Priešsezoninės apžvalgos: 2 lyga E grupė

2016-10-25
Daug norinčių tapti grupės nugalėtojais turėsime "E" pogrupyje. Tačiau kas bus tie laimingieji, neaišku. Bet kokiu atveju čia išvysime ne vieną atkaklią ir intriguojančią kovą. Kviečiame susipažinti su grupės dalyviais.
1. Vievio Žiedas
Kažkada Vievio "Žiedas" yra net tapęs reguliaraus sezono nugalėtojais 2-rojoje lygoje, tačiau vėliau komandos rezultatai suprastėjo ir ekipa nusirito iki BOTTOM grupės. Šiemet situacija gali apsiversti aukštyn kojomis. Klubas išsaugojo savo pagrindinius krepšininkus, o pasistiprino ne juokais: Andrius ir Vidas Braziuliai bei Edvinas Dūda būtų nemenkas pastiprinimas bet kuriam 2-rosios lygos klubui, o šį sezoną jie prisijungė būtent prie Vievio "Žiedo".  Dabar komanda bus ne tik gerai subalansuota, tačiau ir turės pakankamai ilgą atsarginių žaidėjų suolelį. Vienintelė didesnė sparaga - galingo vidurio puolėjo neturėjimas. Kiek tai įtakos žaidimą, pamatysime sezono eigoje. 
2. Ridikas
Puikiai subalansuota ir kiekvienoje pozicijoje labai pajėgių krepšininkų turinti "Ridiko" ekipa savo potencialą pademonstravo praėjusio sezono metu, kai 2-rojoje lygoje iškovojo antrąją vietą. Komandos žaidimui puikiai turėtų vadovauti Regimantas Šeštokas ir Andrius Liachovičius, taškais varžovus neabejotinai baus mobilūs krašto puolėjai, o vidurio puolėjų ši ekipa turi tiek daug, kad galėtų drąsiai pasidalinti ir su kitomis komandomis. Ar pavyks pakartoti praėjusių metų pasiekimą ir nužygiuoti iki finalo - neaišku. Tačiau šio klubo potencialas yra išties didelis.
3. Vaikinai
Paulius Čėsna, Erlandas Baliukonis, Simas Liepinaitis ar Valentas Želvys - puikiai bet kuriam daugiau mėgėjišku krepšiniu besidominčiam asmeniui žinomos pavardės. Tiesa, Valentas praėjusio sezono metu patyrė labai sunkią traumą ir neaišku ar šį sezoną sugebės sugrįžti, o, jeigu ir sugrįš, tikrai nedemonstruos sau būdingo galingo krepšinio. Visgi tai nė kiek nesumenkina "Vaikinų" galios. Dauguma krepšininkų puikiai vienas kitą pažįsta, o treneris Ignas Pagalys per keletą metų sugebėjo puikiai išsistudijuoti daugumos savo klubo krepšininkų galimybes bei didesnė dalies varžovų silpnąsias vietas. Tai tikrai turėtų padėti siekti dar aukštesnių nei anskčiau rezultatų.

"Vaikinai" - šį sezoną gausus ir entuziastingi kaip niekada
 
4. BC Tirola
Dauguma šio klubo krepšininkų jau ne pirmus metus rungtyniauja drauge. Gal krovinių gabenimo įmonę atstovaujanti ekipa ir nebus šio pogrupio favoritais, tačiau rungtyniaujant prieš šį klubą negali atsipalaiduoti nei vienas varžovas. Sumanusis Denisas Oliferas eilinius metus demonstruoja, jog dar nepaseno, matyt, ir šis sezonas netaps išimtimi. Tarpsezonio metu komanda intensyviai ieškojo vidurio puolėjo. Dabar, matydami šioje pozicijoje Arną Barišauską ir Dovydą Petrašką, galime drąsiai teigti, jog paieškos buvo gana pavykusios. Nors debiutas ir nebuvo sėkmingas, tačiau klubas dar turi visą sezoną priešaky.
5. CAPO
Naujas vardas mėgėjiško krepšinio padangėje bando iškarto brautis į elitinių ekipų gretas. Komandos žaidžiantysis vairininkas yra sąsajų su aukščiausio lygio krepšiniu turintis Donato Motiejūno agentas - Tadas Bulotas. Pagal Vilniaus mėgėjų krepšinyje žinomas pavardes šią ekipą galėtumėme priskirti prie neblogų vidutiniokų, tačiau šis klubas dar turi ir ne vieną gerą Kauno miesto krepšinio atstovą. Pastarasis faktas leidžia šią ekipa priskirti "juodujų arkliukų" kategorijai. Pirmoji sezono pergalė prieš "Tirola" ekipą leidžia spėti, jog iš "Capo" ekipos galime laukti nemažai.
6. Atsipūtę
Jeigu mėgėjiškas krepšinis būtų tokios pat svarbos, kaip populiariausias profesionalusis krepšinis, tai visa spauda mirgėtų antraštėmis apie "Atsipūtę" ekipos tarpsezonio sandorį. Komanda į savo gretas prisiviliojo puikų snaiperį ir vieną iš geriausių Vilniaus įžaidėjų - Otą Majerą. Otas jau pirmajame susitikime driokstelėjo atlikdamas trigubą dublį. Visgi solidaus klubo naujoko pasirodymo pergalei pasiekti neužteko ir teks pirmosios pergalės siekti antrojoje dvikovoje. Nors sezono nepavyko pradėti sėkmingai, tačiau galima gana drąsiai tikėtis, jog "Atsipūtę" sugebės pagerinti savo praėjusio sezono galutinį rezultatą.

Otas Majeras savo gyvenime yra vedęs "Atsipūtusius" jau į ne vieną pergalę
Priešsezoninės apžvalgos: 2 lyga E grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009