Vasaros lyga: Mažosios taurės finalinio ketverto apžvalga

2016-08-24

"Mažosios taurės" grupė "B" pateisino savo kaip "mirtininkų" grupės vardą. Visos keturios komandos pateko į stipriausiųjų ketveriukę ir dar kartelį bandys išsiaiškinti, kas išties stipriausi. O mes pasistengsime paprognozuoti visų keturių dalyvių galimybes.

Dredai Pilsner 66%

Visus varžovus grupėje negailestingai sudorojęs "Dredai Pilsner" klubas yra neabejotinas šio finalinio ketverto favoritas. Tiesa, šios ekipos treneris Genadijus Kuliominas šį sezoną, kokią stiprią komandą besurinktų, dažniausiai lieka su sidabro spalvos medaliu. Jeigu ir šį kartą nuostabių žaidėjų junginys nesugebėtų išsikovoti auksinės spalvos apdovanojimų, būtų visiškai neįtikėtina. Jau ne kartą esame minėję, kokią galingą ekipą spėjo suburti "Dredai Pilsner". Praktiškai visi šios ekipos žaidėjai galėtų būtų vienais iš svarbiausių bet kurių varžovų krepšininkais. Taigi net ir nesusirinkimas nekomplikuoja šios ekipos galimybių. Dauguma krepšininkų yra surinkti iš skirtingų komandų, tačiau dalis žaidėjų yra drauge žaidę nemažai ir puikiai vienas kitą suprantą. Ekipos vadovas ir kapitonas Deimantas Pavlovskis kol kas demonstruoja išskirtinę sportinę formą ir vidutiniškai renka net po 36 naudingumo balus. Nesenai Deimantas sumainė žiedus su savo mylimąja Gitana Steponaityte. Sveikiname naujai susikūrusią šeimą ir laukiame finalinio ketverto, kad pamatytumėme, ar nepaveikė neigiamai prieš tai minėto krepšininko sportinės formos medaus mėnuo.

KK Riešė - Foodwankers 22%

Beviltiškai grupėje "Dredai - Pilsner" ekipai pralaimėjęs klubas atsigavo ir sugebėjo grįžti į savo ritmą, tad galima spręsti, jog pusfinalį ši ekipa irgi įveiks be didesnių sunkumų. Visgi finale "KK Didžioji Riešė" turės labai mažas galimybes. Gediminas Povilauskas ir Dainius Novickas "Vasaros lygoje" yra įpratę dominuoti. Greičiausiai taip ir bus pusfinalyje, tačiau finalinėje dvikovoje šie krepšininkai gali būti labai gerai pristabdyti, o, būtent, nuo jų žaidimo ir priklauso "KK Riešė" klubo pasirodymo kokybė. Tiesa, sidabro spalvos apdovanojimai, kurie šiuo metu yra prognozuojami šiam klubui, tikrai nėra blogas pasiekimas. Juolab, pagrindinė principinė dvikova prieš kaimyninę "Didžiosios Riešės" komandą yra laimėta. Pusfinalyje "KK Riešės" treneris Ervinas Stankus susigrums su savo geru bičiuliu ir buvusiu "KK Riešės" krepšininku - Luku Motiejūnu. Tai bus dar viena principinė dvikova, kurią vėlgi turėtų laimėti Ervinas ir jo auklėtiniai. Įdomu bus ir tai, ar pavyks Ervinui pasikviesti į savo ekipą kurią nors iš dabartinių klubo žvaigždžių ateinančiam sezonui.

Dainius Novickas yra labai panašaus stiliaus žaidėjas kaip ir jo idealas - Dirk Nowitzki (nuotrauka: facebook.com/KrepsinioNaujienos)

ReBALT Autošalna 8%

Solidų komandinį žaidimą pademonstravusi ekipa po atkaklios kovos palaužė antrąją grupės "A" poziciją ir prasibrovė į finalinį ketvertą. Atsižvelgiant į ekipos žaidėjų pajėgumą, Igno Stanislovaičio patirtą traumą ir rezultatus grupėje, šios komandos pagrindinis tikslas turėtų būti bronzinės spalvos apdovanojimai. Sklinda kalbos, jog "ReBALT" klubas jau ruošiasi rungtynėms dėl trečiosios vietos su "Litrestos" ekipa. O gal per anksti apie tai galvoti? Juk "Autošalna" yra bene geriausiai susižaidęs šio finalinio ketverto klubas, o noro kautis dėl aukščiausių apdovanojimų tikrai turėtų nestigti. Nors pusfinalio varžovai individualiai yra ženkliai pranašesni, tačiau finaliniuose ketvertuose daug ką lemia kovingumas, atsidavimas ir sėkmė. O favoritėms ekipoms deramai nusiteikti bus labai sunku, kadangi individualaus meistriškumo skirtumas tikrai yra per didelis. Visgi, visą sezoną sunkiai dirbę, tačiau medalių taip ir neiškovoję "ReBALT" krepšininkai jau nuėjo per toli, kad ir šiame turnyre liktų be nieko. Taigi bent jau kovingumo tikrai iš šių vyrukų likusiose dvikovose galima būtų tikėtis.

Litresta 4%

Įspūdingą charakterį parodęs klubas pateikė visišką sensaciją ir iš tolimesnės kovos dėl apdovanojimų eliminavo iki tol nei vieno pralaimėjimo nepatyrusią "Oplia" ekipą. Visgi dar du kartus iš eilės padaryti nedidelį stebuklą atrodo nebus realu. Beveik visi "Litrestos" krepšininkai turi žaidimo finaliniame ketverte patirties ir puikiai supranta paskutinių dviejų rungtynių svarbą. Startinį penketuką "Litresta" turi tikrai gerą. Vienas iš ekipos lyderių Lukas Motiejūnas turi net žaidimo Lietuvos jaunių rinktinėje patirties, kur yra buvęs net labai svarbiu žaidėju. Visgi vieno Luko fenomenalaus žaidimo, kurį jis pademonstravo ketvirtfinalio rungtynėse prieš "OPLIA" kolektyvą neužteks. Šį kartą reikės ir maksimalaus kitų krepšininkų indėlio: Andrej Kovalevski jėgos po krepšiais ir universalumo, Artur Tysevič kovingumo, Vaido Vinevičiaus taiklumo bei likusių krepšininkų visiško atsidavimo, kad būtų galima iškovoti dar bent vieną pergalę ir pasidabinti kurios nors spalvos medaliais.

Lukas Motiejūnas savo laikais yra žibėjęs Lietuvos jaunių rinktinėje
Vasaros lyga: Mažosios taurės finalinio ketverto apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009