Priešsezoninės apžvalgos: EKO lyga C grupė

2016-10-11

Pristatome Jums trečiąjį "EKO" lygos pogrupį. Čia atrasime vieną komandą, kuri pretenduoja būti grupės lydere ir visą būrį varžovų, kurie iš visų jėgų stengsis paneigti sau neigiamas prognozes.

1. Sudervė TEAM (33%)
Nors Sudervės miestelio atstovai praėjusiame "EKO" lygos čempionate nesugebėjo net prasibrauti į atkrintamąsias varžybas, šiemet jie yra savo pogrupio favoritai. Komanda tarpsezonio metu truputį susistiprino, o grupė šiai ekipai teko labai palanki. Kitavertus, menkiausias priešininkų neįvertinimas gali kainuoti pergalę. Svarbu bus ir tai, kada "Sudervės TEAM" suitiks su rimčiausiais pretendentais kovoje dėl pirmosios vietos grupėje - "KK Luksara". Šios ekipos trenerei, greičiausiai, reikės bent trejų rungtynių, kad jos ekipa pradėtų kokybiškai rungtyniauti.

2. KK Luksara (22%)
Išskirtinių krepšininkų neturintis "KK Luksara" klubas dažniausiai pergales sugeba pasiekti darniu komandiniu krepšiniu bei kieta gynyba. Nedidelė salė dažnai būna šio klubo privalumu, kurį "KK Luksara" ne visada sugeba išnaudoti. Tarpsezonio metu ekipą sukrėtė viena rokiruotė. Klubą paliko milžinas Laurynas Bernatavičius, o jį pakeitė universalesnis, tačiau ne toks galingas aukštaūgis - Manvydas Poškus. Bus įdomu stebėti, ar šis krepšininkas sugebės realizuoti save po krepšiais, nors anksčiau buvo pratęs rungtyniauti gynėjo pozicijoje.

3. www.minciuverpetas.eu (13%)
Senas pavadinimas, tačiau visiškai naujai suformuotas darinys. Ūgiu neišsiskirianti ekipa savo žaidimą, greičiausiai, bandys grįsti greitu ir mobiliu krepšiniu bei taip paneigti išankstines neigiamas prognozes. Ypač greičio į ekipos žaidimą turėtų įnešti greiti aukštaūgiai Titas Kavalnis ir Justinas Musteikis bei staigūs gynėjai Gražvydas Balsevičius ir Marius Kontrimas. Jeigu susižaidimo stoka nepakiš kojos, galime pamatyti ne vieną įdomią dvikovą ir gal net pergalę, nepaisant pesimistiškai nuteikiančio procentinio šio klubo galimybių įvertinimo.

"www.minciuverpetas.eu" aukštaūgis Justinas Musteikis yra ne tik fiziškai stiprus, tačiau ir labai greitas


4. Svajonių turintys (17%)
Šie krepšininkai turi svajonių ir jos tikrai nėra tokios menkos, kaip procentinis klubo galimybių įvertinimas. Po krepšiu pagrindinis šios ekipos žaidėjas bus Simonas Spaičys. Jam grumtis su varžovų aukštaūgiais padės universalūs puolėjai: Saulius Skeirys, Mindaugas Paulavičius, Giedrius Ašmonas ir Rolandas Repšys. Likusi klubo jėga bus sukoncentruota gynėjų grandyje. Ar tokia įdomi sudėtis nepakiš kojos, šiuo metu yra labai sunku nuspėti. Bet kokiu atveju šiuo metu klubas vertinamas kaip stiprus pogrupio vidutiniokas, tačiau tai dar reikės įrodyti aikštelėje.

5. Vilniaus pulsas (15%)
Jauna ir energinga komanda tikrai gali demonstruoti kokybišką krepšinį, tačiau kaip ir dauguma jaunimo ekipų šis klubas susiduria su problema, jog daugiausiai entuziazmas trykšta puolant. Gynyboje jauni krepšininkai be griežto trenerio priežiūros yra linkę patingėti, o tai neretai gali įtakoti neigiamą rezultatą. Įveikus šią ir kitas drausmės problemas, galime tikėtis solidaus šio klubo žaidimo, kadangi ekipa yra labai gerai subalansuota visose pozicijose, o krepšininkai yra gana aukšto individualaus meistriškumo - gal tai yra net pati individualiai stipriausia ekipa visoje grupėje.

Priešsezoninės apžvalgos: EKO lyga C grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009