Priešsezoninės apžvalgos: 3 lyga D grupė

2016-10-14
Nors tarp pirmos ir paskutinės vietos šioje grupėje yra gana didelė praraja, tačiau bendrai tikrai sulauksime ne vienos įdomios ir atkaklios dvikovos. Kviečiame susipažinti su 3-čiosios lygos "D" pogrupio komandomis.
1. Lentvaris (prognozuojama galutinė vieta grupėje: 7)
Praėjusio sezono metu sunkiai "2" lygoje žaisti sekėsi Vilniaus priemiesčio atstovams - "Lentvario" klubui. Ekipa sugebėjo iškovoti vos trejas pergales ir patyrė net penkioliką pralaimėjimų. Ne ką lengvesnis nusimato ir ateinantis sezonas. Komandai didelių rūpesčių turėtų sukelti ūgio trūkumas. Klubas susidurs su dideliais rūpesčiais, kai jų kelyje atsiras varžovas, turintis masyvių vidurio puolėjų. Visgi šios ekipos pranašumas turėtų būti rungtynės namuose. Čia savų krepšininkų ateina palaikyti be galo daug sirgalių ir tai žaidėjams suteikia papildomos motyvacijos, todėl savo aikštelėje "Lentvaris" tikrai rungtyniauja solidžiau. 
2. Vaikinai (prognozuojama galutinė vieta grupėje: 2)
Puikiai subalansuoto "Vaikinų" klubo didžiausia stiprybė bus patyręs treneris Ignas Pagalys. Resursų komandoje yra tikrai daug ir kiekvienose rungtynėse gali gerai pasirodyti vis kitas krepšininkas. Treneriui belieka tik ramiai dėlioti taktines schemas bei styguoti veiksmus puolime ir gynyboje. 3-čiosios lygos turnyras tai vieta, kurioje daugiau pasireikšti galės mažiau 2-rojoje lygoje žaisti gaunantys krepšininkai. Visgi komandos atsarginių žaidėjų suolelis tikrai yra labai ilgas, tad čia galima tikėtis pasiekti labai aukštų tikslų.  
3. BC DUV Reklama (prognozuojama galutinė vieta grupėje: 3)
Šiaulių miesto garbę dar vieną sezoną Vilniaus mieste ginti bandys "BC DUV reklama". Ekipos pagrindą sudaro iš Šiaulių kilę žaidėjai. Komanda puikiai subalansuota, o krepšininkai vienas kitą labai gerai pažįsta jau ilgą laiką. Galima paminėti ir tai, jog praėjusio sezono metu Mindaugas Sutkus tapo naudingiausiu "Iššūkio taurės" finalinio ketverto krepšininku, o tokių aukšto meistriškumo žaidėjų kaip Mindaugas "DUV Reklama" turi dar bent visą penketuką. Aukštas individualus meistriškumas bei puikus vienas kito pažinimas gali šiai komandai padėti pasiekti labai gerų rezultatų.

"BC DUV reklamos" aukščiausias pasiekimas šiai dienai yra 3-čioji vieta "VKL Pavasario čempionate"
 
4. SKY GYM (prognozuojama galutinė vieta grupėje: 4)
Ši komanda yra viai neblogai subalansuota. Beveik visose pozicijose yra puikių žaidėjų, kurie gali demonstruoti labai kokybišką krepšinį. Visgi, komandą palikus Viktorui Azarkovui, silpniausia vieta atsivėrė įžaidėjo pozicijoje. Ši pozicija yra labai svarbi bet kuriai ekipai, todėl patyrusio aikštės "generolo" nebuvimas gali sukelti nemažų rūpesčių. Išskirtinai galingi šioje ekipoje bus lengvieji krašto puolėjai. Šioje pozicijoje puikiai sužaisti gali: Justas Meidus, Ernestas Varakauskas, Karolis Ruselevič ar Andrius Birulinas. 
5. Bebrusai (prognozuojama galutinė vieta grupėje: 5)
Po truputį kiekvieną sezoną progresavę "Bebrusai" praėjusiame 3-čioios lygos čempionate jau demonstravo pakankamai solidų krepšinį. Šį kartą jų laukia dar didesnis iššūkis. Komandą į priekį įprastai veda Giedrius Junevičius. Jeigu šiam krepšininkui sekasi, aikštelėje jis gali padaryti labai daug. Giedriui be abejonės talknis aukštaūgis Tomas Vaičiulėnas. Didelė netektis bus Ovidijaus Juonio ir Edgaro Binkio praradimas. Šie krepšininkai praėjusio sezono metu atliko labai svarbų vaidmenį. Vargu, ar kuris nors iš naujokų sugebės kompensuoti šių dviejų puolėjų netektį. 
6. Agmeka (prognozuojama galutinė vieta grupėje: 6)
Statybinių medžiagų paradvimo ekspertų įmonę astovaujanti komanda šio sezono metu debiutuos Vilniaus krepšinio 3-čiojoje lygoje. Pagrindiniai šio klubo vedliai į pergale kaip ir yra aiškūs. Jonas Špokas, Eimantas Galkevičius, Simas Jegelevičius ir Deividas Baltrušaitis turėtų būti šios ekipos vedliais į pergales. Svarų vaidmenį klubo rotacijoje užimti turėtų ir ekipos naujokas - Adomas Gricius, kuris labai solidžiai pasirodė "Vilniaus krepšinio lygoje" praėjusio čempionato metu. Visgi, net ir žinodami pagrindinius krepšininkus, sunkiai galime nuspėti klubo galimą sėkmę čempionate.

Eimantas Kašelionis (nr. 18) savo kolekcijoje jau turi "Vilniaus krepšinio Įmonių lygos" medalį
 
7. Sinano kebabai (prognozuojama galutinė vieta grupėje: 8)
Įprastai jaunos komandos prieš vyresnius varžovus turi svorio deficitą ir pergalių siekti bando kitų privalumų pagalba, tačiau kiekviena turi išimčių. Sinano kebabinę atstovaujanti komanda yra viena iš jų. Sinanas, matyt, gerokai pasistengė, kad priekinėje linijoje turėtų masyvius vyrukus: net trys žaidėjai šios ekipos sudėtyje sveria daugiau nei 100 kilogramų, o įspūdingiausiai atrodo 204 cm ūgio ir 140 kg svorio Mantas Budėnas. Labai įdomu ką aikštelėje demonstruos Mantas. Įdomus pastiprinimas šioje bus Justas Tilvikas, kurį "Sinano Kebabai" persiviliojo iš "DUV Reklama" klubo. Resursų yra, tačiau ar pavyks juos paversti pergalėmis? 
8. SAFETYSTYLE (prognozuojama galutinė vieta grupėje: 1)
Ne vienas praeityje garsus krepšininkas atstovaus šią ekipą. Prieš dešimtį metų šios komandos startinis penketukas labai solidžiai atrodytų net aukščiausio lygmens mėgėjiškose varžybose. Šiemet 34 metų sulaukę žaidėjai nebepasitiki savo jėgomis ir bandys pergalių siekti sąlyginai labai žemo pajėgumo čempionate. Ryškiausia figūra šioje ekipoje, be abejonės, būtų Saulius Kuzminskas. Šis krepšininkas spėjo netrumpai pažaisti profesionaliame krepšininyje. Visgi, jo sveikatos būklė neleidžia jam rimtai sportuoti, todėl jeigu pasirodys aikštelėje, tai, greičiausiai, tik epizodiškai. Ir be jo šiai ekipai viskas turėtų klostytis gana pozityviai. Galbūt šį kartą jie pateko į kiek per lengvą lygą?
9. KK Jurgenborgas (prognozuojama galutinė vieta grupėje: 9)
Po ne visai sėkmingo sezono "EKO" lygoje, "KK Jurgenborgas" truputį pasistiprino ir stengsis savo potencialą atskleisti 3-čiojoje lygoje. Galbūt nederėtų žiūrėti į praėjusių metų pasirodymą, kadangi krepšininkai dar yra gana jauni ir sulyg kiekvienu sezonu tobulėja. Lengva jiems tikrai nebus, tačiau motyvacijos irgi netruks. Komandoje galime pastebėti nemažai naujokų. Išskirti galima būtų Romaną Kebliką, kuris jau yra spėjęs pasižymėti įvairiose mėgėjiško krepšinio varžybose. Daugiau laiko aikštelėje neabejotinai praleis Ugnius Stulginskas, kuris praėjusio sezono metu daugiau treneriavo. Užsispyrimas ir noras turėtų atnešti šiai ekipai ne vieną pergalę.

Ugnius Stulginskas savo karjeroje jau yra vilkėjęs "VKL rinktinės" aprangą
Priešsezoninės apžvalgos: 3 lyga D grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009