Priešsezoninės apžvalgos: 2 lyga A grupė

2016-10-17
Sezonas startavo, o mūsų dar ne visos komandos apžvelgtos. Tęsiame apžvalgų ciklą ir šį kartą Jūsų dėmesiui 2-rosios lygos grupė "A".
1. Elektrėnų SC
Kaip visada galinga Elektrėnų "Sporto centro" ekipa eilinį sezoną bandys grumtis dėl aukščiausių apdovanojimų. Kol kas šiam klubui yra pavykę tapti 2-rosios lygos 2 vietos laimėtojais. Kiekvieną sezoną elektrėniškiai būna tarp potencialių kandidatų į finalinį ketvertą, tačiau paskutiniu metu klubui sėkmė kažkuriame iš atkrintamųjų varžybų etapų nenusišypso ir komanda priversta tenkintis sezono pabaiga anskčiau laiko. Gal šiemet bus kitaip? Komandą į priekį ir toliau ves daug šito ir šalto drauge matę krepšininkai. Noro laimėti šios ekipos viduje niekada netrūksta. Galbūt susižaidimas ir begalinis noras dar kartą šį klubą atves tarp keturių stipriausių 2-rosios lygos klubų?
2. 2GEN - KAEFER
Pamatęs burtų rezultatus "2Gen - Kaefer" komandos savininkas Rokas Mažeika neteko žado. "Tiek daug galingų varžovų jau pirmojoje grupėje?" Iš vienos pusės komandai pasisekė, kadangi nuo pat čempionato pradžios krepšininkai galės grūdintis lemiamoms kovoms. Patekus į TOP divizioną komanda būna jau pasiruošusi, kitavertus, tokiame pogrupyje išlieka labai didelė tikimybė užėmus žemesnę vietą iškristi į "BOTTOM" divizioną, o tai sumenkintų klubo galimybes deramai pasiruošti prieš atkrintamąsias. Komanda tikrai turėtų būti pasiryžusi užmiršti praėjusio sezono nesėkmes. Dovidas Verikas, Jurgis Kargaudas, Gytis Steckis ir Valentinas Giveliušas yra puikus pasisitiprinimas, kuris gali padėti tą padaryti.
3. ReBALT - Autošalna
Visada galingą sudėtį surinkdavęs "ReBALT - Autošalna" klubas, niekada nesugebėdavo prasibrauti į išsvajotą geriausiųjų ketveriukę. Tą pagaliau pavyko padaryti "Vasaros lygoje". Deja, medalių iškovoti nepavyko ir teko tenkintis ketvirta pozicija. Komandoje ryškiausiais žaidėjais ir toliau turėtų išlikti 1-ojoje lygoje patirties besisemiantys - Kęstutis Bagdanavičius ir Marius Taparauskas. Likę krepšininkai puikiai vienas kitą pažįsta, o taktines schemas turėtų ir toliau braižyti ilgametis ekipos treneris Paulius Budėnas. Kadangi grupė šiai ekipai jau nuo pirmo etapo pasitaikė labai sunki, galėsime pamatyti, ko išties bus vertas šis klubas. Kritimas į "BOTTOM" divizioną antrą sezoną iš eilės, būtų labai skaudus smūgis.

"ReBALT Autošalna" klubo lyderis Marius Taparauskas šį sezoną patirties dar semsis ir 1-mojoje lygoje
4. VPP - jade.lt
Ilgamečio komandos lyderio ir absoliutaus visų laikų "Vilniaus krepšinio lygos" lyderio pagal naudingumo koeficientą netektis neturėtų sumažinti šio klubo grėsmingumo. Ekipa turi ne vieną žaidėją, kuris gali sunkiais momentais gali timptelėti juos pirmyn. Nuo pat savo debiutinio sezono "VPP - jade.lt" buvo grėsminga jėga. Tokia jie neabejotinai liks ir dabar. Praėjusio sezono metu "VPP - jade.lt" nužygiavo iki pat aštuntfinalio tiek VKL taurėje, tiek 2-rosios lygos varžybose. Jeigu taurėje pasiekimas tikrai neblogas, kadangi po atkaklios kovos buvo nusileista vicečempionams iš 1-mosio lygos, 2-rojoje lygoje "VPP - jade.lt" komandos vadovas Karolis Griziūnas neabejotinai tikėsis aukštesnių tikslų.  
5. Admonitus
Pasvaliečių pagrindu sudaryta komanda į savo gretas prisiviliojo du kertinius "Edukuokis.lt - G7 sportas" klubo krepšininkus ir šiemet bandys dar kartą žygiuoti 2-rosios lygos trofėjo link. Praėjusio sezono metu šiai ekipai kelią pastojo būsimi lygos čempionai - "Sandora group Magnum". Kovingumas tai "Admonitus" komandos skiriamasis ženklas. Visus savo techninius trūkumus ši ekipa puikiai kompensuoja didžiuliu noru laimėti ir visišku atsidavimu. Į priekį visada šią ekipą veda broliai dvyniai Jonkai, kurie ne tik patys rungtyniauja labai naudingai, tačiau ir pažadina visos ekipos kovinę dvasią. Komanda visą potencialą žygiuoti toli turi. Beliko tikėtis truputėlio sėkmės. 
6. Dagos
Tikri varguoliai iš pirmo žvilgsnio šioje grupėje atrodo "Dagos" krepšininkai. Gausybė TOP diviziono pajėgumo varžovų, kurie tikrai nedalins veltui pergalių. Kitavertus į šią situaciją galima pasižiūrėti kiek giliau. Visada žaidimas su stipresniais varžovais užgrūdina bet kurią ekipa ir jinai nukritusi į žemesnio lygio varžybas atrodo kur kas pajėgiau. Ne paslaptis, jog "Dagos" klubas šiemet pagrinde orientuojasi į 3-čiosios lygos varžybas, todėl stiprūs varžovai 2-ojoje lygoje turėtų užgrūdinti šią ekipą 3-čiosios lygos dvikovoms. Be to ir "BOTTOM" divizione, į kurį, greičiausiai pateks, "Dagos" atrodys kur kas pajėgiau. Taigi: "Nėra to blogo, kas neišeitų į gerą!". 

"Dagos" snaiperis Mindaugas Lubys tarpsezoniu numetė 12 kilogramų ir dabar yra pasiruošęs naujajam sezonui gerai kaip niekada
Priešsezoninės apžvalgos: 2 lyga A grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009