Vasaros lyga: Iššūkio taurės finalinio ketverto apžvalga

2016-08-22
Štai ir atėjo metas, kai keturios pajėgiausios "Iššūkio taurės" komandos galutinai išsidalins medalių komplektus. Pagal pradinį reitingą į ketveriukę išoko tik sezono eigoje pasistiprinęs "SportsDirect" kolektyvas. "Nesė Casino Vilniaus krepšinio lygos" apžvalgininkai pabandys įvertinti visų ekipų galimybes prieš lemiamas kovas. Jos šiuo metu yra tikrai pakankamai apilygės. Laukia įdomus finalinis ketvertas!

Stress Off 28%

Ši komanda turi, ko gero, daugiau galingų aukštaūgių, negu visos likusios ekipos kartu sudėjus, o dar pridėkime puikiai žaidimą valdantį Aurelijų Sinkevičių ir turėsime nenugalimą ekipą. Aišku, vieną kartą "Stress Off" jau apsvilo dvikovoje su "Vilko Brolija", tačiau šis pralaimėjimas, greičiausiai, išeis komandai tik į gerą, nes pavyko truputi numalšinti varžovų triuškinimais gerokai užkeltą ego. Išskyrėme šios komandos priekinę liniją, tačiau ir kiekvienas atsarginis krepšininkas gali demonstruoti labai gerą krepšinį ir jokiais būdais negali būti paliktas laisvas, tad galingi aukštaūgiai turės pakankamai daug laisvės, nes priešininkai negalės leisti jų pernelyg dvigubinti. Dar vienas šio klubo pranašumas, kad visi krepšininkai gali pataikyti iš toli, todėl varžovai turi juos akylai prižiūrėti. Silpniausia šios ekipos vieta turėtų būti įžaidėjo trūkumas. Be Aurelijaus Sinkevičiaus daugiau stipraus šios pozicijos krepšininko nėra, o ir pats Aurelijus spėjo patirti traumą ir neaišku, kiek spėjo atsistatyti. Visgi esamos silpnybės nepanaikina šio klubo privalumu ir ši ekipa ir toliau išlieka viso turnyro favoritai.

www.vilnews.lt 25%

Minimalia persvara "www.vilnews.lt" komanda yra antra favoritė šiame finaliniame ketverte. Nors reguliariajame sezone šis klubas pralaimėjo dvi kovas iš trijų šio finalinio ketverto dalyvėms, tačiau svarbiausiame susitikime prieš "Vilko Broliją" susikaupė ir iškovojo svarbią pergalę. Didelis susikaupimas ir nusiteikimas gali leisti šiai ekipai pasirodyti gana solidžiai. Komanda yra puikiai subalansuota ir turi gana ilgą atsarginių žaidėjų suolelį, o vienas pagrindinių komandos krepšininkų, Jonas Staniulis, gana puikiai pažįsta tiek "Stress Off", tiek "Vilko Brolijos" kolektyvus bei savo komandos draugams gali padėti patarimais, žaidžiant prieš šiuos du varžovus. Didžiausia šios ekipos problema yra susižaidimo trūkumas. Komanda susirinko pirmą kartą šiam turnyrui ir krepšininkai vienas kito labai gerai kaip krepšininkų dar nepažįsta. Jeigu ekipa finalinėms kovoms nesugebės atrasti ir užsivedimo, tai gali baigtis "mediniais" medaliais. O juk šį sezoną neretai pasitaikydavo, pirmoje ar antroje vietoje finaliniame ketverte reitinguota komanda turnyrą pabaigdavo ketvirtoje pozicijoje.


Mantas Bielinskas yra pasiruošęs skaudžiai nutildyti savo pricipinius varžovus pusfinalio kovoje

Vilko Brolija 24%

Lemiamu metu "Vilko Brolija" parodė tikrą charakterį ir nušlavė "Stress Off" kolektyvą lemiamoje kovoje dėl pirmosios pozicijos. Dabar, greičiausiai, visi krepšininkai labai laukia to paties varžovo ir finale, tačiau iki finalo dar reiktų įveikti pusfinalį. Istorija pasakoja, jog "Vilko Brolija" įprastai sugeba nukeliauti iki ketvirtfinalio ar pusfinalio, tačiau visada lemiamoms kovoms pritrūksta "parako". Bet kokiu atveju švęsti gali klubo vadovas Ignas Vilkelis. Nepaisydamas komandos draugų replikų dėl "lipimo į medį" ar nelogiškų tritaškių metimų šis kovingasis krepšininkas prieš finalinį ketvertą yra naudingiausias "Vilko Brolijos" žaidėjas. "Vilko Brolija" kiekvieną susitikimą pradeda energingai. Kartais tai padeda nušluoti varžovą nuo kelio, kartais komanda, tiesiog, perdega. Bet kokiu atveju motyvacijos žaidėjams netrūks, nes tai bus puiki proga pasidabinti kurios nors spalvos medaliais. Juk daugumai krepšininkų tai būtų pirmasis medalis mėgėjiškoje krepšinio lygoje.

Sports Direct 23%

Sezono eigoje pasistiprinęs "SportsDirect" klubas iškarto tapo rimtu pretendentu į medalius. Visgi lemiamoje ketvirtfinalio kovoje ši komanda pilnai nesusirinko, o vienas klubo lyderių Adomas Gricius ir toliau dalinasi nuotraukomis iš saulėtos Kroatijos. Komanda sugebėjo įrodyti, jog ir be savo lyderių jie gali demonstruoti labai solidų krepšinį, bet ar to užteks finaliniame ketverte. O gal kaip tik komanda yra linkusi daugiau remtis įmonės kolektyvu ir jų dėka iškovoti trofėjų. Bet kokiu atveju didžiausia galimybė iškovoti medalį turėtų būti pusfinalis, juk laimėjus ar pralaimėjus šį susitikimą kitoje kovoje lauks sąlyginai bent truputį stipresnis varžovas. O gal į paskutines kovas dėl medalio iš Kroatijos jau bus sugrįžęs Adomas Gricius. O gal ekipą į pergales ant savo pečių užsineš Valius Sipčenko. Spėlionės lieka spėlionėmis, todėl tenka šią ekipą padaryti nežymia šio finalinio ketverto autsaidere, o, kaip bus iš tikro, pamatysime gana greitai.


Socialiniuose tinkluose sklinda nuotraukos kaip "Vilko Brolijos" kolektyvas linksmai ruošiasi finalinėms kovoms. Nuotraukoje komandos lyderiai (iš kairės į dešinę): Lukas Lemežis, Ignas Vilkelis ir Paulius Čepelionis
Vasaros lyga: Iššūkio taurės finalinio ketverto apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009