Vasaros lygos apžvalga po trečiosios savaitės

2016-07-18

Įsibėgėja Vasaros taurės turnyras. Po truputį komandos tvirtinasi pozicijas turnyrinėje lentelėje.  Pasistengsime pažvelgti į paskutinius įvykius Vasaros lygoje. 

 
 
Mažoji taurė grupė A
 
Šioje grupėje didelių pokyčių neįvyko. Ir toliau išlieka dvi nepralaimėjusios komandos - "Dredai - Pilsner" ir "ReBALT Autošalna". Tokia situacija gali dar tęstis iki liepos 27 dienos, kai abu klubai susirungs tarpusavyje. Būtent tada ir pamatysime ar "ReBALT Autošalna" yra pajėgūs mesti iššūkį viso turnyro favoritams.   Trečias kelialapis į atkrintamąsias neabejotinai atiteks "KK Riešė - Foodwankers" ekipai, o dėl paskutinės vietos turėtų vykti arši kova.  Net keturios komandos pretenduoja į paskutinį atkrintamųjų kelialapį.  Kol kas arčiausiai tikslo yra "Litresta", kurie vieninteliai jau spėjo laimėti vieną dvikovą prieš tiesioginį varžovą - "KK Didžioji Riešė" klubą. Šiandien visos keturios pretendentės turės po vienerias rungtynes, kuriose galės gerokai susistiprinti arba susisilpninti savo galimybes žengti tolyn po reguliariojo sezono pabaigos.

Lukas Motiejūnas (su kamuoliu) bando vesti "Litresta" ekipą į atkrintamąsias varžybas
 
Mažoji taurė grupė B
Mažosios taurės grupėje B rungtynių įvyko daugiau, tačiau didelių pokyčių taip pat nepamatėme. Į pirmąsias trejas pozicijas tvirtinasi komandos, kurioms buvo prognozuota vieta pirmajame trejetuke: "Oplia", "BC Liejykla" ir "Seniukai". Nei vienas varžovas nesugebėjo palaužti nei vienos iš šių ekipų. Įdomiausios kovos turėtų prasidėti, kai šio trejos ekipos pradės varžytis viena su kita.  Ketvirtą reitingą turėję "BC Versus" kol kas nusileido dviems už save aukščiau reitinguotoms komandoms, tačiau šio klubo žaidimas kol kas kelia didelių abejonių, ar ekipa sugebės prasibrauti į atkrintamąsias varžybas, o ir konkurentų rimtų yra labai daug: tiek "AXO.lt Suraiža", tiek "VKM 2000", tiek "Vilko Brolija 2" gali palaužti stringantį "BC Versus" klubo žaidimą. Po ketvirtadieninių  "AXO.LT - Suraiža" - "BC Versus" bei penktadieninių  "Vilko Brolija 2" - Vilniaus "KM 2000" rungtynių situacija grupėje kiek išryškės.
 
Iššūkio taurė
 
Skirtingai nuo "Mažosios taurės", kur kas daugiau intrigos šią savaitę buvo "Iššūkio taurėje". Rimtą iššūkį "Vilko Brolijai" metė "SportsDirect" komanda. Ilgą laiką "StressOff" klubui stresą kėlė "Šernai". Arti pirmosios savo pergalės buvo "10 balų", kurie vos vienu taškeliu nusileido kur kas geriau reitinguotiems "www.begikams.lt" krepšininkams.  Tiesa, "10 balų" savo debiutinę pergalę iškovojo jau po poros dienų, kai gana atkaklioje dvikovoje privertė kapituliuoti "Šernų" komandą.  Su kiekviena diena artėja įdomiausios kovos šioje taurėje, kai lyderiai bei turnyrinės lentelės apčios komandos susirungs tarpusavyje.

Matas Mankevičius kol kas Iššūkio taurėje atrodo labai solidžiai
 
Statistikos kampelis
 
- "Oplia" komanda tvirtai pirmauja pagal rezultatyvius perdavimus komandinėje įskaitoje, o šios ekipos įžaidėjas Simas Liepinaitis yra neabejotinas favoritas šioje kategorijoje tarp pavienių krepšininkų.
 
- Komandinėje įskaitoje pagal perimtus kamuolius tvirtai pirmaujantys "Dredai Pilsner" savo artimiausius persekiotojus lenkia daugiau nei 10-čia perimtų kamuolių, o tarp daugiausiai perimančių kamuolių žaidėjų yra net trys "Dredai Pilsner" atstovai - Deimantas Pavlovskis (2), Mantvydas Staniulis (4) ir Julius Stoma (5). 
 
- Pagal dvitaškių taiklumą lygoje užtikrintai pirmauja gynėjas - Aurelijus Stankevičius. Per trejas rungtynes pataikęs 87,5% savo dvitaškių metimų Aurelijus daugiau nei penkiolika procentų lenkia savo artimiausius persekiotojus. 
 
- Paskutinėse praėjusios savaitės rungtynėse "10 balų" komandos naujokas ir lyderis Matas Mankevičius atliko savo šimtąjį rezultatyvų perdavimą karjeroje. 
 
- Įspūdingiausią pasirodymą praėjusią savaitę surengė 52 naudingumo balus per vienerias rungtynes surinkęs Dainius Novickas. 
 
- Puikiai sezoną pradėjęs Raimondas Paukštė vidutiniškai per pirmas trejas šio sezono rungtynes renka dvidešimčia daugiau taškų ir dvidešimčia daugiau naudingumo balų, nei kad buvo pirmosiose trejose rudens sezono rungtynėse. 
Vasaros lygos apžvalga po trečiosios savaitės

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009