VKL - VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS TAURĖ - paskubėk registruotis !

2016-11-02
  Septintą sezoną pasitinkančioje  „Vilniaus krepšinio lygoje“ startuos pernai mėgėjų krepšinį sudrebinusi „VKL taurė“. Ji buvo tokia populiari, jog turnyre dalyvavo net 114 komandų, o turnyro idėją netruko pasiskolinti ir sėkmingai savo varžyboms pritaikyti ir kiti mėgėjų krepšinio čempionatai. Šiemet turnyras bus dar įdomesnis, nes pagrindiniu jo partneriu tapo Vilniaus Miesto Savivaldybė ir komanda, tapusi VKL Taurės savininke galės vadintis VKL - VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS TAURĖS savininke. Šiame turnyre be jokių gausių papildomų išlaidų bet kurio „VKL“ čempionato dalyvė galės sužaisti nuo vienerių iki šešerių-septynerių rungtynių ir gal net tapti antrosios „VKL taurės“ savininke. Taurės varžybos yra labai populiarios profesionaliose krepšinio ir futbolo lygose, tad džiaugiamės ir vėl šią savo idėją šiemet galėdami pristatyti Jums !

Komandoms tai bus puiki galimybė sudalyvauti dviejuose turnyruose už vieno kainą, kadangi 1 rungtynių taurėje mokestis tebus 20€, o tai yra net mažiau, nei standartinė vienerių rungtynių kaina. Vadinasi, komanda, net iškritusi pirmam etape finansiniu atžvilgiu bus laimėtoja, o, jeigu pasiseks žygiuoti dar toliau, tai bus puiki galimybė sužaisti ne vienerias rungtynes su galimai stipresniais varžovais papildomai neprarandant finansų. Mokėsite už tiek, kiek sužaisite !

Sistema - taurės varžybos vyks standartiniu visame pasaulyje populiariu principu. Pirmiausiai tarpusavyje pirmuose - KVALIFIKACINIUOSE ETAPUOSE susirungs silpniausios komandos. Tai bus VKL III, Eko lygos, Įmonių Lygos bei LDA Draudikų taurės komandos. Laimėtojos žengs į antrąjį-ketvirtąjį etapą (priklausomai nuo dalyvių skaičiaus). PAGRINDINIAME ETAPE prisijungs stipresni klubai -  II Lygos atstovai. Šio etapo nugalėtojai žengs dar toliau, kol galiausiai į kovas įsijungs ir I Lygos dalyviai. Taip bus rungiamasi iki pat finalo. Dėkingiausiu scenarijumi komandai gali tekti sužaisti net 6-8 rungtynes. Geriausiai pasirodžiusi komanda įgaus teisę metus saugoti įspūdingo dydžio pereinamą VKL TAURĘ, kurios savininke šiemet yra "ČIANČIA - APSAUGOS SPEKTRAS", rungtyniaujanti II Lygoje. Tad galimybės laimėti trofėjų - kaip niekada didelės.

Siurprizai - neabejotina didžiausia staigmena pernai šiose varžybose tapo Elektrėnų "Centauro" vyrukai, kurie, žaisdami vos EKO Lygoje, sugebėjo iš tolimesnės kovos pašalinti net 2-i II Lygos komandas ir įspūdingu pasirodymu pasiekė turnyro aštuntfinalį.

Trukmė - kiekvienam taurės etapui sužaisti bus skiriamos 3-4 savaitės. Komandai nesugebėjus suorganizuoti rungtynių reikiamu laikotarpiu į kitą etapą žengs jos varžovai.

Burtai - kiekviename taurės etape burtai traukiami be jokių apribojimų, t.y. aklai. Tokiu būdu padidėja netikėtumo faktorius, galintis tarpusavyje ne tik suporuoti pvz. Eko Lygos ir II lygos dalyves, tačiau ir lemti dėkingus priešininkus ir galimą sėkmingą sąlyginai silpnesnės komandos žygį taurės link.

Dalyvių sąrašas ir sistema - bus paskelbta pasibaigus registracijai iki lapkričio 4d.  žinant pilną VKL dalyvių skaičių.

TAURĖ - kiekvienais metais komanda laimėtoja laimės pereinamąją taurę, kurią, iškovojus tris kartus, bus galima pasilikti visam laikui. Kartu bus įteikiama ir simbolinė konkretaus sezono taurė. Komandos čempionės lauks specialūs VKL rėmėjų ir partnerių prizai.

Žaidėjai - komandos sudėtis taurės varžybų metu keistis negali ir papildomi žaidėjai nėra registruojami. Taurės paraiška laikoma pradinė komandos paraiška VKL čempionatui. Žaidėjas, taurės varžybose sužaidęs už vieną komandą, kitai ekipai to paties etapo metu atstovauti negali, tačiau gali už ją žaisti kitame etape.

VKL - VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS TAURĖ - paskubėk registruotis !

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009