Vasaros lygos apžvalga- finišas artėja

2016-08-03
Viso sezono metu stengiamės eksperimentuoti su "Vasaros lygos" apžvalgomis. Šį kartą pabandėme apžvelgti visus įvykusius praėjusios savaitės susitikimus. Kviečiame pasiskaityti!
 
2016-07-28 (Ketvirtadienis)
SPORTSDIRECT  - WWW.VILNEWS.LT V 84 : 70
Pasipildę dviem naujais žaidėjais iškarto į favoritų gretas įsipaišė ir trečią reitingą turinčią ekipą parklupdė "SportsDirect" krepšininkai. Tiesa taip komanda iš dalies prarado savo įdėjinę prasmę, kadangi abu legionieriai žaidė vidutiniškai daugiau nei trisdešimt penkias minutes, taip atimdami žaidybinį laiką iš tikrųjų įmonės atstovų. Bet kokiu atveju iškovota pergalė yra labai svarbi. Po šio laimėjimo "SportsDirect" beveik užsitikrino vietą tarp šešių geriausių ekipų. "www.vilnews.lt" komandos neišgelbėjo ir užtikrintai laimėta kova dėl atšokusių kamuolių, o "SportsDirect" komandos naujokas Valius Sipčenko buvo sunkiai varžovams sustabdomas krepšininkas ir atvedė savo naująjį klubą į svarbią pergalę. 
 
LITRESTA  - SOCIALINĖS DIRBTUVĖS V 62 : 36
Dar vienu žingsneliu arčiau atkrintamųjų atsidūrė "Litresta". Jie principinėje dvikovoje palaužė kitą į paskutinę sekančio etapo vietą pretenduojančią "Socialinių dirbtuvių" ekipą. Nors pagal individualų pajėgumą abi komandos atrodė labai panašios, tačiau rungtynių metu matėsi, jog "Litresta" demonstravo daug kovingesnį charakterį. Per du kėlinius atitrūkti nuo varžovų nesugebėję "Socialinių dirbtuvių" krepšininkai antrojoje rungtynių pusėje visiškai palūžo ir buvo priversti kapituliuoti prieš užtikrintai žaidusius "Litrestos" krepšininkus. Nugalėtojų gretose po krepšiais dominavo aukštaūgis Andrej Kovalevski, kuris atsikovojo net 21 atšokusį kamuolį, kai visa "Socialinių dirbtuvių" ekipa sugebėjo sugriebti vos 32 atšokusius kamuolius. 

"Socialinės dirbtuvės" yra individualiai labai galinga komanda, tačiau krepšininkams trūksta charakterio
 
ŠERNAI  - ABSURDO KARNAVALAS V 63 : 41
Po istorinės pirmosios pergalės "Šernai" neketino mažinti apsukų ir nuo pat pirmųjų rungtynių minučių pradėjo dominuoti prieš "Absurdo Karnavalo" ekipą. Nors visi ekspertai tikėjosi atkaklios ir nenuspėjamos kovos, tačiau pusė "Absurdo Karnavalo" komandos žaidėjų nuvyko ne į tą salę. Susiklosčiusia situacija pasinaudoję "Šernai" nuo pat pirmųjų akimirkų nutolo ir beveik iki  ilgosios pertraukos didino savo persvarą, kol jinai pasiekė nepadorią ribą. Antrojoje pusėje komandą į pergalę dar bandė traukti pavėlavęs "Absurdo Karnavalas" komandos lyderis Vitalij Viduto, tačiau jo pastangų prieš visas rungtynes dominavusius Karolį Lavrinovič ir Mantą Venckų buvo per mažai. Antra pergalė iš eilės tapo labai rimta "Šernų" paraiška žaisti atkrintamosiose rungtynėse.
 
2016-07-27 (Trečiadienis)
BC VERSUS  - VILKO BROLIJA 2 V 59 : 50
Dar vieną svarbų žingsnį atkrintamųjų varžybų link žengė "Versus" komanda. Jubiliejinį penkioliktą sezoną žaidžiantis klubas savo patirtimi nustelbė kur kas mažiau patyrusį "Vilko Brolija 2" klubą. Antroji "Vilko brolijos" komanda praktiškai prarado visas viltis žengti į atkrintamąsias, skirtingai nei pirmasis "Vilko brolijos" klubas, kuris užsitikrino vietą tarp geriausių ekipų "Iššūkio taurėje". Įdomus faktas šiose rungtynėse, jog net 2,05 m. ūgio Aurimas Butkus nesugebėjo prilygti vos 1,87 m. ūgio Eivydui Musteikiui, kuris dominavo kovoje dėl atšokusių kamuolių, sugriebdamas jų net 15! Šis pralaimėjimas sugniuždė visas vieną pergalę tuo metu turėjusių "Vilko Brolija 2" krepšininkų viltis žengti į atkritnamąsias varžybas.
 
REBALT - AUTOŠALNA  - DREDAI-PILSNER V 54 : 79
Dauguma mėgėjiško krepšinio ekspertų su nekantrumu laukė įnirtingos kovos tarp dviejų "mirtininkų grupės" favoričių. Visgi intrigos šiose rungtynėse užteko tik trims kėlinukams. Nemažindami apsukų "Dredai - Pilsner" lemiame ketvirtyje galutinai sugniuždė varžovus ir taip privertė rungtynių komentare "ReBALT Autošalnos" komandos atstovą Simoną Norkūną lyginti savo ekipą su prostatos akmenimis. Šiose rungtynėse savo aukštą meistriškumą dar kartą parodė "Dredai Pilsner" komandos vadovas ir lyderis Deimantas Pavlovskis. "ReBALT Autošalna" komandos krepšininkai dažniausiai būdavo bejėgiai ir liūdnais žvilgsniais stebėdavo, kaip Deimantas palikdamas juos už nugarų pelno lengvus taškus. Šis susitikimas dar sykį parodė, jog kruopščiai suburta "Dredai Pilsner" ekipa yra šio turnyro ryškūs favoritai.
 
OPLIA  - VILNIAUS KM 2000 V 96 : 74
Šiose rungtynėse susitiko dvejos ekipos turinčios skirtingus tikslus. "Oplia" klubo pagrindinė užduotis yra tapti grupės nugalėtojais ir sėkmingai žygiuoti medalių link, o jaunieji "Vilniaus krepšinio mokyklos" žaidėjai dar tik tobulėja ir, greičiausiai, siekti maksimalių tikslų sugrįš po metų, kai jau turėtų būti tarp turnyro favoritų. Negausiai susirinkę "Oplia" krepšininkai ėmė dominuoti nuo pat pirmųjų susitikimo minučių ir kelią į pergalę skynėsi dėka galingo aukštaūgių Žilvino Milaknio ir Povilo Kaminsko žaidimo. Jaunuosius sportininkus į priekį dar bandė tempti Rokas Kinderevičius, tačiau jo pastangų buvo per mažą, kad "VKM 2000" įgytų persvarą. Nors eilinį kartą jaunimas nesugebėjo iškovoti pergalės, tačiau eilinį kartą įgijo vertingos patirties, kurią galės panaudoti rudenį startuosiančiose įvairiose pirmenybės. Belieka pagirti jaunuosius "VKM 2000" krepšininkus, kad aktyviai sportuoja ir gerina savo ekipos žaidimą, kai visi kiti jaunieji krepšininkai ilsisi.
 
2016-07-26 (Antradienis)
SENIUKAI  - AXO.LT - SURAIŽA V 49 : 60
Gana netikėtą pergalę iškovoti sugebėjo "AXO.LT - SURAIŽA", kurie palaužė geriau prieš sezoną reitinguotą "Seniukų" kolektyvą. Ši pergalė plačiai atvėrė "AXO.LT" komandai duris į atkrintamąsias varžybas. Dabar jiems belieka tikėtis, jog tie patys "Seniukai" nesugebės įveikti vienų iš grupės lyderių - "Oplia". Į labai svarbią pergalę "Suraiža" komandą į priekį vedė Mindaugas Paulavičius. Geriausias šios vasaros rungtynes sužaidęs molėtiškis neleido "Seniukams" pagalvoti apie pergalę. Veteranų neišgelbėjo net įspūdingas rungtynes sužaidęs gynėjas Antonijo Krasko. Įdomu, jog kovingieji molėtiškiai sugebėjo visiškai sustabdyti iki tol dominavusį Raimondą Paukštę. Reikiamu metu sugebėję įgauti pagreitį "AXO - Suraiža.lt" gali tapti "juoduoju arkliuku" ir sukelti nemažų rūpesčių kuriai nors iš "mirtininkų" grupės favoričių.
 
SPORTSDIRECT  - DEŠIMT BALŲ V 47 : 38
Dominavimas po krepšiais bei puiki gynyba leido "SportsDirect" komandai iškovoti labai svarbią pergalę prieš tiesioginį varžovą kovoje dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas. Nors įpusėjus susitikimui "SportsDirect" turėjo trijų taškų deficitą, po ilgosios pertraukos ši ekipa pradėjo žaisti kur kas geriau. Ypatingai gerai sporto prekių parduotuvės atstovų komandai sekėsi tvarkytis su varžovų lyderiu Mantu Mankevičiumi, kuris prieš tai vykusiuose trejuose susitikimuose tiesiog dominavo prieš varžovų gynybą. Nors savo galimybių lygmenyje nesužaidė ir "SportsDirect" klubo lyderis Adomas Gricius, tačiau solidi Kastyčio Kirpšo ir Luko Markaičio pagalba leido "SportsDirect" ekipai švęsti svarbią pergalę. Juk išlieka nemaža tikimybė, jog "SportsDirect" ir "Dešimt balų" sugebės iškovoti po lygiai pergalių, o tokiu atveju pranašumas iškarto atitektų tarpusavyje laimėjusiam "SportsDirect" klubui.

Lukas Markaitis (su kamuoliu) nuo turnyro pradžios  puikiai talkina komandos lyderiui Adomui Griciui
 
BC BABRUNGAS  - ŠERNAI V 38 : 39
Jeigu kas nors pasakytų, jog įmanoma laimėti įmetus vos 39 taškus, greičiausiai, dauguma susiėmę už pilvų pradėtų kvatotis. Visgi šį mitą nusprendė paneigti puikiai gintis mokantys, tačiau puolime pilnai nesusižaidę "Šernai". Tai, tiesiog, buvo fenomenalios ir labai retai pasitaikančios rungtynės. Verta atkreipti dėmesį, jog "BC Babrungas" sugebėjo surinkti 39 naudingumo balus, o "Šernai" sukrapštė vos 11. Nors prieš prasidedant čempionatui "Šernai" prognozėje buvo vertinami geriau, tačiau turnyro eigoje "BC Babrungas" savo geru žaidimu sugebėjo užsitarnauti pagarbą ir jau dauguma mėgėjiško krepšinio ekspertų kalbėjo, kad "BC Babrungas" yra aiškūs šios poros favoritai. Visgi kamuolys yra apvalus. Kaip bebūtų skaudu, tačiau "Babrungo" krepšininkams teko pripažinti varžovų pranašumą paskutinėmis sekundėmis antrą dieną iš eilės. Visgi geros kovos grūdiną. Pastarąjį faktą įrodė "Šernai", kurie "Pavasario čempionate" ne kartą buvo triuškinti ir nesugebėjo iškovoti nei vienos pergalės, tačiau užtikrintai siekė savo tikslo ir, pagaliau, pasiekė pirmą laimėjimą savo komandos istorijoje. Kaip tolimesni įvykiai parodė - ir nepaskutinį!
 
2016-07-25 (Pirmadienis)
WWW.BEGIKAMS.LT  - BC BABRUNGAS V 54 : 52
Puikų krepšinį kol kas demonstruoja "www.begikams.lt" komanda. Rudens ir Pavasario čempionatuose nei vienos pergalės iškovoti nesugebėjęs klubas Vasaros lygoje kol kas tėra pralaimėjęs vos vienintelį kartą. Tiesa, trejos rungtynės pasibaigė pergalėmis trijų ar mažesniu taškų skirtumu. Šis faktas parodo, jog, nors komanda, galbūt, ir nesugeba išlaikyti solidaus pranašumo, tačiau rungtynių pabaigas sužaidžia pakankamai užtikrintai.  "BC Babrungas" šiame susitikime daugiausiai buvo vedamas greitu ir veržliu žaidimu su Kasparu Geču priešaky. "WWW.BEGIKAMS.LT" komanda savo klaidas puolime bandė kompensuoti galingu žaidimu po krepšiais. "BC Babrungo" aukštaūgiui Mantui Jurkaičiui labai sunkiai sekėsi tvarkytis su galingais "bėgikų" aukštaūgiais - Justinu Povilausku ir Modestu Jurevičiumi. Ši pergalė visiškai užtikrino "www.begikams.lt" ekipos patekimą į atkrintamąsias varžybas. 
 
VILKO BROLIJA 2  - BC LIEJYKLA 88:134
Nuo kovo 29 dienos geriausią puolimą "Vilniaus krepšinio lygoje" pademonstravo "BC Liejykla", kuri rungtynėse su "Vilko Brolija 2" sugebėjo pelnyti net 134 taškus. Rungtynės vyko praktiškai be gynybos. Abi komandos kartu sudėjus išmetė 71 tritaškį metimą, o pataikė net 30. Nors nugalėtojas buvo aiškus jau prieš ilgąją pertrauką, tačiau komandos ir toliau žaidė savo malonumui puolimu pagrįstą krepšinį. Jurgis Kargaudas, Kristupas Totoris ir Rytis Meškauskas šiame susitikime buvo tiesiog nesulaikomi. "Vilko Broliją" ant savo pečių tempti bandė Paulius Jasukaitis, tačiau šio krepšininko pastangų puolime nepakako, kad "Vilko Brolija 2" bent jau garbingai pasipriešintų labai galingam varžovui. "BC Liejykla" toliau tęsia kovą dėl pirmosios pozicijos grupėje, o "Vilko Brolija 2" komandai belieka galvoti apie artėjantį sezoną.
Vasaros lygos apžvalga- finišas artėja

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009