EKO Lyga - savaitės apžvalga

2016-11-10

Ketvirtadienis yra ta diena, kuomet nuolat susipažinsime su ketvirtuoju pagal pajėgumą - VKL EKO Lygos - Daivilva Baltic Taurės divizionu. Jame kovoja 30 komandų, kurios pirmame čempionato etape žaidžia tarpusavyje dviejų ratų sistema. Etapui pasibaigus į TOP grupę pateks visos pirmosios vietos ir keturios geriausios antrųjų vietų komandos, kurios sudarys TOP-10 divizioną. Likusios ekipos toliau rungtyniaus BOTTOM etape, iš kurio į PLAY-OFF rungtynes pateks 1-3 BOTTOM grupėse užėmusios komandos bei visos TOP-10 dalyvės.

"A" ir "B" pogrupiai

"A" pogrupio pozicijas pirmam ratui einant į pabaigą komandos dalinsis kitame ture. Visas savo dvikovas pirmojo rato metu jau sužaidė "naudinga.eu" kolektyvas, kuris įsitaisė pačiame pogrupio viduriuke iškovodamas 2 pergales ir patirdamas tiek pat pralaimėjimų. Pirmosios vietos likimą spręs "MKK" ir "BC S&P" susitikimas, kuris žada būti itin atkaklus, nes taps pirmuoju mūšiu dėl tiesioginio kelialapio į TOP-10 etapą. Nereikia pamiršti, jog laukia dar ir antrasis ratas, tačiau komanda, pirmame rate taip ir nepatyrusi pralaimėjimo, bus gerokai dėkingesnėje pozicijoje rungtyniauti stipresnėje grupėje. Tuo tarpu dėl pirmosios pergalės savo mūšyje susikaus "Avedus" ir "Šernai". Kuriai iš komandų bus lemta pirmą ratą pabaigti paskutiniems, sužinosime jau šeštadienį. Bent jau dabar panašu, jog nė vienam iš šių kolektyvų prasto starto dėka TOP divizionu nekvepia.


"B" pogrupyje savo ginklus trečiadienį vakare surėmė "Meridianas" ir "Bekupė - vezumalkas.lt" klubai, kurie iki tol dar buvo nepralaimėję. Atkakliose ir nerezultatyviose rungtynėse 55 : 49 pergalę iškovojo ir į pogrupio viršūnę bent jau laikinai pakilo "Meridiano" vyrai. Įdomu tai, jog jau antrą savo dvikovą ši komanda sugeba laimėti nepelnydama nė 60-ties taškų. Bus labai įdomu stebėti, ar ši tradicija bus pratęsta ir akistatoje prieš "Žiemgalą" sekmadienį. Pergalė gerokai kilsteltų ekipos akcijas kovoje dėl vietos TOP-10 etape, kas "Meridiano" klubui būtų puikus pasiekimas. Tuo tarpu "begikams.lt" kelio į pirmąją pergalę dar tik ieško. Pirmame rate teliko tik vienas bandymas - to paties "Meridiano" barjeras, todėl realiausia, jog pirmo taško dar teks palaukti. "Žiemgalos" ir "Žiedinio Raumens" klubai kol kas dalinasi turnyro vidutiniokų pozicijas.

  "A" Pogrupis    
1. MKK 3 : 0 + 104
 2. BC S&P 3 : 0 + 46
 3. naudinga.eu 2 : 2 + 5
 4. Avedus 0 : 3 - 63
 5. Šernai 0 : 3 - 92
 
  "B" pogrupis    
1. Meridianas 2 : 0 + 17
2. Bekupė / vezumalkas.lt 2 : 1 + 59
3. Žiemgala 1 : 1 + 17
4. BC Žiedinis Raumuo 1 : 1 - 5
5. begikams.lt 0 : 3 - 88

 


Audrius Gustys ("MKK") su savo komanda čempionatą pradėjo puikiai

 

"C" ir "D" pogrupiai

"C" pogrupyje komandos sužaidė skirtingą rungtynių skaičių, todėl spręsti apie konkrečias pozicijas turnyrinėje lentelėje, greičiausiai, dar kiek ansktoka. Nors kol kas grupėje pirmauja 3 iš 4-ių galimų pergalių surinkęs "Vilniaus Pulso" kolektyvas, jį pavyti ir aplenkti dar gali "Svajonių turintys", kurie sužaidė viso labo vieną akistatą, o ir joje nugalėjo ką tik minėtus laikinus pogrupio lyderius į savo krepšį tepraleisdami vos 32 taškus. Sekmadienį akistata su "minciuverpetas.eu" kolektyvu greičiausiai ir bus rodiklis, ko realiai iš "svajotojų" galima tikėtis pogrupio varžybose. Tuo tarpu 3-5 vietas dalinasi po vieną pergalę iškovoję "minciuverpetas.eu", "KK Luksara" ir "Sudervė Team" kolektyvai, kurie, sėkmės, atveju, dar gali įsimaišyti į kovą dėl antros vietos, o kartu ir kelialapio į TOP-10 grupę.

"D" pogrupyje geriausioje padėtyje po pirmo rato neabejotinai yra "Vilko Brolija", laimėjusi visas ketverias žaistas savo rungtynes. Norint keliauti į TOP-10 divizioną jiems svarbu nepralaimėti daugiau, kaip dviejų rungtynių antrame rate, arba tikėtis, kad dar mažiau pergalių surinks "Lewben Group", kurie savo sąskaitoje turi 2 laimėjimus. Išskirtine tapusi dvikova pirmame rate vyko būtent tarp šios ir "LPK Liberna - Gervėčių Kraštas" komandų, kurių sudėtyse rungtyniavo po merginą. Damų derbyje nežymiai pranašesnė buvo Vilūnė Martišauskaitė, tačiau jos komandai nepasisekė gerokai ženkliau - ji pralaimėjo net 51 : 87. Būtent todėl "LPK Libernos" šansai patekti į TOP-10 grupę yra ganėtinai migloti. Panaši situacija ir bronzinių "Lyderių" stovykloje, kuriems pirmas ratas nebuvo itin sėkmingas, tačiau padėtį dar galima bandyti taisyti antrajame. 

  "C" Pogrupis    
 1. Vilniaus Pulsas 3 : 1 + 15
 2. Svajonių turintys 1 : 0 + 24
 3. minciuverpetas.eu 1 : 2 +/- 0
 4. KK Luksara 1 : 2 - 17
 5. Sudervė Team 1 : 2 - 22
 
  "D" pogrupis    
1. Vilko Brolija 4 : 0 + 47
2. Lewben Group 2 : 1 + 37
3. Lyderiai 1 : 2 - 3
4. LPK Liberna - G. Kraštas 1 : 2 - 44
5. BC Unity 0 : 3 - 37

 


"Damų derbyje" "D" pogrupyje jėgas dar kartą išbandys V. Martišauskaitė ("LPK Liberna", meta) ir A. Jasinskaitė ("Lewben Group")

 

"E" ir "F" pogrupiai

"E" pogrupis tapo pirmuoju, kuriame yra komanda, jau pradėjusi ir savo antrojo rato rungtynes. Tokia ekipa tapo "Twomeno kuopa / Šiauliai" klubas, trečiadienį vakare žaidusi revanšinę akistatą prieš "BC Internationale". Pirmą ekipų dvikovą 58 : 53 buvo laimėję pogrupio lyderiai, tačiau trečiadienį viskas apsivertė aukštyn kojomis ir apsivertė taip, kaip greičiausiai "Twomeno" žaidėjams nesisapnavo net juodžiausiame košmare. Nuo pirmųjų minučių beveik vien iš užsieniečių sudaryta "BC Internationale" komanda ėmė pirmauti ir vėliau triuškino varžovus jų nesigailėdama. Galutinis rezultatas 86 : 44 - užtikrinta pergalė ir saldus revanšas, kuris, greičiausiai, vis dar atviru palieka pirmosios pogrupio pozicijos klausimą. Puikiai pernai rungtyniavusi "M.K.Č." komanda šiemet įstengė laimėti vos kartą ir kol kas žengia tik trečioje pozicijoje. "Egzistencinių klausimų" klubui pasisekė dar mažiau, nes debiutinę savo akistatą jie pralaimėjo minimaliu skirtumu. Realiausia, jog šios dvi komandos bei "Blue Sharks" dėl kelialapio į TOP-10 nekovos ir rinks svarbius įskaitinius taškus antro etapo varžyboms.

"F" grupėje situacija gerokai aiškesnė, mat čia visas tris pergales iškovojo galingai atrodantis "BC Bedugnės" kolektyvas. Jam belieka panašią sportinę formą išlaikyti ir antrame rate ir tuomet kelialapis į TOP-10 divizioną bus pasiekiamas ranka. Tuo tarpu dėl antros vietos, dar suteikiančios galimybę kautis dėl kelialapio tarp stipriausių lygos komandų bus atkakli kova, nes po vieną pergalę iki šiol iškovojo net trys komandos - "krepsinioNaujienos.eu", "arBentNumanei.eu" ir "Logistai". Tiesa, norint tapti viena iš keturių laimingųjų antrų pozicijų reiktų gerokai pagerinti pergalių balansą. Tai padaryti dar sunkiau bus abi dvikovas pralaimėjusiam "Ką vakare?" klubui, tačiau jiems lieka dar net 6-ios rungtynės situacijai pakeisti iš esmės.

 
  "E" Pogrupis    
1. Twomeno kuopa / Šiauliai 4 : 1 - 9
 2. BC Internationale 2 : 1 + 47
 3. Blue Sharks 1 : 2 - 5
 4. M.K.Č. 1 : 3 - 32
 5. Egzistenciniai klausimai 0 : 1 - 1
 
  "F" pogrupis    
1. BC Bedugnė 3 : 0 + 65
2. arBentNumanei.eu 1 : 1 + 4
3. Logistai 1 : 1 - 4
4. krepsinioNaujienos.eu 1 : 2 - 36
5. Ką vakare? 0 : 2 - 29

 


"M.K.Č. komandai čempionato pradžia ne itin sėkminga

 

SAVAITĖS INTERVIU

Krepšinio mėgėjų pasaulyje atsirado dar viena nauja komanda. Intriguojančiu pavadinimu - "Šernai" pasivadinę vyrukai šiemet debiutuoja VKL pagrindiniame čempionate EKO Lygos pirmenybėse. Nors pergalių pasiekti dar nepavyko, apie komandos peripetijas maloniai papasakoti sutiko vienas entuziastingiausių jos atstovų - Audrius Švelnikas.

 

Kaip ir dėl kokių priežasčių susikūrė „KK Šernų“ komanda ? 

Komandos įkūrimo iniciatorius - Algis Bitautas. Jis pažįsta viena iš lygos vadovų Joną Staniulį, su kuriuo ir konsultavosi apie lygą bei mūsų galimybes žaisti joje. Tad surinkę visa informaciją apie lygą nusprendėme startuoti VKL Pavasario čempionate. Po žiemos švenčių komandai bus jau metai. Iki vasaros lygos treniravomės nuo sausio, todėl komandos susikūrimo data ir laikau sausio mėnesį. 

 

Komanda istorijoje yra laimėjusi tik du kartus – tai pavyko padaryti VKL Vasaros Taurėje. Kaip galvoji, kada pavyks „atsidaryti“ pagrindiniame čempionate?

Labai tikiuosi, kad jau šį šeštadienį. O kaip bus - parodys rungtynės. Labai laukiame palaikymo ir dėmesio šioms rungtynėms. 

 

Kodėl būtent „Šernai“ ir kokia komandos pavadinimo kilmė ?

Komandos pavadinimas kilo iš to, kad kelis mūsų komandos narius -  istorikus, vienas dėstytojas praminė praktikoje ,,šernais“. Gabūt todėl toks ir pavadinimas, nes esame viena vyresnių komandų, jei ne vyriausia lygoje. Daugumai žaidėjų yra 30 ir daugiau metų. Tik šiemet pavyko šiek tiek atjauninti komandą, todėl  tikėsimės, jog tai išeis tik į gerą. 

 

Ar komanda turi kažkokių tradicijų arba prietarų, susijusių su krepšiniu ?​

Nieko panašaus berods ir neturime. Galbūt, kad geriau sektųsi ateityje, reiks pagalvoti ir apie tai. Gal dar prieš rungtynes nesiskusti barzdų, ar panašiai.

 

Ekipa pasižymi tuo, jog savo sudėtyje praktiškai neturi sporto mokyklose besitreniravusių žaidėjų. Ar ne per sunku grumtis su kitomis EKO Lygos komandomis? 

Žinoma, kad sunku, nes kaip ir minėjo vienas komandos narys po garbingai sužaistų rungtynių su, mūsų nuomone, vienais lygos favoritų "MKK", keletas šios lygos komandų galėtų žaisti III ar gal net II lygoje pagal pajėgumą.  Bet ,,knisam“ bent jau gynyboje, kaip šernai, tad rungtynių su "MKK" rezultatas išties geras. Sulūžom galutinai tik 4 kėliny. 

 

Ar nesvarstote galimybės į savo komandą pasikviesti trenerio?

Kol kas nesvarstome. Bet toks, kaip įmonių lygos komandos ,,Lietuvos geležinkeliai“ treneris - Gaudentas Puškorius, gal ir praverstų. Beje, Jonas Kazlauskas - vis dar be sutarties (šypsosi). 

 

Kas sieja visus ekipos žaidėjus? Galbūt visi kilę iš vieno miesto ar rajono, arba yra bendraamžiai ?

Daugumą komandos narių sieja giminystės ryšiai, istorijos studijos ir dar daug gerų dalykų: bendravimas šeimomis, bendri pasisėdėjimai po rungtynių. Be šeimų ir draugų palaikymo ,,Šernams“ būtų dar sunkiau aikštelėje. Dauguma komandos narių ir jų šeimų yra iš Vilniaus ir Šalčininkų rajonų. Komandos prezidentas (red. pastaba - pats Audrius Švelnikas) yra kilęs iš Kaišiadorių - garsaus ilgamečio Lietuvos rinktinės nario Ramūno Šiškausko gimtinės. Tad važiuoju kartais į mačus ir iš ten. 

 

Kokie komandos lūkesčiai ir tikslai pirmenybėse ?

Norėčiau tikėtis patekti į PLAY-OFF'us, bet komanda dar yra, vadinkime,  pakilimų ir nuopuolių kelyje. Realiai tikslu būtų siekis iškovoti bent keliomis pergalėmis daugiau, nei, tarkim, VKL Vasaros lygoje. Mums krepšinis yra daugiau, nei žaidimas. Tai - šaunus mūsų laisvalaikio praleidimo būdas. Kai mėgausimės žaidimu dar labiau, tuomet ateis ir pergalės. 

 

Kas yra emociniai komandos lyderiai ir kodėl ?​

Emocingi esame visi. Galbūt šiuo metu labiau pastebimi yra komandos naujokai, bet tai mums nėra naudinga, nes tai kenkia komandai ir jos įvaizdžiui. Reikėtų tas perdėtas emocijas valdyti. Šnekame su naujais žmonėmis, bandysime suklijuot kolektyvą ir gyvuoti dar ne vienerius metus. 

 

Kaip manai, kas pagrindiniai pretendentai laimėti VKL EKO Lygą ir kodėl ?​

Manyčiau, jog ,,Lyderiai“, "MKK",  "Vilko Brolija" ir, galbūt, net mūsų pogrupyje žaidžianti komanda iš Pagirių. Šias komandas parinkau vadovaudamasis VKL Vasaros lygos rezultatais ir šio sezono pradžia. Įdomi komanda ir kiek žinau Jono Staniulio surinkta tarptautinė ekipa - "BC Internationale", kuri jau dabar rodo puikius rezultatus. Bei, žinoma, komanda , kurioje žaidžia pats Jonas - "Sudervė team".

 

 Ko palinkėtum varžovams ir VKL lygai ?

Lyga eina teisinga linkme, todėl palinkėčiau ir toliau nesustoti bei tobulėti. Galbūt norėtųsi daugiau video reportažų iš rungtynių, daugiau konkursų, rinkimų ir panašiai. Reikėtų atkreipti dėmesį ir į teisėjų darbą bei juos dažniau reitinguoti. Šaunu, kad lygoje yra ir žaidžiančių krepšinį moterų, nes profesionaliame krepšinyje tokių dalykų vargu, ar pamatysi. Pastebiu, kad lygoje keletas komandų turi stiprias palaikymo grupes. Galbūt išvysime kada per pertraukėles ir aikštės viduryje šokančias merginas. 

EKO Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009