Priešsezoninės apžvalgos: 2 lyga D grupė

2016-10-24
Įvairaus amžiaus krepšininkų mišinys rungtyniaus grupėje "D". Ir kas gi čia dominuos? Patirtis? Jaunystė? O gal "aukso viduriukas"?
1. Plasta
Galingas "Plasta" klubas savo pajėgumą parodė jau praėjusio sezono metu, kai sugebėjo gana rimtai pasipriešinti būsimiems čempionams "Sandora group - Magnum". Tarpsezoniu komandos vadyba nesnaudė ir ekipa sulaukė labai rimto pastiprinimo - Mindaugo Pukelevičiaus. Prisijungus šiam išskirtinai aukšto pajėgumo lengvajam krašto puolėjui silpnų grandžių startinėje "Plasta" ekipos sudėtyje nebeliko. Jeigu rinksis ši komanda gali greitai tapti viena iš turnyro favoričių. Puikūs įžaidėjai, galingi vidurio puolėjai ir Mindaugas Pukelevičius bus pagrindinė šio klubo varomoji jėga kovoje dėl tauriausios spalvos apdovanojimų.
2. BC Versus
Praėjusio sezono metu šis klubas pasiekė ilgiausią savo gyvavimo istorijoje pergalių seriją, kurią padvigubino daugiau nei dvigubai (net 20). Visgi finišas nebuvo toks sėkmingas, kaip galima buvo tikėtis. Aptrupėjęs klubas ir 2-rojoje, ir 3-čiojoje lygose patyrė skaudžius pralaimėjimus bei nesugebėjo nukeliauti iki finalinių ketvertų. Naują sezoną komanda pasitiks su naujais lūkesčiais. Po traumų pasveikę į rotaciją turėtų grįžti Remigijus Golubevas ir Reinoldas Musteikis. Prie ekipos prisijungs aukštaūgis Andrius Čerškus. Jeigu "BC Versus" krepšininkai vėl neišsitraumuos, ši ekipa dar sugniuždys ne vieną varžovą savo geležinės gynybos gniaužtuose.
3. Čiančia - Apsaugos Spektras
Po pralaimėto 1-mosios lygos finalo "Čiančia - Apsaugos Spektras" klubo vadovas Renatas Gaidžiūnas ne juokais supyko ir atleido praktiškai visus legionierius. Komanda kaip ir kažkada anksčiau liko sudaryta iš Švenčionėlių kilusių krepšininkų pagrindų. 2-rojoje lygoje ir be legionierių tai bus tikrai galinga ekipa. Išskirtinai pajėgi bus šios komandos priekinė linija, kurioje galime pamatyti tokius krepšininkus kaip: Mantas Kukulskis, Svajūnas Stočkus, Andrius Filipovas ir Karolis Bliūdžius. Komanda tikrai yra pajėgi ir galėtų drąsiai žaisti "1-mojoje"  ir tikrai krepšininkai veltui savo lygį nusižemina.

"Čiančia - Apsaugos Spektras" 1-mojoje lygoje išsilaikyti nesugebėjo
 
4. BC Normaliok
Kaip ir kiekvieną sezoną gana neblogai subalansuotas bus "NORMALIOK" klubas. Neabejotinai ir toliau šią ekipą į pergales vesti turėtų galingasis aukštaūgis - Tadas Markilevičius. Šis aukštaūgis tikrai gali rungtyniauti fenomenaliai, tačiau jam būtinai reikia ir komandos draugų pagalbos. Žvelgiant į ekipos sudėtį, kiekvienoje pozicijoje yra aukšto meistriškumo žaidėjų, tačiau įžaidėjo pozicijoje matome didelę problemą. Oficialiai nurodyti įžaidėjai - Rokas Grauslys ir Mindaugas Riškus gali nesusitvarkyti su savo vaidmenimis. Rokas jau sensta ir po truputį praranda savo geriausių laikų sportinę formą, o Mindaugui trūksta meistriškumo. Taigi kovodami su šia ekipa varžovai turėtų ieškoti "achilo kulno" įžaidėjo pozicijoje.
5. BC Fenix
Nė kiek nepasikeitusi naująjį sezoną pasitiks "BC Fenix" ekipa. Ilgą laiką šis klubas garsėjo kaip nuostabiai besiginanti ekipa. Tokia jinai išliko ir iki dabar, tačiau praėjusio sezono metu puolimo sutrikimai sukėlė šiam klubui labai daug problemų. Vos ne vos nusikapstę iki 1/32 etapo "Fenix" krepšininkai savo pasirodymą jau turėjo pabaigti pirmojoje atkrintamųjų varžybų serijoje. Išlikusi ta pati sudėtis turėtų būti privalumu. Klubo naujokai prisitaikė prie ilgamečių ekipos žaidėjų ir, galbūt, šiemet viskas klostysis sklandžiai jau nuo pat sezono starto. Bet kokiu atveju ši ekipa turėtų išlikti pavojingu priešininku bet kuriam klubui.
6. KK Trakai
Sustiprėję ir atsinaujinę sezoną pasitiks jaunieji "KK Trakai" krepšininkai. Klubas atsijaunino. Iš ilgamečių ekipos lyderių Modesto Gaubos, Aurimo Virganavičiaus, Augusto Rudelio, Kipro Mikiškos ir Martyno Deveikio patirties semsis gausus būrys jaunesnių krepšininkų. Be to įvyko permainos trenerių štabe. Į Kazachstaną tobulintis išvykusį Renatą Kurilionoką pakeis bene geriausias visų laikų iš Senųjų Trakų kilęs treneris - Marius Pavlovskis. Treneriui reikia laiko, kad galėtų išspausti maksimalias galimybes iš savo ekipos. Visgi pagrindiniai krepšininkai subrendo ir ekipa tikrai turėtų pasirodyti solidžiau, nei tai pavyko padaryti praėjusio sezono metu.

Marius Palvovskis šį sezoną pasistengs atskleisti visą savo kaip trenerio talentą
Priešsezoninės apžvalgos: 2 lyga D grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009