Priešsezoninės apžvalgos: EKO lyga B grupė

2016-10-11

Tęsiame apžvalgų ciklą ir kviečiame pasiskaityti apie dar vieną "EKO" lygos grupę. Ryškūs favoritai ir ryškūs autsaideriai - toks būtų grupės "B" skiriamasis bruožas.

1. Bekupė-vezumalkas.lt (40%)
Pirmoji už "3-čiosios" lygos borto likusi ekipa neabejotinai bus šios grupės ar net viso turnyro viena iš favoričių. Puikiai sukomplektuotas klubas beveik neturi jokių silpnybių. Ekipoje yra puikiai užpildytos visos pozicijos bei rungtyniauja krepšinkai galintys atlikti įvairias funkcijas. Nors ekipa neteko savo pagrindinio įžaidėjo Karolio Andrejevo, tačiau klubą sustiprino puolėjas Donatas Kiaušas. Pridėkime brolius Maišelius, Rolandą Mečkauską, Vladimir Beneš ir Renaldą Valančių bei turėsime klubą, kuris, galbūt, galėtu drąsiai rungtis "3-čiosios" lygos čempionate.

2. Meridianas (18%)
Ne pirmą sezoną rungtyniaujantis "Meridiano" klubas kol kas didesnių laimėjimų nėra iškovojęs, tačiau su kiekvienu mėnesiu matosi ekipos žaidimo gerėjimas. Nors šį sezoną šiam klubui negalės padėti labai svarbus praėjusio sezono krepšininkas Vytautas Ostrauskas, tačiau prie klubo prisijungė keletas naujokų, kurie pabandys užpildyti šią spragą. Įdomu tai, jog vienas iš jų, Skirmantas Ketvirtis, savo karjeros naudingumo rekordą pasiekė būtent žaidamas prieš "Meridianą". Gal puikus žaidimas tame susitikime ir lėmė naują "kontraktą"? 

3. Žiemgala (16%)
Praėjusio sezono metu "Žiemgala" gavo porą skaudžių pamokų nuo "Meridiano" ir tai tikrai prisimena. "Pavasario čempionate" prie komandos prisijungus treneriui Mantui Mudėnui ekipos žaidimas gerokai pagerėjo ir šiame čempionate, be abejonės, klubo tikslai yra kur kas aukštesni. Gerokai ekipą sutiprinti turėtų ekipos naujokas Ignas Cibulskas, kuris yra "Vilniaus krepšinio lygos" rekordininkas pagal vieneriose rungtynėse blokuotus metimus. Jeigu Ignas dažnai lankysis rungtynėse, o krepšininkai tvarkingai vykdys trenerio nurodymus, galime iš "Žiemgalos" sulaukti ne vienos staigmenos.

Ignas Cibulskas (su kamuoliu) bus labai rimtas "Žiemgalos" pastiprinimas


4. Žiedinis raumuo (20%)
Trijų žaidėjų vedama aukštų tikslų sieks "Žiedinio raumens" ekipa. Gaudvinas Šniaukštas, Lauras Širmenis ir Žygimantas Žiukas stengsis įnešti kuo didesnį indėlį į sėkmingą klubo žaidimą. Ypatingai didelė įtampa turėtų slėgti Žygimantą, kuris turės pakeisti ekipą palikusį labai aukšto lygmens krepšininką - Tautvydą Jodelį. Kol pagrindiniai žaidėjai rinksis į rungtynes, tikrai matysime aukšto lygmens krepšinį, tačiau kas bus, jeigu bent vienas ar net du iš minėtų krepšininkų neatvyks į susitikimą? Ar sugebės likę žaidėjai kompensuoti lyderių nebuvimą?

5. begikams.lt (6%)
Kaip ir "Pavasario čempionate" nenuskilo su burtais komandai pasivadinusiai "www.begikams.lt" vardu. Keturi rimti varžovai jau pirmajame etape nieko gero nežada. Ši ekipa labai panaši į "Žiedinį Raumenį", kadangi ją į priekį vesti turėtų du ryškiai išsiskiriantys krepšininkai: Rokas Dubauskas ir Rokas Juozapaitis. Pirmasis Rokas bus pagrindinė klubo jėga po krepšiais, o antrasis Rokas savo rankose laikys visas komandos žaidimo vadžias. Visgi to pergalėms pasiekti grupėje gali ir neužtekti. Visiems likusiems komandos nariams reiks pademonstruoti nuostabų taiklumą ir puikią komandinę gynybą, tada gal ir galima bus tikėtis teigiamo rezultato.

Priešsezoninės apžvalgos: EKO lyga B grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009