.

 

Įsimintiniausias metimas klubo istorijoje. Kas tapo jo autoriumi ?

"Buzzer beater‘ių" daug neturėjome ir jie didesnių pergalių neatnešė. Taip pat ir su dėjimais į krepšį ne kažką. Regis, prieš porą sezonų apie pergalę sužinojau būdamas rūbinėje, kai šaldžiau patemptus čiurnos raiščius. Tada pergalingą metimą pataikė, berods, Julius Veloniškis. 

 

Ką „BC Fenix“ pavadinimas reiškia Aurimui Urbaičiui ?

Pats pavadinimas nereiškia nieko ypatingo, tačiau tai, kas po juo – daugiau, nei krepšinis. Rungtynės ketvirtadieniais, treniruotės sekmadieniais, gėrimo taurė ar bokalas po jų. Klubo organizaciniai reikalai.

 

10 metų mėgėjų krepšinio komandai – daug ar mažai ?​

Nemažai, tačiau nėra ir labai daug. Manau, kad "BC Versus" turi dar ilgesnę istoriją. Beje praeitą savaitę sužaidėme 10-ajį oficialų tarpusavo mačą su šia komanda. Pralaimime 3:7.

 

Rungtyniaujate VKL pirmenybėse nuo pat pirmojo sezono. Kas paskatino tokį pasirinkimą ir kaip lyga keitėsi kartu su laiku ? 

Tai įtakojo pora aplinkybių. Prieš VKL‘ą žaidėme lygoje, kurią koordinavo Simas ir Ko. Jiems nusprendus sukurti savo produktą, ėjome kartu ir kažkiek rizikavome. Taip pat turėjome žaidėjų, kurie atstovavo komandas kitose miesto lygose, tad dalyvaudami kitur negalėtume jų registruoti. O lyga keitėsi ir tobulėjo, statistikos rinkimas ir pateikimas žengė į aukštesnį lygį.

 

Jeigu galėtum dabar pasikviesti du krepšininkus mėgėjus, kuriuos iš jų pasiimtu kartu į „BC Fenix“ sudėtį ir kodėl ? 

Pavardžių nekviesčiau. Imčiau du “centrus“. Mes jų neturime – silpniausia komandos grandis.

 

Pastaraisiais metais komandos rezultatų kreivė krenta žemyn. Kokios to priežastys?

Minate ant skaudulio... Bet paprieštarausiu – ne taip staigiai žemyn, kaip mūsų amžius aukštyn. Priežastis paprasta – gyvenime atsiranda papildomų veiklų, kuriuos atima krepšinio laiką. Tad natūralu, kad mažiau jo lieka treniruotėms.

 

Šiemet prognozės ir burtai „BC Fenix“ buvo nepalankūs – žaisite BOTTOM grupėje. Kokie sezono tikslai ?

Komandos valdyba konkrečių tikslų turnyre nėra iškėlusi. Norėčiau bent į atkrintamąsias patekti, gal dar vieną kitą favoritą nugalėti.

 

Aurimas Urbaitis dar po 10-ties metų? Kokį save įsivaizduotumei ?

Dar vis vilkintį #7 numeriu pažymėtus marškinėlius, tikiuosi.

 

Kas, tavo manymu, pagrindiniai favoritai šiemet laimėti VKL II-osios Lygos Almarūno Prekybos taurę ?

Renkuosi komandas: “Krituliai“ ir "SuperFly-Vaitesa", tiesiog nuojauta.

 

VKL organizuoja ir aukštųjų mokyklų darbuotojų taurės turnyrą. Galbūt tave pamatysime pavasarį ir VU sudėtyje ?

Matyt, kažką būsiu praleidęs. Dar apie tai nieko negirdėjau. Vilniaus universitetas – labai didelė organizacija, tai 12-a geresnių tikrai suras (šypsosi). Na nebent draft‘uotų, tai apsvarstyčiau.

 

Ko palinkėtum varžovams ir VKL lygai ?

Varžovams - kad gerbtų "Fenix‘ą," o lygai – idėjų ir išlikimo.

2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009