Priešsezoninės apžvalgos: EKO lyga A grupė

2016-10-10
Daug įdomių kovų nusimato "A" pogrupio varžybose. Nors ir galima būtų išskirti lyderius, tačiau bet kuris klubas yra tikrai pajėgus palaužti bet kurį šios grupės varžovą. 
1. Avedus (28%)
Ne pirmą sezoną savo jėgas mėgėjiškame krepšinyje išbandančio "Avedus" klubo pagrindinė stiprybė šioje grupėje turėtų būti vidurio puolėjas Vilius Ankėnas ir treneris Gytis Mickus. Strategas pasisėmė nemažai patirties "Pavasario čempionate", kur sugebėjo iškovoti auksinės spalvos apdovanojimus su "St. Justiniškės" ekipa. Svarbu vaidmenį ekipoje turėtų atlikti ir trenerio brolis Tadas Mickus, kuris praėjusio sezono metu įrodė, jog yra labai svarbi šios ekipos figūra puolime. Visgi trumpas atsarginių žaidėjų suolelis gali kiek sujaukti labai optimistines šiai ekipai prognozes.  
2. MKK (22%)
Ne patį sėkmingiausią sezoną turėjusios "MKK" ekipos žaidėjus šiemet pasitinka kur kas ausiai mielesnės prognozės. Nuo pat sezono pradžios demonstruodami puikią sportinę formą "MKK" krepšininkai gali net pretenduoti į grupės nugalėtojų titulą. Ekipos pagrindiniais žaidėjais ir toliau turėtų išlikti Paulius Ilakis, Dovydas Rutenbergas, Andrius Mizgiris ir Orentas Ridzvanavičius. Didžiausias šios ekipos trūkumas prieš kitas dvi šio pogrupio favorites - galingo centro nebuvimas. Paulius Miškinis (www.naudinga.eu) ir Vilius Ankėnas (Avedus) gali suvaidinti labai svarų vaidmenį rungtynėse su "MKK".
3. Šernai (12%)
"Pavasario čempionate" be pergalių pasirodęs klubas nepuolė į neviltį ir kupini entuziazmo startavo "Vasaros lygoje", kurioje iškovojo dvi pergales ir liko tik per plauką nuo atkrintamųjų varžybų. Jeigu bandytumėme nuspėti įvykius pagal loginę seką, šiame čempionate klubas turėtų pasiekti atkrintamąsias. Karolio Lavrinovič, Manto Venckaus ir Arvydo Zadarockio vedama ekipa turėtų prisiminti "Pavasario čempionate" keturiasdešimties taškų skirtumu patirtą pralaimėjimą prieš "MKK" ekipą ir iš visų jėgų siekti revanšo. Šį kartą šių dviejų komandų akistata tikrai turėtų būti įdomesnė.

Karolis Lavrinovičius turėtų ir toliau išlikti "Šernų" lyderiu
 
4. BC S&P (13%)
"Pavasario čempionate" žaidęs, tačiau pergalių dar taip ir neiškovojęs klubas turėtų pirmąjį džiaugsmą mėgėjiškame krepšinyje patirti būtent šiame čempionate. Nors ekipa ir neteko vieno iš savo lyderių Tomo Virpšos, tačiau prie klubo prisijungė keturi naujokai. Vienas iš jų - Andrius Birulinas - gali tapti labai ryškia figūra visoje lygoje. Šis žaidėjas net yra patekęs tarp geriausių trisdešimt dviejų 1x1 krepšinio žaidėjų. Andriui puikiai turėtų talkinti patyręs Saulius Žemaitis. Jeigu ir kiti krepšininkai po truputį įsivažiuos, tikrai pamatysimę pergalę - ir ne vieną!
5. www.naudinga.eu (25%)
Bene didžiausias šios ekipos pranašumas bus ilgas atsarginių žaidėjų suolelis bei galingas vidurio puolėjas - Paulius Miškinis. Dauguma "EKO" lygos ekipų su mielu noru atiduotų savo tris geriausius aukštaūgius, kad gautų Paulių Miškinį. Tad tinkamos pamainos nebuvimas ir kitų krepšininkų mobilumas yra šios ekipos didelis privalumas. Be to tas pats Paulius Miškinis ir Jonas Veličko "Vasaros taurėje" tapo čempionais ir buvo svarbiomis figūromis savo ekipoje, tad kuo puikiausiai žino, ką reikia daryti, kad tapti čempionais. Ir kiti komandos krepšininkai verti gerų epitetų, tačiau geriau tai pamatyti aikštelėje. Vienintelis dalykas, kuris grasina sutrugdyti tapti grupės nugalėtojais - trenerio nebuvimas. 
Priešsezoninės apžvalgos: EKO lyga A grupė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009