Priešsezoninės apžvalgos: EKO lyga E grupė

2016-10-12

Įdomių dvikovų turėtumėme išvysti EKO lygos E grupės varžybose. Kviečiame susipažinti su šio pogrupio dalyviais. 

1. M.K.Č. (26%)
Mikalojaus Konstantino Čiurlionio Meno ir muzikos mokyklos absolventai pernai savo debiutinio sezono metu per minutę sugebėjo iššvaistyti devynių taškų persvarą ir taip padovanoti kelialapį į finalinį ketvertą savo varžovams. Šį kartą visko siekti teks bandyti nuo pradžių. Komanda jau nebe naujokė, todėl ir pats sezonas turėtų būti lengvesnis. Visgi iki geriausiųjų ketveriukės nužygiuoti nėra taip lengva. Įdomu, kaip buvusį klubo lyderį Justiną Naruševičių pakeis ekipos naujokas Viktoras Dobrovolskis. Bet kokiu atveju grupė ekipai pasitaikė gana palanki ir klubas tikrai grumsis dėl pirmųjų pozicijų joje.
2. Twomeno kuopa (18%)
Fiziškai tvirta komanda, greičiausiai, šį savo privalumą ir bandys išnaudoti daugumoje rungtynių. Kariškių pagrindu sudarytas klubas neabejotinai stengsis žaisti greitą ir fizine jėga paremtą krepšinį, tačiau tvirtiems vyrukams, greičiausiai, truks akademinio krepšinio suvokimo ir ryškaus lyderio, kad galėtų užkopti į pirmąją grupės poziciją. Prieš sezoną "Twomeno Kuopa" jau spėjo sužaisti vienerias rungtynes su "BC Internationale" ir jose šventė pergalę, todėl naturaliai ir šį kartą ekipa prognozėse turi didesnes galimybes nei jų praėjusių rungtynių priešininkai.
3. Egzistenciniai klausimai (16%)
Ryčio Kazlausko vedama ekipa vasaros metu pailsėjo ir toliau bandys siekti savo pirmosios pergalės mėgėjiškame krepšinyje. Tekstų rašyme šiems vyrukams, greičiausiai, sunku būtų rasti lygių, tačiau krepšinyje kelias į pergales reikalauja kantrybės. Grupė šiai komandai teko dviprasmiška. "Egzistenciniai klausimai" tikrai gali įveikti bet kurį iš varžovų, tačiau tuo pačiu grupėje nėra nei vienos komandos, už kurią "Egzistenciniai klausimai" "ant popieriaus" būtų pranašesni. Privalumas tai ar trūkumas - pamatysime sezono eigoje. 


Ateitis parodė: "Egzistenciniai klausimai" ne tik pasiekė savo pirmąją pergalę, tačiau ir tapo Vasaros krepšinio lygos 2 vietos laimėtojais!


4. BC Internationale (16%)
Ši komanda, greičiausiai, visame Lietuvos mėgėjiškame krepšinyje bus "multikultūriškiausia". Tačiau ar tai nesutrugdys krepšininkams vienas kitą suprasti? Daug įtakos šio klubo žaidimui turės ispanas Adria Hernandez. Vikrusis įžaidėjas turi visus duomenis komandos valdymui, tačiau ar sugebės susitvarkyti su įtampa ir vesti savo ekipą į pergales? Ar sugebės Žilvaras Zinkevičius, Darius Mažrimas, Silwester Baranowicz ir Jose Ramon Zabaleta sėkmingai kovoti dėl atšokusių kamuolių bei gintis prieš varžovų aukštaūgius? Kai pamatysime atsakymus į šiuos klausimus, tuo pačiu ir išvysime klubo potencialą siekti pergalių.  
5. Blue Sharks (24%)
Žydrūno Benaičio ir Artūro Bielskaus vedama komanda turėtų būti viena iš grupės favoričių. Nors individualiu meistriškumu ir individualiais sugebėjimais ši ekipa nė kiek neišsiskiria iš varžvų tarpo, tačiau brandus komandinis krepšinis kelia didelį susižavėjimą. Šiek tiek gyvumo į komandos žaidimą turėtų įnešti klubo naujokas - Tadas Milašius. Jau praėjusiame "Pavasario čempionate" pamatėme, jog "Blue Sharks" yra pajėgūs kovoti su bet kokio pajėgumo varžovais. Kitavertus, šios ekipos žaidimą yra gana sunku prognozuoti. Jeigu krepšininkai pradės per daug pasitikėti savo jėgomis, gali būti skaudžiai pamokyti bet kurio grupės varžovo. 

 

Priešsezoninės apžvalgos: EKO lyga E grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009